Visszavágott a JKSE a Kaposvárnak

Jászberény – Remekelt a berényi kezdőcsapat, mindenki tíz pont fölé jutott.
 
 
 
 
 

Visszavágott a JKSE a Kaposvárnak

Jászberény – Remekelt a berényi kezdőcsapat, mindenki tíz pont fölé jutott.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


Mindkét oldalon kisebb sérülések hátráltatták a csapatok felkészülését a hét közben, de a találkozó napjára a jászberényieknél és a kaposváriaknál is mindenki bevethető volt. A vendégek már nevezték a találkozóra új idegenlégiósukat, Sterling Gibbset, aki Novgorodból tette át székhelyét Kaposvárra. Igaz, a héten még az időátállással bajlódott, de már számíthatott rá Fekete Ádám. Kérdés volt, hogy ő mennyit lesz majd a pályán.

A jászberényieket fűtötte a visszavágás vágya (ősszel hazai pályán a kaposváriak győztek 76-67-re), s az is, hogy legutóbb a 2015/2016-os szezonban tudtak győzni a somogyiak ellen. Az alapszakasz első felében lejátszott találkozón Spica szerezte a legtöbb pontot (22), míg a lepattanókat Hendlein szedte a legjobban (11). A jászberényieknél akkor még Brown és DeShields is szerepelt, akik helyére azóta Wallace és Nelson érkezett. A vendégek jó előjelekkel érkeztek Jászberénybe, hiszen a bajnok Alba Fehérvár ellen nyertek az előző fordulóban, míg a jászberényiek Körmenden vereséget szenvedtek. Ilyen előzmények után kiegyenlített, nagy küzdelem volt várható a bajnoki pontokért.

A három tucatnyi, dobbal felszerelt kaposvári szurkolónak köszönhetően a vendégek akár hazai pályán is érezhették magukat. A feldobás után az első támadást a kaposváriak vezették, de labdaszerzés után Rakics szerezte az első pontokat. Nem késett sokáig a válasz, Dunn beszórt egy hármast. Sejfic egy büntetővel egalizált, de Hendlein közelije is jó volt. Wallace középtávolija is a helyére került, de Dunn révén ismét a vendégek vezettek a 3. perc elején. A hazai tábor a harmadik perc végén, Nelson triplájánál „hangoskodott” először, de Dunn betörésből erre is válaszolt. Nelson büntetőivel vette vissza a vezetést a Jászberény, majd Lucsics is szerzett 2 pontot (12-9). A negyed közepén viszont Spica kosara után újra fordult a kocka. Gyors, látványos volt a játék, mindkét csapat szépen kidolgozott támadások végén szerezte pontjait. A hetedik perc közepén Spica helyére érkezett Gibbs, akinek ez volt a bemutatkozó mérkőzése. Három perccel a negyed vége előtt, 20-16-nál Sejfic megkapta második személyi hibáját, de csak egy büntetőt dobtak be a vendégek (20-17). Lucsics közelije után Rakics sapkázta le Hendleint, majd Sejfic talált a vendégek kosarába. Wallace triplája után először volt 10 pont a különbség a két csapat között, s jött is a vendégek időkérése, amikor másfél perc volt még az első játékrészből. Lucsicsot Cseh váltotta, miközben Ivosev triplája lepattant a gyűrűről. Rakicsé viszont nem, s Hendlein is megmutatta, hogy tud távolról is pontosan dobni (30-20). Az első negyed remek játékot hozott, a játékrész második felében a hazaiak egyértelműen ellenfelük fölé kerekedtek, de 10 pontos vezetésük ellenére közel sem dőlhettek hátra.

