Perl: Nem adom fel, próbálok erős maradni

Madrid – Nem tagadja, neki is voltak olyan pillanatai, amikor elbizonytalanodott, hogy vajon jó döntést hozott-e a nyáron, de egyelőre úgy tervezi, ezt a szezont az Estudiantesnél fejezi be.
 
 
 
 
 

Perl: Nem adom fel, próbálok erős maradni

Madrid – Nem tagadja, neki is voltak olyan pillanatai, amikor elbizonytalanodott, hogy vajon jó döntést hozott-e a nyáron, de egyelőre úgy tervezi, ezt a szezont az Estudiantesnél fejezi be.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


A magyar férfi kosárlabda-válogatott egy győzelemmel és egy vereséggel zárta a hollandok és a horvátok elleni vb-selejtezőket, így a mieink tíz mérkőzés után 50 %-os mérleggel, öt győzelemmel és öt vereséggel a negyedik helyen állnak a J-csoportban. A sorsunk már nem a mi kezünkben van, de továbbra is él a remény a kínai tornával kapcsolatban.

A kvalifikációk során mind a tíz találkozón lehetőséget kapott Perl Zoltán, aki 24.6 perc alatt 12.2 pontot, 3.6 lepattanót és 2.9 gólpasszt átlagolt. Ezzel a 23 éves hátvéd 13-as VAL-értékével - Vojvoda Dávid mögött - a második legjobb a magyar csapatban (az egy meccsre beugró Wittmann Krisztiánt nem számítva).

Az eszéki mérkőzésen például klasszis teljesítménnyel rukkolt elő (26 perc alatt 20/3-as pontmutató, 4 lepattanó, 4 gólpassz és 2 labdaszerzés), pedig nincs könnyű időszak a háta mögött, klubjánál, a madridi Estudiantesnél ugyanis a kezdeti lendület után egyre kevesebb lehetőséget kap. Az eddigi kilenc bajnokin 7 percet, 1 pontot, 1.3 lepattanót és 0.6 gólpasszt átlagol, miközben a csapat 2 győzelemmel és 7 vereséggel tizenhatodik a tizennyolc fős ACB Ligában.

- Nagyon jól éreztem magam a válogatottnál, mint mindig - kezdte a BB1.hu-val való beszélgetést Perl Zoltán. - Egy kicsi hiányérzet azért maradt bennem a horvát-meccsel kapcsolatban. Nagyon nagy kár, hogy Eszéken nem sikerült nyerni, szerintem, ha egy kicsit jobban játszottunk volna, akkor meglehetett volna az a győzelem is. Az elején nagyon sok könnyű kosarat kaptunk a palánk alól, a centereink hamar megkapták a faultokat, utána pedig hiába jöttünk vissza párszor egálra, az már extra energiákat emésztett fel belőlünk. Egyet értettem Sztojannal abban, hogy nem volt igazán gördülékeny a támadójátékunk, sajnos nem voltak úgy beállítva a szögek a kettő-kettőknél, ahogy kellett volna, azért mi ennél jobban szoktunk figyelni erre a támadásainknál, sajnos ez most nem sikerült. A hollandok elleni győzelem viszont nagyon fontos volt, mert így még megmaradt az esélye annak, hogy kijussunk a világbajnokságra.

- Három variáció esetén juthat ki a magyar válogatott a vébére. Ön szerint mennyi realitása van annak, hogy ott legyünk Kínában?

- Most már nem a mi kezünkben van a sorsunk, de az biztos, hogy mi a februári selejtezőkön is mindent bele fogunk adni. Megpróbáljuk mind a két meccset megnyerni, aztán majd meglátjuk, hogy a többi eredmények hogy alakulnak. A többi csapattársam nevében is mondhatom: mindannyian az utolsó pillanatig hinni fogunk abban, hogy kijuthatunk a vébére.

- Volt valami visszhangja a magyar válogatott meccseinek a klubjánál?

- Az eredményeket tudták, a sportigazgatónk pedig nagyon megdicsérte a magyar csapatot. Azt mondta, már olyan jó válogatottunk van, hogy senki nem mehet ellenünk biztosra. Gondolom, nem kell ecsetelnem, mennyire jól esett ezt hallani.

- Milyen érzésekkel tért vissza Spanyolországba? Dobott egy kicsit az önbizalmán ez a két selejtező? Végre ismét sokat, és jól is játszott…

- Igen, ilyen szempontból is nagyon jó volt ez az egy hét a válogatottal, nagyon élveztem, hogy a pályán lehettem. Mindenképpen pozitív töltetet adott a klubcsapatomnál a folytatásra.

