Sopron KC - Szolnoki Olaj KK

Sopron - Megszületett Lawrence Gilbert kislánya.
 
 
 
 
 

Sopron KC - Szolnoki Olaj KK

Sopron - Megszületett Lawrence Gilbert kislánya.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


A férfi bajnokság harmadik fordulójában a Sopron a Szolnokot fogadja a Novomatic Arénában. Sabáli Balázs együttese előbb 86-77-re legyőzte a Falcót, majd Pécsen szenvedett 83-75-ös vereséget. A bajnok Olaj eddig százszázalékos, könnyedén verte a Szegedet (92-69) és a Falcót is (88-68).

Sabáli Balázs, a Sopron KC vezetőedzője: Elsősorban akkor lesz esélyünk hazai pályán nyerni a bajnok ellen, ha az előző mérkőzéshez képest tudunk változtatni a támadásainkon. Sokkal jobban kell kontrollálni a játékunkat a megfelelő dobáskiválasztásokkal, kevesebb eladott labdával, mert ezekkel csak az ellenfél dolgát könnyítjük meg. Van nyolc-kilenc játékosa a Szolnoknak, akiket folyamatosan rotál Dragan Alekszics. Felesleges lenne a gyenge pontjaikról beszélni, mert ilyeneket nehéz találni. Vannak olyan játékosok is, akik egyénileg el fogják tudni dönteni a meccseket a szezon során, de ezzel nem mondok semmi újdonságot. Megpróbáljuk a lehető legjobbunkat nyújtani, csak akkor lesz esélyünk, ha száz százalékot adunk ki magunkból. Werner Viktornak bokasérülése van, nem tudni, hogy rendbe jön-e, ugyanakkor van egy örömteli hírünk is. Tegnap este megszületett Lawrence Gilbert kislánya Amerikában, bízom benne, hogy ő plusz erővel tudja segíteni majd a csapatot.

Dragan Alekszics, a Szolnoki Olaj KK vezetőedzője: A Sopron az első két fordulóban megmutatta, hogy teljesen más csapat, mint tavaly, új impulzusokkal. Angelo Warner és Brynton Lemar személyében két nagyszerű játékosuk van egyes és kettes poszton, hihetetlen dobóformát mutattak eddig. A palánk alatt is van egy kiváló játékosuk, de nem szabad megfeledkezni a három rutinos magyarról, Takács Norbertről, Dénes Gáborról és Supola Zoltánról. Biztos vagyok benne, hogy jó lehetőségei lesznek az SKC-nak a bajnokságban, senki nem mehet ellene biztosra. Öt napunk volt felkészülni ellenfelünk gyors stílusából, meg kell próbálnunk megállítani a tranzíciós játékaikat, ez lehet a kulcs. Kovács Péter beteg volt, de bízom benne, hogy holnap tudja vállalni a játékot.

Szoros csatában nyer a Szolnok?

A mérkőzés esélyeit a Körmend korábbi játékosa, a kétszeres bajnok, kétszeres kupagyőztes és tízszeres válogatott Trummer Rudolf elemezte:

- Ha a Sopron tavalyi szezonjából indulok ki, nagyon megérintette a legrosszabb szele. Hiába próbáltak év közben váltani, semmi sem sikerült úgy, ahogy szerették volna. Nem hiszem, hogy idén is bele akarnak esni ebbe a hibába és úgy gondolom, nem fognak a jégen táncolni. Az SKC magabiztosan győzte le a Falcót, majd Pécsen egy kiélezett csatában maradt alul.

A Szolnokot nem kell bemutatni, azt gondolom, hasonló játékerőt fog képviselni, mint tavaly. A légiósok cseréje nagyjából megfelelően sikerült, a magyar és a délszláv tengely pedig tudjuk, hogy mire képes. Nem lehet más célja idén az Olajnak, minthogy megnyerje a bajnokságot.

Az erőviszonyok alapján a vendégeket tartom esélyesebbnek, és ha még szoros csatában is, de szerintem megnyerik a mérkőzést.

 
 

 

 

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!