Vb-selejtező: Megvan az ötödik győzelem

Budapest - Oda-vissza megvertük a hollandokat, igaz ezúttal hosszabbítás kellett hozzá.
 
 
 
 
 

Vb-selejtező: Megvan az ötödik győzelem

Budapest - Oda-vissza megvertük a hollandokat, igaz ezúttal hosszabbítás kellett hozzá.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


Az első kosár a hollandoké volt - De Jong révén -, Allen egy hármassal fordított. Nem sokáig örülhettünk, hamar visszavették a vezetést a vendégek, és az első negyedben inkább az ő akaratuk érvényesült. A védekezésünkkel nem volt különösebb probléma, de kintről nem dobtunk jól (1/7). Pontszegény tíz perc után 12-15 volt az állás.

Vojvoda egy triplával egyenlített, majd nem sokkal később újabb hármasával már a vezetést is visszavette a mieinknek (20-19). Megint jöttek a hibák mindkét oldalon, a 16. percben Ivkovics lépéshibát reklamált, amiért technikait kapott. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, a végére sikerült picit meglógni, 34-29 volt a félidő. Lehetett volna akár még több is, de az utolsó pillanatban Váradi és Allen is rontott egy leindítás végén.

Mi kezdtük a második félidőt, pedig a hollandoknak kellett volna, némi közjáték után helyreállt a rend. 4-0-val indítottak a vendégek, a 24. percben újra ők vezettek (39-40). 42-42-nél Benke faulttal együtt dobott triplát, amiből 3+1-es akció született. Govens vette vállára a csapatot, 50-44-nél időt kértek a hollandok. Szerencsére gyengén büntetőztek a narancs mezesek (6/12, szemben a mi parádés 15/15-ünkkel szemben). Vezettünk már héttel is, a végén Perlt faultolták ziccerdobás közben, de nemhogy kosár nem lett belőle, még szabálytalanságot sem ítéltek a játékvezetők, így 56-53-ról indult a záró felvonás.

Potyogtak a kosarak mindkét oldalon, Benke és Eilingsfeld is eredményes volt kintről. 64-57-nél Benke újabb 3+1-es kosarat szerzett (3/3 volt ekkor a triplamutatója). 12-4-es szériával kezdtünk, átlépte a tízet a különbség. Az etap derekán, 69-61-nél Perl ellen ítéltek technikait. A hollandok nem adták fel. Már úgy tűnt, a zsebünkben van a meccs, de elkapkodtuk a végét, 4.4 másodperccel a vége előtt Franke bedobott egy triplát, amivel kiegyenlített, így 78-78 után jöhetett a hosszabbítás.

Van der Mars büntetőivel hosszú idő után újra a hollandok vezettek. Allen - szintén büntetőkből - egyenlített. Govens visszavette az előnyt, ugyancsak két egypontossal. Kloof viszont csak egyet dobott be. Vojvoda a kígyótérről dobott triplát, 85-81-nél időt kértek a vendégek, 1:15 volt ekkor vissza. Eilingsfeld pontozódott ki, pedig nem is ő volt szabálytalan, Franke két büntetőjével háromra csökkent a különbség. Vojvoda ezúttal egy extra duplát tett hozzá, majd Allen célzott jól a vonalról. Benke labdát szerzett, faulttal együtt dobott kosarat, ezzel el is döntötte a találkozót, még akkor is, ha a büntetője kimaradt.

 
 

 

 
 • 44makelovenotwar692018december03.11:12ÚjVálasz

  Normális kosárszurkoló örül most a csapat teljesítményének. Gratulálok a győzelemhez!
  Ismét a külső poszton voltak erősek a srácok, Voja és Benke nagyot (=extrát) játszottak. Végre Govens is megmutatta, miért került a csapatba (kár, hogy a horvátok ellen nem tudott ilyet produkciót felmutatni).
  Váradi nem találta a helyét meg a ritmust (tényleg van rajta felesleg), pedig benne van a tudás, meg küzdés. Perlnek is volt már jobb meccse. Jani nagyot dolgozott, Allen is küzdött, de sok hiba csúszott a játékába. A fontos pillanatokban biztos kézzel értékesített büntiket, de hagyott ki ziccert is. Horti becsülettel ellátta a feladatát, Keller meg rejtély. Nagy szívű, óriási lelke van, de sajnos elgörcsöli a támadásokat, nem tud élni a fizikai adottságaival. Jó lenne, ha a Pau-nál felszedne használható játékelemeket.
  Ivko szerint a reális cél nem a VB, hanem a európai top 16-ba kerülés. Ehhez megvan a sansz, és ezért dicséret a stábnak és a játékosoknak, így összességében a csapatnak!!
  Hajrá magyar kosárlabda!

