Nagyon meglepte a Nyíregyházát a Honvéd

B-csoport – Két győzelemmel folytatta szereplését a hazatérő Puskás-csapat. Az OSE szoros rangadót nyert, a Veszprém tovább üldözi.
 
 
 
 
 

Nagyon meglepte a Nyíregyházát a Honvéd

B-csoport – Két győzelemmel folytatta szereplését a hazatérő Puskás-csapat. Az OSE szoros rangadót nyert, a Veszprém tovább üldözi.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


A 18. fordulóra kiírt mérkőzésekkel, illetve korábbról pótolt, valamint előrehozott találkozóval folytatódott a küzdelem a másodosztályban az elmúlt héten.

A Piros-csoportban a hazai pályáját újra elfoglaló Honvéd rögtön két sikerrel köszöntötte szurkolóit: előbb a Vásárhely ellen állt talpra mínusz húszról, majd a dobogós Nyíregyházára vert húsz pontot. Az éllovas OSE is fordított, az igencsak kellemetlen ellenfélnek számító PVSK-Kronosz ellen. Az első helyezett együttest tovább üldözi a Veszprém, mely a Nagykőrös elleni hazait húzta be. A TF az MTK-t győzte le, a Vasas fiataljai remek hajrával megnyerték a MEAFC elleni idegenbeli találkozót, míg a pécsi fiatalok a Győr otthonában javítottak.

A Zöld-csoportot hibátlanul vezető BKG száz dobott ponttal győzött az Óbuda vendégeként. A SMAFC a Baja elleni bajnokiját pótolta és győzött is, míg a Salgótarján a DEAC U23 ellen halasztott anno, ezt a találkozót nyerte most meg.

NB I/B, 18. forduló

Piros-csoport

Nehéz ellenfél ellen, idegenben is nyert az OSE

Egy erőltetett menet utolsó állomásához érkezett Pécsre az OSE, ez volt 13 nap alatt a negyedik meccse, melyből hármat idegenben kellett megvívni. Így hát kilométerben sem a lábakban, sem utazásban nem volt hiány, plusz az előzetesben Vavra által említett – a kupa oltárán keményebb – terhelés miatt is érdekes meccs várt az oroszlányiakra – összegzett az OSELions.hu.

Ehhez képest sebességben nem volt probléma, sorra dolgozták ki az üres helyzeteket a vendégek, de nem hogy a triplák, a ziccerei is kimaradtak, ami nem jellemző rájuk. Ebből lehetett leszűrni a fáradtságot, ami úgy tűnik, nem csak fizikai volt. Éltek is a hazaiak a lehetőséggel, bár a szerencsével sem álltak hadilábon, hanyattesős ziccer, palánkos tripla, 7-2-nél, öt perc játék után jöhetett is az első időkérés az OSE részéről. Ennek eredményeként jobban sikerültek a befejezések, előbb Bödör egy duplával, majd Kovács, Madár és Sömenek egy-egy triplával jelentkezett be, jelezve, hogy ide sem feltartott kézzel érkeztek.

Megjött a ritmus támadásban, ám ezúttal a védekezésükben akadtak rések, így az elsővel ellentétben gólzáporos negyedet produkáltak a felek, melyből a félidőt jelző dudaszóig a vendégek kerültek ki győztesen, igaz, csak két ponttal. A szünetet követően egy darabig felválta estek a kosarak, ám a negyed derekára kezdett ellépni a PVSK. Az addig jól brusztoló Spagnolón folyamatosan hárman lógtak a palánk alatt, többször elmaradt a várt sípszó, amire a túloldalról érkezett válasz. Főként Demeter és Krnjajski volt elemében, mindig találtak rést a vendég védelmen.

A záró etapot hatpontos hátrányból kezdő Oroszlányon látszott a küzdés, de amerikai centerüknek ebben a szakaszban nem igazán volt társa, így nem csökkent a különbség, sőt, hat perccel a vége előtt kilenc egységnyire hízott a hazai előny. Ekkor jött egy szerkezetváltás, négy kisemberrel álltak fel Spagnolo mellett, ami gyökeres változást eredményezett. Agresszívabbak lettek védekezésben, nem engedtek könnyű betöréseket és gyors támadásokkal, labdajáratással pillanatok alatt fordítottak a meccs képén. Sorrendben Madár-, Illés-, Kiss Kornél-, Madár-triplák következtek, melyet Kiss fejelt meg két értékesített büntetővel, 72-64-ről 74-76 lett. A találkozó utolsó perce a büntetőzés jegyében telt, mindkét csapat hibázott belőle, az OSE a kevesebbet, és taktikus játékkal hozta le az újabb fontos végjátékot.

