Óriási meglepetések: az OSE egyszer, a Veszprém kétszer is kikapott

B-csoport – Hajrájához ért a másodosztály két csoportja; a felsőház éllovasai vereséggel folytatták.
 
 
 
 
 

Óriási meglepetések: az OSE egyszer, a Veszprém kétszer is kikapott

B-csoport – Hajrájához ért a másodosztály két csoportja; a felsőház éllovasai vereséggel folytatták.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


A 21. forduló mérkőzéseivel folytatódott az elmúlt héten a B-csoport felső- és alsóháza.

Az előző kör papírformának mondható eredményei után most jutott meglepetésből bőven: a hét közben még meccset pótló Veszprém előbb a Pécstől, majd a Miskolctól is kikapott. A listavezető, kulcsjátékosait nélkülöző OSE a rájátszásért bejelentkező TF vendégeként maradt alul egy (végül) egylabdás meccsen. A Honvéd legyőzte a Nagykőröst; kiesési rangadót nyert a Vásárhely Győrben; a Vasasnak nem okozott komolyabb gondot a Bonyhád; az MTK a Békés ellen jutott százig; a Nyíregyháza pedig a PVSK elleni rangadót húzta be.

A Zöld-csoportban a Sopron, a MAFC, a Salgótarján és a Budafok is idegenben tudott nyerni – a Pápa, a Baja, a Falco és az Eger volt a szenvedő fél. A Tiszaújváros az Alba fiataljait verte, az Óbuda nagyot fordított a második félidőben a SMAFC ellen, míg a BKG folytatta veretlen sorozatát: a DEAC-ot is legyőzte.

NB I/B, 21. forduló

Piros-csoport

Újabb Honvéd-siker

Budapesti Honvéd SE – Nagykőrösi Sólymok KE 79-58 (19-22, 27-8, 15-18, 18-10)

Honvéd: Pintér D. 15/9, Máté M. 9/3, Martinez 9/3, SZALAY 9, TÓTH B. 8/3, Hargitai 7, Kováts 7/3, Fülöp L. 5, Mucza 4, Stefán D. 4, Bea B. 2, Steier R. -.

Nagykőrös: CANDIDO 23/3, Molnár M. 18/3, Fehér Á. 6/6, Lakosa Á. 4, Szablics 3, Kovács S. 2, Fehér P. 2, Petrás -, Dobos L. -, Kocsis M. -, Kovács M. -.


Miskolcon is kikapott a Veszprém

A kezdő sípszó után néhány pillanattal Hegedűs Gergely rámolt be egy triplát, ám ezen felütés nem adott lendületet a vendégeknek, lévén, a következő öt percben képtelenek voltak bevenni a – számukra „bedeszkázott” – gyűrűt. A motiváltabb hazaiak közben gyorsan reagáltak a történésekre: közelről és távolról is eredményesek voltak, kihasználták, hogy még az időkérés után is „kótyagos” Mérész-tanítványok hibát-hibára halmoznak (9-3). A leforrázott veszprémiek nem tudták rendezni a soraikat, noha a szakmai stábjuk próbálta forgatni és frissíteni a pályán lévő ötöst, hiába, mert az övéik továbbra is szétesően mozogtak (14-3). Végül a jól szintén nem játszott, a többieknél azért mégis agilisabb Nebojsa Pavlovic – büntetőkkel – megtörte a hosszú gólcsendet, igaz, az együttese dobóformája az első negyedben ritkán lépte át a húsz százalékot (14-7). Az ideges és fegyelmezetlen veszprémiek a nyolcadik percben dobták az első mezőnybeli duplájukat (17-9), csakhogy a hetedik helyezett egy sikeres kinti próbálkozással mindig lehűtötte a kedélyeket (20-11) – foglalta össze a VeszprémKosár.hu.

