Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - Szolnoki Olaj KK

Szombathely - Szakértőnk szerint aki megmondja, ki nyeri a meccset, az vagy egy tudós, vagy pedig egy kiváló szerencsejátékos.
 
 
 
 
 

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - Szolnoki Olaj KK

Szombathely - Szakértőnk szerint aki megmondja, ki nyeri a meccset, az vagy egy tudós, vagy pedig egy kiváló szerencsejátékos.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


Kedden este folytatódik a finálé, a Falco a Szolnokot látja vendégül. Vasárnap játszották le a felek az első találkozót, Vojvoda Dávidék 82-76-ra nyertek a Darrin Govenst kézsérülés miatt nélkülözni kényszerülő sárga-feketék ellen, hazai pályán.

Szrecsko Szekulovics, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetőedzője: Akkor lettem volna elégedett, ha megnyertük volna a tegnapi meccset, erre meg is volt a sanszunk. Nem mentek be a távoli dobásaink, ez volt a probléma. Vezettünk, de kihagytuk a triplákat, a Szolnok visszajött a meccsbe és nyert. Bízom benne, hogy holnap több, mint két büntetőt tudunk majd dobni. Vasárnap egész meccsen két büntetőnk volt, ez vicc. Keményen, jól kell védekeznünk negyven percen keresztül. Darrin Govensen kívül mindenkire számíthatok.

Dragan Alekszics, a Szolnoki Olaj KK vezetőedzője: Mindenki tisztában van azzal, hogy a Falco hazai pályán sokkal jobban játszik, mint idegenben. Biztos, hogy hatalmas támogatást kapnak majd a saját szurkolóiktól. Mindkét csapatnak kevés ideje volt regenerálódni, de azt hiszem, hogy ehhez már hozzászoktunk, tudjuk, mi ilyenkor a teendő. Maximális koncentrációval kell felmennünk a parkettre Szombathelyen, be kell tartanunk a tervezett dolgokat. Remélem, ez elég lesz ahhoz, hogy sikeresek legyünk. Vannak kisebb sérüléseink, de úgy néz ki, mindenkire számíthatok.

51%-49% valamelyik csapat javára

A mérkőzés esélyeit a Körmend korábbi játékosa, a kétszeres bajnok, kétszeres kupagyőztes és tízszeres válogatott Trummer Rudolf elemezte:

- Aki megmondja, hogy a holnapi meccsnek mi lesz a vége, az vagy egy nagy tudós, vagy egy kiváló szerencsejátékos. Mindkét csapatnak megvannak a saját erényei, még úgy is, hogy Govens nem lesz ott a Falcóban. A sárga-feketéknek nagyszerű mérlegük van hazai pályán. Otthon képesek arra Váradiék, hogy nagy összefogással, egymásért küzdve, jó védekezéssel játszanak, ezt bebizonyították az Alba elleni ötödik meccsen is. A Szolnok játékstílusa nem azonos a Fehérváréval, az Olaj inkább egy rutinosabb együttes, amely meg tudja törni a játékot. A mai bajnokság egyik legkiegyensúlyozottabb csapata a Szolnok, ugyanúgy megvan az esélye a győzelemre, mint a Falcónak.

Ha a Szombathelynek sikerül kifognia egy jó dobóformát, és Borisovnak, valamint Pustahvarnak ülni fognak az üres kísérleteik, akkor hazai pályán nyerhet a Falco. Ha mindez nem valósul meg, akkor Vojvodáék a rutinjukkal behúzhatják a győzelmet.

Nagyon egyenlőek az esélyek, nehéz megtippelni a győztest, 51%-49% valamelyik csapat javára.

 
 

 

 
 • 31kevin23232018június12.14:56ÚjVálasz

  Én ugy látom ,hogy a Falco elfáradt nagyon és nagy akarásnak nyögés lesz a vége szerintem 10+-al nyer az Olaj 5.25.ért nagy érték van benne.De a sima olaj győzelem 1.83-ért sem rossz.Aztán lehet ,hogy rám cáfolnak a cinege cinegék.De bizom benne ,hogy nem.

