Februárban Govens élvez prioritást a válogatottnál

Körkép – Ivkovics elmondta, hogy került képbe Horti. Wittmann nem fog játszani, hacsak nem jön közbe valami nagy probléma, Szombathelyen elbúcsúzik a címeres meztől Ferencz és Tóth is.
 
 
 
 
 

Februárban Govens élvez prioritást a válogatottnál

Körkép – Ivkovics elmondta, hogy került képbe Horti. Wittmann nem fog játszani, hacsak nem jön közbe valami nagy probléma, Szombathelyen elbúcsúzik a címeres meztől Ferencz és Tóth is.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


A magyar férfi kosárlabda-válogatott jövő pénteken Litvániában folytatja világbajnoki-selejtező mérkőzéseinek sorát, majd február 26-án Szombathelyen fogadja Lengyelországot. Sztojan Ivkovics szövetségi kapitány pénteken kihirdette bő keretét, a BB1.hu-nak most azt is megindokolta, miért éppen erre a 18 főre esett a választása.

- A litván vagy a lengyel meccs lesz a fontosabb?

- Mindkettő egyformán fontos, mindegyiket komolyan kell vennünk, pláne most, amikor kialakulóban van egy új csapat. Azoknak a játékosoknak, akik itt lehetőséget kapnak, tudniuk kell, hogy minden találkozó egy próba, ahol megmutathatják, hogy alkalmasok-e arra, hogy harcba szálljunk velük a következő, négy év múlva esedékes Eb-re való kijutásra. Sokan vannak a keretből, akik egyáltalán nem találkoztak még ilyen komoly ellenfelekkel, mint a litvánok és a lengyelek. Én csak boldog vagyok, hogy most lehetőségük lesz rá. Annak is örülök, hogy Szombathelyen lesz a lengyelek elleni meccsünk, régen is játszottunk az Aréna Savariában, illetve Sopronban is, most újra Vas megyébe látogatunk, azt hiszem, azzal mindenki tisztában van, hogy Nyugat-Magyarország a kosárlabda fellegvára.

- Eldöntötte már, hogy melyik honosított játékost fogja nevezni februárban?

- Mindkét külföldi velünk lesz, ezen a két találkozón Govens élvez prioritást. Megnézzük, hogy a magyar válogatott tud-e működni egy másik rendszerben, vagy sem. Van már ugyanis egy rendszerünk külföldi centerrel, ami abszolút működőképes, most megnézzük, mi lesz, ha beteszünk egy kisembert. Ezután a két meccs után tudni fogjuk, hogyan tovább, és kiderül, hogy melyik rendszer fekszik jobban a válogatottnak. Lehet, hogy ez a helyzet most a mezőnyembereket még jobban feldobja majd.

- A keretben ott van Wittmann Krisztián is, aki Debrecenben visszavonult a válogatottságtól. Miért?

- Ezt már elmondtam korábban is, nem akarom százszor ismételni magam, szerintem, aki tud olvasni és jó a memóriája, az úgyis tudja, hogy ezek a játékosok továbbra is a csapat tagjai maradnak, és bármikor segíteni fognak, ameddig úgy látják, hogy tudnak tenni valamit a válogatottért. A saját idejüket szánják arra, hogy a fiatal játékosokat segítsék, ez mindenképpen példaértékű dolog. Wittmann nem fog játszani, hacsak nem jön közbe valami nagy probléma, de nem hiszem, hogy ennyi sérülés hirtelen bekövetkezne... Szombathelyen elbúcsúzik a válogatottól Ferencz Csaba és Tóth Norbert is.

- Van viszont egy „új arc” is, Horti Bálint személyében.

- Olyan centert keresünk Keller Ákos mellé, aki képes a brusztolós és alázatos munkára, és tud segíteni Ákosnak pihenni. Én maximálisan bízom Ákosban, mint ahogy eddig az elmúlt öt év során mindig is tettem. Ő ezt meg is hálálta, az, hogy elsőszámú centere lett a válogatottnak, hatalmas siker. Kell egy kiegészítő ember, akinek magas a fájdalomküszöbe, és szívügye a válogatott. Karahodzsics abszolút jó erre a feladatra, van azonban egy másik helyzet, ha Hanga nincs, akkor külföldi kell a külső sorunkba. Horti egyébként eddig is képben volt, és a klubedzőjétől kapott információnk is abszolút pozitívak róla.

- Tóth Ádám és Csorvási Milán kegyvesztett lett?