A bakonyi gépezetben a folytatásban is hangosan csikorogtak a fogaskerekek, esélyük sem volt megfékezni a riválist, hiszen sok rossz átadással és dobással jelentkeztek, „gondoskodván” arról, hogy a mérkőzést eztán se illethessük színvonalas jelzővel (24-14). Az eredmény után futott veszprémieknél főként a bosnyák légiós szándékozott kicsiket tolni a csapat szekerén, ám egyedül nem ment sokra, és hogy őszinték legyünk: ő sem járt éppen jordani magasságokban (26-20). Negyedóra után tíz eladott labdánál és csupán öt jó duplánál jártak a – gyenge, mindenféle átütőerőt nélkülöző attakokkal szolgált – vendégek, akik nem tudtak mit kezdeni az észak-magyarországiak tengerentúli csillagával, a végül harminchármas értékindexszel zárt Patrick Antoine Jr. Cole-Brinsonnal (32-20). Ekkortájt a HOYA-mezesek fényévekre kerültek a csúcsformájuktól, álomnak tűnt a szezon végi dobogó, annak is örülni kellett, ha sikerült tíz ponton belül maradniuk (38-26). A mezőnyből csupán kilenc jó kísérletet bemutatott Kovács Somáék az első félidőben nem tudták érvényesíteni az akaratukat, azonban a felvillanásaikból is csak néhány akadt, amik hangyányit is színesítették a felettébb borongós összképet.

A mérkőzés összefoglalója a MEAFC.hu-ról

Lógár Bencéék a fordulást követően némiképp faragtak a hátrányukból, ám a „mérlegnek” továbbra sem örülhettek, ugyanis abszurditás volt a megújulásukban bízni; inkább csak erőlködtek, pedig a vetélytárs formájától sem lehetett amúgy elájulni (42-34). Mikor a maroknyi vendégtábor elkezdett volna reménykedni, a MEAFC rendre értékesített egy hármast, így az ébredezett vendégek nem nyújthatták a tervezett produkciójukat. A parketten nagy küzdelem zajlott – magasnak tartott nívó nélkül –, de a veszprémieket általában még a figyelmetlenség, a pontatlanság és a dekoncentráltság jellemezte (47-36). Állandósulni látszott a feleket elválasztó tíz-tizenkét pontos különbség, mikor a jó játékkal szintén adós Drahos Gáborék gondoltak egyet és a negyed vége előtt ráléptek a gázpedálra (56-40).

A záró felvonás ilyenformán tizenhat pontos hazai vezetésről indult, ami a találkozót látva, óriási differenciának tűnt. Mikor a jelzőtáblán hamarosan hatvankettő–negyvenöt állt, minden eldőlni látszott – semmi sem utalt arra, hogy az addig elsősorban szenvedett Körtélyesi Gergelyék begyújtják a rakétákat. Öt perccel a lefújás előtt újra tíz pont lett az eltérés (64-54), majd fokozatosan csökkent a műhelyeket elválasztó távolság. A másik oldal már nem tudott elhúzni a vendégektől, ezen (…bíztató) szakaszban szorgalmasan és akaratosan pattogtattak a vendégek, ám érezhető volt, miszerint a hajrájukat későn nyitották meg (66-58). Noha a közönségszórakoztató műsorral még mindig adósak voltak, a büntetőik és a közeli dobásaik révén ugyanakkor a párharc során először váltak valóra az elképzeléseik, csakhogy az öt perc alatt az asztalra tett négy–tizenötös rohamuk dacára, az árnyékukat képtelenek voltak átlépni (66-63). Később két pontra is feljöttek, ám a hazaiak végül nem engedték ki a kezükből (…a számukra teljesen megérdemelt) diadalt.

Walke Károly, a MEAFC vezetőedzője a klub honlapján: Az első két negyedben extra védekezésünkkel megalapoztuk a győzelmünket. Az itt összesen kapott huszonhat pont magáért beszél. Végig kézben tartottuk a mérkőzést annak ellenére, hogy a magunk által diktált tempóban a végére kicsit elfáradtunk. A megbeszéltek szerint mindenki tette a dolgát, büszke vagyok a csapatomra.

Mérész Csaba, a Veszprém vezetőedzője: Miért tagadjam, az első félidőben siralmas képet mutattunk, a „sírunkat” akkor ástuk meg. Később próbáltunk javítani a helyzetünkön, ám a terveinket már nem koronázta siker. A héten ez volt a második vereségünk, vagyis a srácoknak tudomásul kell venni, hogy a bajnokság hátralévő része már nem tartogat nekünk könnyű fellépéseket.

