AAK: Elsősorban a fiatalok miatt indul a ZTE

Zalaegerszeg - Bencze Tamás elárulta, egy távozója még lehet a csapatnak, igazolni viszont nem terveznek.
 
 
 
 
 

AAK: Elsősorban a fiatalok miatt indul a ZTE

Zalaegerszeg - Bencze Tamás elárulta, egy távozója még lehet a csapatnak, igazolni viszont nem terveznek.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


Alapos átalakuláson ment át a nyár folyamán a Zalakerámia ZTE KK. Bencze Tamás együtteséből távozott Benke Szilárd, Horváth Ákos, Mohácsi Máté, James Kinney, Deonta Vaughn, Ivica Radic és Milija Mikovic is. Az érkezők között ott van Bernard Thompson, Dustin Ware, Andriy Agafonof, Dmitro Hljebov, Papp Péter, Durázi Krisztofer, Bagó Martin és Gulyás Milán.

- Úgy terveztük, hogy Benke Szilárdot megtartjuk, Horváth Ákos pedig nálunk marad - mondta a BB1.hu érdeklődésére Bencze Tamás vezetődző. - Ahogy haladtunk előre az idővel, látszott, hogy Benkét nem tudjuk megtartani a céljai miatt, ezt tiszteletben is tartjuk és elfogadjuk. Horváth Ákos távozása más volt, az egész később történt. A szezont lezáró vacsora után közölte velünk, hogy a magánéletét nem tudja összeegyeztetni a kosárlabdával, erre hivatkozva kérte szerződésének felbontását. Bizonyos szempontból rossz helyzetben hagyott minket, hiszen ezen a poszton még most sincs emberünk. Én azonban remélem, hogy Papp Péter fogja betölteni azt a szerepet, mint tavaly Horváth Ákos. Hogy erre képes-e, vagy nem, arra majd választ kapunk, de az eddigiek alapján úgy érzem, meg fogja tudni ugrani ezt a szintet. Nem kérdés, hogy a fiatalok szerződtetését terveztük, de nem ennyire drasztikusan. Miután kiderült, hogy Benkét nem tudjuk megtartani, hasonló szintű magyart pedig nem tudunk igazolni, egyértelmű volt, hogy hármas-négyes posztra kell külföldit is vennünk. Azért döntöttünk a hármas-négyes poszton is otthonosan mozgó játékos mellett, mert négyesben így egy fiatal, tehetséges játékos van Durázi Krisztofer személyében Szabó Zsolt mellett. Minden fiatal játékosra igaz, hogy a formájuk nehezen számítható ki. Ez nem akarati tényező, a fiatalság és a rutintalanság miatt ingadozhat a teljesítményük. Nem akarunk olyan helyzetbe kerülnek, hogyha éppen egy-egy rossz periódust kap valamelyik ifjabb játékos, azon a poszton ne legyen másik opciónk.

Hétfőn megkezdődött a felkészülés a ZTE-nél, igaz, a fiatal játékosok már két hete dolgoznak. Egy távozó még lehet, de a ZTE nem tervez új igazolást.

- A magyar keretünk együtt van. Annyi változás lehet, hogy Kovács Benedek, aki az U18-as válogatottnak is a tagja volt, kint járt Monacóban egy próbajátékon és elvileg megfelelt, előfordulhat, hogy ő nem lesz a csapatunk tagja. Mivel ő Durázi Krisztofernek lenne az alternatívája, nem számolunk azzal, hogy még valakit igazolunk. A keretben nem lesz változás, az viszont megeshet, hogy Kovács Benedek nem nálunk folytatja.

Mint ahogyan arról beszámoltunk, a ZTE az új idényben két fronton is megméretteti magát, hiszen a bajnokság mellett elindul az Alpok Adria Kupában is.

- Nyilvánvaló, hogy az Alpok Adria Kupa nem tartozik a legerősebb nemzetközi versenyek közé. Azonban különböző országok más játékstílusait fogjuk megtapasztalni, ez egy újszerű dolog lesz. Azért is döntöttünk az indulás mellett, mert sok fiatal játékosunk van, mindenképpen megpróbálunk nekik megfelelő játéklehetőséget biztosítani. A bajnokságban is így lesz, de nem mindegy, hogy időben mennyi az annyi. Az a tervünk, hogy ebben a kupában lényegesen nagyobb szerep hárul majd rájuk. Jó kérdés, hogy a kettős terhelés hogyan fog hatni a csapatra. Létszámban megvagyunk viszont minőségi, kész játékos nincs sok, ezért is áldozzuk be az Alpok Adria Kupát a fiataloknak. Nem hiszem, hogy boldogtalanok leszünk, ha nem nyerünk sok meccset, viszont a fiatalok rutint szerezhetnek, ami egyértelműen pozitív dolog.