- Mi történt az Estudiantesnél? A nyári edzőmeccseken még minden klappolt, és a Bajnokok Ligájában is sok lehetőséget kapott, jól is játszott, de aztán, miután kiestek a FIBA-kupából, megtört valami…

- A Bajnokok Ligájában más volt a rotációnk, mint a spanyol meccseken. Az ACB Ligában sokkal többet játszanak a kezdők, mint a cserék, nincs meg az igazán egyenletes elosztás. Pár perc alatt elég nehéz jól játszani. Emellett a csapat sem szerepel jól a bajnokságban, elég rosszul állunk. Ez most mindenkinek egy elég nehéz szituáció.

- Hogy éli meg lelkileg a mellőzést? Azért az elmúlt években nem ehhez szokott hozzá…

- Egy játékos mindig a pályán szeretne lenni, szóval ez most nem a legjobb szituáció. Nem könnyű ezt elfogadni, de ezzel én nem tudok mit csinálni, ez az edzőnk döntése. Én annyit tudok tenni, hogy edzéseken próbálom keményen odatenni magam, aztán majd hátha megkapom a lehetőséget, és akkor talán kijön a lépés.

- Indokolta egyébként valamivel Josep Berrocal a mellőzését? Mondta, hogy miben várna öntől többet?

- Mindenkivel annyit kommunikál, hogy elmondja, mit vár tőle, de hogy pontosan miért mellőz engem, azt nem tudom, azt nem indokolta, de nem is kell indokolnia, hiszen ő az edző, ez az ő döntése.

- A szezon előtt 1+1 éves szerződést írt alá a spanyolokhoz. Most mindenkit az érdekel, hogyan tovább? Szeretné-e kitölteni ezt az időszakot, vagy esetleg felmerült a váltás – akár kölcsönadás – lehetősége?

- Nem egyszerű a helyzet, nem tagadom, nekem is voltak olyan pillanataim, amikor elbizonytalanodtam, hogy vajon jó döntést hoztam-e a nyáron, de nem adom fel, próbálok erős maradni, és kivárni, hogy mi lesz a következő időszakban, és akkor majd annak függvényében eldönteni, hogy hogyan tovább.

- Akkor úgy tervezi, hogy ezt a szezont még mindenképpen az Estudiantesnél fejezi be?

- Egyelőre igen.

- Milyen most a csapatuknál a hangulat?

- Úgy érzem, a negatív eredményeket nem jól dolgoztuk fel, ettől görcsössé váltunk, és egyénieskedőbb lett az a csapatjátékunk, ami az edzőmeccseken még jellemző volt ránk. Elég rosszul játszunk, ezzel magunk is tisztában vagyunk, de azt azért nem mondom, hogy tragikus lenne a hangulat az öltözőben, hiszen azért még sok van hátra a bajnokságból. Vélhetően a szurkolóink sincsenek megelégedve a játékunkkal, ez persze teljesen érthető egy ilyen szituációban. Próbálunk javítani, sok a videózás, remélhetőleg a hétvégén már ki tudunk lábalni a gödörből.

Az ACB Liga egyébként nagyon erős pontvadászat, Európa legerősebb bajnoksága. Ha a pályán ezt eddig nem is annyira tudtam megtapasztalni, de azért ez kívülről is látszik. Volt már arra is példa, hogy hiába játszottunk jól, még az sem volt elég a győzelemhez. Itt aztán tényleg negyven percig összpontosítani kell, mert akár két perc alatt is megváltozhat minden, és ennyi idő is elég lehet arra, hogy elveszíts egy meccset.

- És milyen Madrid? Hogy tetszik Szombathely után?

- Nagyon nagy. Szép város. Azt azért nem mondom, hogy már minden részét ismerem, de a főbb nevezetességeket már láttam. Már kezdem megszokni.

- Ha már az előbb szóba kerültek a szurkolók: ha jól tudom, éppen Hanga Ádámék elleni meccsükön, az Estudiantes – Barcelona találkozón, szép számú magyar szurkolótábor is ott volt a helyszínen.

- Igen, Szombathelyről nagyon sokan eljöttek, a szüleim mellett baráti társaságok is ott voltak. Nagyon jól esett, még akkor is, ha csak egy gyors találkozásra jutott idő, azért pár szót váltottunk.

 
 

 

 
 • 24enis2018december12.00:39ÚjVálasz

  Nem a pénzért ment el. Tehetségénél fogva megtehette. Úgy gondolta, Madrid jobb hely, mint Szombathely, és Spanyolország sem sokkal rosszabb, mint Magyarország.

   
 • 23albc2018december07.23:02ÚjVálasz
  Idézet: rouge
  Ne szólj hozzá, ne bántsd,
  én el sem olvasom, hanem átugrom.