MEAFC – HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 70-66 (22-12, 18-14, 16-14, 14-26)

MEAFC: COLE-BRINSON 28/6, DRAHOS 13/6, Máté B. 11/3, Takács D. 6/6, Béres D. 5, Orliczki B. 5, Kopasz M. 2, Homoki -, Lippai -, Timkó -, Orliczki M. -.

Veszprém: Pavlovic 13, Kovács S. 11/3, Körtélyesi 11, Helmeczi 6, Hegedűs 6/3, Simon L. 6, Bodó 5, Schéda 5, Lógár 2, Pável 1.


Az OSE is alulmaradt, a TF ellen

Tíz-nullás villámrajtot vett az OSE, kontrollálta a kezdést szép támadásokat vezetve. Ám ezután könnyelmű vállalások után könnyű kosarakat kapott, és ezúttal hiába jött az időkérés, 14-13-ra már a TF vezetett. Kiss Kornél rutinjának hiánya erősen érződött ekkor a csapaton, Spagnolo korai kiválása pedig összekuszálta a sorokat, látszott, hogy nem találjak a saját játékukat. Ennek ellenére is partiban voltak, de pár gyermeteg hiba végett három pont mínusszal mehettek pihenőre – tudósított az OSELions.hu.

Szünet után is felváltva estek a kosarak, de míg a vendégek mezőnyből, addig a hazaiak inkább palánk alól voltak eredményesek. Teljesen nyílt volt a párharc, harminc percnyi játék után 62-58-at mutatott a tábla.

Ám az utolsó etap kezdése, ahogy ez a későbbiekben kiderült, sokba került az OSE-nak, hat-nullás rohanást intézve tíz lett közte. Ezt egészen 94 másodperccel a rendes játékidő lefújása előttig tolták magunk előtt a vendégek, próbáltak ugyan közelebb lopódzni, de döntően megközelíteni nem tudták a budaiakat. Ekkor fújtak riadót, és negyven másodperc alatt egylabdás meccset csináltak a derbiből.

Egálnál az utolsó támadás joga a TF-et illette, ki is tudta védekezni azt az OSE, ám a támadólepattanót Szobi pöcizte vissza, a hátralevő idő pedig már csak egy célt tévesztett félpályás triplára volt elegendő. Összességében jelentősen érződött a rutin hiánya és Spagnolo palánk alatti teljesítménye, a pályán lévők becsületére legyen mondva, ilyen körülmények között is mindent megtettek a győzelemért.

Vavra András, az OSE vezetőedzője: Sajnos két nagyon fontos láncszem esett ki a csapatból, csoda, hogy így is voltak győzelmi esélyeink a TF otthonában. Bosszantó hibákat vétettünk védekezésben, rosszul használtuk a faultokat és túl sok támadólepattanót engedtünk a hazaiaknak. Belső posztról nem tudtunk eredményesek lenni, enélkül rangadót szinte lehetetlen nyerni. Nincs pánik, át fogjuk beszélni a hibákat, és felkészülni minden lehetőségre a jövőben, hogyha kiesik két meghatározó ember, nagyobb felelősséggel bír minden hiba. Ebből is lehet tanulni, csak le kell vonni a megfelelő tanulságokat.

Tehetséges Fiatalok Basketball Players – OSE Lions 82-80 (20-20, 22-19, 20-19, 20-22)

TF: KERKAI 19/3, DEBRECENI D. 19, Filipovics 15/3, SZOBI 14/3, Beák G. 13/3, Buzás 2, Csabák -.

OSE: MADÁR A. 24/12, ILLÉS M. 17/3, Sömenek 13/6, Kovács G. 10, Kiss Á. 5, Zsíros P. 5/3, Spagnolo 4, Bödör 2.


Győrben nyert kiesési rangadót a Vásárhely

Kevés pontot hozott az első tíz perc eleje, látszott, hogy két hasonló képességű csapat találkozott egymással. A hazaiaknál Puszta vitte a prímet, percenként egy pontot gyűjtött a játékrészben, riválisaiknál viszont megoszlottak a találatok. A kezdeti vendégvezetést követően a házigazdák vették magukhoz a kezdeményezést, de csak hajszállal voltak előrébb a kis szünet előtt (19-18) – írja a VásárhelyiKosársuli.hu.