A második negyed két kaposvári hibával kezdődött, s mindkettőt 2 ponttal büntették a hazaiak. A kaposváriak Ivosev két pontjával zárkóztak, de Nelson utolsó pillanatos triplája után már 15 pont volt a különbség a csapatok között, s még csak 12 perc telt el a találkozóból. Míg a vendégek csak tüzeltek, de nem találtak, a berényiek remekül felépített támadások után újabb kosarakat szereztek, s Fekete Ádámnak a 13. perc elején, 41-22-nél időt kellett kérnie. Két perccel később Nikola Lazics hívta magához fiait (43-28), mert úgy látta, hogy lankad játékosainak figyelme, s ezt a kaposváriak ki is használták. Három és fél perc volt még a félidőig, amikor Gibbs mindkét büntetőjét kihagyta. Azután gyorsan javított, egy labdaszerzést követően szerezte meg első két pontját (47-33). Baki triplája után már csak 11 pont volt a különbség a két gárda között (18. perc), amikor Nikola Lazics kikérte második idejét. Gibbs 2+1-gye után pedig tízen belülre jöttek a kaposváriak (47-40). Lucsics értékesített két büntetőt, s így 9 pontos jászberényi előnnyel mentek pihenőre a csapatok. Ennek a tíz percnek az első felében a hazaiak, a második felében a vendégek játszottak jobban, s a 9 pontos különbség még izgalmas folytatást sejtetett.

A második félidő első kosarára – amit Sejfic szerzett – másfél percet kellett várni. Lucsics is betalált, míg az első kaposvári kosár csak a negyedik perc végén született meg. Jobban védekeztek és több hibával támadtak a csapatok, mindkét gárda lassan gyűjtögette pontjait (58-46). Nelson triplája után Hendlein közelről hibázott. Rakics viszont távolról is betalált a 27. perc végén. Sejfic harmadik hibája után Hendlein csak egy büntetőt dobott be. Mindkét oldalon ziccerek maradtak ki, miközben megjött a hangja a hazai szurkolóknak is. Hendlein hármasával kezdődött a negyed hajrája, melyre Rakics felelt egy duplával (66-50). Sejfic hagyott ki egy közelit, s a kaposváriak Gibbs pontjaival ismét közelebb zárkóztak ellenfelükhöz. Hazai szempontból a legjobbkor jött Nelson triplája, amely 14 pontos JKSE-előnyt jelentett a záró tíz perc előtt (69-55). Meglehetősen hektikus harmadik negyedet játszottak a csapatok. Az egyik oldalon Rakicsnak, a másikon Spicának volt már 4-4 hibája. Bár a hazaiak előnye megnyugtatónak tűnt, még közel sem dőlt el a találkozó.

Ivosev duplája, majd 4. személyi hibája indította a negyedik negyedet, de Wallace visszaállította a 14 pontos különbséget (71-57). Ivosev aktivizálta magát, s már 20 pontnál járt, amikor a 33. perc közepén, 72-62-nél Nikola Lazics időt kért. Lucsics előbb kosarat, majd lepattanót szerzett, s Nelson is betalált. A negyed közepén Wallace majd Dunn esett nagyot, s állt is egy ideig a játék. Az esetnél Rakics kipontozódott, s a játékvezetők az ellenőr segítségét is igénybe vették. Kapitány Gellért videózott, s Baki büntetőivel folytatódott a játék (76-67). Kerpel-Fronius triplájára Gibbs válaszolt, amikor még 4 perc volt hátra, és Fekete Ádám időt kért, az izgalmak fokozódtak. Két közeli dobást is elhibáztak a vendégek, Sejfic viszont betalált (81-70). Három perccel a vége előtt Cseh piszkált be egy lepattanót, és Sejfic megint nem hibázott közelről. Fekete Ádám időt kért 2 és fél perccel a vége előtt, mert 13 pontra nőtt csapata hátránya (85-72). Cseh szerzett lepattanót, s dobott egy duplát, amikor már csak másfél perc volt hátra a mérkőzésből. Ivosev és Sejfic ütközése után újabb videózás kezdődött, mert elsőre a kaposvári játékos sportszerűtlen hibáját ítélték, majd végül Sejfic kapott személyit. Az utolsó perc is videózással kezdődött, miközben a két szurkolótábor éltette övéit. Nem csak a csapatok, a szurkolók is nagy párbajt vívtak a mérkőzés vége felé. Sejfic kosara után szétrobbant a csarnok (89-76), s miután lepergett a játékidő hazai sikert ünnepelhetett a berényi tábor.