   
 • 30donnarumma2018június12.10:39ÚjVálasz

  Szerintem a triplaknal arra gondolt, hogy Szasa és Milos az uresre kijatszott triplakat nem dobta be...nem mindet, hanem egyet sem..a mákos triplakrol meg annyit ha jol emlekszem itt a Szolnok Voja 10 meteres emberrol palankos "tudatos" triplajaval nyert...
  Sokkal tobb betores kell, még ha benne van 1-2 bura is..Az Alba ellen támadtuk a gyurut, most nem...
  Nyilvan nem lesz 20 bunti igy...mondjuk ha keresnenk,tuti talalnank 1-2 fujhatot, de nyilvan ez csak egy kis resze a merkozesnek...
  Nagyon nehez lesz, a srácok hulla fáradtak és az Olaj nagyon jó-rutinos csapat..
  Kell Milostol vagy Szasatol az extra, nélkuluk tuti nem lesz meg...
  És Taylornak vki leverhetne egyet a meccs elott, hogy felporogjon mert nagyon langyosnak tunik..Pantelic hozzaallasaval-habitusaval ezen a szinten egy jo center lehetne belole..
  Mindent bele, gyozzon a jobb

   
 • Idézet: MARILLION
  És ami még ennél is lényegesebb hogy a lehetséges 4-böl 3-szor kellene nyerni az Olaj ellen hogy mi legyünk bajnokok,ez Govenssel is bravúr kategória lenne,pláne...
  ...

  A küzdést nézve le a kalappal a Falco előtt.
  Az Alba elleni utolsó meccsen hatalmasat küzdött mindenki a Falco-ból. A szolnoki meccsen is voltak igazán jó pillanataik, de egy ilyen hosszú sorozatnál lehet, hogy így a végén ez már tényleg kevés lesz. Itt pihentnek, higgadtnak és nem mellesleg jónak kell lenni. Ebben most pedig a Szolnoknak van előnye...

   
 • 28ericcartmen2018június12.08:35ÚjVálasz

  Amennyiben a Faco ugyanazt a játékot játsza,mint Szolnokon és nem dob 12 trinyot 20 lesz közte az Olaj javára, viszont ha meg tudna újjulni...valóban bármi lehet.

  Csak az Olaj

   
 • 27C.Zvezda2018június12.08:19ÚjVálasz
  Idézet: MARILLION
  És ehhez még hozzá,hogy Pustavar meg találja már meg azt a kúrva gyűrűt ! Vagy kérjen cserét ha nem megy,és maradjon is ott !
  ...

  Ja plussz jó lenne, ha Taylor védekezni egy kicsit, s jobban csípkedné magát a lepattanókért.

   
 • 26C.Zvezda2018június12.08:15ÚjVálasz
  Idézet: bp001
  Szeku most feleslegesen gerjeszt feszültséget. Mondhatni hülyeségeket beszél.

  1. A Falco épp azért tudott meccsben lenni, mert brutál jól dobta a triplákat.
  ...

  Totál igazad van, Srecko csak nyomásgyakorlás miatt nyomatja most a 2 büntető témát. Mindannyian tudjuk, hogy nem ezen ment el a meccs. Pusthavarral kellene valamit csinálnia mert nem a 2 büntető, hanem Ő a vicc..sajnos. Borisov is remélem észbe kap végre. Egyértelmű, hogy a Szolnok a jobb csapat, s egyenlőre úgy néz ki, hogy ezzel él is, de még nincs vége a bajnokságnak.

   
 • 25kozonsegesidegen2018június12.01:01ÚjVálasz

  :DD

   
 • 24boston_celtics2018június12.00:36ÚjVálasz
  Idézet: freebulletz
  Hehe, a Filkós úriközönség hogy hörgött, amikor Keller is megjegyezte finoman, hogy szeretne büntetőt dobni. Dehát akkor tudtuk meg, hogy a cinegék védekeztek full szabályosan.
  ...