Vavra András, az OSE vezetőedzője: Azt beszéltük a kollégákkal a meccs előtt, hogy ilyen sorozat és a heti edzésmunka után nagy erőpróba lesz a teljes csapattal kiálló Pécs legyőzése, amiben bármi benne lehet. Ismét megvolt az a mentális erő a csapatban, hogy ezt az igencsak nehéz feladatot így is megoldja, ami azt gondolom, nem kis teljesítmény az utóbbi hetek terhelése mellett. Nem sok csapat hozta volna le a Nyíregyháza, Győr, teljes Pécs elleni idegenbeli meccseket három-nullával, főleg tizenhárom nap alatt, megspékelve még egy hazai meccsel közte. Most már teljes gőzzel a kupára koncentrálunk, ott is meg fogunk tenni mindent becsülettel.

PVSK-Kronosz Kiadó – OSE Lions 77-80 (14-13, 22-25, 23-15, 18-27)

PVSK: KRNJAJSKI 22/3, DEMETER A. 21, Antóni 15/6, Popgyákunik 6, Berkics 5/3, Bíró L. 4, Riskó 4, Kővágó-Laska -, Benke K. -.

OSE: SPAGNOLO 22, Kiss K. 17/9, Madár A. 14/9, Illés M. 11/6, Kovács G. 6/3, Sömenek 5/3, Bödör 2, Zsíros P. 2, Kiss Á. 1.


A Nagykőrös az első és a harmadik negyedben tudta meglepni a Veszprémet

Az idén valamennyi fellépésükön diadalmaskodott vendégek felütésként igazolták, hogy jó formában vannak, ugyanis az eredményjelző-tábla fél perc után nulla–négyet, majd egy percet követően nulla–hetet mutatott. Ebben a szakaszban elcsúszott a hazaiak védekezése, miközben a másik térfélen idegesen pattogtattak, rossz megoldásokkal vétették észre magukat. Az elméretezett átadások és meg nem értések „tengerében” Mérész-mester magához hívta az övéit, akik a „fejtágító” után sem találták a gyűrűtől való távolságot; a harmadik minutumban négy–tizenkettő volt az állás. Az egyetemisták nyögvenyelősen ocsúdtak fel a hidegzuhanyból, ráadásul közben sok kinti próbálkozásuk tévesztett célt. Persze a „sólymok” sokmozgásos hátsó alakzata is hozzájárult a bosszantó hibákhoz, ahhoz, hogy a – belázasodott Helmeczi Andrást nélkülöző – veszprémiek lassan vették fel az üzemi hőfokot (5-17). Aztán Schéda Martinék a hullámvölgyből kikászálódva próbáltak javítani a játékukon (…egyidejűleg a szurkolói megítélésükön), ám hiába lettek valamivel egységesebbek és határozottabbak, a bejátszásokat lefülelt rivális jelezte: most is rágós falat óhajt lenni (12-21). A mérkőzés első fordulópontjához akkor érkeztünk el, mikor elkezdtek „ülni” a HOYA-triplák, de ahhoz, hogy a kritikus perióduson átlendüljenek, szükség volt a harcosságukra is (22-24) – számolt be a VeszprémKosár.hu.

Figyelmesebbek és összeszedettebbek lettek Hegedűs Gergelyék, akik ha némi kihagyással is, de „megérkeztek” a csatába. Ez már egy másik veszprémi csapat volt – nem az a görcsösen viaskodott –, jóllehet még jegyezhettünk fel gikszereket, amik borzolták a kedélyeket. A tizenötödik percben, a labdaszerzéseknek köszönhetően sikerült átvenni a vezetést (29-28), a mind akaratosabb vendéglátók igyekeztek a saját játékukat előtérbe tolni. A nemrég még deréksérüléssel bajlódott Körtélyesi Gergely újfent klasszis teljesítményt nyújtott, elsüllyesztett két hárompontost is, aminek révén megnyugtatóbb lett a különbség (39-31). A hazai gárda a nagyszünet előtt komoly nyomást helyezett a Pest megyeiekre, akik bajosan reagáltak a feljebb kapcsolt, jobb dobóformába került és sikeres triplákkal „operált” bakonyiak erődemonstrációjára (44-35).