Egy rendkívül izgalmas, jó mérkőzésen a szinte végig vezető Jászberény megérdemelten győzte le a szintén jó teljesítményt nyújtó kaposváriakat. A hazai gárda a szezon legjobb játékát nyújtva megérdemelten szerezte meg a győzelmet. A csapatok mellett a két szurkolótábor is minden dicséretet megérdemel. Az biztos, hogy a kaposváriak helyzetét nehezítette a mérkőzésen, hogy a sérüléssel bajlódó Spica nem egészen negyed órát tudott csak játszani, és így a második félidőre center nélkül maradtak a vendégek. Ezt pedig a házigazdák jól kihasználták, hiszen sok lepattanót szereztek, és a körtéből is eredményesen játszottak.

Nikola Lazics, a JP Auto–JKSE vezetőedzője: Gratulálok csapatomnak, amely a szezonban most nyújtotta legjobb teljesítményét. Jól kezdtünk, és a folytatásban is jól játszottunk. Persze voltak hibák, de most voltunk először igazi csapat, melyet az is igazol, hogy öten dobtak tíz pontnál többet, és volt huszonegy asszisztunk. Mindenki, aki pályára lépett hozzá tudott tenni a játékhoz, és ez nagyon sokat számított. Köszönöm a közönség támogatását is.

Fekete Ádám, a Kaposvári KK vezetőedzője: Gratulálok a Jászberénynek, megérdemelten nyerte meg a mérkőzést. Az első negyedben sok pontot kaptunk, majd rendeztük védekezésünket. Nehezítette a helyzetünket, hogy Spica alig negyedórát tudott játszani, és ezt követően center nélkül maradtunk. Sajnos sok támadó lepattanót engedtünk ellenfelünknek, és ebből ők könnyű pontokat dobtak. A kritikus pillanatokban, amikor felzárkóztunk, mindig a hazaiak hoztak jobb döntéseket. Köszönöm a csapat nevében is szurkolóinknak, hogy ilyen messzire is elkísértek bennünket, és végig buzdítottak minket.

 
 

 

 
 • 13Tom722018január14.16:31ÚjVálasz
  Idézet: tristan
  A KKK meg se érdemli lassan azt a szurkolói tàmogatàst amit ebben a nehéz helyzetben kap! Vezetőség alkalmatlànsàga egyre bizonyossabb!
  ...

  Ott a pont triatan
  Már a múlt szezonban is elkelt volna a csere!

   
 • 12tristan2018január14.13:25ÚjVálasz

  A KKK meg se érdemli lassan azt a szurkolói tàmogatàst amit ebben a nehéz helyzetben kap! Vezetőség alkalmatlànsàga egyre bizonyossabb! El kéne gondolkozni Monok nagyfröccs Tibornak mikor adja àt a helyét olyannak aki ért egy csapat egy klub vezetéséhez! Fejétől bűzlik a hal!!

   
 • 11k.robert2018január14.09:18ÚjVálasz

  Először is gratulálok a Berénynek megérdemelték a győzelmet ! Az ALBA mérkőzésen mutatott produkció után nem ilyen játékot vártam. Spica faultjai hát nálam több mint érdekes. Tóth Peti bátortalan támadójátékát sem tudom hova tenni,mint ahogy a csapat első negyedben mutatott védekezését sem. Kintről mint már annyiszor most is megdobtak bennünket /Berény45%/ persze várható volt mert otthon pl. a Kecsónak 52 % az SKC-nek 53 % dobták a trojkákat készülhetett rá a Fekete sereg. Lepattanózásban is csúnyán .alúlmaradtunk /36-20 a Berénynek/hol van már az az idő mikor Roli vezette a lepattanózás listáját.
  Sajnos úgy néz ki, hogy cseréink csak arra vannak használva,hogy kezdők pihetetése idejére öten legyenek a pályán ha idegenben játszik a csapat.
  Következik a MAFC otthon azt be kell húzni mindenképpen ! Utána megyünk Körmendre ott is jön a méretes zakó ????? Ez a kétarcúság soha sem fog megszünni ????