   
 • 43nick2018december02.23:38ÚjVálasz
  Idézet: Langmann
  ez az új szabály. technikainál ne legyen "kettős büntetés" ezért 1 dobás és onnan folytatódik a játék ahol abbamaradt.
  ...

  Köszi!
  Most, hogy mondod, mintha korábban olvastam is volna róla valahol...…..

   
 • 42heraklith19902018december02.22:33ÚjVálasz
  Idézet: olaj91
  Sajna a lengyelek verték az olaszokat. Nem baj, nyerni kell olaszoknál héttel és utána bízni a livánok becsületességében. Febr. 22.-én lesz a meccs, 21.
  ...

  Ivkó elsz@rta Szombathelyen a Lengyelek elleni meccs végét. Az a 3-4 pont még simán meglehetett volna. Ha jól emlékszem a legvégét már el is engedte... Ha ezen fog múlni, akkor az csak az Ő sara.

   
 • 41olaj912018december02.22:13ÚjVálasz

  Sajna a lengyelek verték az olaszokat. Nem baj, nyerni kell olaszoknál héttel és utána bízni a livánok becsületességében. Febr. 22.-én lesz a meccs, 21.-én a Barca a Baskoniával játszik az Euroligában. Magyarország aranykészletéből egy pár rudat fel lehetne kínálni a spanyoloknak, hogy Ádit elengedjék :)

   
 • 40Langmann2018december02.21:52ÚjVálasz
  Idézet: nick
  Ha Csorvási egészséges, bőven hozza azt, amit Horti……… sőt annál bőven többet is. Az igazi nyilván az lenne, ha Lóránt játszana a válogatottban.
  ...

  ez az új szabály. technikainál ne legyen "kettős büntetés" ezért 1 dobás és onnan folytatódik a játék ahol abbamaradt.

   
 • 39Langmann2018december02.21:48ÚjVálasz
  Idézet: nemdeandre
  Végre megérkezett Benke, jól kineveltük nektek élvezzétek!szivesen.
  Mindenki hozzátette a magáét, Ivkó is jól meccselt, bivalyerős hollandokat vertünk meg.
  ...

  hülye vagy de a Van Goghos poénon nagyon röhögök

   
 • 38nemdeandre2018december02.21:36ÚjVálasz
  Idézet: modus_operandi
  Ne etesd a trollt! Tök mindegy melyik reinkarnációja, a szombathelyi beteg bazári vagy a másik mentális fehérvári somika. Egy biztos senki ne válaszoljon neki. Ne felejtsétek: Ne etesd a trollt!!!
  ...

  Most már mindegy, jól lakott. De nem az agyatokból, mert akkor éhen halna :D

   
 • 37modus_operandi2018december02.21:32ÚjVálasz

  Gratulálok a válogatottnak! Ha eddig bárkinek is kételye volt, hogy Benke rossz helyre került az Olajnál, szerintem szép választ adott a nekik. Hajrá!!! Csak így tovább!!!

   
 • 36modus_operandi2018december02.21:29ÚjVálasz
  Idézet: lufi
  Könnyebb meccsre számítottam,elég masszív volt ez a holland csapat,függetlenül attól,hogy pl Vojának a nyomába sem ér egyik sem. Apropó Voja.
  ...

  Gondold el, mi lenne ha a "főnök" a krikettet szeretné??? :DDDDD

   
 • 35modus_operandi2018december02.21:27ÚjVálasz
  Idézet: westsucks
  Nálad undorítóbb szemétládát faradtolaj, szkosz, andromeda óta nem látott ez a fórum, vajon melyik idióta rebootja vagy, vagy inkább melyikek rebootja.
  ...

