Harmincat vert a PEAC az MTK-ra

Budapest - Idegenben is könnyedén hozta a kötelezőt Gabriel Carrasco együttese.
 
 
 
 
 

Harmincat vert a PEAC az MTK-ra

Budapest - Idegenben is könnyedén hozta a kötelezőt Gabriel Carrasco együttese.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


Juhász Dorka és Rasheed Rita is civilben várta a kispadon a feldobást az MTK Budapest – PEAC-PÉCS találkozón. Előbbi augusztusi keresztszalag-szakadása utáni rehabilitációs időszakát éli, utóbbi pedig a Cegléd elleni mérkőzés elején szenvedett kisebb talpsérülést, játékát nem kockáztatták meg a szakvezetők a szombati találkozón.

Koncentráltan, jól kezdték a mérkőzést a vendégek, hamar 0-6 állt az eredményjelzőn, Sanja Mandic hárompontosa és Wentzel Nóra 2+1-e után. Sarah Imovbioh szorgalmasan gyűjtögette a lepattanókat, a végére tizenkilencig jutott ebből a műfajból, a "szokás szerint" dupla-duplát jegyző center, aki 16 pontot is összeszorgoskodott. Jól szállt be Maja Vucurovic is a játékba, Sanja Mandic pedig remekül irányított, 9/6 pontja mellett kiosztott kilenc gólpasszt is a társaknak. A szombat este kezdőcsapatba kerülő Licskai Zsófia pedig ezúttal is eredményes volt kétszer is a 6,75-ös vonalon túlról. Jól büntetőztek a fekete mezesek, ki kell emelni a 2018-as csapatkapitány, Szücs Réka hatból hat sikeres dobását.

A baranyaiak minden negyedet megnyertek, a nagyszünetre tizenhárom pontos pécsi előnnyel vonulhattak le a csapatok. A kék-fehéreknél jobbára Cvitkovic, Szabó Flóra és Zólyomi Karina talált be a gyűrűbe, a végére elfáradó fővárosiak ellen harminc pontra tudták növelni a különbséget Gabriel Carrasco tanítványai, így 80-50-re győzött végül a PEAC-PÉCS - tudósított a PEAC honlapja.

Nagy Dóra, az MTK vezetőedzője (kosarsport.hu): Szorosabb meccsre számítottam, de ilyen rossz mezőny- és büntetődobó százalékkal nemhogy, nyerni nem lehet, de szorosabb meccset játszani sem. Védekezésünk a múlt heti Szekszárd elleni találkozón mutatottat meg sem közelítette.

Gabriel Carrasco, a PEAC vezetőedzője (kosarsport.hu): Nagyon örülök annak, hogy magas intenzitású mérkőzést tudtunk játszani. Véleményem szerint az egész találkozón domináltunk lepattanózásban és védekezésünk is jól működött. Igyekeztem mindenkinek játéklehetőséget adni, rotálni együttesemet.

 
 

 

 

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!