Alekszics: Hamisítatlan döntő mérkőzés volt

Körkép - Szekulovics kevesellte a büntetőket. Dzunicsnak tetszett a bronzmeccs, a körmendi edző szerint a végeredmény reális, mert különböző szinten voltak a csapatok.
 
 
 
 
 

Alekszics: Hamisítatlan döntő mérkőzés volt

Körkép - Szekulovics kevesellte a büntetőket. Dzunicsnak tetszett a bronzmeccs, a körmendi edző szerint a végeredmény reális, mert különböző szinten voltak a csapatok.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


Tegnap este rendezték a döntő és a bronzcsata első felvonását. A kosarsport.hu és a szolnoki klub hivatalos honlapja szerint így értékelt a négy vezetőedző:

Szolnoki Olaj KK - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 82-76 (20-13, 20-25, 20-15, 22-23)

Dragan Alekszics, a Szolnoki Olaj KK vezetőedzője: Hamisítatlan döntős mérkőzés volt, a maximumot adta a Falco. A szurkolóknak köszönjük a buzdítást, rég volt ilyen fantasztikus a hangulat a csarnokunkban, ez sokat segített. Nagyon jól védekeztünk, és a támadójátékunkkal is meg voltam elégedve. A legfontosabb a győzelem, és hogy úgy tudtunk játszani, ahogy korábban a play-off során végig. Megpróbálunk nyerni Szombathelyen is.

Szrecsko Szekulovics, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetőedzője: Igyekeztünk nagy csatára kényszeríteni a Szolnokot, de az utolsó öt percre elfáradtunk, ami normális, hiszen a ZTE és az Alba ellen hosszú szériákat játszottunk. A harmadik negyedben vezettünk, ám utána elkövettünk több hibát is támadásban, a Szolnok pedig jó csapat, ki tudta használni a megingásainkat. Sajnos Govens hiánya miatt kisebb rotációval számolhatunk, így elégedett vagyok, csak nüanszok döntöttek. Mindössze két büntetőt dobhattunk a mérkőzésen, ezek szerint ennyire tisztán játszott ellenfelünk... Büszke vagyok csapatomra, remélem, kedden javítunk.

Alekszics értékelése

Alba Fehérvár - Egis Körmend 91-71 (24-11, 25-27, 14-20, 28-13)

Braniszlav Dzunics, az Alba Fehérvár vezetőedzője: Minden elismerésem a játékosoké! Nekem tetszett a meccs, mert mind a két csapat odatette magát, főként azért fontos ez, mert ezek a harmadik helyért zajló mérkőzéseket nem olyan könnyű lejátszani. Mi megpróbáltunk túllépni a bennünket ért csalódáson, és volt a negyedik negyedben egy periódus, amikor eldöntöttük mérkőzést.

Antonis Constantinides, az Egis Körmend vezetőedzője: Sajnos elég sok problémával küzd a csapatunk, több amerikai játékosunk távozott, sérüléssel bajlódik, így sok fiatallal kellett kiállni. Tisztában voltunk azzal, hogy ez nem lesz könnyű mérkőzés, annak viszont örülök, hogy a második negyedet meg tudtuk nyerni. Mindenképpen szeretnénk nyerni Körmenden, és le akarjuk játszani a harmadik meccset. A találkozó végeredménye reális, két különböző szinten voltak a csapatok, mind tudásban, mind kvalitásban.

 
 

 

 
 • 8vagasi_geri2018június12.05:45ÚjVálasz
  Idézet: raptor
  "csak amikor már megvolt az Olaj négy faultja,-- nagyon okosan-- nem ütötték be a faultokat, csak előtte a mezőnyben, vagy a palánk alatt, de nem dobás közben...
  ...

  Innentől értsd külön a mondat második felét,tehát.
  ....vagy a palánk alatt, de nem dobás közben, hogy ne tudjon a Falco büntetőket dobni."

  Mit érdemel az, akinek igaza van?

