Zalakerámia ZTE KK - JP Auto-Jászberényi KSE

Zalaegerszeg - Nikola Lazics mindig örömmel látogat Zalaegerszegre.
 
 
 
 
 

Zalakerámia ZTE KK - JP Auto-Jászberényi KSE

Zalaegerszeg - Nikola Lazics mindig örömmel látogat Zalaegerszegre.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


Szerdán este 18:00-kor ZTE-JKSE találkozót rendeznek a magyar bajnokságban - ezzel az összecsapással zárul a második forduló. Szabó Zsolték az első körben 64-56-os győzelmet arattak a KTE ellen hazai pályán, Miljan Rakicsék pedig a Paksot győzték le egy ponttal otthon (91-90). Kérdés, hogy az összecsapás után melyik együttes csatlakozik az eddig még hibátlan Szolnok-Pécs duóhoz.

Bencze Tamás, a Zalakerámia ZTE KK vezetőedzője: A Jászberény már az első meccsen is megmutatta, hogy nem azt a szerepet szánja magának, mint az elmúlt években, hiszen egy jó erőkből álló Paksot vert meg. Győzelemre készülünk, hazai pályán nem szabad vereségeket szenvednünk a riválisainkkal szemben. Nem lesz könnyű dolgunk, hiszen a JKSE nagyon jól őrzi a festéket, Pantelics és Alekszandrov a magasságával és a védőmunkájával az egyik legstabilabb centerpáros a bajnokságban. Érdekes, hogy ennek ellenére sok pontot kaptak a Paks ellen, de azokat nem a festékből. Fontos lesz, hogy kihozzuk őket erről a területről. Ettől függetlenül elsősorban a védekezésünk lesz a kulcs, erre építhetünk, hiszen a felkészülés alatt és az első bajnokin is kevés ponton tartottuk ellenfelünket. Támadásban fontos lesz, hogy nekünk is legyenek pontjaink a festékből. Ha meglesz a megfelelő arány a külső és a belső dobások között, akkor jó esélyünk lesz a győzelemre. Az biztos, hogy kellemetlen ellenfél vár ránk, nehéz meccs lesz, de sokan fognak buzdítani minket. Bernard Thompsonnak van egy kisebb sérülése, ami hátráltatja az edzésmunkában. Nem tudom, hogy mennyit fog tudni játszani, de az biztos, hogy pályára lép.

Nikola Lazics, a JP Auto-Jászberényi KSE vezetőedzője: Mindig örömmel látogatok Zalaegerszegre, szép emlékeim vannak a csarnokról, a klubról és a városról. Sok változás volt a ZTE-nél, megint jó csapata van Bencze Tamásnak. Ezt be is bizonyították, hiszen az első fordulóban legyőzték a Kecskemétet. Négy rutinos külföldijük mellet sok tehetséges magyar játékosuk van. Nehéz nyerni Zalaegerszegen, de jól akarunk kosárlabdázni, szeretnénk meglepetést okozni. Megpróbáltuk kihasználni az elmúlt tíz napot. Voltak problémáink, itt a sérülésekre gondolok. Alekszandrov már normálisan edz, de van néhány olyan emberünk, aki kisebb sérülésre panaszkodik. Remélem, hogy mindenki pályára tud lépni. Nyomás nélkül játszhatunk, hiszen a ZTE nem csak ellenünk sokkal esélyesebb hazai pályán. Megpróbálunk mindent megtenni a győzelemért, aztán majd kiderül, hogy ez mire elég.

"Ha tippelnem kell, akkor..."

A mérkőzés esélyeit Sitku Ernő, a B-csoportos Nyíregyháza Blue Sharks ügyvezetője, a Honvéd, a Paks, a Szolnok, a Debrecen és az NYKK négyszeres magyar bajnok, 149-szeres magyar válogatott centere elemezte:

- Nem gondolnám, hogy a Jászberénynek Zalaegerszegen nyernie kellene. A ZTE hazai pályán azért elég erős, ráadásul sok fiatalt vittek oda a nyáron, elég pozitív elképzelés az, amit Bencze Tamás folytat a csapatnál. Remélem, hogy a magyar játékosokat minél hamarabb be tudja vonni a munkába. Zalaegerszegen elég nehéz nyerni, biztos, hogy sokan lesznek a mérkőzésen. Ha tippelnem kell, akkor hazait mondok.