  Nem süllyedünk le a szintjére.

  Jegyezd meg a nevét és ugord át te is.
  ...

  Magasabb szinten vagyok mint te , hisz te csak 1 szolnoki cp vagy . :D

   
 • 22albc2018december07.23:01ÚjVálasz
  Idézet: adsl465326
  Nem süllyedsz a föld alá a hülyeségeiddel együtt? Ha nem tudsz érveket mondani,akkor inkább hallgass.
  ...

  Neked a tény hülyeség telefonfülke ? :D Hollandia az középszer , mit nem lehet ezen érteni ? :D

   
 • 21panther2018december07.18:39ÚjVálasz
  Idézet: rouge
  Tényleg?

  Én nem emlékszem rá,
  hogy Illés Béla megszórta volna a hollandokat....
  ...

  Akit a foci érdekel, az meg nem emlékszik arra, hogy Voja megszórta a hollandokat.

  Sőt sokan azt sem tudják közülük, hogy ki az a Vojvoda Dávid, de Illés Bélát ismerik. Sajnos, teszem hozzá.

  Szóval a cinizmusod most nem volt helyén való, viszont "drszépkároly" hasonlata sajnos találó.

  Azért legalább egy szezont megpróbálhatott volna komolyabb bajnokságban is. Akárcsak nálunk anno Czigler Laci...

   
 • 20fokukac2018december07.13:16ÚjVálasz

  Továbbra sem értem, miért kell egy Perl Zolis cikk alatt azt bizonygatni, hogy a magyar bajnokságban játszó Vojvoda mekkora király. Ennyire nem kell féltékenynek lenni.

  Az összehasonlításnak majd akkor lesz értelme, ha a 28 éves Perl Zoltánhoz hasonlítjuk Vojvda 28 éves statját.

  Mert akkor most lehetne kérdezni, hol volt Vojvoda Dávid 23 évesen? Annak lenne alapja. Értelme mondjuk nem sok. De hát tudjuk ki kezdte...

  Hajrá Zoli!

   
 • 19rouge2018december07.12:23ÚjVálasz
  Idézet: adsl465326
  Nem süllyedsz a föld alá a hülyeségeiddel együtt? Ha nem tudsz érveket mondani,akkor inkább hallgass.
  ...

  Ne szólj hozzá, ne bántsd,
  én el sem olvasom, hanem átugrom.

  Nem süllyedünk le a szintjére.

  Jegyezd meg a nevét és ugord át te is.

   
 • 18adsl4653262018december07.12:17ÚjVálasz
  Idézet: albc
  Most egy középszer hollandok ellenire vered ? :D
  ...

  Nem süllyedsz a föld alá a hülyeségeiddel együtt? Ha nem tudsz érveket mondani,akkor inkább hallgass.

   
 • 17albc2018december07.12:08ÚjVálasz
  Idézet: rouge
  Tényleg?

  Én nem emlékszem rá,
  hogy Illés Béla megszórta volna a hollandokat....
  ...

  Most egy középszer hollandok ellenire vered ? :D

   
 • 16albc2018december07.12:07ÚjVálasz
  Idézet: rouge
  Itthoni középszer???

  Hát akkor hasonlítsuk össze Vojával.
  ...

  Anyád hogy van ? Inkább spanyol gyenge csapat , mint bármi ami szolnok ....

   
 • 15rouge2018december07.06:38ÚjVálasz
  Idézet: drszepkaroly
  Vojvoda Dávid = Illés Béla... No comment
  ...

  Tényleg?

  Én nem emlékszem rá,
  hogy Illés Béla megszórta volna a hollandokat....

   
 • 14drszepkaroly2018december06.23:04ÚjVálasz

  Vojvoda Dávid = Illés Béla... No comment

   
 • 13rouge2018december06.22:26ÚjVálasz
  Idézet: ketszo
  De te hülye vagy ! Az voltál, az is maradsz. Már nem is próbállak meggyőzni. Ott nálatok minden a legszebb, a legnagyobb, a legjobb, a leggyorsabb.
  ...

  Ha irigyled a 25 Celsius fokot,
  akkor csavard fel te is a termosztátot.

  Vagy barlangban laksz?...

   
 • 12ketszo2018december06.22:08ÚjVálasz
  Idézet: rouge
  Itthoni középszer???

  Hát akkor hasonlítsuk össze Vojával.
  ...

  De te hülye vagy ! Az voltál, az is maradsz. Már nem is próbállak meggyőzni. Ott nálatok minden a legszebb, a legnagyobb, a legjobb, a leggyorsabb. Gondolom most is legalább +25 Celsius fok átlaghőmérséklet van, ingyenes a sör ......

  Tök hülye vagy.