  Ne etesd a trollt! Tök mindegy melyik reinkarnációja, a szombathelyi beteg bazári vagy a másik mentális fehérvári somika. Egy biztos senki ne válaszoljon neki. Ne felejtsétek: Ne etesd a trollt!!!

  Hajrá magyarok!!!!

   
 • 34lufi2018december02.21:25ÚjVálasz

  Könnyebb meccsre számítottam,elég masszív volt ez a holland csapat,függetlenül attól,hogy pl Vojának a nyomába sem ér egyik sem. Apropó Voja. Hogy mennyire tudják itthon a többi sportág szurkolói,hogy ki az a Voja. A hosszabbítás miatt késett a Vidi-Honvéd focimeccs közvetítése,és nagyon sok foci szurkoló nézte a meccs végét. A Vidi fórumon megjegyezte valaki "nem tudom ki ez a Vojvoda,de jól bír kosarazni" Szóval kevesebben ismerik,mint egy sokadrangú aranylábút. Viszont jó hogy győztünk,mert így legalább izgalmas végjátékot láttak a kényszernézők.

   
 • 33nemdeandre2018december02.21:08ÚjVálasz
  Idézet: westsucks
  Nálad undorítóbb szemétládát faradtolaj, szkosz, andromeda óta nem látott ez a fórum, vajon melyik idióta rebootja vagy, vagy inkább melyikek rebootja.
  ...

  Na és én állok bele szolnoki szurkertársaimba.. Épp méltattam a válogatott tagjait. Nektek semmi nem jó mucsajiak..

   
 • 32nick2018december02.20:57ÚjVálasz
  Idézet: kendeffy
  Nagyon nagy gondunk van 5-ös poszton. Keller a legjobb, aki támadásban 0, ideggyenge de lelkesen védekezik, aztán jönnek a faultotk és a pad. Cseréje Horti...
  ...

  Ha Csorvási egészséges, bőven hozza azt, amit Horti……… sőt annál bőven többet is. Az igazi nyilván az lenne, ha Lóránt játszana a válogatottban. Az a baj, hogy a hazai csapatoknál is alig van lehetősége a magyar játékosoknak, így aki tud dobni egy egyeneset, az már gyakorlatilag válogatott.

  A győzelem szép volt, de kicsit okosabb taktikával lehetett volna nyerni hosszabbítás nélkül is. Faultolni kellett volna a mezőnyben a vége előtt, hiszen abból csak 2 pontot lehet szerezni és mi 3-mal vezettünk. Azt nem teljesen értettem, hogy amikor befújtak ellenünk egy technikait, akkor a dobás után miért nem kaptak labdabirtoklást is a hollandok?

   
 • 31geogeo2018december02.20:45ÚjVálasz

  Gratula a Csapatnak, bár a 4. negyed utolsó percét egy középiskolai lány csapat is lehozta volna edző nélkül!

   
 • 30nyolcmegnyolc2018december02.20:44ÚjVálasz
  Idézet: heraklith1990
  Az evidens volt, hogy fejlődni fog, emiatt nem aggódtam. A percek kapcsán valószínűleg szerencséje is van, hogy a légiósok eddig nem igazán hozzák azt, ami elvárható lenne egy ilyen komoly csapatnál.
  ...

  Szerencséje van????!!!!
  Neked tényleg hiányzik néhány kerék.
  A másik sokadszor. Több meccs, több perc...

   
 • 29westsucks2018december02.20:36ÚjVálasz
  Idézet: nemdeandre
  Végre megérkezett Benke, jól kineveltük nektek élvezzétek!szivesen.
  Mindenki hozzátette a magáét, Ivkó is jól meccselt, bivalyerős hollandokat vertünk meg.
  ...

  Nálad undorítóbb szemétládát faradtolaj, szkosz, andromeda óta nem látott ez a fórum, vajon melyik idióta rebootja vagy, vagy inkább melyikek rebootja.
  Rouge is láthatja végre, hogy nekem volt igazam a selejt kiléteddel kapcsolatban.

