Potocnik: Sokan nem hittek bennünk

Körkép - Berényi Sándor szerint az első félidejük vállalhatatlan és szégyenteljes volt. Edzői nyilatkozatok.
 
 
 
 
 

Potocnik: Sokan nem hittek bennünk

Körkép - Berényi Sándor szerint az első félidejük vállalhatatlan és szégyenteljes volt. Edzői nyilatkozatok.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


Tegnap este újabb teljes fordulót rendeztek a férfi NB I/A csoportjában. A BB1.hu a kosarsport.hu és a helyszínen lévő tudósítóink segítségével összegyűjtötte az edzői nyilatkozatokat.

DEAC - Sopron KC 89-96 (22-21, 20-34, 21-22, 26-19)

Berényi Sándor, a DEAC vezetőedzője: Az döntött, hogy ellenfelünk sokkal okosabban kosárlabdázott nálunk. Az első félidő egyszerűen vállalhatatlan, szégyenteljes volt. Alaphibákat vétettünk, semmit nem láttam viszont a pályán az előre megbeszéltekből. A második félidőben már harciasabb arcát mutatta a csapat, de a jó játékkal továbbra is adósak maradtunk. Az utolsó percekben szerzett labdáinknak köszönhetően felcsillant a remény, de nem tudtunk élni a lehetőséggel.

Sabáli Balázs, a Sopron KC vezetőedzője: Fontos volt a jó kezdés. Kihasználtuk, hogy a hazaiak a megszokottnál gyengébb százalékkal értékesítették dobásaikat. A végjátékban fontos labdákat adtunk el, amelyeknek köszönhetően esélyt adtunk a Debrecennek a visszakapaszkodásra. Összességében elégedett vagyok, de sokat kell még tanulnunk, hogy előrébb léphessünk.


Zalakerámia ZTE KK - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 76-81 (15-21, 16-23, 25-18, 20-19)

Bencze Tamás, a Zalakerámia ZTE KK vezetőedzője: Nehéz mit mondani egy olyan meccsről, amikor az első félidőben nem azt csináljuk, amit kell, taktikailag fegyelmezetlenek voltunk. Majdnem mindegyik rangadónkat így kezdünk, túlgörcsöljük, vagy túlerőlködjünk. Alacsonyabb szerkezetben jobban teljesítettünk és sikerült visszajönnünk, de a Falco ennél sokkal jobb csapat, hogy innen elveszítsen egy rangadót. Volt esélyünk a fordításra, de két távoli dobás megpecsételte a sorsunkat.

Szrecsko Szekulovics, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetőedzője: Kétarcú volt a mérkőzés. Mi jobban kezdtünk, mint a ZTE, amely görcsösen játszott meglátásom szerint és sok kinti dobást elhibázott. Sikerült tetemes előnyt szereznünk, ami nem reális Zalaegerszegen. Korán jött az előny és kiestünk a ritmusból, felhozva ezzel a hazaiakat. A végjátékban jobban koncentráltunk és ez döntőnek bizonyult. Fontos mérkőzést nyertünk meg!


Alba Fehérvár - Atomerőmű SE 89-82 (29-30, 18-17, 23-20, 19-15)

Braniszlav Dzunics, az Alba Fehérvár vezetőedzője: Szoros mérkőzés volt, az utolsó negyed utolsó másfél percében védekezésbeli hibákból tudtunk előnyt kovácsolni. A héten sokat utaztunk, és erős ellenfél ellen játszottunk, ez sokat kivett belőlünk. Tudunk ennél sokkal jobb minőségű játékot nyújtani, de ma igazán a győzelem volt a fontos.

Teo Cizmic, az Atomerőmű SE vezetőedzője: Negyven percig kellett volna koncentrálni, de a végén vétettünk négy-öt olyan védekezési hibát, amelyből a Fehérvár pontokat tudott szerezni, valamint a mi dobásaink után a lepattanókat nem tudtuk úgy szedni, mint korábban. Nem igazán tudom azt mondani, hogy elvesztettük a mérkőzést, de azért úgy érzem, hogy ma jobb volt az Alba. Kívánom nekik, hogy a kupában a nyolc közé jussanak!


