A 7. forduló csapata

Körkép - Megosztottuk az MVP-címet, két magyar játékos volt a legjobb.
 
 
 
 
 

A 7. forduló csapata

Körkép - Megosztottuk az MVP-címet, két magyar játékos volt a legjobb.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


Csütörtökön este lejátszották az alapszakasz hetedik körének utolsó találkozóját a férfi élvonalban, újra jelentkezünk forduló csapata rovatunkkal, melyben ezúttal is összeállítottuk – szigorúan a VAL-értékek alapján – nem szubjektív ötöseinket.

A 7. forduló csapata:

McNeaill (1)/Bradford (1) - Vojvoda (2) - Budimir (1) - Dramicsanin (1) - Csorvási (1).

A Körmend kiütötte a TF-et, Kenyon McNeaill és Desonta Bradford pedig a vasiak vezérei voltak. Előbbi játékos 17/6-os pontmutatót, 4 lepattanót, 5 gólpasszt, 1 szerzett labdát, valamint 1 beütött és 2 kiharcolt faultot ért el, utóbbi 21/3-as pontmutatót, 4 lepattanót, 2 gólpasszt, 4 szerzett és 1 eladott labdát, továbbá 2-2 kiharcolt faultot és blokkot jegyzett (29-29 VAL).

A Szolnok könnyedén győzte le a DEAC-ot, Vojvoda Dávid pedig sokoldalúan játszott. Az Olaj csapatkapitánya 15/3-as pontmutatóval, 14 lepattanóval, 7 gólpasszal, 1-1 eladott labdával és kapott blokkal, valamint 2 beütött és 4 kiharcolt faulttal zárt. 32-es VAL-indexével ő lett a forduló egyik MVP-je.

Kilenccel verte a Pécs a Szegedet, ebben pedig nagy szerepet vállalt Veljko Budimir. A rutinos horvát 25/3-as pontmutatót, 8 lepattanót, 2 gólpasszt, 1 szerzett és 4 eladott labdát, továbbá 2-2 elkövetett és elszenvedett szabálytalanságot produkált (29 VAL).

Bár a KTE simán kikapott Jászberényben, de ez nem Rasztko Dramicsaninon múlott. Az egykori JKSE-játékos 27/6-os pontmutatóig, 4 lepattanóig, 2 gólpasszig, 1-1 szerzett és eladott labdáig, 4-4 beütött és kiharcolt faultig jutott korábbi csapata ellen (30 VAL).

Csorvási Milán nagyot játszott a TF ellen, 19 pontja mellé leszedett 8 pattanót, kiosztott 3 gólpasszt és 2 blokkot, szerzett 1 labdát, beütött 1 személyit, de 4-et ki is harcolt, 1 alkalommal pedig besapkázták. Ahogy Vojvoda Dávid, ő is 32 VAL-indexig jutott, ő lett a forduló másik MVP-je.

A 7. forduló magyar csapata:

Pongó (4) - Vojvoda (6) - Bíró (1)/Keller I. (1) - Hendlein (4) - Csorvási (2)

A Pécs irányítója, Pongó Máté 9 ponttal, 5 lepattanóval, 2 gólpasszal, 1-1 szerzett és eladott labdával, továbbá 4 beütött és 3 kiharcolt faulttal zárt a Szeged ellen (14 VAL).

Vojvoda Dávid teljesítményéről fentebb már részletesen írtunk.

A Falco 72-70-re győzte le az Albát, mindkét oldalról bekerült egy-egy játékos a magyar csapatba. A sárga-feketéktől Bíró Olivér 10/6-os pontmutatóval, 2 lepattanóval és 2 faulttal végzett, a fehérvári Keller Iván pedig 14/9-es pontmutatót, 2 lepattanót, 2 személyi hibát és 1 kapott blokkot jegyzett (11-11 VAL).

Simán verte a KKK a Zetét, Hendlein Roland pedig a mezőny egyik legjobbja volt. A somogyiak csapatkapitánya 12/6-os pontmutatót, 9 pattanót, 2 gólpasszt, 2 blokkot, 1 eladott labdát, valamint 3 beütött és 2 kiharcolt faultot ért el.

Csorvási Milán teljesítményéről fentebb már részletesen írtunk.

Zárójelben, hogy ki hányadszor szerepel a forduló csapatában.

 
 

 

 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!