Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – Alba Fehérvár

Szombathely – Lóránt még nem játszik, Bullock pedig beteg. Okorn nyilatkozatával frissítve
 
 
 
 
 

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – Alba Fehérvár

Szombathely – Lóránt még nem játszik, Bullock pedig beteg. Okorn nyilatkozatával frissítve

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


A vb-selejtezők miatti szünet után, a 7. fordulóból elhalasztott mérkőzést pótolnak holnap este Szombathelyen, ahol az ezüstérmes Falco a bronzérmes Albát fogadja. Mindkét csapat négy győzelemmel és négy vereséggel áll a tabellán, a vasiak nem, a fehérváriak viszont továbbjutottak a nemzetközi kupából.

Gasper Okorn, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetőedzője: Régen volt erre példa: végre teljes kerettel tudtunk edzeni a hét elejétől, mindenki egészséges és hadra fogható, persze Bruinsmát leszámítva, aki ha minden a tervek szerint halad, akkor a hét vége felé – jövő hét elején visszaérkezik Magyarországra. A játékára még egy darabig biztosan nem számíthatok, de már a jelenlétével is sokat segít nekünk. Erős csapatot fogadunk, ahol öt amerikai játékos is szerepel. Nagyon individuálisak, gyorsak, borzasztóan jól támadják a gyűrűt, szinte pillanatok alatt képesek felérni az ellenfél palánkja alá, úgyhogy a védekezésünkön nagy hangsúly lesz. Lepattanóban is erősek, úgyhogy a kizárásokra is figyelnünk kell. Elhalasztott mérkőzésről van szó, amit talán most egyik csapat szempontjából sem a legjobb pillanatban pótolunk, de ilyen az élet, ezzel nem érdemes foglalkozni. Természetesen szeretnénk nyerni.

Braniszlav Dzunics, az Alba Fehérvár vezetőedzője: Három játékosunk, Lukács Norbert, Takács Milán és Filipovity Márkó a válogatottnál tartózkodott a szünetben, míg Lóránt Péter továbbra sem állt edzésbe, vele minden az előzetes tervek szerint halad, jelenleg még a rehabilitációját tölti. Így azonban csapatként nem sok mindent tudtunk csinálni, többnyire egyéni edzéseket tartottunk. A Kaposvár elleni vereségen igyekeztünk minél hamarabb túllépni, ott nem játszottunk azon a szinten, ami szükséges lett volna, rengeteg hibánk volt, az egy nagyon rosszul sikerült mérkőzés volt. Kemény meccsre számítok a Falco ellen, ebben a bajnokságban a vasiak védekezése sokkal jobban összeállt, mint a korábbiakban. Szombathelyen továbbra is nagyon nehéz nyerni, a bajnokságban ez még senkinek nem is sikerült, a magyar csapatok közül egyedül a Szolnok tért haza onnan győztesen, igaz az a FIBA-kupában volt. Nagyon jól kell játszani, csapatként és egyénileg is a maximumot kell nyújtanunk, végig koncentrálva kell kosaraznunk, ha nyerni akarunk. Rodney Bullock több napja beteg, kérdéses, hogy tudja-e vállalni holnap a játékot.

Nagyon meg lennék lepve, ha nem a Falco nyerne

A mérkőzés esélyeit Déri Csaba, a Dombóvár, a Nyíregyháza, a Körmend, a Falco és a BC Mures korábbi vezetőedzője, az MBK Ruzomberok és a BC Sepsi női csapataival bajnoki és kupaezüstöt nyerő szakember latolgatta a BB1.hu-nak:

- Ez a két csapat az utóbbi években a FIBA-kupában indult, illetve öt döntőt játszott, amiből az Alba kettőt meg is nyert, hiszen bajnok és kupagyőztes lett két éve. Két nagycsapatról beszélünk, úgyhogy a holnapi mindenképpen egy nagyon komoly rangadó lesz.

Hamarosan elérkezünk az alapszakasz feléhez, amely után eldől, hogy kik jutnak be a Magyar Kupa nyolcas döntőjébe. Mindkét csapat szaladt már bele váratlan vereségekbe, jelenleg mindketten 4-4-es mérleggel állnak, aki veszít, lépéshátrányba kerül ebben a harcban, és ha a hátulról jövők bravúrokat csinálnak, akár még bajba is kerülhet.

A Falco az utóbbi két évben rendkívül domináns támadójátékot játszott, szenzációs hazai pályás csapat volt. Én a látványkosárlabda elkötelezett híve vagyok, a Falco azt játszotta, ami nekem tetszik, utólag is csak gratulálni tudok azoknak, akik ebben edzőként, játékosként részt vettek. Tavaly fantasztikus támadó játékosai voltak a Falcónak: Govens, Norfleet, Perl, Váradi, Borisov és Taylor személyében. Ennyi extra támadó játékos ritkán jön össze egy csapatban. A nyáron változtatott a játékos-politikáján és stílusán is a Falco, már egyértelműen látszik a védekezési rendszer, ami eddig nem volt náluk divat. Szerencsétlenül alakult a felkészülésük és az utána való időszakuk. A legjobb játékosuk, Bruinsma sérülés miatt jelenleg nem is áll rendelkezésükre. Én ki merem mondani, hogy nincs igazi irányítójuk, ami nélkül nem lehet játszani a mai kosárlabdát. Ahogy hallom a kosárlabda-berkekben, ott lehet, hogy hamarosan változtatás is lesz…

Szerintem a holnapi meccset a Falco fogja megnyerni, a hazai pályája miatt és a rendelkezésre álló játékosainak száma miatt is.

