SERCO-TF-Budapest - Zalakerámia ZTE KK

Budapest - Először játszik elsőosztályú bajnokit hazai pályán a TF.
 
 
 
 
 

SERCO-TF-Budapest - Zalakerámia ZTE KK

Budapest - Először játszik elsőosztályú bajnokit hazai pályán a TF.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


Szombaton este 18:30-kor a TF a Zetét látja vendégül a Ludovika Arénában. Nagy nap lesz ez az újonc számára, ugyanis Merim Mehmedovics együttese első A-csoportos bajnokiját játssza majd hazai pályán. A TF két nagyarányú vereséggel kezdte a szezont (Kaposvár, 61-100; ASE, 64-105), míg a ZTE a Kecskemétet (64-56) és a Jászberényt is legyőzte (70-66).

Merim Mehmedovic, a SERCO-TF-Budapest vezetőedzője: A ZTE egy nagyon jól összerakott csapat. Pozitív dolog, hogy sok fiatal játékos van náluk, akikre nagy szerep hárul a meccseken, ez inspirálja a rutinosabb embereket is. Bencze Tamás tényleg jól összerakta a keretet, ez látszik is a Zalaegerszeg eddig mutatott játékán. Ha egy csapat jól védekezik, az megmutatja az ambíciókat is - a ZTE ebben jó, minden meccsen hajt. Nehéz ellenféllel találkozunk, de itthon leszünk, az első hazai mérkőzésünk előtt állunk, szerintem jó lesz a hangulat. A legfontosabb dolgom az lesz, hogy a fiatal játékosokról levegyem a nyomást és a terhet, hogy ne izguljanak. Nincs sérültünk, mindenki egészséges.

Bencze Tamás, a Zalakerámia ZTE KK vezetőedzője: Nem számítok könnyű meccsre, mert még nem vagyunk olyan szinten, hogy ki merjem jelenteni, hogy egy ilyen mérkőzésen ennyivel és ennyivel fogunk nyerni. Remélhetőleg leszünk ebben a helyzetben, de most még nem tartunk ott. Elsősorban támadásban vannak problémáink, amiket meg kell oldanunk, ezekre a hibákra rámutatott a Jászberény elleni meccsünk is. Idő kell ahhoz, hogy a játékosok összeérjenek, tudjanak egymással jelekből is kommunikálni és olvassák egymás mozgását. Külön-külön hiába jó játékosok, csapatként kell funkcionálnunk. A támadásunkból a csapatként való játék hiányzik, de ez nem azt jelenti, hogy önzőek lennének a játékosok. Amire alapozhatunk, az a védekezésünk, hiszen az első fordulóban ötvenhat, a másodikban pedig hatvanhat pontot kaptunk, ami nem mondható soknak. Az lesz a feladatunk, hogy ezt továbbra is tartsuk, a támadáshoz pedig tegyük hozzá azokat a lépéseket, amiket gyakorlunk. Videóztunk, megbeszéltük, hogy miben kell változtatnunk. Nyilván az ellenfélből is készültünk, mert nem szabad a TF-et lebecsülni, még akkor sem, ha az első két meccse úgy sikerült, ahogy. Az első A-csoportos találkozójuk lesz a holnapi hazai környezetben. Nagyon sok külső dobásuk van, mérkőzésenként nagyjából harminc, nem mindegy, hogy ezek milyen százalékkal esnek be, emellett fontos lesz az egy-egy elleni védekezés is. Ha maximálisan koncentrálunk, akkor szerintem tudunk könnyen is nyerni, ha nem, akkor lehet ez egy nyögvenyelős meccs is. Én az előbbi mellett tenném le a voksom, mert egy olyan sorozatban vagyunk, amikor egymás után jönnek a meccsek, jövő héten csütörtökön a Szegeddel játszunk, nem mindegy, hogy a kezdőknek hány perc jut. Bagó Martin biztosan nem lép pályára, a Jászberény elleni meccset is láz miatt hagyta ki, a helyzet azóta sem változott, Bernard Thompson bokasérülése pedig még mindig nem jött rendbe, az ő játékidejét az fogja meghatározni, hogy milyen állapotban van a lába.

"Meglepődnék, ha..."

A mérkőzés esélyeit a B-csoportos MEAFC vezetőedzője, a Miskolc, a Kaposvár, a Szeged, a Jászberény, a Hódmezővásárhely és a Kecskemét korábbi játékosa, Drahos Gábor latolgatta a BB1.hu-nak:

- Egy emberként készül az újonc a hazai debütálásra, szeretne egy olyan teljesítménnyel előrukkolni, amit minden elsőosztályú hazai csapat várhat magától. Kérdés, hogy a vadonatúj csarnokuk mennyire jelent hazai pályát, hiszen ez lesz a TF első tétmeccse a Ludovika Arénában.

A ZTE jól kezdte a szezont, szerdán egy szoros és kemény meccset játszott a Jászberény ellen, ahol a külföldi játékosai domináltak. A fiatal és motivált TF ellen úgy gondolom, hogy nagyobb szerep fog hárulni a szintén fiatal és motivált egerszegi kispadra. Bizonyíthatják egy hasonló stílusú ellenféllel szemben, hogy Bencze Tamás nem véletlenül bízik bennük.

Meglepődnék, ha a Zalaegerszeg mindent egybevéve nem győztesen hagyná el a pályát.

Hadd jegyezzem meg magánemberként, hogy nagyon szurkolok Buzás Bencének, hogy folytassa az eddigi pályafutását, és sok sikerélményt szerezzen a legmagasabb osztályban is.

 
 

 

 
 • 3zegeric2018október13.13:34ÚjVálasz

  Egyetlen más meccsre sem mondanám, de ez kötelező még idegenben is.
  Remélem nem ezen a meccsen születik meg a forduló meglepetése...

   
 • 2ZTErulez2018október12.21:00ÚjVálasz

  Nézői szempontból kb. hazai pálya lesz.

   
 • 1Hattori-OSE2018október12.16:26ÚjVálasz

  30+ szavazat a TF-re...skaccok, nem úgy szól a kérdés, hogy kit szeretnél, hogy győzzön. :)

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!