Az elődöntő a célja a női U20-as válogatottnak

Székesfehérvár - Cziczás László elmondása szerint csapata ezer sebből vérzik, de aki ott van, az becsületesen dolgozik.
 
 
 
 
 

Az elődöntő a célja a női U20-as válogatottnak

Székesfehérvár - Cziczás László elmondása szerint csapata ezer sebből vérzik, de aki ott van, az becsületesen dolgozik.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


Június 4-én megkezdte az U20-as női válogatott a soproni A-divíziós Eb-re való felkészülést. A korosztály legjobbjai Székesfehérváron edzőtáboroznak, pénteken és szombaton pedig megmérkőznek Szlovéniával. A jövő hétvégén Spanyolországba utazik Cziczás László együttese egy négycsapatos tornára, majd a kontinenstorna előtt Szlovákia ellen hangol a nagy megmérettetésre. A BB1.hu megkereste a szövetségi kapitányt.

- A hangulatra nem lehet panasz, szerencsére az kiváló - kezdte a tréner. - Sok játékos ismeri egymást, az atmoszférát tulajdonképpen csak elrontani lehet. A múlt héten folyamatosan vizsgáztak a lányok, ezáltal akadtak kisebb problémáink. Volt olyan, aki a 3x3-on szerepelt, illetve olyan is akadt, aki külföldről érkezett. A sérültjeinket leszámítva a mostani héten már teljes kerettel tudunk edzeni. Juhász Dorka és Lelik Réka tavaly a korosztályuk legjobbjai voltak, ők nem lesznek idén velünk. A legnagyobb probléma az, hogy egy másik kulcsjátékosunk, Pusztai Petra is egy nagyon komoly sérüléssel szenved, az ő jövője bizonytalan sajnos. Ezer sebből vérzünk, de aki itt van, az becsületesen dolgozik.

- Pályára lépünk majd a tavalyi Eb-ezüstérmes szlovénok ellen kétszer is, majd jövő héten elutazunk Spanyolországba, a házigazdák mellett az Európa-bajnok Szerbiával, illetve Hollandiával mérkőzünk meg. Kemény torna lesz, az biztos. Az Eb előtt Székesfehérváron játsszunk Szlovákiával, ezzel a hét felkészülési találkozóval vágunk neki kontinenstornának.

A magyar válogatott mellett Lengyelország, Lettország, valamint Horvátország alkotja a „C” jelű kvartett mezőnyét.

- Ez a korosztály már kétszer játszott Eb-t Sopronban, nagyon örülök, hogy ez most is így lesz. Mindkétszer közel voltak a tűzhöz, de nem sikerült bejutniuk a négybe. Akármilyen összeállításban is vágunk neki a tornának, az lesz a célunk, hogy idén bejussunk az elődöntőbe.

 
 

 

 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!