Tovább kapaszkodik a Szeged

Jászberény - A légiósaival kiegészülő vendég csapat már túl nagy falat volt a JKSE-nek.
 
 
 
 
 

Tovább kapaszkodik a Szeged

Jászberény - A légiósaival kiegészülő vendég csapat már túl nagy falat volt a JKSE-nek.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


A bajnoki szünetben a szegedi sérültek közül Boltics és a csapatkapitány Csirics is felépült, s mindketten vállalták a játékot a Jászberény ellen. Így a vendégeknél Juhos, a hazaiaknál pedig Bazsó Brúnó szerepelt csak a sérültek listáján.

Nem úgy kezdődött a mérkőzés, ahogy azt a kecskeméti sikert követően a hazai szurkolók remélték. Más sebességgel kezdett a két csapat, s a keményebb szegediek mind védekezésben, mind támadásban egyértelműen felülmúlták ellenfelüket. Ennek köszönhetően 10 percnyi játék után már 9 pont volt a vendégek előnye.

A játék képe a második negyedben sem változott. A szegediek továbbra is kitűnően dobták a triplákat (7/11 az első félidőben), míg a jászberényiek csak próbálkoztak (7-szer is), de egyszer sem találtak a gyűrűbe távolról. Sokkal jobban dolgoztak a vendégek a palánk alatt is. Boltics remekül irányított, míg Sulovics és Csirics rendre kihasználta a lehetőségeit. Az első félidőben úgy tűnt, hogy a jászberényiekben nagyon benne maradt a szerdai kecskeméti mérkőzés fáradtsága.

A nagyszünetet követően öt percig még a szegediek irányították a játékot, majd erőre kapott a JKSE. A jászberényiek huszonnégy pontos hátrányról kezdték meg a felzárkózást, s elsősorban Rakics, valamint Wallace révén szerezték pontjaikat. Amikor pedig csatlakozott hozzájuk Sejfic is, tovább csökkent a vendégek előnye. A harmadik negyed végére visszajött a mérkőzésbe a Jászberény, hiszen 8 pontra fogyott a vendégek előnye. Mindenképpen érdemes megjegyezni, hogy a hazai szurkolótábor akkor sem hagyta cserben csapatát, amikor úgy tűnt, hogy már eldőlt a mérkőzés.

A záró 10 percben egy ideig őrizte 8 pontos előnyét a szegedi gárda, majd jött a mérkőzés kritikus pillanata, amikor 4 pontra csökkent az előnyük (63-67). Ekkor Mandics mester időt kért, és rendet rakott játékosai fejében. Ismét nőtt a különbség a csapatok között (66-76). Az utolsó 5 perc már nemcsak a játékról szólt. A mérkőzés során többször ide-oda tévedő játékvezetők ítéletei alaposan felkorbácsolták az indulatokat. A hazai kezdőjátékosok közül hárman is kipontozódtak. Lucsics másodikként kapta meg ötödik személyi hibáját (Nelson után és Rakics előtt), miközben Nikola Lazics is reklamált. Mivel nem hagyta abba, két technikait is kapott, azaz a kiállítás sorsára jutott. A hazai csapat teljesen szétesett, s ezt kihasználva a szegediek végül 16 ponttal nyerték meg a találkozót.

A hazaiak egy félidőnyi előnyt adtak ellenfelüknek, s ezt követően a felzárkózás nagyon sokat kivett a berényi játékosokból. A szegediek a látottak alapján megérdemelten nyerték meg a paprikás hangulatban véget érő meccset. No, és nem lehet elmenni szó nélkül Andrija Csirics teljesítménye mellett sem, aki aranykezű varázslóként szinte azt csinált a pályán, amit akart.

Nikola Lazics a JP Auto-JKSE vezetőedzője: – Gratulálok a Szegednek, megérdemelten nyert. A vendégek nagyon agresszívan játszottak, és mi csak a harmadik negyedben tudtuk felvenni velük a versenyt. Tudtuk, hogy nagyon kemény és fizikálisan jó az ellenfelünk, és ezt bizonyították is a szegediek. Elnézést kérek, hogy ilyen ideges voltam, a játékvezetőkről nem akarok semmit mondani.

