Alba Fehérvár - KTE-Duna Aszfalt

Székesfehérvár - Filipovity Márkó játéka kérdéses.
 
 
 
 
 

Alba Fehérvár - KTE-Duna Aszfalt

Székesfehérvár - Filipovity Márkó játéka kérdéses.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


Pénteken este 18:30-kor dobják majd fel a labdát az Alba Fehérvár - KTE-Duna Aszfalt összecsapáson. Nem kezdte jól a szezont Braniszlav Dzunics együttese, amely első három tétmérkőzésén vereséget szenvedett, ám kedden magabiztos játékkal 90-67-re legyőzte a BC Dnyiprót a FIBA Europe Cupban, ezzel bejutott a csoportkörbe. A KTE az első fordulóban Zalaegerszegen kapott ki, de a múlt héten 95-81-re nyert a DEAC ellen, ezzel megszerezte első sikerét a lila-fehér csapat.

Braniszlav Dzunics, az Alba Fehérvár vezetőedzője: A keddi győzelem jót tett az önbizalmunknak. Továbbjutottunk a csoportkörbe, néhány meccset még biztosan fogunk játszani tehát a FIBA Europe Cupban. Olyan helyzetben vagyunk, hogy a következő hazai meccsünk rettentően fontos számunkra. Kérdés, hogy mennyi energiánk marad a holnapi meccsre, mert nem teljes rotációval játszottunk az utóbbi meccseken. Van néhány olyan játékos, akik sokat voltak a pályán. Elsősorban arra koncentrálunk, hogy a saját játékunkat játsszuk, próbáljuk rendbe tenni a védekezésünket, a keddi meccs kivételével nagyon sok pontot kaptunk a festékből. A lényeg az energia, az agresszivitás és az akarat lesz. Filipovity Márkó tegnap panaszkodott a térdére, nem tudom, hogy vele mi lesz.

Forray Gábor, a KTE-Duna Aszfalt vezetőedzője: Mindenekelőtt szeretnék gratulálni az Albának a FIBA Europe Cup-továbbjutáshoz. Gratuláció jár Keller Ivánnak is, aki a 3x3-as válogatottal bronzérmet szerzett a világbajnokságon, öregbítve ezzel Székesfehérvár és a fehérvári kosárlabda hírnevét. Világosan látszik, hogy annak ellenére, hogy az Alba ugyan két vereséggel kezdett, ettől függetlenül egy komoly csapat. Legutóbb a Dnyipro ellen ízelítőt kaptunk abból, hogy mire is számíthatunk tőlük. Iszonyatos nagy nyomást helyeztek a labdásra, jól védték az első passzokat, a gyenge oldali segítés is nagyon rendben volt. A védekezés során kikényszerített hibákból és rossz dobásokból, illetve a szerzett labdákból sokszor indultak és kiválóan dobtak. Sokan hangoztatják azt, hogy az Alba egyelőre kétarcú, ebben az is közrejátszhat, hogy a játékosok még nincsenek teljesen összeszokva. Az biztos, hogy erős dobópotenciál van ebben a csapatban, ezt a magunk bőrén is tapasztalhattuk, hiszen a felkészülés során kétszer is játszottunk velük. Az ottani mérkőzésen egészen elképesztő dobószázalékkal kezdtek, ami ezek szerint nem csak egy jó nap volt, hanem meccsről-meccsre tudják hozni ezt a formát, azonban amikor esetleg nem mennek be a kísérletek, akkor is gondolkodás nélkül el fogják vállalni a helyzeteket. Az eddigiekhez képest annyiban változott az Alba ellen való felkészülésünk, hogy nem elég csak visszarendeződni, a külső dobásokra is nagyon oda kell figyelnünk. Ha az elején ezt nem tesszük meg, akkor olyan ritmust kaphatnak el, amit a folytatásban már nem tudunk megállítani. Még hatékonyabban kell a támadásunkra fókuszálni, mert ezen keresztül tudjuk majd kontrollálni ellenfelünk támadásait, de úgy is fogalmazhatok, hogy a támadásainkkal tudjuk irányítani a védekezésünket. A ZTE ellen a támadójátékunk igencsak akadozott, a DEAC ellen ezzel már nem volt probléma, ellenben a védekezéssel, amire mondhatom, hogy az első félidőben nem volt. A második félidőben már azt láttam, amit várok. Ha ebből a két meccsből átültetjük a pozitívumokat, és a védekezésünket rendbe tesszük, a támadójátékunk pedig megfelelően fog működni, akkor elérhetünk egy jó eredményt. Tudjuk, hogy az Albának mik az erősségei védekezésben, megvan a terv, hogy hogyan szeretnénk támadni, de persze ez nem biztos, hogy sikerülni is fog. Persze reménykedünk, mert ezen dolgoztunk egész héten. Próbálunk meglepetést okozni, ha nyernénk, az teljes mértékben a bravúrkategóriába tartozna. Attól függetlenül, hogy a Fehérvár két vereséggel kezdte a szezont, továbbra is tartom, hogy egyértelműen helye van Magyarország legjobb négy csapata között. Őket nyomja az esélyesség terhe, mi pedig okoztunk már meglepetéseket az elmúlt években. Remélem, hogy holnap a szebbik arcunkat mutatjuk és győzelemmel térünk haza. Szeretnénk megörvendeztetni lelkes szurkolóinkat, akik mindenhova elkísérnek minket, bízom benne, ez pénteken is így lesz.