Noha a fordulást követően Kovács Soma is bedobott egy hármast a kígyótérről (47-37), a vetélytárs a folytatásban agresszívabb lett, s ezzel a stílussal – ha rövid időre is, de – kizökkentették a helyi kedvenceket a ritmusukból. Egy nulla–tízes rohamnak tudható be, hogy négy percen belül egalizáltak, vagyis újabb kellemetlenkedésekkel jelezték: a derbin egy pillanatra sem szabad megnyugodni, illik őket nagyon komolyan venni (47-47). Az öltözőben maradt hazaiak kisvártatva rendezték a sorokat, és tyúklépésben szakadtak el a Molnár Miklós dirigálta üldözőiktől (53-47). Az egyetemisták (…lévén, nem volt könnyű dolguk, ezt támasztotta alá a lefújásig felírt huszonegy eladott labdájuk, igaz, a másik oldal ezen kategóriában felülmúlta őket) egyszerű, de hatásos recepthez nyúltak: távoli dobásokkal próbálkoztak, amikből ugyan maradtak ki, ám a nagy számok törvénye alapján több is behullott a gyűrűbe (59-51).

Hétpontos HOYA-vezetésről indult a záró felvonás, ami előrevetítette, hogy a későbbi sikerért bizony meg kell dolgozni (63-56). Mindkét alakulat inkább kintről „tüzelt”, s bár eleinte kimaradtak a helyzetek, később itt is, ott is eredményesek lettek a felek (67-61). A faultokat is bőszen gyűjtött Hegedűs a kipontozódása előtt még megtolta a csapata szekerét, gondoskodott arról, hogy a lendület ne fogyjon el a hajrá előtt (74-61). A terheket egymás között jól elosztott veszprémiek pontosabbak és koncentráltabbak lettek, a megnyugvásuk azt hozta magával, hogy a csata kezdett eldőlni (80-66). Persze hátradőlni nem lehetett a képzeletbeli karosszékben, mert az ellen kisebb-nagyobb szabálytalanságokkal tördelte szét a játékot, amivel nem csak a hazaiakat, hanem a sípmestereket is zavarba hozták, akik néha frusztráló ítéleteket hoztak. Igaz, ezen malőrök már nem osztottak, nem szoroztak, a nem mindennapi lepattanó-csatában is diadalmaskodott Pavlovicsék (…a mutatót ötvenhárom–harminchatra hozták), a kihagyásaik dacára okosan tartották az előnyüket.

Mérész Csaba, a Veszprém vezetőedzője: Köszönöm a tanítványaimnak, hogy a bennünket sújtó betegség- és sérüléshullám közepette így álltak a bajnokihoz, mindnyájuknak gratulálok. Persze, a még jobb eredményekért tovább kell dolgoznunk.

HOYA-Pannon Egyetem Veszprém – Nagykőrösi Sólymok KE 87-78 (17-22, 27-13, 19-23, 24-20)

Veszprém: Hegedűs 18/6, KÖRTÉLYESI 17/9, PAVLOVIC 17/3, KOVÁCS S. 15/6, Schéda 14/3, Pável D. 3, Balázs B. 3/3.

Nagykőrös: MOLNÁR M. 33/12, TÓTH V. 17/3, Lakosa Á. 13/3, Fehér P. 8/3, Kónya 2, Kocsis M. 2, Dorverkinger 2, Mácsai 1, Fehér Á. -.


A Nyíregyházát is elkapta a Honvéd

Budapesti Honvéd SE – Nyíregyháza Blue Sharks 95-75 (29-11, 21-31, 27-15, 18-18)

Honvéd: Mucza 16/6, Tóth B. 13/3, Pintér D. 13/9, Martinez 10/6, Stefán D. 10, Kováts 9/3, SZALAY 9/3, Bea B. 7/6, Máté M. 6/3, Hargitai 2, Tichov -, Bea G. -.

