Hamar lerendezte a Sopron a DVTK-t

Sopron - Már az első félidőben több, mint húsz volt közte.
 
 
 
 
 

Hamar lerendezte a Sopron a DVTK-t

Sopron - Már az első félidőben több, mint húsz volt közte.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


Nem kezdte jól a találkozót az Aluinvent DVTK, hiszen nem egészen másfél percnyi játék után már hét pontos hátrányba került a házigazdával szemben. Dubei második kosarát követően a friss igazolás, Fontenette szerezte meg az első pontjait új csapatában (9-2). A másik ex-diósgyőri, Tina Jovanović már harmadszor dobhatott büntetőket, de mindannyiszor csak az egyiket értékesítette, majd megszerezte első dupláját a mezőnyből is, melyre Raksányi válaszolt szintén közelről (13-4). Salvadores pontjai után Fontenette és Bach is betalált, a soproniak időt kértek (15-8). De hiába, Bach Bogi két jó büntetőjével és Peckova hármasával még közelebb került ellenfeléhez a Diósgyőr, sőt, Fontenette révén a 9. perc végén ki is egyenlített (15-15). A negyed utolsó perce azonban a zöld-sárgáknak sikerült jobban, Turner vágott be egy hármast, majd az újabb támadás végén egy büntetőt is (19-15).

Dubei és Weninger hármasaival indult a második negyed, ráadásul utóbbi közelről is betalált, így pillanatok alatt tíz pont fölé kúszott a különbség, nem volt meglepő, hogy Štefan Svitek időt kért (27-15). Langhorne palánk alól szerzett pontjaival folytatódott a mérkőzés, a vendégek képtelenek voltak a gyűrűbe találni, majdnem négy perc kellett ahhoz, hogy Burkholder megtörje ezt a negatív szériát. A Sopron folyamatosan növelte előnyét, a DVTK-ban Kiss, Zele és Burkholder talált be ebben a periódusban (42-23). Crvendakić mindkét büntetője jó volt, Fontenette csak egyet dobott be, majd Kiss célzott jól közelről. Weninger triplájára Raksányi felelt egy kettessel, mire Salvadores újabb hárompontost zúdított be kialakítva ezzel az első félidő végeredményét (50-28).

Három perc alatt mindössze egy-egy kosár született a harmadik negyedben, Fontenette két jó büntetőjére Jovanović 2+1-es akcióval felelt. Ezután továbbra is vészes gólszegénységben szenvedett a Diósgyőr, miközben az ellenfél tovább termelte a pontokat. Öt és fél perc szünet után ismét Fontenette célzott jól, de Salvadores válaszként bevágott egy triplát (63-33). Határ volt hatékony, kétszer egymás után is pontosan tette fel a labdát, a túloldalon Vukov iratkozott fel a pontszerzők közé, majd Fontenette szórt egy triplát (67-38). Fegyverneky középtávoli kosara és Fontenette két jó büntetője zárta a negyedet (69-40).

A záró felvonás első perceiben felváltva este a pontok, a Diósgyőr részéről Fontenette és Vukov találtak be, majd Szabó Fanni pillanatai következtek, a diósgyőri játékosnak két hárompontosa közt egy tempódobása is utat talált a soproni gyűrűbe (75-54). Zele duplájával húsz ponton belülre jött a vendégcsapat, de nem sokáig, mert Czukor is jól célzott. Zele közeli kosarára Weninger válaszolt hasonlóval, a mérkőzés utolsó pontjait Szabó Fanni szerezte, dobása három pontot ért (79-62) - tudósított a dvtk.eu oldal.

Roberto Iniguez, a Sopron Basket vezetőedzője (kosarsport.hu): Két dolog. Gratulálok vendégeinknek, hogy nem adták fel egy pillanatra sem! A másik. Nagyon mérges vagyok! 15 percet játszottunk csak ma. Az emberek fizetnek azért, hogy lássanak minket jól játszani 40 percen keresztül, és mi ma becsaptuk őket! Holnap ezért edzést vezényelek nekik, az sem érdekel, mennyire fontos mérkőzés vár ránk az Euroligában. Nem érdekel, kik vannak éppen a pályán, lehet hibázni, de koncentráció, energia, és megfelelő hozzáállás nélkül senkit nem akarok a pályán látni. Nem érdekel hány éves vagy, mutasd meg, mit tudsz a pályán, add a legjobbadat!

Stefan Svitek, a DVTK vezetőedzője (kosarsport.hu): Nem kezdtük jól a mérkőzést, sok dobást elhibáztunk, ellenfelünk ugyanakkor rendre megtalálta a választ a zónánk ellen. Gratulálok a Sopronnak, látszik, hogy az Euroligában játszanak hétről hétre! A palánk alatt súlytalanok voltunk, de örülök, hogy az új amerikai kisemberünk jól szállt be a játékba, és annak is, hogy egy percig sem adtuk fel, és küzdöttünk a lefújásig. Biztos vagyok benne, hogy sikerül beépíteni a két új játékosunkat, és leszünk ennél jobbak is!

 
 

 

 
  • 1bp0012018január14.14:48ÚjVálasz

    Ritka az ilyen nyilatkozat egy győztes csapat edzőjétől.
    Respect!

     

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!