A következő negyed eleje egy kicsivel a Győrnek jött ki jobban, így némi plusz előnyt sikerült összekaparniuk. Puszta ekkor már 15-nél tartott, de vendégoldalon Vas szerzett 8-at, rajta és Szabón kívül viszont mindenki tompább volt, a dunántúliak 41-34-re megléptek, és a helyzet a félidőig sem változott. Ráadásul Puszta mellé Nárai is felzárkózott.

A második félidő a Miletics, Molnár duónak, míg a riválisoknál Nárainak kezdődött a legjobban. A Kosársuli viszont jobban jött ki az első minutumokból, ami után 54-51 állt a táblán. A kék-sárgák ezután sem vettek vissza a tempóból, és Bálint pontjaival már ők álltak jobban. Nem adták fel viszont a Győr-Moson-Sopron megyeiek: igaz csak egyetlen ponttal, de a zárás előtt megint ők vezettek.

A hazai vezetés nem tartott sokáig, Pavlovic kettesét követően már a vásárhelyiek örülhettek, majd Béres köszönt be egy hármassal, akit Vas követett újabb góllal (70-73). Molnár és az irányító Szabó percei jöttek, 7-re duzzadt a differencia, de Geiger triplával hozta vissza a hazai reményeket (77-81). Erre válaszul Utasi Gábor edző tanácskozni hívta alakulatát, megnyugtatta játékosait. A Kosársuli kosarasainak szüksége is volt a nyugalomra, mivel a maratonira nyúló utolsó percben Szabónak és Mileticsnek biztos kézzel kellett büntetőznie. Ez össze is jött nekik, és izgalmas végjátékot követően, két hónapos kudarcsorozatot megszakítva a Hódmezővásárhely megszerezte idei ötödik győzelmét.

Utasi Gábor, a Vásárhely vezetőedzője: Fura érzés újra nyerni idegenben. Nem is emlékszem mikor volt utoljára ilyen. Ezért a győzelemért megdolgozott a csapat. Voltak hullámvölgyek, de most nem estünk össze. A kritikus pillanatokban mindig villant valaki. Gratulálok a csapatnak!

Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC – Vásárhelyi Kosársuli 88-91 (19-18, 26-21, 17-22, 26-30)

Győr: PUSZTA D. 23/6, NÁRAI 21/6, Ruják B. 10/6, Geiger 9/9, Gáll 8/6, Domsitz 8, Nagy T. 5/3, Kámán 3/3, Gombás G. 1.

Vásárhely: SZABÓ P. 21/6, MILETICS 17, MOLNÁR B. 16/3, Vas P. 13/9, Béres N. 6/3, Varga Z. 6/3, Bálint E. 6, Pavlovic 4, Horváth M. 2, Rostás I. -, Kun G. -.


Újabb Vasas-lépés a rájátszás felé

Az MTK Törökbálint ellen kedden úgy nyert a Vasas csapata, hogy soraiban nyolc juniorkorú játékos szerepelt: az a győzelem lélekemelő volt a fiúk és a szakmai stáb számára is. Most egy másik helyzet elé állt a csapat, hiszen többen is visszakerülhettek a keretbe, és ezúttal egy olyan ellenféllel szemben bizonyíthattak, amely mára a tabella második felébe szorult – írja a Bonyhád elleni meccsről a VasasSC.hu.

A Vasas vezetőedzője, mielőtt leült a szezon közben a Vasas kispadjára, éppen Bonyhádon kosarazott, ezért is volt érdekes ez a találkozó, mint Faragó Péter elmondta később, sajnálta, hogy most a Vasasnak is le kellett győznie a tolnaiakat, egyben reméli, hogy a következő szezonban is találkozhatunk a Bonyháddal az NB I/B Piros-csoportjában.

Nos, remekül sikerült a szombat délutáni találkozó a Vasas Akadémia számára, mely végig irányította a játékot, nem volt kérdéses, ki nyeri a meccset, igaz ez még akkor is, hogy az első negyedet egy ponttal még a vendégek nyerték.