- Kértem a kluboktól, hogy tegyék világossá a helyzetet, vannak olyan játékosok, akik jelezték a múltban, hogy ha lehet, akkor nem vennének részt a válogatott programjában. Mi eddig sem kényszerítettünk senkit sem, vannak, akik nem tudnak jönni, és vannak, akiket külső okok miatt nem hívunk meg. Minden dokumentálva van a hiányzókról. Ez a kiválasztási rendszer eddig sikeres és eredményes volt (2007-ben a magyar válogatott Mallorcán kivívta az A-divízióban maradást, négy évvel ezelőtt egy pont hiányzott, hogy kijussunk az Eb-re, két éve 6/0-val megnyertük a selejtezőcsoportunkat, tavaly pedig 48 év után meccseket nyertünk, és tovább is jutottunk), mindenkinek a hozzáállására van bízva, ha szívügye a címeres mez, akkor jöjjön, ha nem, akkor nem kell.

- Hanga játékára mekkora esélyt lát?

- A szituáció hasonlít a szeptemberihez, ha Hanga akárcsak egy órával a meccs előtt is jelenik meg, akkor is a csapattal lesz. Úgy gondolom, ő eddig mindent törlesztett a válogatott és az ország felé, és továbbra is egy példakép, bízzuk rá a döntést, ő tudja, hogy az adott pillanatban mi a legjobb neki. Ami neki a legjobb, az nekem és a válogatottnak is a legjobb. Én eddig is kiálltam mellette és most is mindenben támogatom.

- A szoros program miatt a válogatott játékosoknak nem is lesz idejük megünnepelni a Magyar Kupa-győzelmet.

- Ugyan már, mindenki alig várja, hogy a válogatottal legyen! Vasárnap este találkozunk, és hétfő reggel kezdjük is a teljes értékű munkát, koncentrálunk az előttünk álló komoly feladatokra.

- Ön egyébként ott lesz Debrecenben?

- Én mindig ott vagyok, ahol kell. Sokszínű ez a magyar bajnokság, bármi megtörténhet, bárki megverhet bárkit. A legnagyobb favoritok, a Szolnok, az Alba és a Körmend egy ágra került, érdekes lesz, hogy kinek mennyi ereje fog maradni a döntőre. Egy háromnapos tornán nem mindegy, hogy mennyire nehéz meccseket játszanak a fináléig vezető úton. A mások ágon nálam a Falco a favorit.

- Ha már konkrét csapatneveket említett. Mit szól az Alba és a Körmend továbbjutásához a FIBA-kupában?

- Gratulálok mindkettőnek, nagyon fontos a magyar kosárlabdának, hogy csapataink minél tovább érdekeltek legyenek a nemzetközi porondon. Hajrá magyarok!

 
 

 

 
 • 21ficsi2018február15.14:50ÚjVálasz

  LÓRÁNT ???????????????

   
 • 20moldovan4653262018február14.19:07ÚjVálasz

  Hát ahogy leírtátok,tényleg nincs más csak ez az alibi játékos Horti Bálint.Remélem rám cáfol.

   
 • 19pirosf2018február14.19:00ÚjVálasz

  Te,Sztojan,figyeld már a Határ Bettit! Nem hivod be?

   
 • 18purple2018február14.17:22ÚjVálasz
  Idézet: fmhirmondo
  Ha jól emlékszem Tóth Ádám pont itt Fehérváron hisztizett az Izland elleni meccseken hogy fáj a térde, nem tud játszani, stb. Nem is játszott egyik meccsen sem.
  ...

  A szokásos ködösítés, ez az ember úgy hazudik, hogy a szeme sem rebben. Csórit egyszerűen sutba dobta, mert nála Kemal az isten, meg is szolgálta a kb 1,5 pontos átlagával. Tóthtal összerúgta a patkót, de Tóth van annyira normális, nem teregette a szennyest, inkább sérültet jelentett. Lóránt említésétől meg egyszerűen kiütést kap. Egy szokásos szerecsenmosdatás, az sem igaz amit kérdez!

   
 • 17szombathely192018február14.09:14ÚjVálasz

  Kulfoldi centerrel van egy mukodokepes rendszerunk....
  Hagyjuk mar Ivko! Kemal a valogatottban sokat nem tudott hozzatenni. Vannak magyar centerek is tessek jatszatni oket. Azert mert haverod nem kell tolni feleslegesen.

   
 • 16metalcore2018február14.09:13ÚjVálasz

  Komoly politikai karriert futhatna be a (jó) öreg Ivkovics...

   
 • 15raptor2018február13.22:57ÚjVálasz
  Idézet: fmhirmondo
  Ha jól emlékszem Tóth Ádám pont itt Fehérváron hisztizett az Izland elleni meccseken hogy fáj a térde, nem tud játszani, stb. Nem is játszott egyik meccsen sem.
  ...

