Menetel a Veszprém, hozta meccsét a MAFC, OSE, BKG trió

B-csoport – Oroszlányban kiderült, milyen esetektől kellene „megtisztítani a bajnokságot”; egyetlen negyedben jutott csak tíz fölé az Alba-tartalék.
 
 
 
 
 

Menetel a Veszprém, hozta meccsét a MAFC, OSE, BKG trió

B-csoport – Oroszlányban kiderült, milyen esetektől kellene „megtisztítani a bajnokságot”; egyetlen negyedben jutott csak tíz fölé az Alba-tartalék.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


A 10. fordulóval folytatódott a legutóbbi hétvégén a B-csoport.

A Piros-csoportban teljes fordulót rendeztek péntek és hétfő között, mind a 14 csapat pályára lépett. Az OSE magabiztos MTK-veréssel üldözi a Honvéd otthonában „csak” szoros sikert elkönyvelő, továbbra is hibátlanul éllovas Veszprémet. A Budafok a MEAFC, a második helyezett MAFC a Nyíregyháza ellen nyert odahaza. A Nagykőrös egy pont híján százat dobott a Békés vendégeként, és szintén 90 fölé jutott idegenben a Vasast legyőző BKG. A felsőházi fordulót a PVSK-Kronosz Bonyhád elleni sikere zárta.

Az Újpest a SMAFC-ot, a Vásárhely az Egert győzte le otthon, és a Baja is hozta hazai meccsét a KTE II. ellen, csak úgy, mint a DEAC U23 a Salgótarján ellen. A Zöld-csoportban egyetlen idegenbeli siker született a hétvégén: a Pápa 76 dobott ponttal is majdnem 50-et vert az Alba tartalékaira.

NB I/B, 10. forduló

Piros-csoport

Magabiztos OSE

Oroszlányi részről úgy tűnt, hogy szépen fokozatosan sikerül ellépni az MTK-tól, ami azt eredményezte, hogy az első negyed vége felé a 10 pontos különbség közelébe kerültek a hazaiak. Néhány figyelmetlenség védekezésben viszont oda vezetett, hogy a negyedet csak 5 pontos előnnyel zárták – tudósított az OSELions.hu.

Rosszul kezdték a vendéglátók a második negyedet, pontatlanok voltak a támadásaik, amit az ellenfél jól használt ki, ennek az lett az eredménye, hogy egy rövid időre a vezetést is átvette. Időkérést követően rendeződtek a hazai sorok, jól működött a védekezés és agresszíven támadva egy nagyon szép 17-5-ös futást produkált a csapat. A pihenőre 11 pontos előnnyel vonulhatott.

A harmadik negyedben aztán azt kapta a lelkes publikum, amire mindig is vágyott. Szinte hibátlan védekezéssel, kiváló iramú és pontos, néha látványos támadójátékkal állva hagyta az ellenfelet az OSE. Ebben az időszakban felerősödött a palánk alatti munka a támadó- és védő oldalon is. Jól járatták a labdát és külső-belső pozícióban egyaránt megtalálták a legjobb megoldásokat a hazaiak. Ez a játékrész tulajdonképpen eldöntötte a találkozó végkimenetelét.

Az utolsó játékrész ismét kiegyenlítettebb eredményt hozott, viszont ezt a szakaszt tulajdonképpen úgy játszották le az oroszlányiak, hogy az addig jól teljesítő játékosaik a kispadon töltötték idejüket. Így is tartották a kialakult harminc pont körüli különbséget. Minden nevezett játékos szerephez tudott jutni, ennek következtében látható volt az, milyen feladatokra lehet majd használni az ebben az időszakban szereplőket.

Sebastjan Krasovec, az OSE edzője: Gratulálok a csapatomnak a nagyarányú győzelemhez! Ellenfelünk leginkább zónát védekezett, így alkalmunk nyílt gyakorolni a támadást ilyen védekezés ellen is. Nem tudok elmenni az az incidens mellett, ami a harmadik negyedben történt, amikor fiatal játékosunkat az ellenfél mindkét könyökét használva nyakon ütötte, bármiféle következmény nélkül. Azt gondolom, hogy az ilyen történések semmilyen módon nem tartoznak a kosárlabdához, nem valók a pályára. Véleményem szerint meg kellene tisztítani a bajnokságot ezektől az esetektől.