Nyíregyháza: Czura 20, Bus I. 15, Sztojanovics 13/3, OLÁH Z. 10/3, NAGY K. 7, Mokánszki 4/3, Czinger 4, Sitku M. 2, Fazekas -.


Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC – PVSK-Kronosz Kiadó 76-80 (18-19, 17-22, 23-17, 18-22)

Győr: RUJÁK B. 20/3, Nárai 12, Gáll 12/6, Gombás 11/9, Puszta D. 8/6, Domsitz 4, Csaba Gy. 4, Nagy T. 3/3, Geiger 2, Kámán B. -, Horváth Á. -.

PVSK: KRNJAJSKI 24/6, DEMETER A. 17/9, Antóni 11/3, BENKE K. 10/6, Bíró L. 6, Berkics 4/3, Riskó 4, Kővágó-Laska 2, Popgyákunik 2.


A sírból hozta vissza a Honvéd

A Kosársulinak indult jobban a Honvéd elleni meccs, a kezdeti vezetés után azonban a szakmát éppen az alföldi városban kitanuló, ott nevelkedő Kovátsot nem tudták tartani: 8. pontja után már a Honvéd örülhetett. Nem tartott sokáig az öröm: Vas, Szabó és a fiatal Bálint szorgalmasan gyűjtötte a pontokat, fejenként 7-et jegyeztek, mindez pedig a negyed végén 14-25-ös vendégvezetést eredményezett – írja a VásárhelyiKosársuli.hu.

Rövidesen Béres iratkozott fel a 7 pontosok listájára, majd a padon kezdő Pavlovic és Varga juttatta a gyűrűbe a labdát. Nem igazán tudtak válaszolni a pályájukat ezen az estén újra visszakapó fővárosiak, akik rövidesen már 22 pontos hátrányban találták magukat. Nem igazán ment Puskás Artúr fiainak a dobás, a 16. percig 23/6-os mutatót produkáltak. A nagyszünetig valamelyest javult Stefánék teljesítménye, a pihenőig jóval a lélektaninak számító 20 pontos határon belülre jöttek (44-30).

Jót tett a szusszanás a budapestieknek, akik alaposan bekezdtek, és 9-2-es rohanással 46-39-re közelítették meg a kisebb gödörbe kerülő Szabó Péteréket. Időkéréssel próbálta nyugtatni legénységét Utasi Gábor, de ha beindul a szekér, akkor nincs megállás, a Honvéd nem torpant meg: 4 pontra zárkózott föl, főként Mucza és Kovács vezérletével. A kék-sárgáknál Szabó és Pavlovic húzta ki társait a slamasztikából, akik Béres büntetőivel jutottak némi levegőhöz a periódus végére (56-60).

Lendületbe jött a nagy múltú budapesti gárda, Mucza és Kovács diktálta a tempót, előnyhöz juttatva csapatukat. 63-62-nél még 5 perc volt vissza, újítania kellett az elmúlt hónapban nagyot játszó, ám sérüléssel küzdő Molnár nélkül felálló Csongrád megyeieknek. Ez viszont olyannyira nem akart összejönni, hogy a Honvéd 12 pontjára csak 4-gyel tudtak válaszolni ebben az időszakban (69-64). Ennek ellenére még az utolsó percben is volt esélye a győzelemre a Hódmezővásárhelynek, de már nem sikerült kiénekelni a győzelmet a piros-fehérek szájából, a végeredmény Honvéd–Kosársuli 81-76.

Puskás Artúr, a Honvéd vezetőedzője a klub Facebook-oldalán:Gratulálok a srácoknak, elképesztő győzelmet arattak. Több szurkolónk csak legyintett, mikor huszonkét pontos hátrányba kerültünk, pedig ők már megéltek cifra dolgokat a csapat mellett. Nem adtuk fel, változtattunk védekezésünkön, limitáltuk az eladott labdáinkat és megfordítottuk ezt, a számunkra több szempontból is fontos rangadót. Nagyon vártuk, hogy végre hazajöhessünk, emlékezetes meccsel ünnepeltük meg. Köszönöm a csapatnak ezt a remek születésnapi ajándékot!

