Ivkovics: Ez a csapat becsületes, tisztességes harcosokból áll

Budapest – Toon Van Helfteren ma is elfelejtett gratulálni.
 
 
 
 
 

Ivkovics: Ez a csapat becsületes, tisztességes harcosokból áll

Budapest – Toon Van Helfteren ma is elfelejtett gratulálni.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


A magyar férfi kosárlabda-válogatott hosszabbítás után,91-86-ra legyőzte Hollandiát a Tüskecsarnokban. Így látta a mérkőzést a két szövetségi kapitány. A vesztes, csakúgy, mint Almerében, ma is elfelejtett gratulálni.

Sztojan Ivkovics, a magyar válogatott szövetségi kapitánya: Gratulálok mindenkinek, elsősorban saját játékosaimnak és az MKOSZ-nek, de a legnagyobb gratuláció a szurkolóknak jár, akik újra a tízedik emberei voltak a csapatunknak. Öröm volt látni, hogy Budapesten ilyen sok gyerek és család kijött a meccsre. Azt gondolom, számunkra ez a legnagyobb siker. Nem rajtunk múlik a továbbjutás, de a negyedik hely a csoportban a mi kezünkben van. Meg kell vernünk az utolsó fordulóban Horvátországot hazai pályán, mert ha Európa legjobb tizenhat csapata között végzünk, akkor az Eb-selejtezők során a második kalapba kerülünk. Félreértés ne essék, bizakodó vagyok az olaszok ellen is, de még az is lehet, hogy mindkét meccs kevés lenne a vébére való kijutáshoz. Tapasztalataim szerint minket amúgy sem azért szeretnek, mert világverő csapat vagyunk, hanem azért, mert ez a csapat becsületes, tisztességes harcosokból áll. Köszönöm a sajtónak, amely foglalkozott velünk egész hétvégén, és remélem, hogy a következő találkozóknál már jobban fogunk együtt működni, mert egymás nélkül nem tudunk létezni.

Toon Van Helfteren, a holland válogatott szövetségi kapitánya: Csalódott vagyok, ez volt a második hosszabbításos vereségünk idegenben a vb-selejtezők során. A magyaroknak túl sok támadó lepattanót engedtünk, ez volt a vereségünk egyik fő oka, a másik pedig a dobószázalékunk, különösen a büntetőket dobtuk gyengén.

 
 

 

 
 • 11adsl4653262018december03.08:34ÚjVálasz
  Idézet: purple
  Addig élj, amíg egy holland visszahívja a kört a kocsmában! A világ legfaszarágibb, legsóherebb gyülekezete!
  ...

  Neked szántam,bocs.

   
 • 10adsl4653262018december03.08:34ÚjVálasz

  +1

   
 • 9adsl4653262018december03.08:33ÚjVálasz
  Idézet: lufi
  Ez durva,hogy lenéztkek egy másik embert csak úgy alapból. Persze előítéletek vannak alapból oda-vissza. Nekem pont Hollandiában segített egy helybeli.
  ...

  Meglátszik hogy Fehérváron élsz és nem vagyok biztos benne hogy jártál már Romániában. Én nem nézek le általában senkit,mert ki mit vet úgy arat,akkor mit várjak én is? Viszont a román a legpocsékabb nemzet Európában állítom.Nem részletezem,mert ez nem az a fórum.

   
 • 8purple2018december03.07:46ÚjVálasz
  Idézet: adsl465326
  Osztom amit mondasz.Egy románt én is lenézek,nem is titkolom.Amit a hollandokról mondtál én is személyesen tapasztaltam.
  ...

  Addig élj, amíg egy holland visszahívja a kört a kocsmában! A világ legfaszarágibb, legsóherebb gyülekezete!

   
 • 7lufi2018december03.07:26ÚjVálasz

  Ez durva,hogy lenéztkek egy másik embert csak úgy alapból. Persze előítéletek vannak alapból oda-vissza. Nekem pont Hollandiában segített egy helybeli. Nem találtuk a hotelünket,megkérdeztünk egy helybelit,mondta erre,ott jobbra,balra stb,aztán gondolt egyet,üljünk be a kocsijába odavisz bennünket.Sajnos nem fogunk kijutni,pedig talán lett volna esély az ellenfelek jelenlegi állapota miatt.

   
 • 6adsl4653262018december03.00:29ÚjVálasz
  Idézet: Kaunas
  Adsl ők minket mindig keleti alsóbbrendűnek néznek...voltam konferencián hollandokkal / franciákkal. Ott szoba álltak velem mert szükségszerű volt.
  ...

  Osztom amit mondasz.Egy románt én is lenézek,nem is titkolom.Amit a hollandokról mondtál én is személyesen tapasztaltam.Egy adriai üdülőhelyen a gyerekeik labdáztak,odagurult a labda hozzánk,én ahogy jött visszarúgtam,ahelyett hogy megköszönték volna,elkezdtek pofázni hogy ne rugdossam a labdájukat,Kerítést is húztak irányunkban.Ekkor döbbentem le először.Na mindegy,ez van!

