"A saját dolgainkkal foglalkozunk, a saját céljainkért küzdünk"

Zalaegerszeg - Szabó Zsolt úgy érzi, a jó kezdet lendületet adhat a ZTE-nek.
 
 
 
 
 

"A saját dolgainkkal foglalkozunk, a saját céljainkért küzdünk"

Zalaegerszeg - Szabó Zsolt úgy érzi, a jó kezdet lendületet adhat a ZTE-nek.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


Szerdán este a Zalakerámia ZTE KK hazai pályán 70-66-ra győzte le a JP Auto-Jászberényi KSE-t, Bencze Tamás együttese ezzel megszerezte második sikerét is. Szabó Zsolt, a zalaiak csapatkapitánya 8 ponttal, 6 lepattanóval és 1 gólpasszal zárta a mérkőzést.

- Az első félidőben, főleg a második negyedben jól játszottunk, jó védekeztünk, a támadásaink is gördülékenyebbek voltak. A harmadik játékrészt azonban nem úgy kezdtük, ahogyan terveztük, visszaengedtük a Jászberényt és emiatt szoros volt a végjáték.

- Megváltozott a csapatunk, sok fiatal érkezett és a légiósokat is lecseréltük. Emiatt sokan úgy gondolták, hogy nem leszünk túl ütőképesek. Tavaly is a Kecskemét ellen kezdtük a szezont, akkor elég nagy zakóba szaladtunk bele, úgyhogy volt bennünk egy plusz motiváció. Lehet ránk mondani, hogy gyengültünk, de mi a saját dolgainkkal foglalkozunk, a saját céljainkért küzdünk. Hogy végül mire leszünk képesek, az azon múlik, hogy mennyit dolgozunk és mennyi munkát teszünk bele ebbe az egészbe.

Szabó Zsolt úgy érzi, sok feladat áll még a ZTE előtt.

- A fiatal játékosoknak nagyon sokat kell tanulniuk és meg kell szerezniük a kellő rutint. Ebből a szempontból van még munka előttünk, illetve négy külföldi érkezett, nem olyan egyszerű összeszokni, megtanulni a játékrendszereket, és azokat minél gördülékenyebbé tenni. Sok feladat áll még előttünk, de azon vagyunk, hogy hétről-hétre, meccsről-meccsre jobbak legyünk.

Szombaton este 18:30-kor a Serco-TF-Budapest ellen lép pályára a ZTE idegenben.

- Mindenképpen győzni megyünk Budapestre, az összes meccshez így állunk hozzá. A TF újonc, még nem annyira ismerjük őket, az elkövetkezendő napokban fogunk videózni és felkészülni rájuk. Nyerni szeretnénk, az a célunk, hogy megalapozzuk a jövőt, egy jó kezdet lendületet adhat a későbbiekre.

 
 

 

 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!