"A litvánok ellen több lehetőségünk lesz a saját akaratunkat érvényesíteni"

Miskolc - Székely Norbert nem tartja feltétlenül esélyesnek a magyar válogatottat, nagyon komoly, kiélezett, ki-ki meccsre számít.
 
 
 
 
 

"A litvánok ellen több lehetőségünk lesz a saját akaratunkat érvényesíteni"

Miskolc - Székely Norbert nem tartja feltétlenül esélyesnek a magyar válogatottat, nagyon komoly, kiélezett, ki-ki meccsre számít.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


Mint ahogy arról szombaton beszámoltunk, női válogatottunk 71-64-es vereséget szenvedett Miskolcon az Oroszország elleni Eb-selejtező mérkőzésén. Az első félidőben a vendégek uralták a játékot, a másodikban már inkább a mieink akarata érvényesült, de a bravúr elmaradt. Székely Norbert szövetségi kapitányt kértük meg, hogy mondja el véleményét a találkozóról.

- Az eredményt tekintve azt gondolom, hogy elégedettek lehetünk, ez az orosz csapat sajnos jobb, mint a magyar - kezdte a kapitány. - Nem csak nálunk, hanem Európában sok együttesnél is erősebb, sőt, a világon is meghatározó. Az más kérdés, hogy mostanában nem érnek oda a legjobbak közé. Látszik viszont, hogy egy komoly játékosállománnyal milyen szakmai irányvonal érvényesül. A mutatott játékunk még nem tökéletes, abban mindenképpen javulnunk kell. Az idő rövid, de megpróbálunk mindent, hogy át tudjuk programozni a dolgokat. Ugyanúgy ambivalens érzéseim vannak, mint a mérkőzés után, visszanézve a találkozót, most is ugyanazokat látjuk, mint akkor. A realitás a különbség tekintetében jóval nagyobb Oroszország javára, de azt is látni kell, hogy a mi játékosaink hazai pályán, a közönség támogatásával sok mindent tudtak kompenzálni. Játékban azt éreztem, hogy az oroszok erősebbek nálunk, gyakorlatilag minden helyzetben kötelező megverniük minket.

Nem sok idő van a pihenésre, hiszen szerdán egy újabb kemény feladat vár lányainkra. A kvalifikáció szempontjából egy rendkívül fontos összecsapás következik Litvánia legjobbjai ellen, akiket ősszel idegenben már sikerült elkapni.

- Litvánia jó csapat, de nem olyan erős, mint Oroszország. Az egyéni képességeik három-négy játékosnál ütik meg az oroszok szintjét, ők azonban nagyon jók. Tapasztaltak, Euroligában edződnek, és a szakmai stáb is komoly munkát tesz hozzá. Úgy gondolom, hogy több lehetőségünk lesz a saját akaratunkat érvényesíteni, mint szombaton. Az kell, hogy ezt kitartóan tegyük, ne pedig csak a második félidőben. Hiszek abban, hogy ezt a mérkőzést először is szorosan tudjuk tartani, másodszor pedig abban, hogy meg is tudjuk nyerni. Nem tartom feltétlenül esélyesnek a magyar válogatottat, nagyon komoly, kiélezett, ki-ki meccsre számítok - zárta szavait Székely.

A C-csoport állása
HCsapatMGyVDp-Kprel.p.
1.Oroszország 3 3 - 257-1631,000
2.Magyarország 32 1 274-1890,833
3.Litvánia3 1 2 251-1980,666
4.Albánia 3-3 146-3780,500
 
 

 

 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!