Elkezdődik az U16-os B divíziós Eb

Szarajveó - Ciprus ellen kezd a magyar válogatott.
 
 
 
 
 

Elkezdődik az U16-os B divíziós Eb

Szarajveó - Ciprus ellen kezd a magyar válogatott.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


A 2018-as, U16-os B divíziós Európa-bajnokságnak Bosznia-Hercegovnia fővárosa, a nagyjából 275 ezer lakost számláló Szarajevó ad otthont. Ahogy az U18-as korosztályban, most is huszonnégy csapat négy csoportra osztva alkotja a mezőnyt.

A BB1.hu-n olvashatták Váradi Attilával, a válogatott szövetségi edzőjével készített interjút. A rutinos tréner elmondta, hogy bár becsülettel készültek, ám a betegségek nem egy alkalommal hátráltatták a nemzeti együttest. Magyarország a C-csoportba került, Lengyelországgal, Finnországgal, Ciprussal, Izlanddal és Bulgáriával kell felvennie a versenyt.

A lebonyolítási rendszer is abszolút az U18-as Eb mintájára történik. A csoportok első két helyezettje a legjobb nyolc közé kvalifikálja magát, ezek az együttesek a végső sikerért szállnak harcba. A harmadik és negyedik pozícióban végző válogatottak a 9-16. helyért folytatják a küzdelmeket, míg az ötödik és hatodik helyezett a 17-24. helyért játszik. A torna végén a dobogós csapatok jutnak fel az A-divízióba, míg az utolsó helyen végző nemzeti csapat kiesik az C-divízióba.

Az U16-os válogatott három különböző teremben lép majd pályára. Két-két alkalommal játszik a KSC IRC Hadzici Arénában és a Dvorana Sabit Hadzic Arénában, egyszer pedig a Skenderija Sports Hallban.

A magyar válogatott programja:

Augusztus 9., csütörtök, 21:00 Magyarország - Ciprus
Augusztus 10., péntek, 18:45 Finnország - Magyarország
Augusztus 11., szombat, 14:15 Magyarország - Izland
Augusztus 13., hétfő, 18:45 Lengyelország - Magyarország
Augusztus 14., kedd, 18:45 Bulgária - Magyarország

 
 

 

 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!