  A különbség csak annyi, hogy míg a fehérvári szurkolók ugyanúgy bíróztak, és csalást kiabáltak, addig a Falco szurkolók elismerik, hogy jobb volt ezen az estén az Olaj! Az pedig, hogy Szrecskó mit látott a kispadon a meccs hevében, az pedig az ő dolga!

   
 • 23MARILLION2018június11.22:32ÚjVálasz
  Idézet: Csapajev elvtárs
  Pont a Falco edzőjének kell rugózni a büntetőarányon???
  A tegnapi meccsen nem volt igazán palánk alatti játékuk, Taylor is csak második lehetőségből dobott kosarat.
  ...

  És ami még ennél is lényegesebb hogy a lehetséges 4-böl 3-szor kellene nyerni az Olaj ellen hogy mi legyünk bajnokok,ez Govenssel is bravúr kategória lenne,pláne,hogy nem mi nyertük az alapszakaszt és nem volt lehetőség csak a hazai győzelmekben gondolkodni ehhez! És az első meccs alapján is lehetett látni a két csapat közötti összképet,a Szolnoknál több az olyan játékos van aki ha nem megy másnak akkor tud pontot/kat dobni. Ez nálunk a padról nem jön. De ettől még benne van hogy tudjuk nyerni kedden a hazait, de sokra nem megyünk vele ha nem bírunk nyerni idegenben....

   
 • 22denes2018június11.22:23ÚjVálasz

  Pustavar és Govens a kettő ég és föld volt akkor is most is. Govenset sajnálom a szombathelyi mérkőzésen is játszottak az eredmény sima Olaj győzelem.

   
 • 21MARILLION2018június11.22:17ÚjVálasz
  Idézet: westsucks
  Szrecsko mester már nem azért a két fillérért de mi az hogy a Szolnok visszajött a meccsbe??? Éppen hogy a Falco jött vissza extrém extra hármasokkal a meccsbe amelyek nélkül már az 1.
  ...

  Ne is törődj vele miket mondott. Ennyi volt a csapatunkban és kész. Inkább az volt PL. nálam szembetűnő hogy volt jó pár tiszta kinti dobás 2 pontokért amit ilyen szinten illett volna bedobni,pláne annak aki egész héten/hónapban/évben ezt csinálja!

   
 • Pont a Falco edzőjének kell rugózni a büntetőarányon???
  A tegnapi meccsen nem volt igazán palánk alatti játékuk, Taylor is csak második lehetőségből dobott kosarat. A hárompontosokkal jött fel a Falco és amikor ne,m jöttek be a hármasok, akkor ment el a meccs.
  A Szolnok erősebb csapat, főleg Govens nélküli Falco-val szemben, Ettől függetlenül, lehet; hogy, holnap a Falco győz, de ahhoz olyan energiák kellenek, amit szerintem egy ilyen hosszú meccssorozatnál kevés lesz a későbbi meccseken.

   
 • 19gabor22018június11.20:53ÚjVálasz
  Idézet: freebulletz
  Hehe, a Filkós úriközönség hogy hörgött, amikor Keller is megjegyezte finoman, hogy szeretne büntetőt dobni. Dehát akkor tudtuk meg, hogy a cinegék védekeztek full szabályosan.
  ...

  Ja hát szegények hozzászoktak, hogy minden sz@rért jár a bünti általában, de most azzal a csapattal döntőznek, ahol ez már nem fog összejönni. Együtt érzek velük és sírok értük ;-), sírnak ők is eleget...

   
 • 18freebulletz2018június11.20:08ÚjVálasz

  Hehe, a Filkós úriközönség hogy hörgött, amikor Keller is megjegyezte finoman, hogy szeretne büntetőt dobni. Dehát akkor tudtuk meg, hogy a cinegék védekeztek full szabályosan. Kedves Mester, most az Olaj mutatta be ugyanezt. Problem?