   
 • 5karoly2018december02.23:28ÚjVálasz

  Esélyek a kijutásra:
  Két meccsünk van februárban, olaszok idegenben majd horvátok itthon.
  A lengyelek mennek a horvátokhoz, majd fogadják a hollandokat.
  Az olaszok fogadnak minket, majd mennek a litvánokhoz.
  Sajnos a lengyelek ellen egymás elleni eredményben gyengébbek vagyunk 1 ponttal, pedig meg volt az esély az itthoni meccsen, hogy ne így legyen, ez most sokba kerül.

  1. tény: Ahhoz, hogy kijussunk mindkét meccset meg kell nyernünk, ha csak 1-et nyerünk, nem tudjuk megelőzni sem a lengyeleket, sem az olaszokat.

  2. tény: Ha nyerjük mindkét meccset, akkor sem biztos a kijutás. Forgatókönyvek, feltéve, hogy nyerjük a meccseink:

  1.eset: (talán a legvalószínűbb) olaszok kikapnak a litvánoktól, lengyelek 1 meccset nyernek: Ekkor a 3 csapat között körbeverés van, a közös meccsek gólkülönbsége számít, a lengyelek -2 -n állnak, mi -7 -en, tehát akkor jutunk ki, ha legalább 6-tal verjük az olaszokat. (5-nél úgy tudom az egymás elleni több dobott pont számít, amiben gyengék vagyunk)

  2. eset: a lengyelek kikapnak mindkét meccsükön: Kijutunk!

  3. eset: a lengyelek nyerik mindkét meccsüket. Ekkor őket nem tudjuk utolérni, de ha az olaszok kikapnak a litvánoktól, akkor egymás elleni számít, tehát megintcsak 6-tal kellene verni legalább az olaszokat.

  4. eset: lengyelek nyernek legalább 1 meccset és az olaszok megverik a litvánokat,: Ekkor semmiképp sem jutunk ki.

  Összefoglalva, kell mindkét meccs, és mivel nehezen tudom elképzelni, hogy a hollandok nyerjenek Lengyelországban, ezért legalább 6-tal kéne nyerni az olaszok ellen.

  Gratula a mai győzelemhez!
  Jó látni, ahogy küzdenek minden meccsen a fiúk. Látszik, hogy jó a csapatszellem, azt gondolom ez mindenképpen az Ivkovic érdeme. Illetve az is tetszik, ahogyan a fiatalokat próbálja beépíteni a csapatba. Néha ami nem tetszik, az a kishitűség a "nagy" csapatok ellen, mintha feltartott kézzel mennénk ki. Legszembeötlőbb, a szerbek elleni eb meccs volt, ahol a végén nagyon jöttünk fel, és volt egy-egy érthetetlen csere. A litvánok elleni idegenbeli meccsen is éreztem ezt.
  Golomán nem tudom miért nem volt most keretben, horvátok ellen nagyon hiányzott. Remélem lesz legközelebb.

  Bár jelenleg azt hiszem, nem reális a vb, ha mégis sikerülne, egy Hangával, Golománnal, Juhossal kiegészülve, egészen pofás csapatunk lenne. A távolabbi jövőre tekintve pedig ugyancsak reményteli, hogy a csapat nagy része fiatal.
  Ami picit fájó nekem, hogy Lóránt a Stoleval való személyes kapcsolata miatt nem válogatott. Persze nem tudom, szeretne-e az lenni, ha már nem, akkor persze ne is legyen. De ha a valódi ok a két ember makacssága, akkor bármi volt is a múltban,igazán leülhetnének megbeszélni, aztan mondhatná Stole, hány fekvővel jön Lóri..

   
 • 4Kaunas2018december02.22:34ÚjVálasz

  Adsl ők minket mindig keleti alsóbbrendűnek néznek...voltam konferencián hollandokkal / franciákkal. Ott szoba álltak velem mert szükségszerű volt. Másnap a reptéren találkoztunk , köszöntem, közülük egyik se köszönt vissza sőt elfordultak...nincs mit tenni ez már nem változik én már megtanultam...
  Én is lenézek egy románt de ha már rám köszön biztos visszaköszönök.

   
 • 3adsl4653262018december02.20:26ÚjVálasz

  Egyébként hogy lehet,hogy egy művelt nép képviseletében elfelejt gratulálni a győztesnek? Hiszen ők az etalonok!Nem akarom a politikát idesorolni,de nem véletlenül ilyenek.Nem baj! Saját magukról állítják ki a bizonyítványt!

   
 • 2adsl4653262018december02.20:22ÚjVálasz
  Idézet: kovi13
  GARTULA
  ...

  Ez Rowsey-nak az igazolványképe !

   
 • 1kovi132018december02.19:48ÚjVálasz

  GARTULA

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!