Bódi Ferenc, az MTK edzője a klub honlapján: Úgy gondolom, hogy egy félidőn keresztül sikerült megnehezíteni a hazai csapat dolgát, és helyenként egész jól játszottunk. A második félidőre rengeteg olyan hibát vétettünk, ami alapvetően sem megengedett, legfőképp nem az oroszlányi katlanban. Ők ezt kíméletlenül megbosszulták, kihasználták, extra dobónapot fogtak ki, amivel kialakították a nagyarányú különbséget. Nekünk nem őket kell megverni, nem ez volt az a mérkőzés, ami fontos számunkra, sokkal inkább a következő bajnoki mérkőzés, amit a Pécs ellen fogunk megvívni. Gratulálok az Oroszlány csapatának!

OSE Lions – MTK Törökbálint 92-61 (21-16, 21-15, 31-10, 19-20)

OSE: ILLÉS M. 17/12, MOHÁCSI 16/12, ANDA 12, ZSÍROS P. 12/12, Abell 12/6, Nshimba 8, Hegedűs 7/3, Burai 6/3, Sömenek 2, Kiss K. -, Kiss Á. -, Karanfilovski -.

MTK: Nagy Sz. 12/6, Jakab P. 12, Bihari 10, Berneczei 8, Horváth B. 5/3, Vámos 4, Bognár 3/3, Bagi 3, Kopanecz 2, Takács-Varga 2, Dobos M. -.


Továbbra sincs legyőzője a Veszprémnek

Akik arra számítottak, hogy a felek az esten nem lesznek egy súlycsoportban, már az elején „néztek, mint a moziban”, hiszen a hetedik helyezett – a híveik buzdítása közepette, a veretes sportmúlttal bíró Horváth Ákos alakításai révén – jobban kapta el a rajtot (6-2). A csata nagy iramot vett, a nézők csak kapkodták a fejüket, néha a vendégek is, akiknek a helyzetkialakítással nem volt gondjuk, nem úgy a befejezésekkel (10-4). Mérész-mester időt is kért, mert amíg a hazaiak jól dobtak kintről, addig az övéi feledhetően, húsz százalékkal a mezőnyből. Az „értekezlet” először nem érte el a kívánt hatást, a sok lepattanót szedett vetélytárs ugyanis úgy pörgött, mint akit felhúztak: nem lehetett megállítani őket (15-7). Horváth továbbra is tarthatatlan volt, az „őrült rohanásban” újabb triplát hintett, aztán mikor Madár Andrásék megnyugodtak, kezdtek a képességeiknek megfelelően pattogtatni (15-13). A nulla-kilences sorozatot kreált és akkor még remekül büntetőzött éllovas hiába vette át a vezetést, a fővárosiak mindent megtettek azért, hogy a veszprémiek erősségeit kioltsák (19-16) – írja a VeszprémKosár.hu.

A folytatásban hol az egyik, hol a másik csapat járt előrébb (21-23), a tudása legjavával szolgált BHSE eztán is pompásan célzott távolról – az öt hármasukból négyet Horváth jegyzett (30-27). Mivel a veszprémiek jól lezárták a folyosókat, az ellenfél alig próbálkozott közelről, majd a mezőny másik legjobbja, a végül harminckettes értékindexig jutott Szabó Péter ismét megmutatta, hogy tőle sem állnak távol a „kígyótéri” dobások (33-31). Puskás-edző alakulata ezzel együtt nem engedte, hogy az egyetemisták lendületet vegyenek, mi több, az ütközet ezen szakaszában kihasználták a prioritásaikat: a tripláikkal szétlőtték a vendégek állásait (40-31). A kis időre megzavarodott Mérész-tanítványok nem igazán tudták, hogy mi tévők legyenek, noha a védekezésük nem volt rossz, a palánkok alatt, a lepattanók terén komoly hátrányban voltak (45-35). A „honvédok” óriási szívvel mentek előre, miközben a bakonyiak nem tudtak megnyugodni és elkapni a fonalat, igyekeztek ugyan kombinatívabbak lenni, viszont az átadásaikba gyakran hiba csúszott (46-40).