JP Auto-Jászberényi KSE - Naturtex-SZTE-Szedeák 78-94 (18-27, 11-20, 28-18, 21-29)

Nikola Lazics a JP Auto-JKSE vezetőedzője: – Gratulálok a Szegednek, megérdemelten nyert. A vendégek nagyon agresszívan játszottak, és mi csak a harmadik negyedben tudtuk felvenni velük a versenyt. Tudtuk, hogy nagyon kemény és fizikálisan jó az ellenfelünk, és ezt bizonyították is a szegediek. Elnézést kérek, hogy ilyen ideges voltam, a játékvezetőkről nem akarok semmit mondani.

Andjelko Mandics, a Naturtex-SZTE-Szedeák vezetőedzője: – Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, de biztos voltam benne, hogy a második félidőben a hazaiak feljönnek. A harmadik negyed közepén védekezésben és támadásban is leálltunk, de szerencsére a hajrában ismét mi voltunk jobbak és megnyertük ezt a nagyon fontos mérkőzést. Csirics sérülése után szenzációsan tért vissza, de a többiek is mindent megtettek a győzelem érdekében.


MAFC - KTE-Duna Aszfalt 81-90 (21-19, 24-19, 22-28, 14-24)

Garai Péter, a MAFC vezetőedzője: Nagyon jól működött a játékunk 25-30 percig. Elfogytunk megint és rossz döntéseket hoztunk. Megyünk tovább, próbálkozunk.

Forray Gábor, a KTE-Duna Aszfalt vezetőedzője: A meccsnek azon szakaszában, amikor a magunk javára fordítottuk az eredményt, akkor maximálisan megvalósítottuk, amit terveztünk. A MAFC-nak jellegzetes játéka, hogy cselezik az elzárást, de nincsen elzárás és ebből besprintelnek, amiből készültünk. Ugyanebből nagyon sok problémánk akadt a Jászberény ellen,amikor ezt normálisan védtük, azt a játékrészt meg is nyertük. Ma nem mentünk bele a rohanásba, hanem türelmesen szépen próbáltuk a saját szerkezetünket tartani. Mi abban vagyunk jobbak, hogy 5-5 ellen játszunk. Azt gondolom hogy a türelmünknek és a higgadtságunknak köszönhetjük hogy most nyertünk.


Pécsi VSK-VEOLIA - Kaposvári KK 96-92 (20-20, 19-15, 23-18, 20-29, 14-10)

Csirke Ferenc, a Pécsi VSK-VEOLIA vezetőedzője: Rangadóhoz méltó hangulat és játék volt, mi a szerkezeti váltásunk miatt éppen a Kaposvárral szemben kerültünk hátrányba, de megharcoltunk a magas embereikkel. A negyedik negyedben saját hibáinkkal hoztuk fel az ellenfelet, meg kell tanulnunk taktikai faultokat beütni.

Fekete Ádám, a Kaposvári KK vezetőedzője: A végjátékban a Pécsnek kicsit nagyobb szerencséje volt, de csak gratulálni tudok a játékosaimnak, mert ez a teljesítmény kell, hogy elérjük a céljainkat. Jó volt kaposvárinak lenni.


Szolnoki Olaj KK - Egis Körmend 74-75 (20-21, 20-22, 18-14, 16-18)

Dragan Alekszics, a Szolnoki Olaj KK vezetőedzője: Gratulálok a Körmendnek. Nem találtuk támadásban az egyensúlyt, mind egy-egy, mind 5-5 elleni játékban és ez megbosszulta magát a mai esten. Köszönöm a szurkolóknak a mai fantasztikus hangulatot, biztos vagyok benne, hogy sok ilyen mérkőzésünk lesz még , de tanulva amai estéből meg tudjuk majd hálálni a támogatásukat.