A másodikban aztán a hazaiak elléptek a riválistól, és ebben elévülhetetlen érdemei vannak például Katona Róbertnek, aki végül 5 tripláig jutott, összesen pedig 19 pontig. Andrássy Géza is remek pontmutatóval zárt, de az egész csapat szép arcát mutatta. Ennek pedig nem lehetett más a vége, mint a győzelem.

Faragó Péter, a Vasas vezetőedzője: Ezúttal már kevésbé volt foghíjas a keretünk, több visszatérő is volt a csapatban, például a lábadozó Boros Márk vagy Katona Róbert, akinek kifejezetten jól sikerült a visszatérés, hiszen nem egész tizenhét perc alatt öt triplát szórt be. A szezonban ez volt az első olyan meccs, ahol nem kellett izgulni a végén. Nagyon boldog vagyok, hogy megszereztük a tizenkettedik győzelmünket, ami azért is volt fontos, mert így matematikailag is közelíthetünk a rájátszás felé, ehhez tettünk meg egy nagyon nagy lépést. Azért is fontos a siker, mert ezzel egy olyan szakaszba lépünk, amikor már egy majdnem, később pedig valójában is teljes kerettel következhetnek a nagyobb feladatok. Kialakul majd egy új hierarchia, egy új spirálba kerül a csapat. Kíváncsiak várjuk a következő meccseket. Ami a meccs érzelmi töltetét illeti: nagyon sajnálom a Bonyhádot, és tisztelem annyira őket, hogy ne szoruljanak rá a sajnálatomra. Borzasztóan remélem, hogy bennmaradnak az NB I/B Piros-csoportjában, és megmarad a városban a kosárlabda. Nagyon nagy szüksége van Bonyhádnak és a térségnek is erre a csapatra.

Vasas Akadémia – Knipl Kft. Bonyhádi KSE 86-67 (14-15, 27-16, 21-18, 24-18)

Vasas: Katona R. 19/15, ANDRÁSSY 17/6, Sólyom B. 10/6, Kelenföldi 9/3, Boros 9, Völgyi 9, MORAVCSIK 5, Kovács B. 3, Steier B. 3/3, Csík Ro. 2, Csík Ri. -, Bencsik -.

Bonyhád: LAZICS 21/6, Baki S. 12/3, Tömösváry 10/3, Somogyfoki Sz. 8, Csobán 5/3, Grebenár 4, Jilling 3/3, Kovács B. 2, Somogyfoki P. 2, Pechár Cs. -, Major -, Fetzer -.


Extra távoli dobóformával jutott százig az MTK

A vendégek kezdtek jobban (5-9), majd egy 9-0-ás hazai roham következett (14-9). Ezt követően viszont egy 0-8-as periódus jött (14-17), és nagyon kellett Jakab Péter két hárompontosa, hogy nehogy elhúzzon a Békés. Az első játékrész döntetlennel ért véget (23-23) – emlékezett vissza az MTKBasket.com.

A második negyedben előbb a vendégek szereztek előnyt (28-34), majd egy 10-0-ás szakasszal örvendeztette meg szurkolóit az MTK Törökbálint (38-34). A félidőben hatpontos előnyt könyvelhetett el a hazai gárda (45-39).

A „híres” harmadik negyedben 0-4-gyel kezdtek a hazaiak (45-41), de 49-45 után, Bihari Máté büntetőivel beindult a hazai henger. Horváth Barnabás fantasztikusan dobott, és csatlakozott hozzá Bognár Mátyás, valamint az ezúttal is nagyszerűen játszó Boinitzer Dávid is. Egy 20-2-es szakasszal az MTK Törökbálint gyakorlatilag eldöntötte a mérkőzést. Bár a negyed utolsó négy pontját a Békéshez írták be, a záró játékrész előtt biztos, 18 pontos hazai vezetést mutatott az eredményjelző (69-51).

A záró etapban is a hazai csapat dominált. Bódi Ferenc mindenkit pályára küldött, és szép megoldásokat is láthattak fiataljaiktól a szurkolók. Nagy Adrián például egy nagyszerű megmozdulás utáni kosárral vétette magát észre, és Bagi Donát is otthonosan mozgott a pályán. Hat perccel a vége előtt már 28 ponttal vezettek (85-57), ekkor már csak formalitás volt a meccs további része. A végén azért szorított a publikum, hogy meglegyen a 100 dobott pont is. Erről Bognár Mátyás egy triplával és két értékesített büntetővel gondoskodott, így teljes lett az öröm.