Az első félidő után megérdemelten vezettek hét ponttal a szép hagyományokkal rendelkező (…s az idény legprímább előadását celebrált) hazaiak, akik később is harcosabbnak és akaratosabbnak tűntek (50-42). A még mindig meglepett és az eredmény után futott Völgyi Marcellék tartották magukat, de mivel kevés teret engedtek nekik – a másik oldal faulthatáron védekezett –, képtelenek voltak csillogni, váratlan megoldásokkal szolgálni (…ráadásul a büntetőkkel is meggyűlt a bajuk; 54-47). Állandósulni látszott az öt-nyolc pontos különbség, mikor Szabó egy újabb hármassal riadót fújt, mondván, az élvezetes párharc ezen etapjából is van számukra visszaút. Szárnyakat mindazonáltal nem kaptak, ám a szívük vitte őket előre, kiváltképp a brusztolós stílusuknak és az agresszív védelmüknek köszönhették, hogy megérkeztek Mucza Tamásékra, akik esetében azért valahol borítékolható volt, hogy ezt a tempót nem bírják végig (57-56). Immáron a Hoya-mezesek tervei szerint alakult a találkozó, megtörték az ellen ütemét, és – a vezetést, illetve az irányítást visszavéve – mind jobban reagáltak különböző szituációkra (57-61). Miután csapatként kosárlabdáztak, több párharcot is megnyertek – ennek tulajdonítható, hogy a záró felvonás négypontos vendégvezetésről indult.

Ám a pestiek magas szintű „műsora” csak rövid időre esett vissza, megint szikrázott a csata, Valerio Bodont Vincenték újra elkezdtek kintről pontosan tüzelni (66-67). A kellemetlen stílusban iparkodott Honvéd nem óhajtotta (olcsón) adni a bőrét, képtelenség volt megroppantani őket, legfeljebb kicsit meglépni tőlük (67-72). Az összecsapás ezen szakaszában Nebojsa Pavlovic is lábra kapott, szállította a pontokat, de mert a társai közben ziccereket hagytak ki, csak egy leheletnyivel jártak előrébb (72-74). A listavezető főként a szigorú védekezésében és a labdaszerzéseiben bízhatott, igaz, a helyzetét nem könnyítette meg, hogy előbb Völgyi, majd Körtélyesi Gergely is kipontozódott (76-79). Az esélyesebb, de több hullámzó periódust produkált veszprémieknek a hajrában sikerült megőrizni a minimális előnyüket, lévén, a döntő szituációkban jó döntéseket hoztak (81-84).

Puskás Artúr, a Honvéd edzője a klub Facebook-oldalán: Gratulálok a Veszprémnek a győzelemhez. Kulcsszituációkban oldottak meg olyan játékokat, amik egy egylabdás meccsen a különbséget jelentik. Tanúbizonyságát adták hibátlan mérlegüknek. Mindamellett óriási győzelmi esélyt szalasztottunk el. Lehet, néhány nap múlva igen, most azonban egyáltalán nem vigasztalnak azok a vélemények, miszerint nekünk nem a listavezetőt kell megvernünk. Olyan kultúra kialakításán dolgozunk, ahol minden ellenfelünkkel szemben a győzelem a cél. Függetlenül táblázaton elfoglalt helyezéstől, pénztárca vastagságtól. Ezt ma be kellett volna húznunk. Büszke vagyok a srácaimra, komoly melót tettek bele. Tudom, ők is hasonlóan mérgesek az elszalasztott lehetőség okán. És ez a lényeg. Ebbe az érzésbe kell kapaszkodnunk a mindennapok során és akkor fejlődni fogunk. Köszönöm szépen a szurkolóink támogatását, mint mindig, most is rengeteg energiát kaptunk tőlük.

Mérész Csaba, a Veszprém edzője: Ezúttal a hazaiak kezdtek úgy, ahogy az általában ránk jellemző – tompák voltunk, könnyű kosarakat kaptunk és szétesően játszottunk. Szerencsére a második félidőre feljavultunk. Kritika ugyanakkor nem érheti a nagyot küzdött srácokat, akiknek hozzá kell szokni ahhoz, hogy ellenük immár mindenki kettőzött erővel harcol.

Budapesti Honvéd SE – HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 81-84 (21-20, 27-21, 13-24, 20-19)

Honvéd: HORVÁTH Á. 27/15, VALERIO 20/9, Mucza 8, Pintér D. 8/6, Debreceni 6, Martinez 5/3, Kováts 4, Stefán D. 2, Szalay 1, Fülöp L. -, Bea B. -.