Az Albáról el kell mondani, hogy hosszú éveken keresztül a legnagyobb rotációval játszó csapat volt utolsó, nagyon sok játékos állt Dzunics edző rendelkezésére, amit szépen ki is használt az edző. Egyfajta felelősség nélkül lehetett légiósként játszani az Albában, mert ahol Lóránt, Keller, Filipovity, Kovács Ákos, Markovics, Tóth Péter alkotta a magyar anyagot, ha nem úgy játszott egy külföldi, ahogy azt várták volna, nem szólt neki senki semmit, minden mehetett tovább. Most lecsökkent a magyarok száma, ráadásul Lóránt sérülése újabb érvágás, így gyakorlatilag három igazán bevethető magyar játékosa maradt, aki 10 percnél többet játszott eddig: Filipovity, Keller és Tóth Péter, utóbbi sajnos nem ugyanazt a teljesítményt hozza a sérülése óta, mint előtte. Így sokkal nagyobb teher kerül a légósokra.

A fehérváriaknak nagyon szép FIBA-kupás szereplésük volt eddig, nagyon szurkolok nekik, hogy ebből a körből is jussanak tovább, képviseljék a lehető leghosszabb távon a magyar kosárlabdát. Voltak azonban komoly vereségeik is: hazai pályán a Pécs ellen, illetve legutóbb Kaposváron, idegenben. Ilyen vereségekbe nem szokott beleszaladni az Alba. Be kell látni, hogy az idei csapatuk kisebb potenciálú, mint az utóbbi években, nem ugyanabból a játékosállományból gazdálkodik Dzunics edző.

Kíváncsian várom, hogy a légiósok ebben a szituációban meg tudják-e mutatni az igazi potenciáljukat, mert engem eddig csak Freeman és Heath győzött meg, a többiek még nem.

A holnapi meccsen egyértelműen a Falcót tartom esélyesnek, nagyon meg lennék lepődve, ha más végeredmény lenne. Ugyanakkor benne van a végjátékos meccs is, szóval lesznek izgalmak.

 
 

 

 
 • 14feffo2018december06.17:18ÚjVálasz

  Gumi totál jól összefoglalta a gondjainkat. És ezek a gondok korábban elérték már a Kaposvárt, ASE-t, idén minket és a Zetét. És ha Lóri befejezi még rosszabb lesz a helyzet. Egyszerűen nincs magyar játékos. És pár év múlva az Olajnál is gond lesz, mikor befejezi Voja, Tóth Ádám, Kovács P. Nincs 10-12 tehetséges , 25 év alatti magyar játékos, akikben a mai Kellert, Voját, Lórántot lehetne látni.
  Ráadásul idén egyik légiósunk sem extra. A mai nagyon sima Falco lesz.

   
 • 13rouge2018december06.17:16ÚjVálasz

  Egyes.

   
 • 12purple2018december06.16:33ÚjVálasz
  Idézet: hefti1963
  Ez egy kicsit báncsa a fülemet,de az Alba behúzza!!!!

  ...

  Inkább a szemedet" bánccsa", de azért kikaptok!

   
 • 11nyolcmegnyolc2018december06.13:58ÚjVálasz
  Idézet: csezarro4
  Szerintem mindkettö eleri az ötöt. Az egyik az 5 gyözelmet, a masik az 5 vereseget.
  ...

  A logika nem az erősségem.
  Igazad van.

   
 • 10nemdeandre2018december06.13:23ÚjVálasz

  Izgalmas kiesési rangadó elé nézünk. A vesztes a TFfel küzdhet a bennmaradásért.

   
 • 9csezarro42018december06.13:09ÚjVálasz
  Idézet: nyolcmegnyolc
  Valaki eléri az 5-öt.
  ...

  Szerintem mindkettö eleri az ötöt. Az egyik az 5 gyözelmet, a masik az 5 vereseget.

   
 • 8nyolcmegnyolc2018december06.11:44ÚjVálasz

  Valaki eléri az 5-öt.

   
 • 7donnarumma2018december06.07:03ÚjVálasz

  Lóránt kiesésével nőttek az esélyeink,de nagy pénzt így sem mernék rakni a H-ra..
  Hajrá srácok,mindent bele!

   
 • 6tatuka19112018december06.01:36ÚjVálasz
  Idézet: seanmaguire
  "Ez egy bűnös hely, ez egy bűnös város"
  ...

  Hogy melyik hely,és melyik város bűnös,ezt talán most 2018-ban hagyjuk...Majd kiderül...Mint ahogy az is,hogy az Alba NEM húzza be..
  ..

   
 • 5hefti19632018december06.01:11ÚjVálasz
  Idézet: ferrroil
  Nincs telefonja ,eladta,hogy ki tudja fizetni a büntit...ritka egy polyàca.Gondolom most durcizik,mert meg merték büntetni.
  ...

  Ez egy kicsit báncsa a fülemet,de az Alba behúzza!!!!

   
 • 4ferrroil2018december05.23:22ÚjVálasz
  Idézet: fokukac
  Okorn? Ő is elmenekült?
  ...

  Nincs telefonja ,eladta,hogy ki tudja fizetni a büntit...ritka egy polyàca.Gondolom most durcizik,mert meg merték büntetni.

   
 • 3seanmaguire2018december05.22:24ÚjVálasz

  "Ez egy bűnös hely, ez egy bűnös város"

   
 • 2fokukac2018december05.21:49ÚjVálasz

  Okorn? Ő is elmenekült?

   
 • 1lassa2018december05.21:44ÚjVálasz

  Balmazovic??

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!