   
 • 28Head2018december02.20:32ÚjVálasz

  Keller és Horti amit művel az édeskevés sajnos...
  A kaposvariak nagyot mentek

   
 • 27nazol2018december02.20:17ÚjVálasz
  Idézet: nemdeandre
  Végre megérkezett Benke, jól kineveltük nektek élvezzétek!szivesen.
  Mindenki hozzátette a magáét, Ivkó is jól meccselt, bivalyerős hollandokat vertünk meg.
  ...

  Nem tudom, hogy ezen sírjak, vagy nevessek... A mondandód leginkább 'klub-irányultságú", így nem értem mit keres itt?! Ha viccnek szántad, akkor meg nagyon szar.

   
 • 26nemdeandre2018december02.20:02ÚjVálasz

  Végre megérkezett Benke, jól kineveltük nektek élvezzétek!szivesen.
  Mindenki hozzátette a magáét, Ivkó is jól meccselt, bivalyerős hollandokat vertünk meg.
  Voja Euroliga szint már régóta, köszönjük hogy nem mész el. Elég neki a füttyögős mucsaji közönség előtt játszani.
  Eldőltamérkőzés Jenő is hozta magát. Szerinte a hollandok jobbak festékből. Hát mit várt Van Goghéktól?? :D

   
 • 25kendeffy2018december02.19:59ÚjVálasz

  Nagyon nagy gondunk van 5-ös poszton. Keller a legjobb, aki támadásban 0, ideggyenge de lelkesen védekezik, aztán jönnek a faultotk és a pad. Cseréje Horti... A szerencsétlen 4-eseinknek, Allen-nek és Janinak kellett verekedni a nagyobb holland centerek ellen. Ők megérdemlik a dícséretet, nélkülük nem lett volna meg a meccs. Nagyon kellene még magas ember a palánk alá. Tóth Ádám és még ki? Golomán nem tud jönni, Lóránt nem akar.

  De összeségében Govens+Vojvoda+Benke mezőnyben megmentett minket.

  Szép győzelem volt.

   
 • 24nyolcmegnyolc2018december02.19:39ÚjVálasz
  Idézet: heraklith1990
  Kicsit olvasgasd azért a régebbi hsz-eket szerintem.
  ...

  Olvass sokat. Te és ti hajtottátok, hogy miért jön Voja mögé, nem lesznek percei....
  Gondolom emlékszel, hogy levezettük Kovács Petit, aki egy szezonban többet játszott, mint Szili.
  Természetesen nem itt tanult meg kosarazni.
  Természetesen nem is ott, hanem Kaposváron, majd tovább fejlődött Egerszegen, majd most Szolnokon. Amikor kinövi az Olat, tovább lép. (ha)
  Politikus még lehetsz.

   
 • 23purple2018december02.19:34ÚjVálasz
  Idézet: rouge
  Bocsika, de én úgy emlékszem,
  hogy amikor az Olajba igazolt,
  te aggódtál Szili játékperceiért...
  meg a fejlődéséért....

  Mi itt Szolnokon sosem kételkedtünk benne,
  ezért is igazoltuk le.
  ...

  Kicsit szelektív a memóriája, de megszoktuk. Látod, most is ő kételkedik benne, csak azért vannak meg a percei, mert a légiósok gyengék. Erre mit lehet mondani? Ne is foglalkozz vele, neki mindig igaza van!

   
 • 22heraklith19902018december02.19:32ÚjVálasz
  Idézet: heraklith1990
  Dusán is kiesett Ivkónál a pikszisből. Pedig miután Kellert csak pár percekre lehet a pályán tölteni, mert vagy folyik a taknya vagy szétfaultolja magát, nagy szükségünk lenne rá.

  ...

  ...pályán tartani...

   
 • 21olajheart2018december02.19:30ÚjVálasz

  Gratulálok a srácoknak.. Volt ebben a meccsben minden... Szép volt fiúk. Voja klasszis Benke szintén.. Öröm őket látni válogatott szinten is jól játszani, de jár a dicséret mindenkinek. Hajrá Magyarok!

   
 • 20heraklith19902018december02.19:25ÚjVálasz
  Idézet: rouge
  Bocsika, de én úgy emlékszem,
  hogy amikor az Olajba igazolt,
  te aggódtál Szili játékperceiért...
  meg a fejlődéséért....