Veszprém: SZABÓ P. 24/12, MADÁR A. 15/6, Kovács Á. 12, Pavlovic 11, Völgyi 11, Körtélyesi 8, Balázs B. 2, Kerkai 1, Helmeczi -.


Budafok – MEAFC-Miskolc 89-67 (29-15, 25-13, 17-24, 18-15)

Budafok: LADOS 18, TURSICS 16/6, HORVÁTH M. 15, Fehér Cs. 8/3, Varga D. 7, Puszta D. 7, Nagy G. 5/3, Siklós 4, Kiss M. 4, Tóth P. 3/3, Körömi 2.

MEAFC: PROPHET 17/6, Szanyi 17/15, Lippai 11, Tóth B. 9/3, Takács D. 5, Béres D. 5, Szőke G. 3, Orliczki Mátyás -, Takács Zs. -, Homoki -, Kopasz M. -.


MAFC – Nyíregyháza Blue Sharks 82-73 (28-12, 13-22, 14-21, 27-18)

MAFC: WASHINGTON 28/9, GARAMVÖLGYI 15, Katona B. 9/6, Nagy K. 8/6, Bordács 8, Csapai 6, Misek 4, Polgárdy 2, Lakits 2, Lakosa Zs. -.

Nyíregyháza: LOCKE 30/6, Bus I. 14/6, Bazsó 14/12, Tóth G. 9/3, Fazekas 3/3, Mokánszki 2, Czura 1, Sitku M. -, Czinger -, Oláh -.


OMNIA Pub & Food Békés – Nagykőrösi Sólymok KE 89-99 (29-17, 23-30, 26-31, 11-21)

Békés: KOMA 17, Boinitzer 15, Nagy B. 15/6, Krsztics 14/6, KERTÉSZ 11, Vass D. 6/6, Gruda 6, Balog 3/3, Farkas G. 2, Csabák -, Hajdu -.

Nagykőrös: VIQUEIRA 25/12, MÁCSAI 25/3, Molnár M. 15/6, Fehér Á. 11/9, Fehér P. 8/6, Candido 5, Kónya 4, Jókai 4, Andó 2, Kövecs -, Varga M. -, Tóth M. -.


Vasas Akadémia – BKG-Príma SE 77-92 (20-36, 14-24, 20-13, 23-19)

Vasas: SÓLYOM B. 19/6, Katona R. 14/12, Horváth H. 12/12, Boros 11, Csík Ro. 7/3, Kovács B. 6, Koflanovics 3/3, Andrássy 3, Steier B. 2, Barócsi -.

BKG: BERGER 26, NAGY BO. 21/18, Halász Á. 13/3, Kovács S. 11/6, Nagy Be. 9/6, Czakó 5, Kaluha 4, Dévényi 2, Reizer 1, Ben-Kane -, Szeleczki -, Tanács A. -.


PVSK-Kronosz Kiadó – Knipl Kft. Bonyhádi KSE 94-61 (26-9, 24-18, 24-15, 20-19)

PVSK: OLASZ Á. 18, DEMETER A. 15/6, POPGYÁKUNIK 14/6, BÍRÓ L. 12/3, Berkics 8/6, Riskó 8, Carev 6/6, Fülöp Zs. 5/3, Mezei 4, Benke K. 4, Erdei -, Mándity M. -.

Bonyhád: SOMOGYFOKI P. 26/12, Dorogi 11/6, Gébert A. 9, Tömösváry 6, Somogyfoki Sz. 4, Kis M. 3, Pupp 2, Csobán -, Jakab M. -, Sinisa -, Buday-Sántha -.