Utasi Gábor, a Vásárhely vezetőedzője: Az első félidőben idei legjobb játékunkat nyújtottuk, de ez is kevés volt. A harmadik negyedben keményebb védekezésre váltott ellenfelünk, amivel nem tudtunk mit kezdeni.

A 9. fordulóból pótolták, szerdán:

Budapesti Honvéd SE – Vásárhelyi Kosársuli 81-76 (14-25, 16-19, 26-16, 25-16)

Honvéd: Mucza 22/12, KOVÁTS 21, Tóth B. 10/3, Pintér D. 10, Máté M. 8/6, Stefán D. 4, Szalay 2, Fülöp L. 2, Bea B. 2.

Vásárhely: SZABÓ P. 18/6, Bálint E. 18, PAVLOVIC 15/3, Béres N. 9/3, Vas P. 9/3, Varga Z. 7/3, Horváth M. -, Gajics -.


A TF nyerte a fővárosi rangadót

Ha azt mondjuk, hogy pocsékul kezdte a mérkőzést az MTK, akkor visszafogottan fogalmaztunk, ugyanis hét perc elteltével 15-3-ra vezetett a hazai gárda. A negyed végére kicsit közelebb férkőztek a vendégek (17-9) – jelezte a törökbálintiak honlapja.

Aztán úgy tűnt, hogy beindul a vendég gépezet, hamarosan 17-16-ra felzárkózott az MTK. Utána többször is volt egypontos különbség, de a vezetést nem tudta átvenni, sőt a félidőben 5 pont volt a különbség (30-25).

A harmadik negyed eleje az MTK-tól már-már megszokott, érthetetlen gyenge kezdést hozta, és 3 perc elteltével 38-27-et mutatott az eredményjelző. Innen aztán görgették maguk előtt a hátrányt a vendégek. A záró felvonás előtt 50-39-re vezettek a hazaiak.

Rossz döntések, nem megfelelő vállalások, pontatlan befejezések jellemezték az MTK támadójátékát a negyedik negyed elején is, és nyolc perccel a vége előtt elúszni látszott a hajó (54-39). Bár voltak fellángolásaik, és sokáig reménykedtek abban, hogy átszakad a gát, de nem így lett. A TF-BP biztosan nyerte meg a mérkőzést.

Bódi Ferenc, az MTK vezetőedzője: Nem játszottunk ma jól, nagyon megilletődötten kezdtük a mérkőzést. A védekezés jól működött, amikor a megbeszélteket koncentráltan betartottuk, viszont pontatlanok voltunk és rossz döntéseket hoztunk támadásban. Összességében sokkal nagyobb energiával, több munkával és óriási koncentrációval kell ezeket a találkozókat megvívni, ahol döcög a játékunk.

A 16. fordulóból pótolták, pénteken:

Tehetséges Fiatalok Basketball Players – MTK Törökbálint 66-60 (17-9, 13-16, 20-14, 16-21)

TF: Kerkai 14/6, Beák G. 13/9, Filipovics 11/3, DEBRECENI D. 11, SZOBI 10/3, Csabák 4, Buzás B. 3.

MTK: BOINITZER 13/3, Jakab P. 13/6, BIHARI 9, Dobos M. 7/3, Szabó T. 6, Máriás 5, Nagy Sz. 5/3, Horváth B. 2, Bognár -, Nagy A. -.


Csak utánpótláskorú játékosokkal is nyert a Vasas

A továbbra is a Moravcsik Áron, Katona Róbert kettős nélkül, azaz jelenleg csak 22 év alatti (egészséges) játékossal rendelkező felnőtt gárda betegség miatt elvesztette Völgyi Marcellt és a Csík-testvéreket is erre a derbire, így nem túl jó kilátásokkal, ellenben a vásárhelyi diadal miatt némi extra önbizalommal felvértezve érkezhetett Miskolcra – írja a MEAFC elleni találkozóról a Vasas honlapja.

