Két körmendi légiós is az olasz másodosztályba igazolt

Olaszország – A betegség miatt korábban távozó Dillard, illetve a szintén idő előtt lelépő Tuoyo új csapatot talált.
 
 
 
 
 

Két körmendi légiós is az olasz másodosztályba igazolt

Olaszország – A betegség miatt korábban távozó Dillard, illetve a szintén idő előtt lelépő Tuoyo új csapatot talált.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


Az olasz másodosztályban (Serie A2) folytatja pályafutását az Egis Körmend két korábbi légiósa, Justin Tuoyo és Kevin Dillard. Előbbi leigazolását a Bertram Tortona jelentette be, míg utóbbi a Termoforgia Aurora Jesiben kezdheti meg a következő szezont.

Mint ismert, Tuoyo nem sokkal a bajnokság vége előtt lépett le Körmendről, a klub közleménye szerint „többször vétett a csapat általa is elfogadott házirendje ellen, illetve a munkaszerződését is több alkalommal megsértette”. Erre reagálva a vezetőség fegyelmi eljárást indított vele szemben, amire a játékos válasza az volt, hogy távozott a csapattól.

Dillarddal márciusban bontottak közös megegyezéssel szerződést, miután a játékosnál egy komoly betegséget tárt fel egy más okból elvégzett vizsgálat, így nagyon komoly kockázatot jelentett volna számára az, ha folytatja a játékot. Az akkori beszámoló szerint műtétre utazott haza az USA-ba.

Dillard januárban érkezett, 3 bajnoki jutott csak neki, melyeken 14.7 ponttal, 4 lepattanóval, 4 assziszttal és 1.3 labdaszerzéssel bizonyított (átlagban). A FIBA-kupában is 3 meccse volt (13 pont, 2.7 lepattanó, 3.7 assziszt, 1.3 labdaszerzés), illetve 1 alkalommal az Alpok Adria-kupában is szerepet kapott.

Tuoyo az A-csoportban 31 meccsen 9 pontot, 4 lepattanót és 1.4 gólpasszt átlagolt. A FIBA-kupában 17-szer jutott szóhoz, 9.8 ponttal, 4.9 lepattanóval, 1.5 gólpasszal és 1.2 blokkal zárt, míg az Alpok Adria-kupa 5 neki jutó mérkőzésén 8.8 pontot, 3.6 lepattanót, 1.8 asszisztot és 1.4 blokkot hozott.

A Termoforgia az előző idény Keleti-csoportjában a nyolcadik helyen jutott be a play-offba, ahonnan a későbbi döntős Monferrato 3-0-lal söpörte ki az első körben. A Tortona megnyerte a másodosztályú csapatoknak kiírt kupát, majd a bajnokság Nyugati-csoportjának alapszakaszát az ötödik helyen zárva végül szintén a 16 között vérzett el az Udinével szemben, 3-1-re.

 
 

 

 
  • 1piros7103212018július12.14:26ÚjVálasz

    Szó mi szó gyorsan meggyógyult Dillard! Talán mégsem volt komoly műtétje?

     

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!