Bódi Ferenc, az MTK vezetőedzője: Fantasztikusan játszottunk ma! Szépen felépített mérkőzésen, a második félidei magabiztos játékunkkal sikerült legyőzni a békési együttest. Jól járattuk a labdát, és találtuk meg az üres helyzeteket, amit ma extrán értékesítettünk. Külön kiemelem fiatal játékosainkat, akik ma nagyszerűen játszottak Köszönjük szurkolóink biztatását!

MTK Törökbálint – Calle Pubfood Békés 100-73 (23-23, 22-16, 24-12, 31-22)

MTK: BOINITZER 22/6, Horváth B. 18/18, Bognár M. 11/9, SZABÓ T. 11, Jakab P. 10/6, Bihari 8, Nagy Sz. 8, Dobos M. 7/3, Nagy A. 3, Bagi D. 2, Máriás -, Baross -.

Békés: Koma D. 17, Farkas G. 14/9, Hajdu 12, Krsztics 9/3, KERTÉSZ D. 8, Zrinyi 8/6, Adebayo 5/3, Nagy Cs. -, Balog -.


Nyíregyháza Blue Sharks – PVSK-Kronosz Kiadó 95-82 (25-21, 20-18, 22-22, 28-21)

Nyíregyháza: BUS I. 25/3, NAGY K. 25/12, Oláh Z. 13/3, Sitku M. 9/6, Czinger 7, Mokánszki 7/3, Sztojanovics 5/3, Fazekas 4.

PVSK: DEMETER A. 23/15, Krnjajski 15/3, Dragasevic 13, Benke K. 10/6, Popgyákunik 8, Bíró L. 5, Kővágó-Laska 4, Riskó 2, Berkics 2.


A 17. fordulóból pótolták, szerdán:

Ez nem a Veszprém hete volt – Pécsen esett az első vereség

A veszprémiek szakmai stábja már a negyedik percben kikérte az első idejét (6-2), az eligazítással abban a szakaszban elérték a céljukat, mert a folytatásban felváltva vezettek a felek (8-11, 12-11, 12-15, 16-15). A negyed vége a temérdek büntetőt értékesített hazaiaké lett, ám a bakonyiaknak is volt miért örülni: a régóta sérüléssel bajlódott Simon László tudniillik pályára léphetett (20-16). Később tovább nőtt a különbség (29-19), aztán a mérkőzés első fordulópontjához is elérkeztünk, lévén, a Kovács Soma tolta veszprémiek távoli dobásai célba találtak (34-38). Ezen túlmenően a társai jól szedték a lepattanókat, míg Helmeczi András futószalagon adta a gólpasszokat, amik révén az együttese repesztett egy tizenegy–huszonhetes rohamot (39-49) – írja a VeszprémKosár.hu.

A nagyszünet után egy ideig állandósult a négy-hat pontos HOYA-vezetés, de akkor is érezhető volt, hogy a csata még nem dőlt el. A vendégek nem voltak oly’ élesek, mint a második negyedben, sok próbálkozásuk maradt ki, az ellenfél pedig visszavette az irányítást (58-57). Az egyetemisták elvesztették a játékuk ritmusát, miközben a Mecsek-aljaiak szakmányban gyakorolhatták a büntetődobásokat (68-60). A záró felvonás hétpontos hazai előnyről indult, a személyi hibáktól sújtott vendégek (…a soraikból végül hárman pontozódtak ki) ebből négyet hamar lefaragtak (71-68), ám ezzel úgymond el is lőtték a puskaporukat, nem sikerült ugyanis megtörni a vetélytársat, amely minden próbálkozásukra tudott reagálni (83-71). A lényeges kérdések két perccel a lefújás előtt eldőltek (89-76).

Mérész Csaba, a Veszprém vezetőedzője: Nem játszottunk jól, de olyanra sem nagyon emlékszem, hogy az ellenfelünk harminckettővel több büntetőt dobhatott nálunk (negyvennyolc–tizenhat volt a jegyzőkönyvi arány – a szerk.). Mindnyájan sajnáljuk a vereséget.

