Euroliga: Nem sikerült a bravúr a Sopronnak

Sopron - Héttel nyert a Kurszk.
 
 
 
 
 

Euroliga: Nem sikerült a bravúr a Sopronnak

Sopron - Héttel nyert a Kurszk.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


A feldobásnál a vendégek hozták el a labdát, ám az első támadások egyik oldalon sem találtak gyűrűt. A találkozó első kosarát Xargay révén a Kurszk jegyezte, majd Charles is eredményes volt (2. perc 0-4). Xargay sikeres büntetőjét követően mi is beköszöntünk, Dupree jelentkezett egy 2+1-es játékkal. A negyed közepére érve azonban a játék képe nem változott, a Kurszk növelte előnyét, míg a Sopron képtelen volt a gyűrűbe találni, Roberto Iniguez vezetőedzőnek időt is kellett kérnie (5. perc 3-9). A szünet után több jó védekezést is bemutatott a magyar csapat, a túloldalon pedig Zahui három büntetőt is értékesített, azonban Tina Charles hárompontosának köszönhetően nem változott a különbség (8. perc 6-12). A játékrész végén Zahui és Turner tripláival két pontra is megközelítette a Sopron az orosz csapatot, ám ekkor ismét villant Charles, aki egy kettessel megduplázta csapata előnyét (10. perc 12-16) - írja a wb-sopron.hu.

A második negyed Kirillova hármasával indult, hazai oldalon pedig Salvadorez büntetői jelentették az első pontokat. Prince kettesére Dubei egy emberről elengedett trojkával válaszolt. A következő periódus megint a kurszkiaké volt, majd Salvadorez jelentkezett egy hármassal. Több jó védekezést is bemutatott a Sopron ezután, amely időkérésre késztette a vendégek mesterét (16. perc 22-26). A rövid pihenő sem fogta meg a hazaiak, Zahui ugrasztotta talpra a közönséget egy távolival, majd Turner ziccerét követően már a Sopronnál volt az előny (27-26)! A negyed hátralévő részében a különbség már nem változott, minimális vezetés birtokában vonulhattak Fegyverneky Zsófiáék félidőre (20. perc 32-31).

Breanna Stewart középtávoli kettese nyitotta a harmadik játékrészt, majd Fegyverneky óriási blokkjának örülhettek a hazaiak. Mindkét csapat jól dolgozott hátul az első percekben, ám a vendégek ismét eredményesek voltak, ezúttal Vidmer szerzett két pontot, majd Charles újabb kettőt tett a táblára, jött is az időkérés Roberto Inigueztől (24. perc 32-37). Az amerikai magasember továbbra is remekelt, egy újabb 2+1-es akciója után azonban Dupree a mi Sopron első kosarát is megszerezte a negyedben. Később Turner is betalált, de Charles-ra továbbra sem volt ellenszere a Sopronnak, aki több személyi hibát is kiharcolt, a büntetőket pedig hiba nélkül értékesítette. A differencia azonban nem nőtt tovább, sőt, Fegyverneky és Zahui kettese után közelebb tudott jönni a Sopron a vendégekhez, Crvendakics dupláját követően pedig már csak egy egységgel vezettek az oroszok, magához is hívta tanítványait Mondelo mester (28. perc 42-43). A szünet sem törte meg a magyar bajnok, a játékrész végére utol is érte a Kurszkot, döntetlen állásról várhatta a záró felvonást (30. perc 46-46).

Xargay büntetőivel újra az oroszoké volt az előny, ám Dupree középtávoli kosárral válaszolni tudott, Tina Charles duplája után viszont sokáig egyik fél sem tudott betalálni. Ezt a csendet Salvadorez közelije törte meg, amelyet követően ismét döntetlen volt az állás. Ekkor azonban megrázta magát a Kurszk, és pillanatok alatt hétpontos előnybe került (35. perc 50-57). A pihenőt követően Fegyverneky középtávolijára Charles két jó büntetővel válaszolt, majd egy újabb kétpontossal tovább növelte csapata előnyét, időt is kért Roberto Iniguez (38. perc 52-61). Charles triplájára Turner felelt egy hármassal, majd Fegyverneky egy 2+1-es akcióval tartotta csapatát látótávolságon belül. A végeredményt Xargay büntetője állította be, miután Fegyverneky az ötödik faultját is begyűjtötte (40. perc 58-65).

 
 

 

 
  • 2blabla2018december07.00:29ÚjVálasz

    Folyamatosan ezt csinálja errefelé, megszokott, de soproniként írom, hogy nem ezen ment el a meccs, kint voltam. A statisztikánk kétségbeejtő. Egyszer fenn, egyszer lenn, ez van, hajrá Sopron!

     
  • 1jobarat9442018december06.21:37ÚjVálasz

    A szerb Jasmina (az egyik játékvezető) elég gusztustalanul fújt a meccs folyamán...

     

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!