   
 • 7raptor2018június11.22:05ÚjVálasz
  Idézet: vagasi_geri
  okoska
  ...csak amikor már megvolt az Olaj négy faultja,-- nagyon okosan-- nem ütötték be a faultokat!
  ...

  "csak amikor már megvolt az Olaj négy faultja,-- nagyon okosan-- nem ütötték be a faultokat, csak előtte a mezőnyben, vagy a palánk alatt, de nem dobás közben, hogy ne tudjon a Falco büntetőket dobni."

  A másik felét is tedd hozzá, mert ezt is írtad :)
  Vagyis purplenak teljesen igaza van!!

  Az már "mellékes" is, hogy a mai felgyorsult kosárlabdában ennyi testi kontakt, ütközés mellett, az, hogy "nagyon okosan" ne üssék be a faultokat, szinte lehetetlen :)

   
 • 6vagasi_geri2018június11.20:33ÚjVálasz
  Idézet: purple
  Okoska! 4 faultnál, minden fault után dobás van!
  ...

  okoska
  ...csak amikor már megvolt az Olaj négy faultja,-- nagyon okosan-- nem ütötték be a faultokat!

   
 • 5purple2018június11.18:23ÚjVálasz
  Idézet: vagasi_geri
  " Mindössze két büntetőt dobhattunk a mérkőzésen, ezek szerint ennyire tisztán játszott ellenfelünk...
  ...

  Okoska! 4 faultnál, minden fault után dobás van!

   
 • 4vagasi_geri2018június11.15:52ÚjVálasz

  " Mindössze két büntetőt dobhattunk a mérkőzésen, ezek szerint ennyire tisztán játszott ellenfelünk..."

  Szrecsko, nem arról van szó, hogy annyira tisztán játszott az Olaj, csak amikor már megvolt az Olaj négy faultja,-- nagyon okosan-- nem ütötték be a faultokat, csak előtte a mezőnyben, vagy a palánk alatt, de nem dobás közben, hogy ne tudjon a Falco büntetőket dobni. Palánk alatti játéka a szombathelyieknek --ahol igazán kiharcolhatók a büntetők--alig-alig akadt.
  Az Olaj összeszedetten, csapatként megpróbált figyelmesen játszani, ami nagyjából sikerült is, csak a három pontos dobásokra kellett volna nagyobb koncentrációval, lábbal keményen ott lenni az ellenfél orra előtt, még nagyobb figyelmet fordítani a, kitűnően dobó Falco játékosokra.
  Polyák Laci--aki kitűnő védő-- hiányzott a rotációból, Ő is tudott volna segíteni a három pontos Falco dobások elkerülésében.
  Hajrá Olaj!

   
 • 3luffanat2018június11.15:35ÚjVálasz

  Nem akarom bántani apukáját, de a felkészültsége vicc volt, lehet, hogy a fia ezt örökölte. Már nem emlékszem, hogy melyik évben szüntették meg azt, hogy a büntetődobás helyett oldalbedobást is lehetett választani. Id. Jenő fordulókon keresztül nagy mellénnyel szidta az edzőket, hogy milyen rosszul döntenek, hogy nem oldalbedobást választanak, mire valaki meg merte mondani neki, hogy a szabály megváltozott, és amiről beszél olyan már nincs...
  Legyen mondjuk ez egy anekdota az öregről, és nyugodjon békében.

   
 • 28105092018június11.15:28ÚjVálasz

  Jenő "felkészültségéről" egy adalék : kétszer mondta el hogy az Alba ötvennel verte el a Falcot a negyedik meccsen , egyszer meg negyvennel. Néhai apjára sok mindent lehetett mondani de hogy nem volt felkészült , azt rosszindulattal sem ...

   
 • 1luffanat2018június11.14:53ÚjVálasz

  Remélem a következő meccset is Knézy "Ennekameccsnekvégevan" Jenő fogja közvetíteni. Vagy hívjuk inkább Knézy "Szándékosfalt" Jenőnek? :-)

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!