Fordulatos meccsen nyert a ZTE

Zalaegerszeg - 12 ponttal kapott ki idegenben a Szedeák.
 
 
 
 
 

Fordulatos meccsen nyert a ZTE

Zalaegerszeg - 12 ponttal kapott ki idegenben a Szedeák.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


Az őszi, tiszaparti 19 pontos vereség után már a bajnokság elején légióscserére szánta el magát a ZTE, s az elmúlt hét elején újabb amerikai játékosnak köszönték meg a kék-fehérek a szolgálatait. A vendégek kerete is változott a héten, igaz más okból. Juhos Levente elhúzódó sérülése mellett január elején “a nagy öreg”, Andrija Csirics is hosszabb időre kidőlt kézsérülés miatt - a napokban már szorgalmasan végzett mozgáskoordinációs feladatokat a népszerű “Csiró”, így Andjelko Mandics, a szegediek vezetőedzője egy új szerb magasember leigazolása mellett döntött. A játékos mielőbbi beépítése érdekében a hét elején tesztmeccsen fogadta az SZTE a Szabadkát, s immár vele felállva, magabiztosan le is győzte a vajdaságiakat.

Petroviccsal a kezdőben kezdett a Szeged, azonban a ZTE kapta el jobban a fonalat: Benke triplával nyitott, majd Vaughn duplája után a plusz egy büntető lepattanóját Radic tette fel. Szabó triplájával már 9-4-re vezetett a ZTE, s ez a lendület vitte tovább a kék-fehéreket, már 16-4 is állt az eredményjelzőn, amikor Mandics mester hívta magához fiait. A fejmosás után Fortune volt eredményes – ő szerezte a Szedeák első hat pontját –, a ZTE azonban ismét csinált egy 9-0-ás rohanást. Radic zárta a negyedet, 16 ponttal vezetett a Zalaegerszeg, 27-11 állt az eredményjelzőn.

A negyed végén a zalai B-közép tagjai egy molinóval emlékezett meg a második magyar hadsereg 1943-as doni katasztrófájáról.

A kisszünet után éledezni kezdtek az addig meglehetősen indiszponált Tisza-partiak: a csereként pályára lépő Vágvölgyi hintett triplát, majd az arcvédőben játszó Révész is betalált. Percekig gólképtelen volt a ZTE, a Szedeák pedig remekül élt a lehetőséggel. Kovács Ádám, az egykori ZTE-játékos is betalált, a vendégek 9-0-ás rohanása után pedig Bencze Tamás érezte úgy, hogy lenne mit mondania játékosainak... A védekezés azonban továbbra is lyukas maradt, a Szeged pedig egyre inkább zárkózott. Ugyan Kinney megszerezte a negyed első hazai pontjait, Fortune elementáris erejű zsákolása már komoly jel volt a ZTE számára: a vendégek – akiket nyolcfős lelkes szurkolótáboruk is elkísért – egyre inkább ráijesztettek a Zetére. Benkéék a kihagyhatatlant is kihagyták, Vágvölgyi pedig ismét bevágott egy hármast a sarokból. Horváth Ákos távolról is betalált, így a minimális előnyt azért meg tudta tartani a ZTE.

Ennél nem lehet rosszabb a játékunk – vélekedtek a zalai drukkerek a félidőben. Nos, a csapat rácáfolt erre, hiszen hibát hibára halmoztak a hazai kedvencek a harmadik negyed derekától. Sulovics eközben egykezes triplából talált be, s Kovács Ádám is hozzászólt a meccshez. A negyed végén két ponttal vezetett a vendégcsapat, amikor a 4 faulttal játszó Szabó hármasa talált utat a gyűrűbe, s ezzel egyetlen pontocskával, de a ZTE állt előbbre.

56-55-ről folytatódott a játék, s ekkor varázsütésre magára talált a ZTE. A korábban főként a védekezésben észrevehető Szabó megrázta magát, csapata élére állt, Kinney forintos labdáját küldte a gyűrűbe. Majd pedig érkezett a december hónapban megosztott MVP-címet szerző Ivica Radic, aki nem tudott hibázni a triplavonalon túlról a záró negyedben: egymás után két hármasa is beakadt, a másodikat követően pedig Sulovicsnál szakadt el a cérna: a szerb játékos kapott egy sportszerűtlent. Egy labdalopást követően ismét Radic volt a főszereplő, a horvát játékos ziccere után már tombolt a lelátó népe. Nagy fordulatot vett a harminckét perc után még egálra álló találkozó, a szegedi hibákat pedig azonnal büntette a ZTE. A végén Radic megszerezte harmadik hármasát is, ezúttal 27 pontig jutott. A találkozó slusszpoénjaként az utolsó percben a még csupán 16 éves Kovács Benedek Máté első NB 1-es meccsének első percében megszerezte első kosarát. 81-69-re zárult a mérkőzés, a Szeged gyenge kezdés után nagyot küzdött és sokáig a meglepetés is benne volt a meccsben; ám a ZTE a zárónegyedben feltámadt és ezúttal nem engedte kiénekelni a sajtot a szájából. Mohácsiék reménye tovább él a felsőházba jutásért vívott harcban a Kecskeméttel és a Pakssal szemben.

