Ezért érdemes három-hármazni

Xi'an - Demeter Attila számára az olimpia a cél.
 
 
 
 
 

Ezért érdemes három-hármazni

Xi'an - Demeter Attila számára az olimpia a cél.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


Újabb fantasztikus sikert ért el a 3x3-as szakág Magyarországon, hiszen az U23-as férfi válogatott a Xi'anban megrendezett világbajnokságon a harmadik helyen zárt. A Demeter Attila, Keller Iván, Kántor Olivér és Márton Ádám alkotta négyes továbbjutott csoportjából, Kína legyőzésével elődöntőbe került, ahol kikapott Oroszországtól, de a Franciaország elleni bronzmeccset megnyerte.

- Felejthetetlen élmény marad ez a világbajnokság, az biztos - mondta a BB1.hu-nak Demeter Attila. - Még mindig nem sikerült felfogni, hogy esélytelennek kikiáltottként megmutattuk a világnak, hogy mi, magyarok is el tudunk érni ilyen szép eredményt.

- Elsősorban a csoportból akartunk továbbjutni, ez volt a kitűzött célunk a világbajnokság előtt. Az észtek elleni meccs után tudatosult bennünk, hogy akár egy nagyobb eredményt is elérhetünk. Nincs bennünk hiányérzet, úgy érzem, kihoztuk a maximumot a tornából. Az orosz csapatról tudni kell, hogy Gagarin néven hétről-hétre a World Touron játszik. Erősek, nem volt szégyen kikapni tőlük, megérdemelten győztek, ez volt a realitás. Kína és Franciaország legyőzése fantasztikus volt, ezért érdemes kosárlabdázni, ezért érdemes három-hármazni, hogy ilyeneket átéljen az ember.

Demeter Attilát beválogatták a világbajnokság legjobb csapatába is.

- Nagyon nagy megtiszteltetés, hogy beválasztottak a legjobbak közé. Ezt a csapatnak köszönhetem, nélkülük biztosan nem sikerült volna.

A Pécsi VSK-VEOLIA játékosa számára az olimpia a cél.

- Az elmúlt év nagyon jól sikerült mind női, mind pedig férfi vonalon. Számomra az olimpia a cél, ez az, amit kitűztünk magunk elé. Természetesen ez egy nagyon nagy dolog és egyben óriási lépés lenne Magyarországnak.

 
 

 

 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!