Zalakerámia ZTE KK - Sopron KC

Zalaegerszeg - "Bencze Tomiék varázskonyhája megfelelő menüt fog összeállítani."
 
 
 
 
 

Zalakerámia ZTE KK - Sopron KC

Zalaegerszeg - "Bencze Tomiék varázskonyhája megfelelő menüt fog összeállítani."

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


Szombaton este, 19:00-tól a ZTE a Sopront látja vendégül. Bencze Tamás együttese legutóbb hazai pályán 81-76-ra kapott ki a Falcótól, a Sopron pedig egy roppant fontos összecsapást nyert meg Debrecenben 96-89-re.

A két együttes decemberi mérkőzésén 91-84-re nyert a Zete.

Bencze Tamás, a Zalakerámia ZTE KK vezetőedzője: Egy olyan hazai mérkőzés jön számunkra, amin kötelező a győzelem. A hátralévő találkozóinkból minél többet meg szeretnénk nyerni, de vannak olyanok, amelyek nehezebbnek ígérkeznek. Ez nem azt jelenti, hogy a Sopron ellen könnyű dolgunk lenne. Szombathelyen kétszeri hosszabbítás után kaptak ki, legutóbb Debrecenben pedig majdnem száz pontot dobva nyertek, egy jól támadó csapattál állunk tehát szemben. Győzelmi kényszer és nyomás van rajtunk, amit nem mindig viseltünk túl jól, bízom benne, hogy a mostani meccsen ez másképp lesz majd. A Falco elleni első negyed a görcsösségünkről szólt, amiatt kerültünk akkora hátrányba, amit később ugyan ledolgoztunk, de sok erőt kivett belőlünk. A csapatvédekezés fontos lesz, hiszen jó egyéni képességű játékosok vannak Sopronban. Az öt légiósukról nagyon nem kell beszélni, továbbá vannak jó magyarjaik is. Mindenki utolérte magát, Radic a betegsége miatt sok súlyt vesztett, a Falco ellen sem volt olyan, mint amilyennek a korábbi meccseken megismertük.

Sabáli Balázs, a Sopron KC vezetőedzője: Annak ellenére, hogy a ZTE hazai pályán kikapott a Falcótól, mindenki számára veszélyes csapat. Remek kezdőötössel rendelkeznek, a kispadról pedig olyan magyar játékosok szállnak be, akik már sok nagy csatát megéltek. Az előző találkozókon nagy hátrányból jöttek vissza, jól használták ki ellenfeleik hibáit és rengeteg gyorsindításos kosarat szereztek. Fontos, hogy ne csak a mezőnyjátékosokat, hanem Radic révén a magasembereiket is megállítsuk a gyors akciókkal. Próbálunk külön-külön készülni védekezésben bizonyos dolgokra, hogy megállítsuk a Zalaegerszeg potenciális támadójátékát, bízom benne, hogy sikerülni is fog. Ha alacsony pontszámon tudjuk tartani őket, lehet esélyünk a győzelemre. Dénes Gábor és Élő Bálint biztosan kihagyja a találkozót, Uros Duvnjak azonban a héten elkezdte a munkát, úgy tűnik, hogy az ő játékára van esély.

"Benke Szilárd jó játékával fűszerezett hazai sikert érzek"

A mérkőzés esélyeit a B-csoportos MEAFC irányítója (és U20-as csapatának edzője), a Kaposvár, a Szeged, a Jászberény, a Hódmezővásárhely és a Kecskemét korábbi játékosa, Drahos Gábor latolgatta a BB1.hu-nak:

- Óriási versenyfutás van az ötödik, a hatodik és a hetedik helyért. Nincs mese, ha a Zalaegerszeg akarja megkaparintani a felsőházat jelentő ötödik helyet, akkor be kell húznia a holnapi találkozót.

A Sopron egy önbizalomnövelő győzelemmel a háta mögött érkezik majd a ZTE-hez, hiszen a hazai, Paks elleni rossz játék után kiküszöbölte a csorbát.

Úgy gondolom, hogy Bencze Tomiék varázskonyhája megfelelő menüt fog összeállítani. Biztos vagyok benne, hogy Zalaegerszegen mindenki úgy érzi, hogy egy kemény mérkőzés jön, amely a végén győzelemmel fog zárulni. Benke Szilárd jó játékával fűszerezett hazai sikert érzek.

A ZTE jó formában van, Kaposváron szoros végjátékot nyert meg, és egyébként is egy jól összerakott csapat. Hiába van most egy meccs óta tartó felfutási ágban a Sopron, a debreceninél most egy sokkal keményebb összecsapás vár rá.

 
 

 

 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!