   
 • 17bp0012018június11.20:06ÚjVálasz

  Szeku most feleslegesen gerjeszt feszültséget. Mondhatni hülyeségeket beszél.

  1. A Falco épp azért tudott meccsben lenni, mert brutál jól dobta a triplákat. Amikor romlott a pontosság kintről, nőtt a különbség. De egy egész mecset nem lehet csak a triplákra építeni, mert 4 negyeden keresztül nem megy. Nem csak a Falconak, senkinek.

  2. Kevés a két büntető ez egyértelmű. De ne a számon ragadjon le, hanem kezdje el sorolni a konkrét eseteket. Melyek voltak azok a Falco támadások ahol jól láthatóan faultoltunk, de néma maradt a síp? A meccs visszanézhető. Így konkrétumok nélkül egy durcás kisfiú puffogására hasonlít a mester.

  Az a legjobb az egészben, hogy a szombathelyi szurkoló többsége sem rugózott ezen. Korrekt hangnem volt. De Szeku most ezt nagyon túltolja. Persze van ennek egy pszichológiája, egy kis nyomásgyakorlás a bírókra. Ez a része érthető. Holnap nem 2 lesz, ez biztos. De ha továbbra is túlnyomórészt a kinti dobásokra épül majd a támadójáték, akkor megint ki fog kapni a Falco.

   
 • 16westsucks2018június11.19:13ÚjVálasz

  Szrecsko mester már nem azért a két fillérért de mi az hogy a Szolnok visszajött a meccsbe??? Éppen hogy a Falco jött vissza extrém extra hármasokkal a meccsbe amelyek nélkül már az 1. Félidőben simán eldőlt volna. Értem én hogy más szempont meg a csapatot tűzben kell tartani, de azért a történtek 180 fokos ellentétét ne állítsuk már! A 2 büntető kevésnek tűnik valóban de jól fújtak a bírók többnyire mezőny faultokat ütöttünk.

   
 • 15Barracuda192018június11.18:57ÚjVálasz

  Azt olvastam egy konteókkal foglalkozó oldalon, hogy Ivko kiadta az ukázt, hogy a válogatott miatt nem lehet húzni az időt. A Falco dobhat majd 4 büntetőt 100%-al megnövelve a vasárnapi lehetőségeiket, viszont a Szolnok nyer majd olyan 20 körül, de ez csak a záró negyedben jön majd ki. Addig hadd izguljon a mélyen tisztelt public. :-)

   
 • 14drive2018június11.18:47ÚjVálasz
  Idézet: Falco1980
  Te vagy egy jászsági vicc....Akármi lesz az eredmény.Kivesszük a frankó csapatotokból Vojvodát,Milosevicset levesszük 50%-osra(Mint nálunk Benit,aztán bye Nektek.Nagy mákotok van....


  ...

  Melyik elmegyógyintézetből szabadultál?

   
 • 13kymie2018június11.18:47ÚjVálasz

  Nahát, most hol vannak azok a Falco drukkerek, akik kivoltak a fehérváriak bírózásán?

   
 • 12tothf642018június11.18:46ÚjVálasz
  Idézet: denes
  Ha jól emlékezem a kupában és az utolsó szombathelyi mérkőzésen mindenki rendben volt az eredmény mennyi is lett.
  ...

  Hát nem jól emlékszel. A kupadöntőn Perl és Pustavar beteg volt, utóbbi nem is játszott, a Zozoba meg hálni járt a lélek....

   
 • 11tothf642018június11.18:44ÚjVálasz
  Idézet: nazol
  Gondoltam hogy megemlíti a büntetőket... :) Ha csak a triplákat veted, arra nehéz sok büntetőt kapni mester!
  ...

  Ja és véletlenül pont annyi volt a különbség....

   
 • 10denes2018június11.18:42ÚjVálasz

  Ha jól emlékezem a kupában és az utolsó szombathelyi mérkőzésen mindenki rendben volt az eredmény mennyi is lett.