  Mi itt Szolnokon sosem kételkedtünk benne,
  ezért is igazoltuk le.
  ...

  Az evidens volt, hogy fejlődni fog, emiatt nem aggódtam. A percek kapcsán valószínűleg szerencséje is van, hogy a légiósok eddig nem igazán hozzák azt, ami elvárható lenne egy ilyen komoly csapatnál.

   
 • 19purple2018december02.19:22ÚjVálasz

  Gratula a csapatnak, külön a Voja, Szili, Govens triónak! Kicsit necces lett a vége, de nyertünk, ez a lényeg! Ezt a tökkelütött Knézyt meg takarítsa már el valaki a pályák környékéről!

   
 • 18heraklith19902018december02.19:18ÚjVálasz
  Idézet: kisherczeg
  Grat a fiúknak,nem nagyon szokásom kommentelni de most úgy érzem kell.
  ...

  Dusán is kiesett Ivkónál a pikszisből. Pedig miután Kellert csak pár percekre lehet a pályán tölteni, mert vagy folyik a taknya vagy szétfaultolja magát, nagy szükségünk lenne rá.

   
 • 17rouge2018december02.19:17ÚjVálasz
  Idézet: heraklith1990
  Kicsit olvasgasd azért a régebbi hsz-eket szerintem.
  ...

  Bocsika, de én úgy emlékszem,
  hogy amikor az Olajba igazolt,
  te aggódtál Szili játékperceiért...
  meg a fejlődéséért....

  Mi itt Szolnokon sosem kételkedtünk benne,
  ezért is igazoltuk le.

  Jó döntés volt mindkét részről.

   
 • 16donnarumma2018december02.19:16ÚjVálasz

  Gratulálok a győzelemhez.
  Jenőt, hogy lehet odaegedni? Nála 6+ nál eldőlt a meccs...
  Nagyon "veszélyes" ez az Ivko taktika a cserékkel kapcsolatban...Oké hogy hosszú a meccs stb..de pl. Go bevert egy triplat meg egy jó betörést, majd lecserélte mert lejárt a 3 om perce és behozta Benit,akin ma látszott,hogy téglával dobálózott..Benke kapott 35+ percet....szóval akinek megy azt hagyni kellene..

   
 • 15kisherczeg2018december02.19:12ÚjVálasz

  Grat a fiúknak,nem nagyon szokásom kommentelni de most úgy érzem kell.
  Valaki hiányolta Lóránd Petit nos Ő nem akar válogatotba játszani egyébb okok miadt,de mivel Horti gyenge a palánk alatt javasolnám Tóth Ádámot egéssz szép szezont fut az Olajbanál. Továbra is Hajrá Magyar kosárlabda!

   
 • 14heraklith19902018december02.19:12ÚjVálasz
  Idézet: nyolcmegnyolc
  A legpolitikusabb szurkoló díj legnagyobb esélyese vagy.
  A szolnoki szurkerek sosem vitatták Szili képességeit, viszont te folyamatosan a percei miatt aggódtál.
  ...

  Ja és köszi az elismerő szavakat, bármit is jelentsenek!

   
 • 13heraklith19902018december02.19:06ÚjVálasz
  Idézet: nyolcmegnyolc
  A legpolitikusabb szurkoló díj legnagyobb esélyese vagy.
  A szolnoki szurkerek sosem vitatták Szili képességeit, viszont te folyamatosan a percei miatt aggódtál.
  ...

  Kicsit olvasgasd azért a régebbi hsz-eket szerintem.
  Nyílván 2 hónap alatt Szolnokon lett kosárlabdázó Sziliből :-)
  Tapsolj neki lelkesen, mert hamar kinövi majd a magyar kosárlabda egyetlen felülmúlhatatlan és utolérhetetlen csapatát.

   
 • 12olaj912018december02.18:53ÚjVálasz

  Az álom tovább él! Pár éve kutyába se vették a kosárlabdát itthon. Főleg a férfit. Most meg azért izgulunk, hogy Eb után Vb-n is megmutassuk magunkat. Szerintem lenne akkora durranás (ha nem nagyobb), mint a hokisaink szereplése a Vb-ken! Ma verje a litván a horvátot, olasz a lengyelt... Hajrá magyarok!