 
 

 

 
 • 18kunka2018augusztus10.13:45ÚjVálasz

  Jó a koncepció, egy-egy légiós mellé itt be lehet rakni a fiatalokat, ki mire képes, ezek alapján eldöntve ki az, akit magyar bajnokságban be lehet rakni pár percekre tehermentesiteni a többieket.
  Kiváncsian várom,remélem mindkettő magyar csapat ott lesz a végén. :)

   
 • 17kid672018augusztus10.12:30ÚjVálasz
  Idézet: toews1
  "Az ún. “fiatalok” mindegyike 20 felett van, meccsenként 10-15 percet biztosan kapnak,"

  Konkrétan kikre gondolsz? A most hozott fiatalokra? 10-15 perc?
  ...

  Tisztelt toews1!
  Már régota olvasom a kommentjeidet, és valóban belőled csak a pesszimizmus szól illetve egy hatalmas ellenszenv a vezetés ill. Kornél felé. Már egyszer leirtam hogy talán az ügyvezetői állást vagy a csajodat nyulta le biztos hogy ennyire köpködöd őket. Multkor leirtad hogy te csak egy egyszerü szurkoló vagy nem vagy benfentes, akkor viszont ne oszd itt az észt hogy igy kelett volna vagy ugy, vagy pedig nevezd meg magad és pályázz az ügyvezetői pozicióra 1-2 év mulva és mutasd meg hogy hogy kell csinálni. Ha meg a fiatalok olvassák a kommentjeidet és komolyan is veszik akkor lassan edzésre sem fognak járni látván mennyire bizol bennük. Igen vannak hibák de a csapatot akkor is biztatni kell, én bizok az idei csapatban és szerintem simán a 6-ba leszünk. Hajrá ZTE!

   
 • 16heraklith19902018augusztus09.21:53ÚjVálasz
  Idézet: rouge_
  Szerintem bent maradtok.

  Nem olyan simán, de bent maradtok...
  ...

  2 éve, amikor ugye a sokkal erősebb Olajt is többször megvertük, gyakorlatilag 3 légióssal (Pantelic, Kinney, Govens) és a Moha, Kerpi, Velkey magyar maggal lettünk úgy ötödikek, hogy végig a tabella eleje felé voltunk és csak a szezon legvégére, a Körmend ellen fogytunk el.
  Erősödött azóta valamennyit a mezőny, de meg lennék lepődve, ha idén a bentmaradás miatt kellene aggódnunk.

   
 • 15vatvat2018augusztus09.21:34ÚjVálasz
  Idézet: toews1
  "Az ún. “fiatalok” mindegyike 20 felett van, meccsenként 10-15 percet biztosan kapnak,"

  Konkrétan kikre gondolsz? A most hozott fiatalokra? 10-15 perc?
  ...

  Miért ne higgyük el Bencze nyilatkozatát? Elég konkrétan azt mondja, hogy az Alpok-Adriában a fiatalok nagyobb szerepet kapnak, nem a végső eredmény a legfontosabb. Ha a kezdő 5-ből mindenki 25-28 percet játszik, számold ki, hogy mennyi marad a másik 4-5 embernek. Egyébként szerinted kit lehetett volna az AA Kupával itt tartani? Te sem gondolod komolyan, hogy Ubillát, vagy akár Benkét... Ez tényleg csak arra való, hogy Kis Raul és a többiek bebizonyítsák, hogy van helyük a rotációban. Arra viszont szerintem korrekt.

   
 • 14heraklith19902018augusztus09.21:26ÚjVálasz
  Idézet: vatvat
  Horváth Ákos átlag 8 pontját, benne két hármassal kellene pótolni. Nem lesz könnyű.
  ...

  Azt idővel Papp szerintem egyedül megoldja. Rajta kívül még - ha csak a pontoknál maradunk - Moha és Mikovic összesen 8 pontját kellene helyettesítenie a fiataloknak (ami azért szintén nem tűnik elképzelhetetlennek) és a vélhetően jobb légiósok lévén akár még előbbre is léphetnénk a tavalyihoz képest :-)

   
 • 13rouge_2018augusztus09.21:24ÚjVálasz
  Idézet: toews1
  "Az ún. “fiatalok” mindegyike 20 felett van, meccsenként 10-15 percet biztosan kapnak,"

  Konkrétan kikre gondolsz? A most hozott fiatalokra? 10-15 perc?
  ...

  Szerintem bent maradtok.

  Nem olyan simán, de bent maradtok...

   
 • 12toews12018augusztus09.21:10ÚjVálasz
  Idézet: vatvat
  Tetszik ez a koncepció. Terv jó, reméljük a képesség sem fog hiányozni. Az ún. “fiatalok” mindegyike 20 felett van, meccsenként 10-15 percet biztosan kapnak, rajtuk múlik, hogy élnek-e vele.
  ...

  "Az ún. “fiatalok” mindegyike 20 felett van, meccsenként 10-15 percet biztosan kapnak,"

  Konkrétan kikre gondolsz? A most hozott fiatalokra? 10-15 perc? Doktor Peti talán nem mesél nekik az előző szezonról... A terv (vatvat szerint) jó, van (?) koncepció, képességekkel is tele vagyunk, már csak bent kéne maradni valahogy... Tudom, én a pesszimista vagyok, de örülök a sok-sok bizakodó embernek, de tényleg! Legyen igazuk! Érdekes, mikor embereket lehetett volna (esetleg) kupaindulással itt tartani, akkor fel sem merült ilyesmi. De ez biztos más kupa, majd írjátok le...

