Hárompontos előnyt harcolt ki a Szekszárd az Euroliga-selejtezőn

Szekszárd - A második negyedben parádéztak Jovanovicsék, az utolsóban közelebb jött a Lille.
 
 
 
 
 

Hárompontos előnyt harcolt ki a Szekszárd az Euroliga-selejtezőn

Szekszárd - A második negyedben parádéztak Jovanovicsék, az utolsóban közelebb jött a Lille.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


A magyar bajnokságban százszázalékosan rajtoló Atomerőmű KSC Szekszárd szerda este a francia élvonal előző kiírásában az alapszakaszt a harmadik, a rájátszást pedig az ötödik helyen záró ESBVA Lille Métropole csapatát fogadta az Euroliga-selejtező odavágóján.Két ellentétes etapot láthatott a szépszámú szekszárdi közönség az első félidőben, amik közül a második tíz perc nyerhette el igazán Zseljko Dokics vezetőedző tetszését. A második perc végén Nevena Jovanovics öt pontjának köszönhetően 5-2-re vezetett a Szekszárd, ám ezt követően rögtön jött egy hullámvölgy támadójátékban. A hazaiak négy és fel percnél dobták a negyedben az utolsó kosarat Eldebrink révén (10-12), a rövidzárlatot pedig kihasználta a francia csapat, amely onnantól 11-0-t hozott össze az etap végéig (10-23).

A második negyedben azonban varázsütésre megváltozott minden, Szekszárd-parádét láthatott a hazai közönség, mind támadásban, mind védekezésben extrát nyújtottak Studerék. Ebben a tíz percben sikerült a Lille-t öt (!) ponton tartani, elöl pedig rögtön egy Eldebrink- és egy Theodoreán-tripla indította el a felzárkózást. Három és fél perccel a félidő előtt Bishop hármasával már egál volt az állás (27-27), egy perccel később pedig Studer-triplájával a fordítás is összejött, a szünetre végül hatpontos előnnyel mehetett a Szekszárd (34-28).

A lendület megmaradt a harmadik negyedre is, McCall közelijével és Jovanovic triplájával folytatódott a meccs, hátul pedig továbbra is jól zárt a szekszárdi retesz, így először kialakult a kétszámjegyű különbség a hazaiak javára (39-28). A vendégek támadójátéka ezt követően faljavult, Bremont távolról talált be, Romy Bar pedig négy ponttal segítette a csapatát, így az etap hatodik percére már csak négy maradt közte (41-37). Még ebben a negyedben viszont visszaállt a kétszámjegyű különbség, Gereben zsinórban hat pontot dobott a végén, így 52-39-nél fordulhattak a csapatok a záró felvonásra.

Itt azonban sajnos több pontot kapott a Szekszárd, mint az első félidőben összesen. Kinyílt a vendégek gólzsákja, igaz az első három percben még semmi probléma nem volt, Jovanovic triplája után 59-42 állt az eredményjelzőn. A folytatás a Lille-é volt, 10-0-s roham következett a részükről (59-52), az előny pedig egyre csak fogyott, míg nem 78 másodperccel a vége előtt 66-65-re feljöttek a franciák. Jovanovic és Studer még a végén betalált, így végül három pont maradt az előny.

 
 

 

 
 • 3dobogep2018október11.08:50ÚjVálasz

  A két középső negyed zseniális volt, igazi alázatos csapatmunka.
  Ember feletti teljesítmény lenne ezt tartani az elejétől a végéig, de remélem idegenben mondjuk még kitart a szussz a végéig és sima győzelemmel pipálják ki ezt az igen fizikális, kellemetlen ellenfelet. Óriási lenne ezeken túljutni.

   
 • 2krapulax2018október11.08:38ÚjVálasz

  Semmit nem jelent hogy csak 3 pont
  Idegenben tavaly is sokszor jobban ment! Hajrá hajrá ksc!

   
 • 1wazze2018október11.08:09ÚjVálasz

  Ez azért elég gyengécske volt. Hihetetlen hogy milyen hullámvölgyeket tudnak produkálni. Erre is csak a nők képesek. :)
  De legalább voltak bíztató jelek. Mégha nem is 40 percen keresztül, de voltak igen jó periódusok, de nagyon kár azért az utolsó negyedért. Jó lett volna egy tízes előnnyel utazni.

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!