  Amit Tóth Ádámmal kapcsolatosan írsz sem tűnik helytállónak, mert az alábbiak alapján a májsztró tudott róla, hogy nincs komolyabb baja, tehát akár számolhatott is volna vele!

  "A szurkolók azt találgatták, miért pont a kecskeméti centerre esett a szakmai stáb választása, és miért nem Szabó Zsoltra vagy Hendlein Rolandra.

  - A válasz egyszerű: mindketten elköszöntek már a válogatottól. Korrekt módon, barátságban. Egyébként egyikük sem center, mindketten erőcsatárok, és nekünk most egy klasszikus ötösre volt szükségünk Keller Ákos mögé. Egyébként nem gondolom, hogy komoly gondja lenne Tóth Ádámnak, csak sosem szabad kockáztatni."

  Ergo Csoriból bohócot csinált, Tóthal meg ezek szerint mégiscsak összeveszhetett, hiszen most már nem sérült, de mégsem hívta!

   
 • 14raptor2018február13.22:22ÚjVálasz
  Idézet: fmhirmondo
  Ha jól emlékszem Tóth Ádám pont itt Fehérváron hisztizett az Izland elleni meccseken hogy fáj a térde, nem tud játszani, stb. Nem is játszott egyik meccsen sem.
  ...

  Sokan elfelejtik, és te is rosszul emlékszel, mert bizony Csorvási ott volt a felkészülés során végig, csak amikor Tóth megsérült, akkor éppen nem ővele számolt mint aki végigmelózta azt, hanem inkább behívta Kemalt a semmiből!!

  "Ahogyan azt már többször is megírtuk, Sztojan Ivkovics szövetségi kapitány a Kecskemét centerét, Kemal Karahodzsicsot viszi magával a pénteken kezdődő kolozsvári Európa-bajnokságra Csorvási Milán helyett. Az Egis Körmend kosarasa a BB1-nek beszélt őszintén a döntésről.

  – Még Kecskeméten edzőtáboroztunk, amikor négyszemközt leült velem beszélni a kapitány - kezdte honlapunknak Csorvási. – Azt mondta, hogy a lengyelországi tornára Kemalt viszi el magával, és ha megfelelő lesz a játéka, akkor ő megy az Eb-re, ha pedig nem lesz elégedett vele, akkor hívni fog és engem választ. Természetesen csalódott vagyok, hogy végül itthon kell maradnom, eddigi pályafutásom és életem legnagyobb élménye lett volna az Eb-részvétel. Nem esett jól, de tovább kell lépnem - folytatta, majd azt is megkérdeztük tőle, hogy igazságtalannak tartja-e a döntést.

  – Erre nem szeretnék inkább válaszolni, teljes mértékben a szövetségi kapitány döntése és felelőssége, hogy kit hív be a keretbe. Ezzel nem lehet mit kezdeni - mondta a center"

  Ezek után van még csodálkozni való azon, hogy lemondta a válogatottságot????
  Szerintem senki sem szereti ha "szórakoznak" vele!!

   
 • 13fmhirmondo2018február13.20:28ÚjVálasz

  Egyébként meg ezelőtt nem is olyan sokkal a fórumozók többsége azon marakodott hogy mit keres Tóth a válogatottban???!! Egy favágó egy bunkó stb stb.
  Szóval érdekes egy nép vagyunk, nekünk semmi nem jó.
  De így szép az élet HAJRÁ MAGYARORSZÁG!! HAJRÁ MAGYAROK!!!

   
 • 12fmhirmondo2018február13.20:24ÚjVálasz

  Ha jól emlékszem Tóth Ádám pont itt Fehérváron hisztizett az Izland elleni meccseken hogy fáj a térde, nem tud játszani, stb. Nem is játszott egyik meccsen sem. Sőt a masszőr ott azt mondta másnap viszik valami orvosi vizsgálatra. Ezután Tóth azt kommunikálta hogy komoly a baj. Ezután kénytelen Ivkovics behívni Karahodzicsot, az idő rövidsége miatt, mert ő legalább ismeri a szisztémáját.
  Közben meg Tóth két hét múlva játszott az Olajban edző meccseken.Szóval valószínű kamuzott a sérüléséről, és szarban hagyta az utolsó pillanatban a csapattársait. Persze hogy többet nem kell mennie.
  Csorvási esete kristály tiszta. Ő maga kérte hogy ne kelljen mennie többet a válogatottba.Erről Zsebe Ferenc klubigazgató ki is adott egy közleményt.
  Heindlein és Szabó pedig mindketten már évekkel ezelött lemondták a válogatott szereplést!