Andjelko Mandics, a Naturtex-SZTE-Szedeák vezetőedzője: – Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, de biztos voltam benne, hogy a második félidőben a hazaiak feljönnek. A harmadik negyed közepén védekezésben és támadásban is leálltunk, de szerencsére a hajrában ismét mi voltunk jobbak és megnyertük ezt a nagyon fontos mérkőzést. Csirics sérülése után szenzációsan tért vissza, de a többiek is mindent megtettek a győzelem érdekében.

 
 

 

 
 • 20hortisandor2018március11.20:54ÚjVálasz

  A mérkőzésről lehet polemizálni, de vannak itt kérem szürke tények:
  1. A Szeged szenzációsan dobott (Csiricsről ne is beszéljünk, ismét zseniális volt ellenünk).
  2. Mi tragikusan kezdtük a meccset (7/0 hármas, kihagyott ziccerek...) sorolhatnám.
  3. A játékvezetés mindkét részről tragédia volt. Szerintem ezzel a szegedi drukkerek is egyetértenek.
  Ha a szombati teljesítményük után nem tiltják el néhány fordulóra Pappékat, akkor sajnos a szövetségről is megvan a véleményem. Én mindenképpen elgondolkodnék a helyükben külföldről (szomszédos országokból) "hozott" játékvezetőkön. A színvonal is nagyobb lenne (játékvezetés tekintetében), a reklamálósdi is visszaszorulna, és a szurkolók sem gyártanának összeesküvés elméleteket. Anno ez egy időben a jégkorong döntőkön pl. nagyon jól működött, de emlékezetem szerint a fociban is próbálkoztak vele.
  Mindent összevetve én mégis csak gratulálok a Szegednek, de továbbra is hajrá JKSE! És maradt az egyetlen fontos feladat: menekülés a playout elől.

   
 • 19R. Westbrook2018március11.18:32ÚjVálasz

  Megérdemelten nyert a Szeged, a játékvezetés ennek ellenére ismét csalódást keltő volt. Ennél nagyobb csalódás számomra már csak Méhes "Zümi" Gábor volt. Kifejezetten bírtam a közvetítéseit és a stílusát, ki sem néztem volna belőle, hogy ilyen alpári módon tud viselkedni. Kár érte. Vitray, Faragó, Hajdú B. urak ezt biztosan nem engedték volna meg maguknak...

   
 • 18szegedifun2018március11.15:38ÚjVálasz
  Idézet: hajrabereny
  Azt üzenem kis bogaram, hogy fantasztikus az önuralma. Bár meccs közben megütötte volna az egyik mocskos csalót, ha a másodedző nem fogja le, mert ez már tűrhetetlen volt.
  ...

  Jó lenne kulturáltan és reálisan reagálni. Nem nagyon volt az idényben Szegeden olyan mérkőzés, amikor vagy ne össze-vissza, vagy kifejezetten ne a csapatunk kárára tévedtek volna (ebben egy Körmend és egy Szolnok egy pontos vereség volt). A lopott középházi helyről annyit, hogy még van öt forduló - semmi sem biztos - illetve Juhos, Csirics, Boltics nélküli győzelmekkel sikerült a csapatnak maga mögött tartani az üldözőit... Végül arra is szeretném felhívni a figyelmet, hogy Szántai úr, aki nem szegedi, mit írt az ominózus időszakról...

   
 • 17papajozsi2018március11.14:57ÚjVálasz
  Idézet: Gullit
  "Nikola Lazics a JP Auto-JKSE vezetőedzője: – Gratulálok a Szegednek, megérdemelten nyert." Picikém, ahogy kérted, már lapítok is. A mesternek mit üzensz e nyilatkozata után?
  ...

  érdekes módon a nyilatkozatának a második részét valahogy elfelejtetted bemásolni........

   
 • 16TheTransporter2018március11.11:55ÚjVálasz
  Idézet: hajrabereny
  Azt hittem, hogy kapitány gellértnél nincsen lejjebb, de ez a három szeged bérenc megmutatta, hogy mi a "játékvezetés" pöcegödre. Vérlázítóan csalták el a meccset.
  ...

