Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – Kaposvári KK

Szombathely – Okorn a szurkolók segítségét is kéri.
 
 
 
 
 

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – Kaposvári KK

Szombathely – Okorn a szurkolók segítségét is kéri.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


Első győzelmének megszerzésére hajt az ezüstérmes Falco, amely szombaton délután tévés meccsen fogadja a Kaposvárt. A vasiak először játszanak hazai pályán, a somogyiak először szerepelnek idegenben. A sárga-feketék előbb Sopronban, majd Szolnokon is kikaptak, a somogyiak kezdésként kiütötték az újonc TF-et, majd meglepően sima vereséget szenvedtek a Szegedtől.

Gasper Okorn, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetőedzője: Pontosan tudjuk, hogy a kezdésünk nem volt jó. Nem keresünk kifogásokat, változtatni akarunk ezen. Nyernünk kell, és mindent meg is teszünk érte, hogy sikerüljön. Nem lesz könnyű, mert a rossz rajt miatt kicsit nyomás alatt vagyunk. Nagyon keményen, és eleget is dolgozunk, biztos vagyok benne, hogy ennek meglesz az eredménye. A játékosok zokszó nélkül követik az utasításaimat, és nagyon akarják az első sikert. A legjobbunkat kell nyújtanunk, és akkor nincs miért félnünk. Nemcsak eredményben, játékban is sokkal többet várunk magunktól. Szó sincs arról, hogy krízisben lennénk, csakis előrefelé tekintünk. Nagyon várom a hazai debütálást, arra szeretném kérni a szurkolóinkat, hogy minél többen jöjjenek el, és segítsenek minket, mert most rájuk is nagy szükségünk van ebben a szituációban. Tapasztalt csapatnak tartom a Kaposvárt, Spica, Hendlein, Johnson és Lilov is rutinos, jó játékos. McCray ugyan fiatal, de ő is képes energiákat adni a többieknek, illetve Markovics is biztosan bizonyítani akar a hosszú sérülése után. Nem szabad engedni nekik, hogy okosan, a saját ritmusukban játszanak. Úgy gondolom, hogy az első két forduló nem a realitást mutatta ellenfelünknél, hiszen a Szeged ellen rossz napot fogtak ki, a TF-et pedig eddig mindenki negyven ponttal verte, szóval egyelőre nehéz megítélni a valós játékerejüket. Jelen állás szerint nincs sérültünk, mindenki játszhat.

Fekete Ádám, a Kaposvári KK vezetőedzője: Mindenképpen azt várom, hogy Marko Spica nélkül is egy harcos csapatot lássak a pályán. A Szeged elleni vereség nem tett jót a lelkeknek, de mindenki profi sportember, úgyhogy ezzel nem kell már tovább foglalkozni. Marko akkor is próbált segíteni, de sajnos nem működött úgy a dolog, ahogy terveztük. Nélküle kell most megoldani az elkövetkezendő időszakot. Most, hogy már ez a fejekben is letisztult, bízom beenne, hogy meccsről meccsre egyre jobban fogunk működni. A szombathelyieknek sem egyszerű két ilyen jól sikerült év után, ettől függetlenül vannak jó magyar játékosaik és minőségi külföldijeik, ráadásul a Falco hazai pályája tudjuk nagyon jól, hogy mindig is erős volt, hazai pályán ugyanúgy az idei szezonban is ők lesznek esélyesek.

Egyik csapat sem mutatta még meg a benne rejlő potenciált

A mérkőzés esélyeit Déri Csaba, a Dombóvár, a Nyíregyháza, a Körmend, a Falco és a BC Mures korábbi vezetőedzője, az MBK Ruzomberok és a BC Sepsi női csapataival bajnoki és kupaezüstöt nyerő szakember latolgatta a BB1.hu-nak:

- A Falco története során mindig is látványos támadójátékot játszó, igazi hazai pályás csapat volt, erre mindig így emlékszem, már az „ősidőkből” is. Az utóbbi két, sikeres szezonban is, amikor három döntőben is érdekeltek voltak, mindössze háromszor kapott ki, abból kétszer a fináléban. Hazai pályán maximálisan kiszolgálta a közönségét, a leglátványosabb játékot játszotta odahaza. Én magam is, amikor csak tehettem, elmentem a meccsekre, mint Vas megyei, és mint volt falcós rendkívül élveztem, de kosárlabdát szerető, semleges emberként is, bárki betévedt abba a csarnokba, igazán jó kosárlabdát látott. Az én filozófiám, amit szeretek ebben a játékban, az abszolút megvalósult.