  Sajnálom hogy Lóri nem válogatott ,de ez már lerágott csont,de annak meg örülök hogy Filipovity Márkó kerettag!! Sok sikert neki!!
  Felesleges fikciókat gyártani hogy mi lenne ha ... ki lenne ha itt lenne, meg mi lenne ha ezzel ez játszana. Teljesen felesleges. Aki van annak kell szurkolni. Egyenlőre jó eredményeket ért el VÁLOGATOTT!

   
 • 11mzszol2018február13.20:02ÚjVálasz

  Érdekes: J. Jones pl. senkinek nem hiányzik? Tavaly nyár elején még ott volt a válogatottal (vagy korábban), akkor sérülésre hivatkoztak. Tóth Ádám pedig (legalábbis magyar bajnoki szintjén) soha nem volt ilyen formában. Fogyott, erősödött, élmény passzai vannak. De Jonest és Kemált összehasonlítani???

   
 • 10maribor2018február13.19:31ÚjVálasz
  Idézet: moldovan465326
  Mármint Tóth Ádámmal veszett össze.Hát ez az Ivkó nem százas.Alig van használható center Magyarországon,de azzal a kevéssel is összeveszik.Tóth Ádám most lendült formába.
  ...

  Szabó Zsolt is lenyilatkozta már évekkel ezelőtt, hogy többet nem lesz válogatott.

   
 • 9maribor2018február13.19:30ÚjVálasz
  Idézet: sedmakfun
  +1 Továbbá: Hendlein?
  ...

  Hendlein már nem tudja vállalni a válogatottat

  http://www.bb1.hu/tartalom/cikk/27038_hendlein_mar_nem_tudja_vallalni_a_valogatottat

   
 • 8sedmakfun2018február13.18:23ÚjVálasz
  Idézet: moldovan465326
  Mármint Tóth Ádámmal veszett össze.Hát ez az Ivkó nem százas.Alig van használható center Magyarországon,de azzal a kevéssel is összeveszik.Tóth Ádám most lendült formába.
  ...

  +1 Továbbá: Hendlein?

   
 • 7csezarro42018február13.17:57ÚjVálasz
  Idézet: reggiemiller
  Csorvási nem tudom miért kérdés, ő írásban lemondta a válogatottságot. Zsebe adta ki a közleményt. Tóthtal meg nyilván összeveszett...

  Hangára okosan rárakta a nyomást :)
  ...

  Hanga mar lenyilatkozta, senkit nem enged el a Barca valogatottba. Ez nem az ö döntese.

   
 • 6moldovan4653262018február13.17:47ÚjVálasz
  Idézet: reggiemiller
  Csorvási nem tudom miért kérdés, ő írásban lemondta a válogatottságot. Zsebe adta ki a közleményt. Tóthtal meg nyilván összeveszett...

  Hangára okosan rárakta a nyomást :)
  ...

  Mármint Tóth Ádámmal veszett össze.Hát ez az Ivkó nem százas.Alig van használható center Magyarországon,de azzal a kevéssel is összeveszik.Tóth Ádám most lendült formába.Esküszöm,ha valaki nem szereti Lórántot én biztosan nem,de félre kellene tenni a hülyeséget és le kellene ülni megbeszélni a dolgokat,mert egy ilyen tudású játékosra szükség lenne.A másik magas ember Szabó Zsolt.Vele mi a helyzet?

   
 • 5pirosf2018február13.17:43ÚjVálasz

  Bálint úgy került képbe,hogy egyszerűen nincs más.

  Ha én 210 lennék és 110 kiló valószinű engem is beválogatna.
  Annyit kb. én is hozzá tudnék tenni.
  Magyar kosárlabda,2018.

   
 • 4reggiemiller2018február13.17:25ÚjVálasz

  Csorvási nem tudom miért kérdés, ő írásban lemondta a válogatottságot. Zsebe adta ki a közleményt. Tóthtal meg nyilván összeveszett...

  Hangára okosan rárakta a nyomást :)

   
 • 3bball242018február13.17:13ÚjVálasz
  Idézet: szagértő
  Ivkó elmondása szerint ők nem akarnak jönni. Erről azért megkérdezhetné a bb1 egy interjú keretében a 2 érintettet. Könnyen lehet, hogy ők mást állítanának...
  ...

  Nem mondott neveket. "... külső okok miatt nem hívunk meg" kiket? Kit? Milyen külső ok?

   
 • 2szagértő2018február13.16:59ÚjVálasz

  Ivkó elmondása szerint ők nem akarnak jönni. Erről azért megkérdezhetné a bb1 egy interjú keretében a 2 érintettet. Könnyen lehet, hogy ők mást állítanának...

   
 • 1bball242018február13.16:32ÚjVálasz

  Értem. Szóval miért nincs Csorvási és Tóth a válogatottban?

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!