Váradi Kornél Kecskeméten lett edző

Kecskemét - Serbán Anett is csatlakozott a Mercedes-Benz Sport Akadémia edzői csapatához.
 
 
 
 
 

Váradi Kornél Kecskeméten lett edző

Kecskemét - Serbán Anett is csatlakozott a Mercedes-Benz Sport Akadémia edzői csapatához.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


Teljesen megtelt a Mercedes-Benz Sport Akadémia épülete szerda délután, amikor az öt éves Kosárlabda Akadémia az évzáróját tartotta. Az elmúlt szezon kezdetén átadott új kosárcentrum, az akkreditációban elnyert nemzeti minősítés már nem csak hazai, hanem külföldi viszonylatban is komoly elismerést váltott ki.

A rendezvényen köszöntötték az akadémia új munkatársait: Serbán Anett aktív játékos pályafutását befejezve edzőként csatlakozott az akadémia családjához, Váradi Kornál korábbi magyar bajnok és válogatott kosárlabdázó Sopronból igazolt Kecskemétre.

Serbán Anett Kecskemétről indult, 15 évet játszott az első osztályban a Cegléd NBI/A csoportban játszó csapatában fejezte be játékos pályafutását.

- A bajnoki szezon végén fejeztem be a játékos pályafutásom, nem régen volt a búcsúmérkőzésem. Ötödik helyen végeztünk ebben a szezonban. Már jó ideje érlelődött bennem, hogy visszaköltözzek Kecskemétre. Az akadémia részéről megkeresett Ivkovicné Béres Tímea, amelynek nagyon örültem, és elfogadtam a felkínált lehetőséget. Az U14-es és az U16-os csapatok mellett leszek másodedző. Az edzői területen még pályakezdő vagyok, de szerencsére Halmai Gábor és Bíró Gergely mellé kerültem, akik olyan szakemberek, hogy sokat tudok tőlük tanulni. Nagyon nagy lehetőség számomra az, hogy az akadémiára bekerültem. nagyon sok tervem van, amelyeket szeretnék itt megvalósítani.

Váradi Kornél a Falco csapatával bajnokságot nyert, majd Szolnokra igazolt, játékosként a válogatottba is meghívót kapott. Nyolc éve, egy komoly sérülés és több operáció után hagyta abba az aktív kosárlabdázást és kezdett el edzőként dolgozni.

- Szombathelyen kezdtem az utánpótlás mellett dolgozni. Először egyéni képző-edzőként, azután folyamatosan nagyobb feladat hárult rám. Voltam az U14-es, U16-os, U16-os, U18-as és U20-as korosztályos csapatok vezetőedzője, amelyekkel jó helyezéseket, sőt országos bajnoki címeket is elértem. Mellette öt éven keresztül a Falco másodedzőjeként is dolgoztam. Fiatal edzőként keresett meg a Sopron NBI/A csoportos csapata és lettem vezetőedző az elmúlt szezonban. Mivel nem volt sikeres az első csapat szereplése a bajnokságban, szerződést bontottunk és az NBI/B-s U20-as csapathoz kerültem. Ivkovicné Béres Tímea mondta, hogy szívesen látnának az akadémián. Én nagyon örülök annak, hogy ilyen családias környezetben fejlődhetek tovább az edzői pályán és taníthatom a fiatalokat kosárlabdázni. A legnagyobb öröm és a legnagyobb siker számomra az, ha a gyerekekből jó sportolókat és jó kosárlabdázókat tudunk nevelni.

 
 

 

 
 • 3Godking2018június14.09:48ÚjVálasz
  Idézet: westsucks
  Páratlan játékintelligenciájú spíler volt, sajnos nagyon rövid pályafutással, hajrá Iceman mindent bele!
  ...

  Azért a hozzátok igazolása, nálam egy olyan tüske, amit nem lehet kihúzni. Az öccse ezerszer nagyobb ember a szememben. Róla nem tudnám elképzelni, hogy egy riválishoz szerződjön, pláne úgy hogy pofán hazudik több ezer embert premier plánban.

   
 • 2stevens2018június14.09:27ÚjVálasz
  Idézet: westsucks
  Páratlan játékintelligenciájú spíler volt, sajnos nagyon rövid pályafutással, hajrá Iceman mindent bele!
  ...

  Mily barokkos költői túlzás :D

   
 • 1westsucks2018június13.20:19ÚjVálasz

  Páratlan játékintelligenciájú spíler volt, sajnos nagyon rövid pályafutással, hajrá Iceman mindent bele!

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!