Kívül és belül is megújulhat a Zete csarnoka

Zalaegerszeg - A nézőtér átalakítása után nemzetközi meccseket is rendezhetnek.
 
 
 
 
 

Kívül és belül is megújulhat a Zete csarnoka

Zalaegerszeg - A nézőtér átalakítása után nemzetközi meccseket is rendezhetnek.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


Kiváló hír érkezett a Zalakerámia ZTE KK és szurkolói számára, ugyanis a zalaegerszegi önkormányzat legutóbbi testületi ülésén a képviselők úgy döntöttek, hogy felújítást terveznek a városi sportcsarnoknál.

Ennek részeként még ebben az évben a sportcsarnok előtti területet felújítják az infrastrukturális fejlesztéseket szolgáló 120 millió forintos keretből. A településfejlesztési programban pedig a külső felújításra, energetikai korszerűsítésre 805 millió forintot biztosított a város közgyűlése. Ez a nyílászárók és radiátorok cseréjét, valamint a külső hőszigetelést jelenti.

Az épület belső modernizálása is még megoldandó feladat, amire Zalakerámia-ZTE Kosárlabda Klub jelentős TAO támogatást nyert el. Ebből a pénzből megvalósulhatna a parketta felújítása, az új eredményjelző berendezés, valamint a kosárpalánkok beszerzése, és emellett az öltözők vizesblokkjait is felújítanák.

Régi adósságot is szeretnének törleszteni a támogatás segítségével, mégpedig a lelátón a mostani padok helyett székek fogadnák a rendezvényekre látogatókat. Ez nemcsak kényelmesebbé tenné a sportcsarnokot a nézők számára, hanem egyben megfelelne a Magyar Kosárlabdázok Országos Szövetsége azon előírásának is, miszerint nemzetközi mérkőzést nem lehet olyan sportcsarnokban tartani, ahol padok vannak, már előírás a székek használata.

Ezért például abban az esetben, ha a ZTE KK vállalná az Alpok-Adria Kupán való indulást, akkor a hazai mérkőzéseit nem tudná Zalaegerszegen megrendezni. Az MKOSZ által támogatott TAO-s beruházásban tehát szerepel a sportcsarnok ilyetén átalakítása. Mindezek megvalósulásához a TAO mellett a 30 százalékos önrészt is biztosítania kellene az önkormányzatnak. Ennek lehetőségét a közgyűlés már megteremtette, de hogy a pénz rendelkezésre álljon, ahhoz még egy közgyűlési döntés kell, ezt március 8-án hozhatják meg - írja a zaol.hu

 
 

 

 
 • 8ositomi702018február23.20:52ÚjVálasz

  Akkor el kéne gondolkodni a mobil lelátokról mert kevesebb lesz a néző!

   
 • 7purple2018február23.20:45ÚjVálasz
  Idézet: csakugy
  Sportfejlesztési programot kell benyújtani, amit aztán elbírálnak. Lényegében pályázni kell. Ergo igen, rá lehet mondani, hogy megnyerték.
  ...

  Szerintem azt a cégek utalják az adójukból. A pályázat egy más tészta. Azt a fidesz adja a csókosoknak.

   
 • 6csezarro42018február23.20:02ÚjVálasz

  Szekezes utan ugy 1400-1500 nezöt tud majd befogadni a csarnok. Nagyon jo lesz nekünk ...
  Szigetelest meg nem fogjak cserelni. Mivel jelenleg nincs szigetelve az epület, igy nincs mit kicserelni rajta, hanem szigetelik az epületet.

   
 • 5Bolognai2018február23.19:32ÚjVálasz

  Parasztvakítás 2. Évad!Egy Magyar kupát se tudnak bevállalni meg egy normális stabil 4.légióst!utánpotlás bázis kőkorszaki...

   
 • 4zsoti2018február23.18:27ÚjVálasz

  azta micsoda tömeg!ahogy szokták régen mondani még a csilláron is lógnak!hajrá ZTE!

   
 • 3szakerto2018február23.18:18ÚjVálasz

  A ZTE meg a nemzetközi szereplés együtt elég hülyén hangzik. :)))

   
 • 2csakugy2018február23.18:10ÚjVálasz

  Sportfejlesztési programot kell benyújtani, amit aztán elbírálnak. Lényegében pályázni kell. Ergo igen, rá lehet mondani, hogy megnyerték.
  Mert szerinted csak úgy kérni kell, egy telefon és aztán jön a lóvé? :D

   
 • 1purple2018február23.17:54ÚjVálasz

  TAO támogatást mióta kell megnyerni? KO.

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!