A holnapi mérkőzés esélyesének egyértelműen a Falcót tartom. Még úgy is, hogy zaklatott szezonkezdet után van. A kosárberkekben mindenki tudja, hogy a szombathelyiek rengeteget veszítettek, nemcsak edzőfronton, Govens, Perl, Borisov, Taylor és Pustahvar is távozott, ez óriási vérveszteség, totál más csapat alakult most ki. Egyelőre még nem tudjuk, nem látjuk, hogy azt a fantasztikus támadó arzenált, amivel rendelkezett a csapat, milyen erővel sikerült pótolni. Azért nem, mert szinte teljes vérátömlesztésen estek át, ráadásul még Váradi Benedek - aki ebből a tavalyi nagycsapatból megmaradt a potenciális játékosok közül - is sérült volt sajnos egész nyáron, egyértelmű, hogy edzettségi állapotában még sehol sem tart, ha végigjárja az utat és nem lesz rásérülés, semmi akadály, akkor a sportformát, az igazi csúcsformát két hónap múlva várom tőle, persze addig is fog már jól teljesíteni.

A Falco az első két meccsén hét játékost játszott érdemben, a többiek szimbolikus szerepet kaptak, Bíró nagyon keveset játszott, Kucsora pedig csak az egyik meccsen lépett pályára. Tóth Norbi adott, a hasznos csapatmunkát ő mindig elvégzi. A légiósok közül Currynek és Reddicnek is voltak problémái, Balmazovics sem állt mindig a szakmai stáb rendelkezésére, egyedül Bruinsma és Norfleet dolgozta végig a felkészülést. Utóbbit jól ismerjük, Váradi mellett ő maradt hírmondónak a húzóemberek közül.

Későn tudta meg a falcós vezetés, hogy az edzőjük elmegy, a magyar piacon igyekeztek jó játékost szerezni, ahogy hallottam, Kellerhez egészen közel is álltak, de végül igazi ütőképes játékost nem sikerült igazolniuk, így nagyon felerősödik a légiósok teljesítménye ebben a szituációban. A felkészülési időszakban sajnos sokszor nem állt rendelkezésre az Aréna Savaria, így a kiscsarnokban és a Brenner iskolában edzettek, és talán annyi edzőmeccset sem tudtak játszani, amennyit ilyenkor tervezni szoktak, hiszen a Horváth Zoltán Emléktorna helyett is csak egy emlékmeccset játszottak. Ezen tények miatt nem tudták még megmutatni az igazi karakterüket. Biztos vagyok benne, hogy utol fogják magukat érni, hiszen egy nagyon komoly tudású edzőjük van. Holnap három dolog miatt adom meg nekik a győzelmet: az egyértelmű hazai pálya miatt, a lelkes közönségük miatt és amiatt, amiről most szeretnék beszélni…

Sajnos a Kaposvár sem áll valami vitézül, ugyanis ott is játékoscserék voltak, McCray, Johnson és Lilov érkezett, négy légiósuk van jelenleg, jött hozzájuk Harazin, Halász, és az utolsó pillanatban Markovics, de ő nagyon hosszú kihagyás után. Spica úgy hallani, hogy nem játszik, Halász és Harazin pedig még keresi a helyét, akárcsak Lilov, az új irányító és McCray is. A TF elleni győzelmük nem volt mérvadó, utána egy nagyon nagy vereségbe szaladtak bele hazai pályán a jó erőkből álló Szeged ellen, Nem látni még igazán náluk sem a potenciált.

A következő hetekben-hónapokban azt várom mindkét csapattól, hogy épüljenek fel szépen, rendkívül sok türelem kell mindkét csapatnál a szakma, a szurkolók és a vezetők részéről is. Biztos vagyok benne, hogy meg fogják mutatni a karakterüket. Azt kívánom a somogyiaknak, hogy azt a klasszikus, erős hazai pályás, jó közönséggel rendelkező, stabil csapatot, ami mindig is jellemző volt rájuk, hozzák idén is. A Falcónak pedig azt kívánom, hogy folytassák az elmúlt két évben elért sikereket, és jól képviseljék az országot a FIBA-kupában, hiszen ne felejtsük el, hogy ők két fronton is harcolnak.

Nem láttam még igazán egyik csapatot sem, csak az edzőmeccseket figyelembe véve jósolok. A holnapi meccsre magam is elmegyek a családdal, jó kis szombathelyi kirándulás lesz, öltözik az asszony is és a gyerekek is. Jó meccset várok, jó szórakozás lesz, rendkívül kíváncsi vagyok mindkét csapatra.