  Sziasztok! Szar a sporik miatt veszíteni. Mi is majdnem megszívtuk tegnap a Gabányiban..Kaptunk 2 pesti játékvezetőt (tőzsér+goda) a Mafc - Kecskemétre.. Hát..tették is a dolgukat rendesen..botrányos volt a fújás amit kaptunk.. Egyre szemetebb dolgok történnek meg a pályán, illetve a szövetség részéről! Fogunk még " nagyokat nézni " az a gyanúm..

   
 • 15maxim2018március11.05:06ÚjVálasz

  Easy W

   
 • 14basketboy2018március10.23:15ÚjVálasz
  Idézet: Bogyó21
  Soha nem szoktam bírózni, most sem fogok, de ez a játékvezetés nálam is kiverte a biztosítékot!!! Grat a Szegednek, csak a Berény!!!
  ...

  Kecskeméten amikor nyertetek ott miért nem szidtátok a bírókat? Ja azért mert lehet, hogy nektek fújtak? Sajnos ma Magyarországon a jv-k a gyenge láncszem a kosárlabdában! Sok embernek rontják el a hétvégéjét!

   
 • 13hajrabereny2018március10.23:01ÚjVálasz
  Idézet: Gullit
  "Nikola Lazics a JP Auto-JKSE vezetőedzője: – Gratulálok a Szegednek, megérdemelten nyert." Picikém, ahogy kérted, már lapítok is. A mesternek mit üzensz e nyilatkozata után?
  ...

  Azt üzenem kis bogaram, hogy fantasztikus az önuralma. Bár meccs közben megütötte volna az egyik mocskos csalót, ha a másodedző nem fogja le, mert ez már tűrhetetlen volt. Lehiggadva már fölül tudott kerekedni a hányingerén, ami ettől a mai bírói kartól rátört. Te pedig akkor jártasd a csipogódat, ha megnézted a meccset, addig örülj a gyalázatos győzelmednek, és a lopott középházi helyeteknek.

   
 • 12dudu202018március10.22:51ÚjVálasz

  Ne kukorékolj fölöslegesen. De majd jöttök még ide pofára esni ;)

   
 • 11Bogyó212018március10.22:28ÚjVálasz

  Soha nem szoktam bírózni, most sem fogok, de ez a játékvezetés nálam is kiverte a biztosítékot!!! Grat a Szegednek, csak a Berény!!!

   
 • 10Gullit2018március10.22:05ÚjVálasz
  Idézet: dudu20
  Undorító Szeged Undorító szegedi szurkolok, undorító szegedi bérenc sporik! ;)
  -4-el nem volt ekkora hangotok. De nem.baj, majd megkapjatok ti még ezt. De akkor ne sírjon a szatok.
  ...

  A te szád sír most, de nagyon. Azért ne szomorkodj, majd legközelebb sikerülni fog.

   
 • 9Gullit2018március10.22:04ÚjVálasz
  Idézet: hajrabereny
  Csirics és Fortune igen kevés lett volna kis barátom, ha ez a három bérencetek nem segít ki titeket, amikor pár pontra feljöttünk.
  ...

  "Nikola Lazics a JP Auto-JKSE vezetőedzője: – Gratulálok a Szegednek, megérdemelten nyert." Picikém, ahogy kérted, már lapítok is. A mesternek mit üzensz e nyilatkozata után?

   
 • 8hp122018március10.21:36ÚjVálasz

  Három negyedben nagyon jól játszott a Szeged, remekül dobták a hármasokat. Lehet ennek ellenére nem nyertek volna, ha a 4 pontra történő felzárkózásnál nem kapcsol "turbó" üzemmódba a bírói hármas. Nem biztos, hogy erre rászorult a Szeged, de rendkívül igazságtalan és bosszantó volt, ahogy a bírók "szerepeltek", sok embernek elrontották az estéjét. Nem szólnék egy szót sem, ha a két csapat egy kiegyenlített, férfias küzdelem után döntött volna a két pontról, még vendég győzelem mellett sem. Gratulálok a Szegednek, hajrá Berény !