 
 

 

 
 • 11gulyasszabolcs02052018október10.09:13ÚjVálasz
  Idézet: royalka
  Be fogjuk húzni. A Berény kezdő 5- öse nagyon jó, de nincs kispad. Kerpi, Cseh....tőlük szerintem nem fog sok pont jönni. Nálunk bízom Duráziban meg a kis Gulyásban plusz DoktorPetiben.
  ...

  Legutóbb a padról jött extra védőmunkának köszönhetően nyertünk! Kerpi és Czirbus is nagyszerűen szálltak be!
  Mindkét csapat szurkolói győzelmet várnak, jó és izgalmas meccsnek ígérkezik!
  Hajrá Berény! Szombaton mindenki Debrecenbe!

   
 • 10royalka2018október09.22:31ÚjVálasz

  Be fogjuk húzni. A Berény kezdő 5- öse nagyon jó, de nincs kispad. Kerpi, Cseh....tőlük szerintem nem fog sok pont jönni. Nálunk bízom Duráziban meg a kis Gulyásban plusz DoktorPetiben. 2-0- val megyünk hétvégén a TF- hez. Hajrá ZTE!

   
 • 9hajrabereny2018október09.21:35ÚjVálasz

  Véleményem szerint a két irányítón fog eldőlni a csata. Ware szerintem az egyik legjobb 1-es a hazai mezőnyben, ezt már nálunk is megmutatta. Ha Nelson meg tudja fogni, bírja vele a tempót, akkor lehet esélyünk. A rutin Ware mellett szól, de a mi legényünk is ki tud fogni nagyon jó napokat.
  Hajrá Jászberény !

   
 • 8donnarumma2018október09.21:32ÚjVálasz

  tuti jó meccs lesz....vagy nem..de akár bármi is lehet.....
  ami biztos, a Berény ellen sem mehet senki biztosra...Pantelicet megünnepelni!!!!

   
 • 7nyolcmegnyolc2018október09.21:06ÚjVálasz

  Azt hiszem a két kezdő csapatból a legjobb magyar Szabó lesz. Ez csak tipp.

   
 • 6hortisandor2018október09.20:55ÚjVálasz

  Idén markánsabb lesz a Berény, erre Mindenki készüljön. Hajrá JKSE!

   
 • 5heraklith19902018október09.20:52ÚjVálasz
  Idézet: zte_kk
  A két amerikaira is oda kell figyelni, nagyon villogtak az ASE ellen. Abban biztos vagyok, hogy nehezebb dolgunk lesz, mint az első fordulóban.

  HAJRÁ ZTE!
  ...

  Hát igen, Nelsont "ismerjük" és a másik srácnak is jó meccse volt. A kezdő ötösük bármelyik másik csapatéval felvenné a versenyt, de talán a miénk is.

   
 • 4zte_kk2018október09.20:27ÚjVálasz
  Idézet: heraklith1990
  Remélem csak a lepattanó csatát nyeritek meg, mondjuk azt sanszos, hogy nem csak eggyel.
  Kiváncsian várom, hogy a "berényi" bástya és torony mire lesz együtt képes.
  Nehéz meccs az tuti.
  ...

  A két amerikaira is oda kell figyelni, nagyon villogtak az ASE ellen. Abban biztos vagyok, hogy nehezebb dolgunk lesz, mint az első fordulóban.

  HAJRÁ ZTE!

   
 • 3heraklith19902018október09.20:23ÚjVálasz
  Idézet: hajrabereny
  Nem érzem, hogy meglepetés lenne holnap. Nyerünk 1 ponttal. :)
  ...

  Remélem csak a lepattanó csatát nyeritek meg, mondjuk azt sanszos, hogy nem csak eggyel.
  Kiváncsian várom, hogy a "berényi" bástya és torony mire lesz együtt képes.
  Nehéz meccs az tuti.

  Kék az isten!

   
 • 2Muszka79092018október09.20:13ÚjVálasz
  Idézet: hajrabereny
  Nem érzem, hogy meglepetés lenne holnap. Nyerünk 1 ponttal. :)
  ...

  Azért sok pénzt ne tegyél rá!

   
 • 1hajrabereny2018október09.19:33ÚjVálasz

  Nem érzem, hogy meglepetés lenne holnap. Nyerünk 1 ponttal. :)

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!