 
 

 

 
 • 20Rouge.2018október13.16:31ÚjVálasz
  Idézet: MARILLION
  Kedves Falco szurkoló sporttársaim,szurkolóink,Rouge őrökké azt fogja hinni hogy számunkra az örökös ezüst eső az gáz!? Tolni fogja míg BB1 oldal lesz! De mondok én magunknak valamit...
  ...

  “...nekem az ezüst eső is olyan akár minden szezon végére mintha aranyeső esne! ...”

  Aranyeső...goldenshower...:)

  Aranyesőt minden falco szurker nyakába!

   
 • 19delpiero152018október13.15:20ÚjVálasz
  Idézet: gallisz
  Kibújt a szög a zsákból: szereti :)
  8 KÁLMÁN LACI 8
  ...

  :)))

   
 • 18MARILLION2018október13.14:11ÚjVálasz

  Kedves Falco szurkoló sporttársaim,szurkolóink,Rouge őrökké azt fogja hinni hogy számunkra az örökös ezüst eső az gáz!? Tolni fogja míg BB1 oldal lesz! De mondok én magunknak valamit...Az Omega együttes is az ezüst eső címet adta az egyik dalának,és én a mai napig különösen kedvelem ezt a dalt! nekem az ezüst eső is olyan akár minden szezon végére mintha aranyeső esne! Hajrá Falco !

   
 • 17Rouge.2018október13.13:21ÚjVálasz

  KEDVES FALCO KOSÁRMAGAZIN!

  NEMRÉG FELOLVASTÁK
  AZ EGYIK KOMMENTEMET
  (AMI A SZÍNELMÉLETRŐL SZÓLT),
  TERMÉSZETESEN A TOVÁBBIAKBAN IS FELHASZNÁLHATJÁK BÁRMELYIK ÍRÁSOMAT, NYUGODTAN KÖZÖLHETIK A SZÁMMISZTIKÁRÓL SZÓLÓT IS.

  MINDENT A FALCO SZURKOLÓKÉRT!!!
  :):);):)

  SZÍVESEN

  ROUGE

  UI: HA BÁRMI KÉRDÉSÜK VAN, NYUGODTAN HÍVJANAK: TEL: 88-68

   
 • 16gallisz2018október13.12:38ÚjVálasz
  Idézet: Rouge.
  Azt tudtad emőke, hogy a kínai számmisztikában a 8-as a siker és gazdagság száma?

  A pekingi olimpiát is 2008. 08. 08-án nyitották meg, 8 óra 8 perckor.
  ...

  Kibújt a szög a zsákból: szereti :)
  8 KÁLMÁN LACI 8

   
 • 15delpiero152018október13.11:19ÚjVálasz
  Idézet: donnarumma
  A cigán meg kötekszik
  ...

  Ez a szakértő már erősen orvosi eset...

   
 • 14delpiero152018október13.11:17ÚjVálasz
  Idézet: Rouge.
  Azt tudtad emőke, hogy a kínai számmisztikában a 8-as a siker és gazdagság száma?

  A pekingi olimpiát is 2008. 08. 08-án nyitották meg, 8 óra 8 perckor.
  ...

  Mit emőkézel te agyatlan? Az a te fajtád...
  Takarodj már innen kamukiràly!

   
 • 13donnarumma2018október13.11:11ÚjVálasz
  Idézet: Rouge.
  88-68.

  A kutya ugat, a karaván halad.
  ...

  A cigán meg kötekszik

   
 • 12Rouge.2018október13.10:13ÚjVálasz
  Idézet: delpiero15
  Te meg tovàbbra is egy gyökér maradsz... :D
  Húzzál már innen szakértő!!! Remèlem előbb-utóbb egy szolnoki pofán ver,hogy itt ègeted őket.
  ...

  Azt tudtad emőke, hogy a kínai számmisztikában a 8-as a siker és gazdagság száma?

  A pekingi olimpiát is 2008. 08. 08-án nyitották meg, 8 óra 8 perckor.

  A 8-as a legszerencsésebb szám,
  és a 6-os is annak számít.

  A 68 pedig pláne,
  és hát nem beszélve ugye a 88-ról.

  A 88-68 pedig egy ritka szerencsés számkombináció.

  Pesze azért nem mindenkinek.

  :)

   
 • 11delpiero152018október13.10:09ÚjVálasz
  Idézet: Rouge.
  88-68.