   
 • 9tothf642018június11.18:41ÚjVálasz
  Idézet: nazol
  Gondoltam hogy megemlíti a büntetőket... :) Ha csak a triplákat veted, arra nehéz sok büntetőt kapni mester!
  ...

  Ti kaptatok az első meccsen, ha jól rémlik, 6-ot.....

   
 • 8Falco19802018június11.18:41ÚjVálasz

  Ha hàtrakötik a kezed,én is lebaszok neked egy nagy maflást,akármilyen izomagyú vagy.....Sőt.Kettőt is......És még fokozhatjuk...3at kérsz????Semmi gond!

   
 • 7Falco19802018június11.18:34ÚjVálasz
  Idézet: drive
  Azt mondja Szekulovics azért nem nyertek mert nem mentek be a külső dobásaik. Jót röhögtem ezen.Semmi másért nem volt partiban a Falcó csak azért mert sok triplát dobtak.
  ...

  Te vagy egy jászsági vicc....Akármi lesz az eredmény.Kivesszük a frankó csapatotokból Vojvodát,Milosevicset levesszük 50%-osra(Mint nálunk Benit,aztán bye Nektek.Nagy mákotok van....

   
 • 6MARILLION2018június11.18:33ÚjVálasz
  Idézet: Falco1980
  Te vagy egy jászsági vicc....Akármi lesz az eredmény.Kivesszük a frankó csapatotokból Vojvodát,Milosevicset levesszük 50%-osra(Mint nálunk Benit,aztán bye Nektek.Nagy mákotok van....


  ...

  És ehhez még hozzá,hogy Pustavar meg találja már meg azt a kúrva gyűrűt ! Vagy kérjen cserét ha nem megy,és maradjon is ott ! Ugyanis ahhoz hogy 1-1 legyen elő kéne már lépni ,egy légióstól elvárható lenne hogy épp a legrázósabb meccseken mutassa meg magát!
  Bocs a kemény szavakért ha van olyan sárga fekete érzelmű akinek ez nem tetszik,de nem babazsúr a bajnoki finálé! Hajrá Falco......

   
 • 5rolla2018június11.18:27ÚjVálasz
  Idézet: Falco1980
  Te vagy egy jászsági vicc....Akármi lesz az eredmény.Kivesszük a frankó csapatotokból Vojvodát,Milosevicset levesszük 50%-osra(Mint nálunk Benit,aztán bye Nektek.Nagy mákotok van....


  ...

  Téged sem az eszedért szeretnek.

   
 • 4drive2018június11.18:23ÚjVálasz

  Azt mondja Szekulovics azért nem nyertek mert nem mentek be a külső dobásaik. Jót röhögtem ezen.Semmi másért nem volt partiban a Falcó csak azért mert sok triplát dobtak. Arról nem beszél,hogy mi volt centerben és mennyi volt a lepattanócsata. Milyen büntetőt akar dobni amikor nincs belső játék és betörés? Nyugodj le megnyeritek kedden de a véső győztes az mi leszünk mert egyik csapat sem tud idegenben nyerni!

   
 • 3Falco19802018június11.17:47ÚjVálasz
  Idézet: vagasi_geri
  Mennyi büntetőt szeretnél Szrecsko?
  Vázold fel, megpróbáljuk teljesíteni!!!
  Vicc vagy, mester!
  Hajrá Olaj!
  ...

  Te vagy egy jászsági vicc....Akármi lesz az eredmény.Kivesszük a frankó csapatotokból Vojvodát,Milosevicset levesszük 50%-osra(Mint nálunk Benit,aztán bye Nektek.Nagy mákotok van....

   
 • 2nazol2018június11.17:21ÚjVálasz

  Gondoltam hogy megemlíti a büntetőket... :) Ha csak a triplákat veted, arra nehéz sok büntetőt kapni mester!

   
 • 1vagasi_geri2018június11.17:16ÚjVálasz

  Mennyi büntetőt szeretnél Szrecsko?
  Vázold fel, megpróbáljuk teljesíteni!!!
  Vicc vagy, mester!
  Hajrá Olaj!

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!