A Piros-csoport állása
HCsapatMGyVDpKpRelatív pont
1.HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 10 10 0 942 7141,000
2.MAFC 10 9 1 895 7600,950
3.OSE Lions 10 8 2 885 6990,900
4.BKG-Príma SE 10 7 3 851 7170,850
5.Nyíregyháza Blue Sharks 9 6 3 716 6570,833
6.Budapesti Honvéd SE 10 6 4 771 7210,800
7.Vasas Akadémia 10 6 4 799 7540,800
8.Budafok 10 5 5 840 8330,750
9.Nagykőrösi Sólymok KE 10 4 6 740 8890,700
10.MEAFC-Miskolc 10 3 7 741 7820,650
11.MTK Törökbálint 10 2 8 684 7850,600
12.PVSK-Kronosz Kiadó 10 2 8 715 8930,600
13.OMNIA Pub & Food Békés 9 1 8 697 8400,556
14.Knipl Kft. Bonyhádi KSE 10 0 10 610 8420,500

Zöld-csoport

Újpest-MT – SMAFC 75-64 (21-16, 24-21, 13-13, 17-14)

Újpest: SURMANN G. 20/9, FRANCZVA 18, Durasevics 15, Surmann P. 9/9, Széphelyi 5/3, Bocsárdi 4, Vida 4, Pollák -, Nagy R. -.

SMAFC: KOVÁCS B. 23, Czukor B. 13, Szegedi 12/3, Soós B. 9/6, Garab D. 4, Tukovits 3/3, Füzi -.


Vásárhelyi Kosársuli – EKE Eger KOK 88-73 (19-22, 24-22, 25-12, 20-17)

Vásárhely: MOLNÁR B. 25/9, VAS P. 22/6, PAVLOVIC 13, Béres N. 9/3, Bálint E. 8, Varga Z. 6, Kovács J. 3/3, Perák 2, Börcsök -, Kelemen B. -.

Eger: Mészáros 21/15, VARGA I. 17, Máté B. 14, Szicsák B. 6, Papp B. 6, Ungi 5/3, Kiss B. 4/3, Pomázi -, Beák B. -, Veres -, Megyes -, Steier -.


Alba Fehérvár II. – Concordia Motax KC Pápa 31-76 (9-17, 7-13, 11-20, 4-26)

Alba: Kass 9, Seyi 7/3, Varga M. 6/6, Polster 3/3, Lévi 2, Gyapjas 2, Peringer 2, Kuttor -, Góbi -, Takács Ma. -.

Pápa: MURAI 16/3, HORVÁTH A. 16/12, Sonyák 13/6, Cook 9/3, Márton L. 9/9, Grebenár 7, Keller V. 4, Vajda 2, Bakos -, Kocsis -.


Bajai Bácska FKE – KTE-Duna Aszfalt II. 83-51 (20-27, 22-8, 20-12, 21-4)

Baja: JAKAB P. 24/3, PONGÓ 23/6, NAGY D. 14/3, Kővágó-Laska 11, Kovács B. 3/3, Vukicevic 2, Ágfalvi 2, Bor S. 2, Kollár 2, Pálkerti -.

KTE: Vukcevic 17/9, Molnár D. 11/3, Kucsera 7, Orgona G. 6, Lukács D. 4, Plézer 4, Huszka 2, Popa -, Blaskovits -, Fülöp B. -.


DEAC U23 – Salgótarjáni KSE 102-96 (27-24, 27-20, 21-31, 27-21)

DEAC: TÓTH B. 26/9, KOZÁK M. 20/6, OPRE 13/6, Gáspár M. 12/3, Omenaka 12, Csomor 8/6, Kozák B. 5/3, Zsuga T. 3/3, Szekeres 3/3, Nemes -, Asszú -.

SKSE: JOÓ 32/12, PIUKOVICS B. 21/15, Kovács M. 17/9, Piukovics P. 12/6, HERENDIC 10, Dániel P. 4, Zábó -.

A Zöld-csoport állása
HCsapatMGyVDpKpRelatív pont
1.Bajai Bácska FKE 9 7 2 760 5690,889
2.Vásárhelyi Kosársuli 9 7 2 768 6680,889
3.Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC 9 6 3 760 7670,833
4.Óbudai Kaszások 8 5 3 570 5550,812
5.EKE Eger KOK 9 5 4 686 6990,778
6.Concordia Motax KC Pápa 10 5 5 731 6490,750
7.Alba Fehérvár II. 10 5 5 701 7250,750
8.Salgótarjáni KSE 8 4 4 721 6930,750
9.Tiszaújvárosi Phoenix Kosárlabda Klub 8 3 5 637 6940,687
10.DEAC U23 9 3 6 763 7820,667
11.Újpest-MT 9 3 6 648 7180,667
12.SMAFC 9 3 6 620 7690,667
13.KTE-Duna Aszfalt II. 9 2 7 596 6730,611
 
 

 

 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!