   
 • 11nyolcmegnyolc2018december02.18:43ÚjVálasz
  Idézet: heraklith1990
  Váradi és Keller teljesítménye ezen a két meccsen (is) értékelhetetlen volt, de a többiek előtt le a kalappal (a mai meccs után).
  ...

  A legpolitikusabb szurkoló díj legnagyobb esélyese vagy.
  A szolnoki szurkerek sosem vitatták Szili képességeit, viszont te folyamatosan a percei miatt aggódtál.
  A lényeg: Szili jól van, sokat játszik, nemzetközi meccseket játszik, ( tudom AAA liga ) és ma láthattad, hogy rengeteget fejlődött.

   
 • 10jancsika2018december02.18:42ÚjVálasz

  Szép volt fiúk! Két kaposvári nevelés intézte a meccset!

  Gratula Voja és Szili!

  #MONOKOUT

   
 • 9somogyfan2018december02.18:42ÚjVálasz

  Szép volt fiúk! A kaposvári srácok hozták a meccset! Monok ébresztő!!!! Takarodj

   
 • 8apokolba2018december02.18:40ÚjVálasz

  Ivkovic majdnem el meccselte!!!
  Keller egyedül kevés!
  Horti alkalmatlan!
  Váradit sem értem mit keres ott!?
  Iszonyat gyenge!!

   
 • 7kapuskiraly2018december02.18:39ÚjVálasz
  Idézet: Csapajev
  A győzelemért gratulálok. A rendes játékidő végi eszetlenségért és totál butaságokért nem.
  Keller bebizonyította a mostani meccsen is, hogy lehet agy nélkül is élni.
  Knézy meg iszonyú gáz...
  ...

  Igy izgalmasabb volt. Szerintem Jenci meg a bírók összebeszéltek és csinálták a mísort ;-) egyébként meg lett volna egy unalmas közte húsz ;-)

   
 • 6ficsi2018december02.18:35ÚjVálasz

  Grat az egész csapatnak ! Külön Szolnoki OLAJ 43 Voja, Szili !!!!

   
 • 5rouge2018december02.18:33ÚjVálasz

  GRATULA!

  Szerintem nyugodtan kijelenthetjük,
  hogy a magyar bajnokságban is lehet annyit fejlődni, mint külföldön.

  Főleg ha az OLAJKÁról van szó...

   
 • 4emokevagyok182018december02.18:27ÚjVálasz
  Idézet: gulyasszabolcs0205
  Benkének és Vojának helyén volt a végén a szíve és az idegzete is! Festékben iszonyat kevesek vagyunk. Nem szeretnék vitát generálni, mert már lerágott csont, de Lóránt nagyon kellene!
  ...

  Nem ér rá....
  Winter Sound Fesztiválon van!

   
 • 3gulyasszabolcs02052018december02.18:19ÚjVálasz

  Benkének és Vojának helyén volt a végén a szíve és az idegzete is! Festékben iszonyat kevesek vagyunk. Nem szeretnék vitát generálni, mert már lerágott csont, de Lóránt nagyon kellene! Hajrá Magyarország!

   
 • 2Csapajev2018december02.18:19ÚjVálasz

  A győzelemért gratulálok. A rendes játékidő végi eszetlenségért és totál butaságokért nem.
  Keller bebizonyította a mostani meccsen is, hogy lehet agy nélkül is élni.
  Knézy meg iszonyú gáz... Azok a "gyöngyszemek", amit a rendes játékidő utolsó három percében produkált az egy szilveszteri kabaréban is megállja a helyét

   
 • 1heraklith19902018december02.18:19ÚjVálasz

  Váradi és Keller teljesítménye ezen a két meccsen (is) értékelhetetlen volt, de a többiek előtt le a kalappal (a mai meccs után).
  Remélem a kételkedő Szolnokiak lassan megnyugodnak Szilivel kapcsolatban.
  Nagyon kellett a két Olaj játékos extrája a végén is. Govens pedig ma úgy játszott, ahogy neki kell. Szép volt!

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!