  A kutya ugat, a karaván halad.
  ...

  Te meg tovàbbra is egy gyökér maradsz... :D
  Húzzál már innen szakértő!!! Remèlem előbb-utóbb egy szolnoki pofán ver,hogy itt ègeted őket.

   
 • 10Rouge.2018október13.09:43ÚjVálasz
  Idézet: donnarumma
  Kolompár Renátolajka....

  Természetesen ma győzelmet várok.A kezdők kb. X de a kispadról verjük meg Őket.
  Mivel leszünk 2500 an, meg tuti a jv. k is nekünk fújnak, nyerni kell.
  ...

  88-68.

  A kutya ugat, a karaván halad.

   
 • 9donnarumma2018október13.09:38ÚjVálasz

  Kolompár Renátolajka....

  Természetesen ma győzelmet várok.A kezdők kb. X de a kispadról verjük meg Őket.
  Mivel leszünk 2500 an, meg tuti a jv. k is nekünk fújnak, nyerni kell. Különben, hogy leszünk megint másodikak?

   
 • 8MARILLION2018október13.08:50ÚjVálasz
  Idézet: Rouge.
  Pedig ez így igaz.
  Soha sem írnám le azt, hogy Sávoly Roli.

  És persze ő sem az én nevem.
  ...

  Ritka a becsületes ember.... én is többségében olyanokkal futottam össze akik lehúztak engem...soha nem lehet biztosra azt mondani azt hogy soha! Én természetesen személyesen nem ismerem a szitut...
  Az Okorn nyilatkozatra visszatérve...én meglepődnek ha tutira bekajálnák a szurkolók a szavait és ezek után egy gombostűt sem lehetne leejteni a Savaria arénában...persze az igazi szurkoló az szokták volt mondani mindig a csapat mögött van....ez igaz is,de ezt a csapatot még meg kell ismerni a szurkolóknak,és az első két forduló mutatott őssz képe,főleg a játék összeszedettségét illetően, teljes betli ! A vereségeket hagyjuk mert az bekalkulálható volt már előre...(legalább is nálam)...Várjuk a jobb folytatást,és a számunkra megszokott Falcót !

   
 • 7Rouge.2018október13.06:59ÚjVálasz
  Idézet: buckaliget
  Nem ezt írta ő
  ...

  Pedig ez így igaz.
  Soha sem írnám le azt, hogy Sávoly Roli.

  És persze ő sem az én nevem.

   
 • 6buckaliget2018október12.23:45ÚjVálasz
  Idézet: Rouge.
  Sávoly Rolival kölcsönösen tiszteljük
  és becsüljük egymást.
  Soha sem írná le a nevem, és én sem az övét.
  ...

  Nem ezt írta ő

   
 • 5Rouge.2018október12.20:17ÚjVálasz
  Idézet: buckaliget
  Rouge! Sajár szurkolóid röhögnek rajtad. Sávoly Roliék üzenik ha továbbra is okoskodsz küldik a rendes nevddet. Ők szégyenlik az írásaid !
  ...

  Sávoly Rolival kölcsönösen tiszteljük
  és becsüljük egymást.
  Soha sem írná le a nevem, és én sem az övét.

   
 • 4buckaliget2018október12.18:59ÚjVálasz

  Rouge! Sajár szurkolóid röhögnek rajtad. Sávoly Roliék üzenik ha továbbra is okoskodsz küldik a rendes nevddet. Ők szégyenlik az írásaid !

   
 • 3Rouge.2018október12.18:14ÚjVálasz
  Idézet: metalcore
  Ugyan már, ez már nem az a Falco... Bár holnap győzni fognak.
  ...

  Ugyanaz a falco: idegenben cumi...

   
 • 2metalcore2018október12.17:46ÚjVálasz
  Idézet: Rouge.
  Mondjátok már meg ennek a szegény Okornnak, hogy ne izguljon: a falconak idegenben cumi,
  az aréna viszont ugye bevehetetlen.

  Nagyjából. :)

  MINDÖRÖKKÉ OLAJKA!
  ...

  Ugyan már, ez már nem az a Falco... Bár holnap győzni fognak.

   
 • 1Rouge.2018október12.16:51ÚjVálasz

  Mondjátok már meg ennek a szegény Okornnak, hogy ne izguljon: a falconak idegenben cumi,
  az aréna viszont ugye bevehetetlen.

  Nagyjából. :)

  MINDÖRÖKKÉ OLAJKA!

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!