PVSK-Kronosz Kiadó – HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 94-82 (22-17, 23-34, 26-13, 23-18)

PVSK: ANTÓNI 17/9, BÍRÓ L. 14, Demeter A. 14, KRNJAJSKI 14, Kővágó-Laska 9, Popgyákunik 9/3, Dragasevic 8, Riskó 7, Benke K. 2.

Veszprém: KOVÁCS S. 27/15, Körtélyesi 14/3, Hegedűs 12/6, Pavlovic 12, Logár 8, Helmeczi 4, Schéda 4, Simon L. 1, Bodó -, Pável D. -.

A Piros-csoport állása
HCsapatMGyVDpKpRelatív pont
1.OSE Lions 21 18 3 1828 16340,929
2.HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 21 15 6 1707 15290,857
3.Nyíregyháza Blue Sharks 21 14 7 1751 16160,833
4.Tehetséges Fiatalok Basketball Players 21 14 7 1530 15190,833
5.Vasas Budapest 21 12 9 1605 16040,786
6.PVSK-Kronosz Kiadó 21 11 10 1711 16580,762
7.MEAFC 21 11 10 1657 16050,762
8.MTK Törökbálint 21 10 11 1639 15830,738
9.Nagykőrösi Sólymok KE 21 9 12 1664 17020,714
10.Budapesti Honvéd SE 21 9 12 1636 16910,714
11.Calle Pubfood Békés 21 7 14 1713 18420,667
12.Knipl Kft. Bonyhádi KSE 21 6 15 1509 16650,643
13.Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC 21 6 15 1591 17570,643
14.Vásárhelyi Kosársuli 21 5 16 1688 18240,619

Zöld-csoport

Motax Pápai KC – SKC Sportiskola 77-86 (25-22, 27-19, 8-32, 17-13)


Bajai Bácska FKE – MAFC II. 79-91 (19-22, 25-35, 19-20, 16-14)

Baja: KOVÁCS B. 23/12, VUKICSEVICS 22/3, Délity 12/9, Pongó 7/3, Goldring 6, Forgács 6/3, Bene 3/3, Bor S. -, Weidinger -, Schubert -.

MAFC: KATONA B. 37/12, BORDÁCS 16, Fehér Á. 10, Siklós 9, Peringer 8, Szanyi 6/6, Vígh 5/3, Nagy G. -, Kovács B. -, Bartos -.


Tiszaújvárosi Phoenix Kosárlabda Klub – Alba Fehérvár II. 82-56 (25-19, 15-9, 25-19, 17-9)

Tiszaújváros: JACKSON 16, Pöstényi 13, Pongrácz 12/9, Gáspár B. 10/6, Szilasi 9/3, Endrész 7/3, Szabó N. 6, Kovács Z. 5, Brugós 2, Kiss B. 2, Orosz D. -, Katlan R. -.

Alba: Takács Mi. 11, PAPP I. 10/6, Nshimba 9/3, Lévi 8/6, Szűcs P. 8, Lukács N. 5/3, Magda D. 3/3, Kuttor 2, Nográdi-Szabó -, Polster -.


Óbudai Kaszások – SMAFC 85-83 (19-29, 12-22, 31-14, 23-18)

Óbuda: VÁMOS 25/15, PROPHET 24/3, Keresztesi 8/3, Van Der Meer 8/3, Szőnyi D. 6/3, Varga I. 6, Reiter 3/3, Kis M. 3/3, Baptiszta 2, Kutrovich -, Sebők -.

SMAFC: KOVÁCS B. 20, RÁTVAY B. 19, Berneczei 12/3, Rátvay T. 11, Nagy G. 9, Czukor 6, Füzi 6/3.


Falco KC Szombathely U23 – Salgótarjáni KSE 79-98 (10-26, 13-29, 28-24, 28-19)

Falco: DURÁZI 19, DANCSECS 18/6, Körömi 11, Hódi 9/3, Németh Ba. 6/6, Bereczki 4, Laman 3, Németh Be. 3/3, Verasztó 2, Kovács M. 2, Bakon 2, Friedl -.