   
 • 7hajrabereny2018március10.21:33ÚjVálasz
  Idézet: nafti
  Papp játékvezető nem szokott csalni ő ennyire béna, és a bénaságát tetézi, hogy a hülyesége miatt reklamálóknak technikait ad. Nem szabadna engedni, hogy felnőtt mezőnybe fujjon.
  ...

  Elég féloldalasan béna. Valamiért azt elfelejtették észrevenni, ha szétkönyökölték a szegediek a mieinket a palánk alatt, de fordított esetben minden szart befújtak. Plusz egy tekót, ha meg mertünk szólalni. Vagy kettőt. Színtiszta, undorító csalás volt, semmi más.

   
 • 6nafti2018március10.21:18ÚjVálasz

  Papp játékvezető nem szokott csalni ő ennyire béna, és a bénaságát tetézi, hogy a hülyesége miatt reklamálóknak technikait ad. Nem szabadna engedni, hogy felnőtt mezőnybe fujjon.

   
 • 5dudu202018március10.20:53ÚjVálasz

  Undorító Szeged Undorító szegedi szurkolok, undorító szegedi bérenc sporik! ;)
  -4-el nem volt ekkora hangotok. De nem.baj, majd megkapjatok ti még ezt. De akkor ne sírjon a szatok.

  Méhes Gabika meg szerintem szellemi fogyatékos

   
 • 4hajrabereny2018március10.20:41ÚjVálasz
  Idézet: Gullit
  Szeged bérenc? Nagyon elkeseredett lehetsz barátom, ha ilyen jelzőket használsz.
  ...

  Csirics és Fortune igen kevés lett volna kis barátom, ha ez a három bérencetek nem segít ki titeket, amikor pár pontra feljöttünk. Már majdnem egál volt az állás, amikor ámokfutásba kezdett a narancssárga triótok. Ez volt a nagy helyzet. Köszönjétek meg nekik, utána lapítsál kiscsillag, mert egy ilyen "győzelemre" egy jóérzésű szurkoló nem lehet büszke.

   
 • 3jaszdrukker2018március10.20:37ÚjVálasz

  Irigylem a Szedeákot az extrát játszó Ciric, a magyar magjuk (Wirth, Vágvölgyi, Révész) és a Méhes Gáborék-féle keménymag miatt. Magunkat ugyanakkor végtelenül sajnálom, mert három "érdekes felfogású" ember elvette az esélyét annak, hogy nekünk is szép esténk lehessen.

   
 • 2Gullit2018március10.20:36ÚjVálasz
  Idézet: hajrabereny
  Azt hittem, hogy kapitány gellértnél nincsen lejjebb, de ez a három szeged bérenc megmutatta, hogy mi a "játékvezetés" pöcegödre. Vérlázítóan csalták el a meccset.
  ...

  Szeged bérenc? Nagyon elkeseredett lehetsz barátom, ha ilyen jelzőket használsz. Azt a 12 szegedi triplát nem a bírók süllyesztették el a berényi kosárban, nem a bírók, hanem Csíró papa hintett nektek 33 pontot. Tavaly ilyenkor is nyertünk nálatok, hogy emlékszel, akkor is a játékvezetők miatt? Az pedig meg sem fordult - akár akkor, akár most - a fejedben, hogy esetleg jobb csapat vagyunk? Én minden esetre gratulálok a Szegednek, örülök a győzelmüknek! Hajrá SZEDEÁK!

   
 • 1hajrabereny2018március10.20:15ÚjVálasz

  Azt hittem, hogy kapitány gellértnél nincsen lejjebb, de ez a három szeged bérenc megmutatta, hogy mi a "játékvezetés" pöcegödre. Vérlázítóan csalták el a meccset. Nem kezdtünk jól, de 20 pontos hátrányt is ledolgoztunk, amikor üzembe helyezte magát a bíró trió. Ha Malick nem fogja le Lazicot, akkor szerintem ki is üti az egyik csalót. Remélem valaki megvárja őket. A mieinknek gratulálok, a Szegedieknek nem tudok. Ezzel bevitték valószínűleg a Szegedet a középházba, de valószínűleg ez is volt a cél. Undorító.

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!