Gasper Potocnik, az Egis Körmend vezetőedzője: Büszke vagyok a játékosaimra, hogy elhitték, ma este nyerni tudunk, mert sokan nem hittek bennünk, hogy egy ilyen jó ellenféllel szemben tudunk győzni. Sokat tanultunk a Velence elleni mérkőzésből, amit jól használtunk a mai esten. Nincs sok időnk örülni a győzelemnek, hiszen készülünk a következő otthoni fontos FIBA-kupa mérkőzésünkre, ahol a cél a győzelem.

 
 

 

 
 • 16moldovan4653262018március12.18:28ÚjVálasz
  Idézet: akagi
  Lehet morogni, de szerintem a meccset teljesen megérdemelten nyerte a Körmend.
  ...

  Zárjuk már le ezt a meccset! Mi mondjuk a magunkét,ők szintén.Az egészben az a jó,hogy hamarosan újra találkozunk a középszakaszban.Ott már vissza kell vágni a Körmendnek!CSAK AZ OLAJ!

   
 • 15akagi2018március12.16:02ÚjVálasz

  Lehet morogni, de szerintem a meccset teljesen megérdemelten nyerte a Körmend.

   
 • 14kymie2018március12.16:01ÚjVálasz
  Idézet: purple
  A fault arányt is tetszene megnézni? Tetszettek volna egy-egyezni, nem csak kívülről hajigálni, biztos több büntetőt dobtok. A 4-ik negyedben, amikor kellett. 3 perc után bónuszban voltatok.
  ...

  Cicabogar, el kell szomoritsalak, de a 6. perc derekan lett meg az 5. hibatok.

   
 • 13nick2018március12.00:41ÚjVálasz
  Idézet: purple
  A fault arányt is tetszene megnézni? Tetszettek volna egy-egyezni, nem csak kívülről hajigálni, biztos több büntetőt dobtok. A 4-ik negyedben, amikor kellett. 3 perc után bónuszban voltatok.
  ...

  Szolnoki oldalon volt 18 fault, körmendi oldalon meg 21. Erre mondhatjuk, hogy nagyjából egál. Volt összesen 9 büntető, ebből 3 a végén, vagyis 39 perc 55 másodperc alatt volt 6 büntető, szemben a szolnoki 22-vel. Persze ez adódhat sok mindenből, de nem arra utal, hogy a bírók húztak a Körmend felé. Az asszisztokat, triplakísérletek számát meg már írták előttem. Most szombaton a Körmend jobb napot fogott ki, egyszerűen ennyi.

   
 • 12szasza452018március11.20:48ÚjVálasz
  Idézet: purple
  A fault arányt is tetszene megnézni? Tetszettek volna egy-egyezni, nem csak kívülről hajigálni, biztos több büntetőt dobtok. A 4-ik negyedben, amikor kellett. 3 perc után bónuszban voltatok.
  ...

  A kívülről hajigálásról: a Körmendnek 24 hármaskísérlete volt a Szolnoknak 27. Öngól!
  Gólpassz: MTE-22, Olaj-9!!! Van még kérdés? (Nyilván a körmendi 22-őt a bírok passzolták... :D)

   
 • 11raptor2018március11.19:59ÚjVálasz
  Idézet: purple
  A fault arányt is tetszene megnézni? Tetszettek volna egy-egyezni, nem csak kívülről hajigálni, biztos több büntetőt dobtok. A 4-ik negyedben, amikor kellett. 3 perc után bónuszban voltatok.
  ...

