Halász szerint a hosszabb keret és a rutin döntött az Alba javára

Körmend - A vasiak irányítója a második negyedet látta a fordulópontnak, és elégedetlen a bajnokság végével.
 
 
 
 
 

Halász szerint a hosszabb keret és a rutin döntött az Alba javára

Körmend - A vasiak irányítója a második negyedet látta a fordulópontnak, és elégedetlen a bajnokság végével.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


Kedd este az Egis Körmend hazai pályán kapott ki az Alba Fehérvártól 95-83-ra, így a harmadik helyért zajló párharcot 2-0-ra megnyerte Braniszlav Dzunics együttese. A Bb1-nek a vasiak játékosa, Halász Ákos értékelte a találkozót, valamint kitért csapata egész éves teljesítményére is.

– Szinte ugyanaz volt a forgatókönyv, mint az első meccsen. Partiban voltunk sokáig, két számjegyű előnnyel is vezettünk az elején, a második negyed végére azonban kicsit összeestünk. Volt egy két-háromperces rossz periódusunk, ami alatt az Alba átvette a vezetést és mínusz háromnál mentünk a félidőre, utólag átgondolva ez volt a meccs legfontosabb fordulópontja – emlékezett vissza Halász a keddi találkozóra. – A harmadik negyedben szépen lassan felőrölt minket a fehérvári csapat, sikerült kihasználniuk a hosszabb keretet, a tapasztalatuknak és a rutinjuknak köszönhetően pedig az idő előrehaladtával elhúztak.

Az irányító hozzátette, nagyon sok pontot kaptak gyors indításból és volt pár nagyon buta eladott labdájuk, amit kegyetlenül megbüntetett az Alba, valamint a vendégek extra hárompontosaira nem érkezett válasz.

– A félidőben ugyanazt kérte a vezetőedzőnk, mint a meccs elején, azaz, hogy próbáljuk tördelni az Alba játékát, kontrolláljuk a támadó lepattanókat, rendeződjünk vissza időben és ne engedjük őket futni. Továbbá fontos lett volna, hogy a kulcsjátékosaikat, Lóránt Pétert és Trevis Simpsont helyezzük nagy nyomás alá – ez az első játékrészben jobban, a másodikban már nem igazán működött – folytatta Halász.

A körmendi játékos megjegyezte, ugyan csalódottak voltak, amiért nem sikerült bejutni a döntőbe, de egyáltalán nem okozott gondot felpörögni a bronzéremért vívott párharcra, mindent próbáltak megtenni, ami a lehetőségeikből és az erejükből kitelt. Halász végül a BB1 kérésére beszélt a teljes idény értékeléséről is.

– Elég hektikus volt a szezonunk, voltak nagyon jó periódusaink, amikor teljes kerettel és frissen tudtunk kiállni, ez inkább a bajnokság első és középső szakaszára jellemző. Volt olyan időszak, amikor a tabella második helyén álltunk, a nemzetközi kupában is sikereket értünk el, gondolok itt elsősorban a FIBA Europe Cupra, ahol mind a két csoportból továbbjutottunk és a későbbi győztestől estünk ki, akiket egyébként hazai pályán megvertünk. Ez olyan tett volt, amit nem igazán fog elfelejteni senki egyhamar. A bajnokság azonban nem úgy fejeződött be, ahogyan szerettük volna, ez betudható a nagyon hosszú idénynek, a fáradtságnak és a sérüléseknek is. Sokkal többet vártunk magunktól a hajrában, ezzel a részével egyáltalán nem vagyunk elégedettek – zárta nyilatkozatát Halász Ákos.

 
 

 

 

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!