A szünet után "felébredt" a KTE, és legyőzte a DEAC-ot

Kecskemét - Az első félidőben Borisov parádézott, a végén Djeraszimovics.
 
 
 
 
 

A szünet után "felébredt" a KTE, és legyőzte a DEAC-ot

Kecskemét - Az első félidőben Borisov parádézott, a végén Djeraszimovics.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


A KTE-DEAC mérkőzés kuriózuma volt, hogy Csabai-Kaskötő Brigitta személyében női játékvezető is volt az élvonalban. Borisov ihletett formában játszott ma is, jórészt a vendégek uralták az első negyedet, igyekeztek gyors játékkal diktálni a tempót. Igaz, Dramicsanin és Wittmann vezérletével a KTE sem nagyon maradt le. Green büntetőivel a kosárgazdag első negyed 52 pontot hozott, amely után 26-26 volt az állás.

Karahodzsics közelijével hosszú idő után ismét a hazaiak vezettek, de nem sokáig, mert a kontrából Borisov hatodik lepattanóját és tizenharmadik pontjait szerezte meg. A 12. percben, 30-33-nál időt kért Forray Gábor, mert a nagy rohanás egyre kevésbé ízlett csapatának. Nagyon szellős volt a lila-fehérek védekezése, a DEAC (leginkább Borisov) könnyedén szerezte a pontokat. 39-46-nál újra hazai időkérés következett. A végére megint lángra kapott a KTE, de a slusszpoén mégis a debrecenieké volt, Manigat közel félpályás, dudaszós triplájával 48-53-as vendég vezetéssel mentek öltözőbe a csapatok.

Az első néhány támadását mindkét csapat elkapkodta a szünet után. Három perc után fordult a kocka, Green ziccerével újra a KTE járt előbbre (56-55). Dramicsanin ziccere után pedig már Berényi Sándor sem tétlenkedett, és időt kért. Jól tette, rövid időn belül meg tudott újulni csapata. Tele volt fordulatokkal a harmadik negyed, 70-67-nél megint vendég timeout következett. Dramicsanin hármasa még belefért, így a KTE ledolgozta félidei öt pontos hátrányát, és hat pontos előnyről várhatta a záró felvonást.

Djeraszimovics megcsúszott, de így is beverte a középtávolit. Egymás után kétszer is, szinte ugyanonnan (77-67), miközben a DEAC tanácstanul kapkodott. A KTE szerb bedobója „átaludta” az első félidőt, a végére viszont „megvadult”, vállára vette a csapatát, és amikor nagyon kellett, fontos pontjaival leszakította a vendégeket. Állandósult a kétszámjegyű különbség, hiába próbálkoztak újabb és újabb taktikai értekezlettel a fekete mezesek, innen már nem volt visszaút. Az első félidőt Borisov és a DEAC uralta, de a szünetben Forray Gábor rendet tett, csapata második félidei játékával megérdemelten fordított.

 
 

 

 
 • 3ktom19692018október06.09:34ÚjVálasz

  A szünet után óriási erőfeszítéseket tettünk, hogy Borisovhoz el se jusson a labda. Ő persze elkezdett erőlködni, félhelyzeteket elvállalni és persze elkezdett fáradni is. Vagyis mi tudtunk változtatni a szünetben, a Debrecen edzője nem. Nálunk Dramicanin volt a győzelem kulcsa, hiszen ő védekezett a kritikus időszakban a leghatékonyabban Borisovon, de ez egyértelműen a zárt csapategység diadala volt egy extra egyéni teljesítmény fölött. Szerencsére Polyák nem a szolnoki formáját hozta és Velkey Janinak is csak nagyon kevés idő és labda jutott. Így dobott a DEAC 53-ra 28-t... Grat a csapatnak és a stábnak! Hajrá Kecskemét!

   
 • 2faradtkelet2018október05.22:43ÚjVálasz

  Vitya dobott egy hármast, ez igen, végre bemákolta a hátammögüldobomel stílussal a triplát

   
 • 1delpiero152018október05.21:05ÚjVálasz

  Eddig a DEAC-nál one man show van...

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!