   
 • 11vatvat2018augusztus09.20:51ÚjVálasz

  Horváth Ákos átlag 8 pontját, benne két hármassal kellene pótolni. Nem lesz könnyű.

   
 • 10mte012018augusztus09.20:33ÚjVálasz

  Remélem nem úgy játszanak a fiatalok ahogy tavaly nálunk!

   
 • 9vatvat2018augusztus09.20:31ÚjVálasz

  Tetszik ez a koncepció. Terv jó, reméljük a képesség sem fog hiányozni. Az ún. “fiatalok” mindegyike 20 felett van, meccsenként 10-15 percet biztosan kapnak, rajtuk múlik, hogy élnek-e vele. Ennél jobb bizonyítási lehetőségük máshol sem lesz.

   
 • 8ZTErulez2018augusztus09.17:13ÚjVálasz

  Van logika a koncepcióban. Szerény lehetőségek mentén, apró lépésekkel haladunk előre. Majd az első 2 hónap után meglátjuk mennyire működőképes ez idén.

   
 • 7heraklith19902018augusztus09.16:24ÚjVálasz
  Idézet: rouge_
  Ez volt a duma a Körmendnél is tavaly:
  csak a fiatalok...
  aztán erre az Alpok-Adriára rá is ment a bajnokságuk.
  (Mondjuk ők az EC-ben is indultak.
  ...

  Bízom benne, hogy nálunk nem így lesz. Nyilván játszanak a felnőttek is, de mivel a 6. embertől nálunk mindenki "gyerek", létfontosságú, hogy minnél gyorsabban belerázódjanak és a kezdő ötös se készüljön ki. Az aktív rotációban szereplő 3 fiatalnak kellene szerintem kb. annyit játszatnia, mint a kezdő ötösnek, meg pár percet a 9-10. embernek is. Én így képzelem, de jó hogy nem nekem kell ezt eldönteni.

   
 • 6rouge_2018augusztus09.16:01ÚjVálasz
  Idézet: heraklith1990
  A Kupában nem a jó szereplésnek, hanem a fiatalok beépítésének kell lennie az elsődleges célnak, ebből profitálhatunk csak.
  ...

  Ez volt a duma a Körmendnél is tavaly:
  csak a fiatalok...
  aztán erre az Alpok-Adriára rá is ment a bajnokságuk.
  (Mondjuk ők az EC-ben is indultak.)
  A ZTE esetében is nyilván elsősorban a felnőttek fognak játszani,
  az AAK szervezői ezt kérték,
  a ZTE vezetők pedig rábólintottak.

  Van az a pénz....még ha apró is.

   
 • 5royalka2018augusztus09.15:37ÚjVálasz
  Idézet: rouge_
  Drukkolok a ZTE-nek, szeretem őket,
  a nagy hármas egyike (Olaj, ZTE, Körmend),
  van tradíciója a kosárlabdának,
  vannak igazi szurkolók, az edzőt is bírom...
  ...

  A 8 - ba jutás valóban nem lesz egyszerű az idén, de kiesési gondjaink nem lesznek. Azt azért látni, hogy a nemzetközi kupa csak másodrangú lesz , a bajnokság az első. De örülök az AAK- nak is, hogy indulunk.

   
 • 4heraklith19902018augusztus09.15:35ÚjVálasz

  A Kupában nem a jó szereplésnek, hanem a fiatalok beépítésének kell lennie az elsődleges célnak, ebből profitálhatunk csak. Egyéb esetben a bajnokság rovására is mehet a nemzetközi szereplés ezzel a kerettel.

   
 • 3k.robert2018augusztus09.15:32ÚjVálasz

  Ha Papp Petit Benczének sikerül befuttatni akkor Kaposváron valaki nagyon gyenge a fiatalok beépítésében!!!!!! Bár Peti nem Szili szinvonala de Kaposváron Benkét sem tudták beépíteni a csapatba! Vajon miért ?????

   
 • 2joeboy2018augusztus09.15:22ÚjVálasz

  Szimpatikus nyilatkozat, megfelelő játékos keret és csarnok nélkül.

   
 • 1rouge_2018augusztus09.15:07ÚjVálasz

  Drukkolok a ZTE-nek, szeretem őket,
  a nagy hármas egyike (Olaj, ZTE, Körmend),
  van tradíciója a kosárlabdának,
  vannak igazi szurkolók, az edzőt is bírom,
  meg most ez a fiatalítás is tök szimpi.
  Az más kérdés, hogy a vezetők mennyi pénzt áldoznak a csapatra, és mennyit nyúlnak le....és hogy egy ilyen nagy múltú csapat miért nincs ott mindig a bajnokesélyesek között.

  Remélem idén nem esnek ki.

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!