El-Amin és Watkins semlegesítésére készül a DEAC

Debrecen - Velkey János szerint a Sopronra jóval nagyobb nyomás nehezedik, hiszen ha kikapnak, akkor ők már tényleg nagyon nehéz helyzetbe kerülnek.
 
 
 
 
 

El-Amin és Watkins semlegesítésére készül a DEAC

Debrecen - Velkey János szerint a Sopronra jóval nagyobb nyomás nehezedik, hiszen ha kikapnak, akkor ők már tényleg nagyon nehéz helyzetbe kerülnek.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


A bajnokság kezdetén a legjobb nyolc közé jutásra is esélyesnek tartott Sopron nagyon nehéz helyzetben van, és bár a katasztrofális szezonkezdés után kezdenek magukhoz térni, minden egyes győzelem égetően fontos lehet számukra a bentmaradáshoz. Január elején úgy tűnt, hogy megindul az SKC szekere, az Európa-bajnok Sasa Zagorac elküldése után legyőzték a Körmend és a MAFC gárdáját is. Ezt követően azonban újra gödörbe kerültek, legutóbbi hét meccsükből hatot elvesztettek. A DEAC hivatalos honlapja Velkey Jánossal beszélgetett.

– Hozzánk hasonlóan ők sincsenek könnyű helyzetben, a rossz szezonkezdés nagyban befolyásolja a teljesítményüket. Az ilyen összecsapásokon az dönt, hogy ki tud motiváltabban és egyben nyugodtabban kosárlabdázni. Nagyon készülünk a mérkőzésre, a szombathelyi találkozó után nem is utaztunk haza egyből Debrecenbe, Budapesten aludtunk, és reggel még a fővárosban edzettünk, hogy minél kevésbé szakítsuk meg a megszokott ritmusunkat – mondta a mérkőzésről Velkey János.

A DEAC egy esetleges győzelemmel nem csak kimászhatna a gödörből, de három meccs előnyre tehetne szert a rivális Sopron-MAFC párossal szemben.

– Bár már csak öt forduló van az alapszakaszból, még mindig nagyon messze van a bajnokság vége. Továbbra is az a célunk, hogy elkerüljük a kiesésről döntő play-outot, ehhez viszont újra el kell kezdenünk gyűjteni a győzelmeket. Szerintem jót tett a csapatnak ez a rövid szünet a bajnokságban, az új érkezőkkel pedig sokat javult a játékunk. A Sopronra jóval nagyobb nyomás nehezedik, hiszen ha szombaton kikapnak, akkor ők már tényleg nagyon nehéz helyzetbe kerülnek. Nekünk most az a legfontosabb, hogy türelmesen és higgadtan játszunk, és mindegy, hogy milyen játékkal, de megnyerjük a mérkőzést – folytatta a fiatal hátvéd.

A két együttes őszi összecsapásán hat pontos DEAC siker született, de sok következtetést nem érdemes levonni abból a mérkőzésből, hiszen jelentősen átalakultak azóta a játékoskeretek.

– Ami leginkább befolyásolja azóta a játékukat, az El-Amin érkezése, ő az, aki képes saját magának is helyzetet teremteni, és elég jó százalékkal is értékesíti azokat. Rajta kívül Watkins semlegesítése lesz még kulcsfontosságú, ő már ősszel is nagyon megnehezítette a dolgunkat. Nagyon fontos, hogy a lepattanóharcot megnyerjük, és a saját ritmusunkban tudjunk játszani. Fegyelmezetten, csapatként kell majd pályára lépnünk, és akkor jó esélyünk lehet megnyerni a mérkőzést – zárta szavait Velkey.

 
 

 

 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!