Bencze örül, hogy idén két szoros végjátékot is megnyertek

Zalaegerszeg - Lazics szerint megérdemelten nyert a Zete. Agafonov azt mondja, sok apró dologban kell még javulniuk, Pantelics jó érzésekkel tért vissza korábbi csapatához.
 
 
 
 
 

Bencze örül, hogy idén két szoros végjátékot is megnyertek

Zalaegerszeg - Lazics szerint megérdemelten nyert a Zete. Agafonov azt mondja, sok apró dologban kell még javulniuk, Pantelics jó érzésekkel tért vissza korábbi csapatához.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


Tegnap este a Zalakerámia ZTE KK 70-66-os győzelmet aratott hazai pályán a JP Auto-Jászberényi KSE ellen. Bencze Tamás boldog, hogy a tavalyi szezonnal ellentétben idén már két szoros végjátékot is megnyertek.

- Két alapvető célunk volt: az egyik, hogy jól védekezzünk, mert támadásban sok hibánk van, a másik pedig, hogy győzzünk, nagyon örülök a sikernek. Az első félidőben megvoltak a helyzeteink, kilenc ponttal vezettünk. Örömteli, hogy a tavalyi szezonnal ellentétben idén kettőből kettő szoros meccset megnyertünk, egyrészt a jó büntetőzéssel, másrészt a védekezésünkkel. A későbbiek folyamán derül majd ki, hogy ezeknek a meccseknek milyen értékük van. Úgy gondolom, hogy a Kecskemét és a Jászberény is képes idegenben nyerni, senkinek nem lesz ellenük könnyű dolga. Gratulálok a csapatomnak és a közönségnek a türelemért.

Nikola Lazics úgy érzi, mindent megtettek.

- Nagyon kemény mérkőzés volt, gratulálok a Zetének. Egyoldalú volt a meccs, a hazaiaknak talán egy kis szerencséjük is volt, de megérdemelten nyertek. A második negyedben volt egy periódus, amikor nem voltunk elég koncentráltak. Sokat hibáztunk, tizennégy eladott labdánk volt az első félidőben. A ZTE kialakította előnyét, s végig tartotta azt. Az utolsó tíz percben tizenhárom százalékkal dobtuk a triplákat, ötven százalékkal büntetőztünk. Harcoltunk, megpróbáltunk mindent, de kikaptunk. Megyünk Debrecenbe, megpróbálunk javítani.

Andrij Agafonov 20 pontot, 10 lepattanót, 1 szerzett labdát, valamint 3-3 gólpasszt és blokkot ért el.

- Gratulálok a szurkolóinknak, nagyon nehéz volt megszerezni ezt a győzelmet. Úgy tűnik, csak így tudunk nyerni, hiszen mindkét győzelmünket nyögvenyelősen szereztük meg. A magas emberek miatt komoly harc volt a palánk alatt, játszottam már ellenük másik bajnokságban, tudtam, hogy mire számíthatok. Jó érzés, hogy nyertünk, mindenki boldog. Sok apró dolgon kell még változtatnunk, hiszen sok hibát követtünk el. A lepattanózásunk nem volt az igazi, ebben fejlődnünk kell. Amennyiben kevesebbet hibázunk, ez a meccs is más lett volna, de azt mondom, hogy inkább győzzünk így, minthogy kikapjunk úgy, hogy időnként jól játszunk.

A ZTE korábbi játékosa immáron a Jászberényt erősíti. Djordje Pantelics 12 ponttal, 9 lepattanóval, 2 szerzett labdával, 2 gólpasszal és 2 blokkal zárt korábbi együttese ellen.

- Mindig is jó visszatérni Zalaegerszegre, szerettem itt játszani, köszönöm, hogy a szurkolók ilyen kedvesen üdvözöltek. Megvolt az esélyünk a győzelemre, azonban a második negyedben sok hibát vétettünk. Nem tudtuk kihasználni a lehetőségeket, de végig küzdöttünk.

 
 

 

 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!