"A Fehérvár bedarálja a Kecskemétet"

A mérkőzés esélyeit a Falco KC magyar bajnok irányítója és korábbi vezetőedzője, a 78-szoros magyar válogatott Kálmán László latolgatta:

- Az Alba két meglepően sima vereséggel kezdte a szezont, esélye sem volt a győzelemre. Azt gondolom, hogy itt egy nagyon jó lehetőség a javításra, és többet nem hibázhatnak, ha komoly céljaik vannak a bajnokságban. A Kecskemét az előző fordulóban magabiztosan nyert hazai pályán, sok pontot dobott, jól játszott. Az Alba a FIBA Europe Cupban kedden nagyon céltudatosan és jól játszott, rengeteg dobást elhibáztak a játékosok, de még így is sok könnyű kosarat tudtak dobni. Erőltették az indításokat és a triplákat, ezúttal ez jól sült el. Azt gondolom, hogy még annál is nagyobb potenciál van az Albában, mint amit most mutatott. A KTE egy taktikus játékkal meg tudja nehezíteni a hazaiak dolgát, de azt hiszem, hogy holnap a Fehérvár bedarálja a Kecskemétet és magabiztos sikert fog aratni. Minden más eredmény mindenki számára egy óriási nagy meglepetés lenne. Az Albának ki kell másznia a gödörből, arra tippelek, hogy Lóránt Péterék tíz pontnál nagyobb különbséggel nyerik meg a mérkőzést.

 
 

 

 
 • 5stevens2018október12.20:22ÚjVálasz
  Idézet: nyolcmegnyolc
  Valami rosszat írtam?
  Ez egy kérdés. Ha fogadnom kellene én a Falcora fogadnék.
  Amúgy, hogy jön ide a Cantu? Játszott az Albával?
  ...

  Remélem fogadtál nagyokos. :)

   
 • 4nyolcmegnyolc2018október12.16:25ÚjVálasz
  Idézet: stevens
  De nagy a pofád. Pont mint a Cantu elleni odavágó után. :)
  ...

  Látom téged sem az eszed miatt szeretett a mamád.
  Megnéztem. Két dologhoz szóltam hozzá ebben az időben.
  Az egyik, hogy Benke 23 percet játszott idegenben, a másik egy kérdésre válaszolva, hogy az Olajtv közvetíti a visszavágót.

   
 • 3nyolcmegnyolc2018október12.16:18ÚjVálasz
  Idézet: stevens
  De nagy a pofád. Pont mint a Cantu elleni odavágó után. :)
  ...

  Valami rosszat írtam?
  Ez egy kérdés. Ha fogadnom kellene én a Falcora fogadnék.
  Amúgy, hogy jön ide a Cantu? Játszott az Albával?

   
 • 2stevens2018október12.16:01ÚjVálasz
  Idézet: nyolcmegnyolc
  Szerintem lehetne inkább olyan szavazás, hogy az Alba vagy a Falco nyer hamarabb.
  ...

  De nagy a pofád. Pont mint a Cantu elleni odavágó után. :)

   
 • 1nyolcmegnyolc2018október12.15:46ÚjVálasz

  Szerintem lehetne inkább olyan szavazás, hogy az Alba vagy a Falco nyer hamarabb.

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!