A meccs nem indult jól a Vasas szemszögéből, elég gyorsan meglépett 14 ponttal a korábbi Vasas-ásszal, Timkó Norberttel felálló MEAFC, mely Szögi Ádám nélkül is igen ponterős tudott lenni a Drahos, Takács páros révén, a Faragó-tanítványok pedig nem igazán tudták az egyébként jó ritmusú játékukat pontokra váltani, valamint védekezésben is folyamatosan kihasználta hibáikat a Walke-had.

A második etaptól viszont változott a felállás, egyre inkább összeállt a Vasas játéka, és az első félidei, borzasztóan kevés (5 db) triplakísérlet után elkezdett kintről is veszélyesebben játszani a gárda, mely a harmadik játékrészben előbb 15 pontos hátrányba került, majd Kozma Norbert fújt riadót gyors öt pontjával, aztán a 20 pontos, B-csoportos karriercsúcsot szállító Kiss Barnabás is ellenállhatatlan volt mindkét oldalon, Andrássy (23 pont, 6 lepattanó, 5 kiharcolt fault, 30-as VAL) pedig kezdeti agresszivitását fenn tudta tartani a lefújásig, így máris megvolt a kellő tűzerű ahhoz, hogy egy igazán szoros végjátékba tudjon belemenni a Vasas.

Itt pedig sokkal több jó döntést hozott a fizikailag és szellemileg is frissebbnek tűnő csapat, a pontszerzésben most haloványabb, de tripla-dupla közelben teljesítő Boros Márk (8 pont, 8 lepattanó, 8 gólpassz, 6 kiharcolt fault, 2 szerzett labda) egyre hatékonyabban bontott és találta meg az üres embert, Steier Bence két kulcsfontosságú hármast is bevert, majd egy egységnyi előnynél Kozma bedobta a két kulcs büntetőjét, így három pontos fórral mehettek neki az utolsó védekezésnek.

Ám így sem volt még vége a dalnak, Drahos beverte az egyenlítő triplát, de maradt még hátra elég idő, Boros betörése közben pedig faultolt a MEAFC, a vendégek vezére az első büntetőjét be is dobta, amivel megnyerte a meccset – de itt kulcs volt a második, szándékosan kihagyott kísérlet után Barócsi Ádám támadó lepattanója is.

A 19. fordulóból hozták előre, pénteken:

MEAFC – Vasas Akadémia 74-75 (26-14, 18-21, 14-17, 16-23)

MEAFC: DRAHOS 24/9, Takács D. 15/9, BÉRES D. 12, Máté B. 12, Timkó 4, Orliczki M. 3/3, Kopasz M. 2, Lippai 2, Szojka -, Szőke G. -.

Vasas: ANDRÁSSY 23, KISS B. 20, Barócsi 8/3, BOROS 8, Kozma 7/3, Steier B. 6/6, Sólyom B. 3, Kovács B. -.

A Piros-csoport állása
HCsapatMGyVDpKpRelatív pont
1.OSE Lions 18 17 1 1578 13880,972
2.HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 17 13 4 1408 12260,882
3.Nyíregyháza Blue Sharks 18 12 6 1480 13610,833
4.Tehetséges Fiatalok Basketball Players 17 11 6 1229 12380,824
5.Vasas Budapest 17 10 7 1283 12940,794
6.PVSK-Kronosz Kiadó 18 9 9 1445 14070,750
7.MEAFC 18 8 10 1445 14080,722
8.MTK Törökbálint 17 7 10 1313 12860,706
9.Nagykőrösi Sólymok KE 17 7 10 1355 13900,706
10.Budapesti Honvéd SE 18 7 11 1386 14510,694
11.Calle Pubfood Békés 17 6 11 1385 14840,676
12.Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC 18 6 12 1375 15110,667
13.Knipl Kft. Bonyhádi KSE 17 5 12 1217 13370,647
14.Vásárhelyi Kosársuli 17 4 13 1356 14740,618

Zöld-csoport

Óbudai Kaszások – BKG-Príma SE 73-100 (19-27, 15-24, 25-27, 14-22)

Óbuda: PROPHET 21, Van Der Meer 18/6, Vámos 17/9, Pintér M. 10, Sebők 3/3, Keresztesi 2, Molnár L. 2, Varga I. -.

