EC: Freeman a pontszerzők elitjében

Körkép - A magyar játékosok közül Vojvoda Dávid több statisztikai mutatóban is viszi a prímet.
 
 
 
 
 

EC: Freeman a pontszerzők elitjében

Körkép - A magyar játékosok közül Vojvoda Dávid több statisztikai mutatóban is viszi a prímet.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


Véget ért a FIBA Europe Cup első csoportköre. A magyar együttesek közül a bajnok Szolnoki Olaj KK és a bronzérmes Alba Fehérvár sikeresen kvalifikálta magát a következő körbe, míg az ezüstöt elhódító Falco-Vulcano Energia KC Szombathely búcsúzott a sorozattól.

Az Alba sikereiben komoly szerepe van Allerik Freemannek, aki a pontátlag kategóriában a negyedik legjobb játékos 19.4-es mutatóval. Külön érdemes kiemelni, hogy az amerikai 47.5%-os pontossággal "tüzel" a triplavonalon túlról. A magyarok közül Vojvoda Dávid rendelkezik a legjobb átlaggal (16.8), ezzel ő a tizenötödik.

A lepattanóátlag kategóriában szintén találkozhatunk egy fehérvári játékossal a TOP 10-ben, Jordan Heath ugyanis a nyolcadik helyre fért oda (8.2). Érdekesség, hogyha 40 percre vetítjük le a magas ember számait, akkor 13.2-es átlag jön ki. A magyar játékosok közül ebben a rangsorban is Vojvoda Dávid a legmagasabban jegyzett, 7.2-es átlaggal a tizenkilencedik pozícióban áll.

A falcós Ron Curry jól "osztogat", a gólpasszátlag kategóriában a nyolcadik (5.6). A TOP 20-ba befért még két albás, Kyron Cartwright (16. hely, 5.0-ás átlag) és Allerik Freeman (20. hely, 4.6-os átlag), a magyarok közül itt is Vojvoda Dávid a legjobb (24. hely, 4.5-ös átlag).

A szerzett labdák tekintetében Ron Curry a hatodik helyen áll 2.0-s átlaggal, a legjobb magyar "labdalopónak" Lóránt Péter számít (19. hely, 1.6-os átlag).

A blokkolt dobás kategóriában is az élmezőnyben van Jordan Heath, a meccsenként átlagban 1.4 kiosztott sapka a hetedik helyre elég. A magyarok közül Benke Szilárd áll a legelőkelőbb helyen (0.8), két csapattársával, Luksa Andric-csal és Sztrahinja Miloseviccsel holtversenyben a huszonkettedik.

A Szolnok csapatkapitányát, Vojvoda Dávidot külön meg kell említeni, hogy 20.5-ös VAL-indexmutatójával az egész mezőny hetedik legjobbja.

 
 

 

 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!