Salgótarján: CSAPAI 25/6, Sonyák 17/3, RACKLEY 14, Jakab P. 13, JOÓ 13, Burai 8/3, Drevenka 6, Kovács D. 2, Holló B. -, Szőke Sz. -.


EKE Eger KOK – Ford Ivanics-Budafok 64-77 (16-17, 13-20, 20-18, 15-22)

Eger: Mészáros B. 11, Illés B. 11, Varga I. 10, Kiss B. 9/3, Ungi 9/3, Szabó G. 4, Pomázi 3/3, Csákvári 3, Papp B. 2, Horváth R. 2.

Budafok: WEHNER 21/12, Varga D. 12, Horváth M. 11, Tóth Sz. 10, Fehér Cs. 8/3, Steier K. 5, Takács P. 5, Lados 5/3, Kiss M. -, Szőke O. -.


BKG-Príma SE – DEAC U23 105-69 (24-18, 19-16, 26-25, 36-10)

BKG: NAGY BO. 22/9, KHAKONOV 20/9, NAGY BE. 19/6, Kaluha 11/6, Tanács A. 8, Halász Á. 7, Szeleczki 6, Szendrei 4, Debreceni G. 2, Reizer 2, Czakó 2, Ben-Kane 2.

DEAC: KOZÁK M. 21/3, OMENAKA 17, Tóth B. 12/6, Szekeres 8/6, Kozák B. 5, Opre 4, Zsuga T. 2, Nemes -, Mászlé -, Nemessályi -, Szűcs B. -.

A Zöld-csoport állása
HCsapatMGyVDpKpRelatív pont
1.BKG-Príma SE 21 21 0 2035 15351,000
2.Ford Ivanics-Budafok 21 20 1 1847 14500,976
3.Salgótarjáni KSE 20 15 5 1677 13340,875
4.Tiszaújvárosi Phoenix Kosárlabda Klub 19 12 7 1528 14400,816
5.SMAFC 21 13 8 1729 16230,810
6.Bajai Bácska FKE 21 13 8 1651 16740,810
7.MAFC II. 19 10 9 1550 15530,763
8.Sopron KC-Sportiskola 21 9 12 1694 17780,714
9.DEAC U23 20 7 13 1559 16470,675
10.Falco KC Szombathely U23 21 6 15 1641 17850,643
11.Motax-Pápai KC 21 5 16 1462 16750,619
12.EKE Eger KOK 21 5 16 1405 16500,619
13.Alba Fehérvár II. 21 4 17 1575 18630,595
14.Óbudai Kaszások 21 4 17 1568 19140,595
 
 

 

 
 • 3csakegyTFes2018március13.12:58ÚjVálasz
  Idézet: csakugy
  Megnéztem a Miskolci összefoglalót. Egyrészt jó hallani, hogy ilyen sok gyerek van, másrészt szerintem gáz, hogy szinte csak gyerekzsivaj hallatszik.
  ...

  Ne feledjük, hogy nem csak a légiósát kellett nélkülöznie az OSE-nak, hanem a csapatkapitányát is, 2 meghatározó játékos hiányában máris mást mutat ez a TF elleni mérkőzés.

   
 • 2csakugy2018március12.18:32ÚjVálasz

  Megnéztem a Miskolci összefoglalót. Egyrészt jó hallani, hogy ilyen sok gyerek van, másrészt szerintem gáz, hogy szinte csak gyerekzsivaj hallatszik.:) Egy ekkora városba illene egy komolyabb nézősereg B-középpel. A Debrecenhez lehet hasonlítani. Az amerikaival meg jól jártak. Bizonyos, hogy jól belenyúltak a zsebükbe, ha nem az NB1A-t választotta.
  Veszprém nem olyan ütős.
  OSE: A légiós nélkül már gondok vannak.
  TF: 1 nagy örömük lehet: nincs sérülésük az összesen 6 játékosukból, akik a mérkőzéseket végig játsszák. Nem lennék a kispadosok helyében. Csak a létszám miatt kellenek.

   
 • 1Hattori-OSE2018március12.15:40ÚjVálasz

  Azért óriási meglepetésnek egyiket sem nevezném. Kiegyenlített a mezőny, hazai pályán egy TF, Pécs, Miskolc győzelem benne van a pakliban.

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!