   
 • 10Bogyó212018január13.23:03ÚjVálasz

  Hatalmas gratula a srácoknak!!!Sajna nem lehettem ott,de Szántai úr remek összefoglalója alapján teljesen megérdemelten húztuk be ezt a roppant fontos meccset! Csak a Berény!!!

   
 • 9pg13KKK2018január13.22:47ÚjVálasz

  Jövőre “hányan jöttök Kaposvárra, hejj, hejj!!”?

   
 • 8akos102018január13.21:49ÚjVálasz
  Idézet: hajrabereny
  Hát eljött az ideje a dicséretnek is!
  Minden pályára lépő játékosunk odatette magát, és jól is játszottunk. Nem egy gyenge Kaposvárt győztünk ma le, hanem egy végig hajtó, jó kis csapatot.
  ...

  A végén a szitkozódást sejfic keltette az állandó kimutogatásával és magyarázással!

   
 • 7hajrabereny2018január13.20:53ÚjVálasz

  Hát eljött az ideje a dicséretnek is!
  Minden pályára lépő játékosunk odatette magát, és jól is játszottunk. Nem egy gyenge Kaposvárt győztünk ma le, hanem egy végig hajtó, jó kis csapatot. Ivosev szépen nyomta, nemigen bírtuk tartani. Szerencsére igazi extrát nyújtó társa nem akadt.
  Az általam, és mások által is sokat szidott Lucsics is lendületesen, nagy akarattal játszott végre. Rakicnál sem volt nyoma a Körmend elleni fásult játéknak, Sejfic is kellően határozott volt, a két amerikaink pedig hozta a pontokat. A magyarjaink szépen helyettesítették a pihenő alapembereket. Határozott védekezés, eredményes támadás, ma minden a helyén volt. Talán csak a bíráskodás hagyott kívánnivalót maga után, de ma a szembeszelet is legyőztük. Ha ilyen akarattal nyomnánk a meccseink többségét, akkor nem itt a tabella végén vakaróznánk.
  A kaposvári drukkerek szimpatikusan biztatták végig a csapatukat, a végén lévő kis mocskolódást tudjuk be az elkeseredettségnek, hiszen nem keveset utaztak. De jó volt, hogy a meccs alatt, nem a füttyszó, vagy a szitkozódás, hanem a drukkolás jött a vendégszektorból, mert ez sok meccsen nem így szokott lenni. Jó utat nekik hazafelé, a mieinknek pedig egy hatalmas gratuláció! Csak így tovább!
  HAJRÁ JÁSZBERÉNY !!!

   
 • 6piedone2018január13.20:09ÚjVálasz

  Sejfic te lány vagy belül ....

   
 • 5akos102018január13.20:04ÚjVálasz

  Nb2-es bírók , kifele mutogato játékosok. Nb2 keleti csoportban büszkék lehettek majd! Bírók nélkül senkik vagytok!

   
 • 4bp0012018január13.20:03ÚjVálasz

  Grat Berénybe! Kezd összeérni ez a csapat. Előzetesen inkább vendéggyőzelmet tippeltem volna...

   
 • 372huk2018január13.19:57ÚjVálasz
  Idézet: moldovan465326
  Tóth Péter most szerényebben adta elő...
  ...

  Biztos most is énekelte az indul a buszt...

   
 • 2jb172018január13.19:53ÚjVálasz

  Akármennyire is akarták a bírók, ezt a meccset nem bírták elfújni.
  Szép volt fiúk!
  Hajrá JKSE!

   
 • 1moldovan4653262018január13.19:50ÚjVálasz

  Tóth Péter most szerényebben adta elő...

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!