Govens: Egerszegen mindig nehéz játszani

Zalaegerszeg/Szombathely – Vaughn azt mondja, úgy kell játszaniuk a jövőben, ahogy tették a Falco ellen a második félidőben.
 
 
 
 
 

Govens: Egerszegen mindig nehéz játszani

Zalaegerszeg/Szombathely – Vaughn azt mondja, úgy kell játszaniuk a jövőben, ahogy tették a Falco ellen a második félidőben.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


Ahogy a Falco trénere, Szrecsko Szekulovics, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetőedzője fogalmazott, kétarcú mérkőzést láthatott a 2200 fős közönség a Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnokban szombaton este. Az első félidőben és a harmadik negyed elején még a vendégek akarata érvényesült, aztán 33-53-as állásnál varázsütésre felébredt „Csipkerózsika-álmából” a ZTE, s Deonta Vaughn vezérletével egy pontra sikerült csökkenteniük a tetemes hátrányt. A momentum tehát megvolt, ám a fordítás óriási erőt vett ki Mohácsiékból, a vendégek pedig rutinosan megőrizték előnyüket. A lefújás előtt 11 másodperccel kapott egy utolsó esélyt a hazai csapat, ám Szabó Zsolt hármasa kiperdült a gyűrű tövéről, a Falco pedig megszerezte a két bajnoki pontot.

A találkozót követő sajtótájékoztatón az egyaránt 17 pontig – közte négy-négy triplával - jutó két hátvéd, Deonta Vaughn és Darrin Govens nyilatkozott.

- Egerszegen mindig nehéz játszani a vendégcsapatoknak, mert a hangulatra sosem lehet panasz. Jó ritmusban kosaraztunk a találkozó elején, így komolyabb előnyre is szert tudtunk tenni, ám a ZTE vissza tudott kapaszkodni. Szerencsére azért a végén megtaláltuk az ellenszert és fontos idegenbeli győzelmet arattunk - értékelt Darrin Govens, aki zsinórban szerzett tripláival megalapozta az első félidei vasi vezetést.

- Csapatként elég sok hibát követtünk el sajnos a találkozó első felében, és egy ilyen erős ellenfél ellen, mint a Falco, az eladott labdák gyorsan megbosszulják magukat. Aztán viszont magunkra találtunk és úgy kell játszanunk a jövőben is, mint a második félidő jelentős részében. Akkor csapatként igazán összeálltunk és le tudtuk dolgozni a komoly hátrányt is - bizakodott a 17 pontot, 5 gólpasszt és 2 lepattanót jegyző jutó Deonta Vaughn, akinek derékproblémáit több órán át kezelték a Kaposvár elleni találkozót követő napokban.

Mivel a Körmend is nyert Szolnokon, a Falco pénteken azzal a tudattal léphet pályára az Olaj ellen, hogy győzelme esetén beérheti a listavezetőt. A ZTE sorsa a felsőházba kerülésért azonban nem csupán saját kezében van. Amennyiben Benkéék hozzák három nyerhető meccsüket, még sikerülhet elcsípni az 5. helyet, azonban ehhez a KTE-nek is botlania kellene a vasi csapatok ellen – Pongóék Szombathelyre utaznak és fogadják Gasper Potocnik együttesét is a következő hetekben. S ott van még az ASE is: Teo Cizmic tanítványai Budapestre és Kaposvárra is ellátogatnak a közeljövőben. Nagy harc lesz tehát a középszakasz elitkörébe kerülésért, s könnyen lehet, hogy a versenyfutás után csupán április 4-én, este nyolc körül derül ki a befutó személye...

 
 

 

 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!