  Figyu oké, ha ti ennyire biztosak vagytok benne, hogy ezt a meccset elcsalták, akkor könyörgöm a bírókat szidjátok már vazze!!
  Ehelyett ti eléggé ordenáré módon elkezdtetek vagdalkozni jobbra balra a körmendiekkel, eléggé eszetlenül!!
  Most mi tehetünk róla??
  A végén még kiderül, hogy ingyen tejet kaptak tőlünk, vagy mi a tököm :)

  Most komolyan, mégis ti mit csináltatok volna a helyünkben?
  Hát így akkor nem is kell a győzelem vagy mit???
  Persze a kérdés költői, mert asszem lett volna lehetőség példát mutatni erre az elmúlt években nem egyszer, de nem emlékszem, hogy lett volna a megkönnyebbülés helyett bármi más a ti részetekről is!!

  Hidd el, és itt most asszem talán mondhatom, a körmendi többségnek ugyanakkora, ha nem nagyobb meglepetés volt a győzelem!!

   
 • 10westsucks2018március11.18:58ÚjVálasz

  Azért szerintem most már engedjük el ezt a meccset

   
 • 9purple2018március11.18:17ÚjVálasz
  Idézet: nick
  Igen! Meg is látszik ez a fault és büntető arányon. A Szolnok dobhatott 22 büntetőt, a Körmend meg 9-et.
  ...

  A fault arányt is tetszene megnézni? Tetszettek volna egy-egyezni, nem csak kívülről hajigálni, biztos több büntetőt dobtok. A 4-ik negyedben, amikor kellett. 3 perc után bónuszban voltatok. Tudták a marhák, mikor, hogy kell fújni.

   
 • 8lufi2018március11.18:06ÚjVálasz

  Tegnap láttam a sok hozzászólást(párat elolvastam),gondoltam megnézem az uccsó 2 percet. Az Mte a lehető legszarabbul játszotta le az utolsó támadást. 1 pontos hátrányban valóban magunknál tartjuk a labdát a végéig,de kötelező betörni,és 2 pontosra hajtani,vagy fault 2 dobás. Ezzel szemben pörgették az órát,és messziről eldobták,ami nem is ment be. Milosevic vagy szabálytalankodott vagy nem,de itt lehetett volna jobban figyelni,mert eszetlenül játszották le az utolsó akciót. Ha fault volt,akkor be kell fújni,és nem kell figyelni semmi másra.

   
 • 7nick2018március11.18:02ÚjVálasz
  Idézet: vebsztanhalu
  A lényeg, hogy a szürke pásztorok hittek a faluban!
  ...

  Igen! Meg is látszik ez a fault és büntető arányon. A Szolnok dobhatott 22 büntetőt, a Körmend meg 9-et.

   
 • 6westsucks2018március11.17:55ÚjVálasz
  Idézet: nazol
  Nem kell ez. Majd a rájátszásban visszakapjuk, és akkor majd mi írunk vissza nekik, hogy ne sírjatok szegények... De az sokkal fájdalmasabb lesz!
  ...

  +1

   
 • 5lassa2018március11.17:38ÚjVálasz
  Idézet: real7
  Ez volt a meccsben...
  A falusiak nyertek....
  A buckalakok a birokat szidják...
  Nem ők játszottak szarul...
  ...

  Nézzetek rá startra! Ezt a meccset a Körmend jogosan nyerte meg!!

   
 • 4real72018március11.17:15ÚjVálasz

  Ez volt a meccsben...
  A falusiak nyertek....
  A buckalakok a birokat szidják...
  Nem ők játszottak szarul...

   
 • 3nazol2018március11.16:26ÚjVálasz
  Idézet: vebsztanhalu
  A lényeg, hogy a szürke pásztorok hittek a faluban!
  ...

  Nem kell ez. Majd a rájátszásban visszakapjuk, és akkor majd mi írunk vissza nekik, hogy ne sírjatok szegények... De az sokkal fájdalmasabb lesz!

   
 • 2fixking2018március11.16:02ÚjVálasz
  Idézet: vebsztanhalu
  A lényeg, hogy a szürke pásztorok hittek a faluban!
  ...

  Még mindig sírsz, te szegény ...

   
 • 1vebsztanhalu2018március11.15:51ÚjVálasz

  A lényeg, hogy a szürke pásztorok hittek a faluban!

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!