BKG: NAGY BO. 24/18, Khakonov 12/6, Tanács A. 10, Czakó 9, Halász Á. 8, Reizer 8, Szeleczki 7/3, NAGY BE. 7/3, Kaluha 6/6, Debreceni G. 5, Szendrei 4, Ben-Kane -.


A 15. fordulóból pótolták, szerdán:

SMAFC – Bajai Bácska FKE 94-75 (29-18, 23-18, 19-17, 23-22)

SMAFC: RÁTVAY T. 35/12, BERNECZEI 30/3, Rátvay B. 16, Czukor 11, Kovács B. 2, Horváth Cs. -, Tukovics -, Nagy G. -.

Baja: NAGY D. 22/3, Délity 12/6, Vukicsevics 12, Kovács B. 10/3, Goldring 9/3, Mándity M. 8, Schubert 2.


A 17. fordulóból pótolták, vasárnap:

Salgótarjáni KSE – DEAC U23 82-68 (14-24, 29-13, 19-16, 20-15)

Salgótarján: BURAI 22/6, RACKLEY 19, Joó 11/9, Sonyák 11/6, OLASZ Á. 10, Csapai 6, Jakab P. 3, Kovács D. -.

DEAC: TÓTH B. 24/12, Kozák M. 19/3, Omenaka 14, Asszú 5/3, Opre 3, Zsuga T. 3/3, Mászlé -, Szűcs B. -, Kozák B. -, Nemes -.

A Zöld-csoport állása
HCsapatMGyVDpKpRelatív pont
1.BKG-Príma SE 17 17 0 1652 12571,000
2.Ford Ivanics-Budafok 17 16 1 1526 11790,971
3.Salgótarjáni KSE 17 13 4 1409 11160,882
4.SMAFC 16 11 5 1346 12470,844
5.Tiszaújvárosi Phoenix Kosárlabda Klub 17 11 6 1367 12950,824
6.Bajai Bácska FKE 17 11 6 1334 13420,824
7.MAFC II. 17 8 9 1373 14230,735
8.DEAC U23 16 6 10 1264 13170,687
9.Sopron KC-Sportiskola 17 6 11 1354 14500,676
10.Falco KC Szombathely U23 17 5 12 1344 14360,647
11.Alba Fehérvár II. 17 4 13 1317 15170,618
12.EKE Eger KOK 15 3 12 989 11750,600
13.Motax-Pápai KC 17 3 14 1159 13650,588
14.Óbudai Kaszások 17 3 14 1253 15680,588
 
 

 

 
 • 533gold2018február13.16:57ÚjVálasz
  Idézet: anubisz
  vannak gondok az edzőkkel (is)
  Vasas cserélt, Győr cserélt,Miskolc cserélt, MTK most cserélt, Nyíregy, Vásárhely, mind a kettő megérett egy cserére, ja...
  ...

  Puskás Artúrt egyáltalán nem szabad ebbe vonulatba venni! A Honvéd az elmúlt években, minden alakalommal teljesítette a kitűzött célt. Továbbá Artúr sosem ajánlotta fel a lemondását (szerencsére), csak egyetlen egyszer - a Vasas elleni kupavereség után - írta azt a blogjában, hogy egy pillanatra megfordult a fejében. A kettő nagyon távol áll egymástól. A Honvéd meg azóta bizonyítja, például most a Nyíregyháza ellen is, hogy nagyon is megfelelő edző irányítja.

   
 • 4anubisz2018február13.10:50ÚjVálasz

  vannak gondok az edzőkkel (is)
  Vasas cserélt, Győr cserélt,Miskolc cserélt, MTK most cserélt, Nyíregy, Vásárhely, mind a kettő megérett egy cserére, ja...Puskás felajánlotta lemondását, nem fogadták el,

   
 • 3Hattori-OSE2018február12.14:53ÚjVálasz

  @artemira, kezdem belátni, hogy igazad lehet a múltkori témában. Ez így elég látványosra sikerült.

   
 • 2enemi2018február12.14:23ÚjVálasz

  Nagyon kellene már Nyíregyre az új edző! Az előrébb lépéshez elengedhetetlen lenne!

   
 • 1luffanat2018február12.12:26ÚjVálasz

  Lehet, hogy mégsem edzőprobléma volt Győrben?

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!