Naturtex-SZTE-Szedeák - Atomerőmű SE

Szeged - Tévés meccsen néz farkasszemet Mandics és Szekulovics csapata, mindketten a védekezés fontosságát emelték ki.
 
 
 
 
 

Naturtex-SZTE-Szedeák - Atomerőmű SE

Szeged - Tévés meccsen néz farkasszemet Mandics és Szekulovics csapata, mindketten a védekezés fontosságát emelték ki.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


Az A-csoport harmadik fordulójában péntek este az egy győzelemmel és egy vereséggel rajtoló Szedeák fogadja a hasonló mérleggel nyitó Atomerőmű SE-t, amelyben ezúttal ismét pályára léphet a TF ellen sérüléssel bajlódó, de a Jászberény ellen 23 pontig jutó Evans. A Bb1.hu szakértője kiegyenlített meccset vár, hiszen mindkét csapat mellett komoly érvek szólnak.

Andjelko Mandics, a Szedeák vezetőedzője: – A Paks nagyon jól összerakott csapat, főleg támadásban nagyon veszélyes. Erős keretet sikerült kialakítaniuk a mostani szezonra, magyar válogatott játékosokkal rendelkeznek, Kovács és Medve pedig rutinosnak számít a mezőnyben. Nyolc olyan játékosuk van, akik közül bárki képes lehet húsz pont körül dobni egy meccsen, tehát nagyon oda kell figyelnünk a védekezésünkre. Sokat egy-egyeznek, pick&rolloznak és távolról is jól dobnak. Azt gondolom, a kaposvári győzelmünk akkor ér majd valamit, ha a Paksot is sikerül megvernünk, ehhez nem szabad sokat hibáznunk, mert az ASE ezeket könyörtelenül megbünteti. Az előző idény alapszakaszában is éppen a Paks elleni hazai meccsünket közvetítette a televízió, akkor viszonylag könnyedén, harminckét ponttal győztünk, ez most teljesen más meccs lesz, egypontos győzelemmel is kiegyeznék. Bízom benne, hogy sok szurkoló kilátogat majd a meccsre, az ő energiájuk mindig sokat jelent a számunkra, földobja a csapatot. A dolgok jelenlegi állása szerint minden játékos a rendelkezésemre áll, nincs sérültünk.

Szrecsko Szekulovics, az ASE vezetőedzője: – Nagyon nehéz dolgunk lesz pénteken, a Szeged szervezett együttes, amely az első fordulóban a masszív és bajnokesélyes Szolnoktól kapott ki, de a következő körben óriási meglepetésre Kaposváron tudott nyerni. Nagyon jól ismerem Andjelko Mandics kollégámat, biztos vagyok benne, hogy százszázalékosan felkészíti a csapatát a holnapi találkozóra. Én ezúttal sokkal nagyobb koncentrációt várok el a játékosaimtól, mint az első idegenbeli találkozón Jászberényben. Ott dobtunk kilencven pontot, ami rendben volt, de kaptunk kilencvenegyet, ami sok, jóval fegyelmezettebb védekezésre lesz szükségünk ezúttal, ha nyerni akarunk, ez lesz a kulcs. Az utóbbi hetekben nem volt egyszerű dolgunk, több játékosunk is a válogatottnál szerepelt, valamint Shannon Evans sérült volt, így nem igazán tudtunk teljes létszámban edzeni. Evans tegnap este már csatlakozott hozzánk, százszázalékos edzésmunkát végzett, holnap biztosan játszani fog már és rajta kívül is mindenki a rendelkezésemre fog állni.

„A két együttes stílusa közötti különbség fog dönteni”

A mérkőzés esélyeit Fodor Péter, a B-csoportos OSE Lions szakmai igazgatója, a korábban Körmenden, Pakson, Pécsen, az Albacompnál és Szegeden is edzősködő, kétszeres magyar bajnok és ötszörös Magyar Kupa-győztes tréner elemezte:

– Jelentős fegyvertény, hogy a Szeged győzni tudott Kaposváron, ez azt bizonyítja, hogy nagyon erős csapatok otthonában is képes meglepetést okozni. A Paks játékosállománya viszont nagyon erős, komoly célok miatt lett összerakva ilyen acélosra, igaz, még nem teljesen állt össze, hiszen Jászberényben meglepetésre vereséget szenvedett. Mindkét csapat mellett komoly érvek szólnak, kiegyenlített meccset várok, valószínűleg a két együttes stílusa közötti különbség fog dönteni.

– A Szegednél kevesebb változás történt a játékoskeretben a nyáron, ha sikerül érvényre juttatnia az összeszokottságát, akkor van esélye a győzelemre, csak úgy, mint Kaposváron. Az elméletileg erősebb kerettel rendelkező Paks azonban, ha meg tudja oldani az előre megbeszélteket és a játékosok egyénileg hozzá tudják tenni azokat a képességeket, amik bennük vannak, akkor a vendégek felé is billenhet a mérleg nyelve. Én személy szerint minimálisan a Paksot tartom esélyesnek.

 
 

 

 
  • 1tatuka19112018október11.20:56ÚjVálasz

    Hát Szekunak ez nálunk hagyott némi kívánnivalót....Hajrá Falco!!!!

     

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!