   
 • 11olajheart2018december06.21:56ÚjVálasz

  Zoli végtelen szimpatikus vagy és nem mellesleg jó kosárlabdázó.. Fiatal vagy.. Sok szép év áll még előtted.. Mindent bele. Én nagyon szorítok neked!

   
 • 10geripapa012018december06.21:00ÚjVálasz

  Szimpatikus nyilatkozat egy szimpatikus játékostól akárhol is játszik épp.

   
 • 9modus_operandi2018december06.19:11ÚjVálasz
  Idézet: fokukac
  Vojvoda már 28 éves, lassan esélye sem lesz külföldre igazolni. Bár nem is nagyon akar/mer. Ez a nagyobb baj.

  Perl még csak most múlt 23.
  ...

  Vojával kapcsolatban mindig csak a magyar bajnokságot hozzák fel. Pedig csak ebben az évadban a válogatott meccsei nélkül is már 10 feletti nemzetközi meccsnél jár! Pl. jövő héten Karsiyaka. Benkén láthattad legutóbbi válogatott meccsén, hogy jó helyen játszik és bizony 2-3 év az Olajban és nagyon remek játékos lesz és nem itthoni szinten mérve. Onnan akár külföld is simán kinézhet, ha akar persze, mert vannak magánéletbeli okok is, amik itthon tarthatják őt.

   
 • 8rouge2018december06.18:45ÚjVálasz
  Idézet: fokukac
  Vojvoda már 28 éves, lassan esélye sem lesz külföldre igazolni. Bár nem is nagyon akar/mer. Ez a nagyobb baj.

  Perl még csak most múlt 23.
  ...

  “... 7 perc átlag sokkal többet ér ott,
  mint a magyar bajnokságban 40...”

  Igen?

  A hollandok ellen nem úgy tűnt.

   
 • 7fokukac2018december06.18:11ÚjVálasz
  Idézet: rouge
  Itthoni középszer???

  Hát akkor hasonlítsuk össze Vojával.
  ...

  Vojvoda már 28 éves, lassan esélye sem lesz külföldre igazolni. Bár nem is nagyon akar/mer. Ez a nagyobb baj.

  Perl még csak most múlt 23. Ennek ellenére két év olaszországi légióskodás már mögötte van és most a világ második legerősebb bajnokságát is megpróbálta. 7 perc átlag sokkal többet ér ott, mint a magyar bajnokságban 40...

  Nem értem az agressziót, ki támadta Vojvodát? Ez a cikk Perl Zoltánról szól. Aki még lehet, hogy Vojvoda mögött jár.

  Még.

  5 év fór...

   
 • 6rouge2018december06.17:08ÚjVálasz
  Idézet: bball-kecso
  Sokan kritizálják a helyzete miatt. Szerintem meg dicséretes, hogy megpróbál magasabbra törni és nem megragadni az itthoni középszerben.
  ...

  Itthoni középszer???

  Hát akkor hasonlítsuk össze Vojával.

  Megverni a Sassarit, továbblépni az EC-ben,
  éles meccseket játszani a honi bajnokságban meccsenként 25-30 perccel,
  és húsz fölött dobni a válogatott meccseken az olaszoknak, hollandoknak...hát nem tudom....
  én ezt azért nem nevezném középszernek...

  Hat pontot dobni a hollandoknak,
  és öt perceket játszani egy spanyol kiscsapatban - hát igen, ez már inkább középszer.

   
 • 5nyolcmegnyolc2018december06.16:56ÚjVálasz

  Ha az a jó, amit ő csinál, akkor jól döntött, ha az a rossz, amit Voja, akkor is jól döntöt.
  Ha másca jó, akkor rosszul döntött.
  Szerintem ez is és az is lehet jó. Az biztos, hogy egy hét perces légiós az sehol nem hagy maradandót maga után. Egy játékos közege a pálya és nem a pad.

   
 • 4bball-kecso2018december06.15:55ÚjVálasz

  Sokan kritizálják a helyzete miatt. Szerintem meg dicséretes, hogy megpróbál magasabbra törni és nem megragadni az itthoni középszerben.

   
 • 3delpiero152018december06.15:40ÚjVálasz
  Idézet: drszepkaroly
  Jó a felfogás! Nem hazamenekülni, csak keményen harcolj Zozó!
  ...

  +1

   
 • 2kunka2018december06.15:11ÚjVálasz
  Idézet: drszepkaroly
  Jó a felfogás! Nem hazamenekülni, csak keményen harcolj Zozó!
  ...

  +1

   
 • 1drszepkaroly2018december06.15:07ÚjVálasz

  Jó a felfogás! Nem hazamenekülni, csak keményen harcolj Zozó!

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!