Bencze Tamás, a Zalakerámia ZTE KK vezetőedzője: Megfelelő mentalitással kezdtük a meccset, sok szerzett labdával, magabiztos előnyt szereztünk, aztán sajnos ennek tudatában könnyelműbbek lettünk. Főként védekezésben akadtak problémáink. A harmadik negyedben már a saját életünkért küzdöttünk, Szabó Zsolt tartott életben minket támadásban, aztán viszont főként Radic hármasainak köszönhetően nyertünk. Még mindig keressük azt a játékunkat, ami - olyan szituációkban, mint amilyen volt a második negyedben, vagy akár a kecskeméti nagy előnyünk után - el tud dönteni egy meccset. Egységesebben kell védekeznünk, akkor is, ha a támadásaink akadoznak. A következő héten erre kell fókuszálnunk. Ezek a hullámvölgyek nem nagyon férnek bele, pláne a következő meccsen, ahol – ha még szeretnénk idén is valami nagyot álmodni - bár pokoli nehéz lesz, meg kell próbálnunk nyerni. Köszönjük szurkolóinknak, hogy az egész mérkőzés alatt kitartottak mellettünk, s gratulálok a Szegednek is, jó csapatuk van, két negyedben jobban is játszottak, mint mi, szerencsére a végén sikerült győznünk.

Andjelko Mandics, a Naturtex-SZTE-Szedeák vezetőedzője: Gratulálok a Zetének, megérdemelt győzelmet aratott. Puhán, nagyon rosszul kezdtünk. Sok energiát vett el, hogy vissza tudjunk jönni a meccsbe, ám sajnos a végén szétestünk. 14 támadólepattanót engedtünk a Zetének, melyből legalább húsz pontot szereztek. Ez csak akarati kérdés lett volna... Voltak jó periódusaink, de a 12 eladott labdánk is megpecsételte sorsunkat.

 
 

 

 
 • 33hhelga2018január15.19:15ÚjVálasz
  Idézet: ferenczics
  őszintén szólva nem értem, hogy miért a sorozatban legjobban teljesítő játékosunk a fő téma. Nos, a dolog úgy áll, tetszik, nem tetszik, hogy Radic messze a legjobb játékosunk.
  ...

  +1

   
 • 32ferenczics2018január15.14:14ÚjVálasz

  őszintén szólva nem értem, hogy miért a sorozatban legjobban teljesítő játékosunk a fő téma. Nos, a dolog úgy áll, tetszik, nem tetszik, hogy Radic messze a legjobb játékosunk. /a védőlepattanóban előzi meg egyedül Szöszi, de MINDEN más fontos statban messze ő teljesít legjobban/ Kinney árnyéka önmagának, Vaughn meg azon túl, hogy nyert egy meccset, SEMMI. Meglátjuk, hogyan alakul az idény, lehet egyedül leszek a véleményemmel, de örülnék, ha jövőre Radic maradna.....- az sem biztos, hogy sikerül....

   
 • 31csakazteale32018január15.11:47ÚjVálasz
  Idézet: convoj16
  Szerintem nem jön senki....elég gyanús,hogy épp akkor lépett életbe a Kinney szerződése,amikor elküldtük Mo-t.....valószínűleg kellett a pénz James szerződésére....
  ...

  Ha olvasnátok és nem csak a képeket nézegetnétek, látnátok, hogy egy hónapot ki kellett fizetni a távozó centernek, azaz ez a hónap még bukó anyagilag. Úgy gondolom, hogy ahogy tavaly, most is hozunk valakit, csak nem egyből, ezt nem kell elsietni, mert rosszul járunk. Egyébként egy játékosnak nem csak a havi pénzét kell kifizetni, hanem az összes papírját, az átigazolását, plusz a repjegyét, szóval na. Én türelmes vagyok és bizakodó, szerintem még hozunk valakit az átigazolási szezon végééig.

   
 • 30csakazteale32018január15.11:45ÚjVálasz
  Idézet: iverson
  Most 16 pontos elönyt sikerült eladnunk!!Tomi megköszönheted ezt a meccset Radicsnak megmentette a zsiros állásodat!!Kell a 4. Légios mire várunk még!!Stárics Ébresztő!!!
  ...

  Ja, az véletlenül sem az edző érdeme, hogy el tudtak menni a fiúk 16-al, Kecskeméten pedig 20-al. Addig működött a CSAPAT játék, amíg az amerikaiak el nem kezdtek felvezetésből rádobálni, mert úgy gondolták, hogy ekkora különbségnél ezt is lehet. 3 perc alatt két időt kért, változtatott, de ott már elment az önbizalom. Nem volt egy közönségcsalogató meccs, de nyertünk és ez a lényeg!
  Hajrá Pakson, tudunk nyerni, ha azt a játékot mutatjuk amit a Szolnok ellen, vagy az elmúlt két meccs első 15 percében.
  Hajrá ZTE!

   
 • 29convoj162018január15.00:55ÚjVálasz
  Idézet: Bolognai
  De ő se robot...Kíváncsi vagyok meddig bírja egyedül!Azért az érdekes,hogy Jeffers el lett küldve és Nyílván az ő fizetése felszabadult mégsem érkezik helyette senki!Hát nem kapkodják el na...
  ...

  Szerintem nem jön senki....elég gyanús,hogy épp akkor lépett életbe a Kinney szerződése,amikor elküldtük Mo-t.....valószínűleg kellett a pénz James szerződésére....

   
 • 28kcbasketball2018január14.20:55ÚjVálasz
  Idézet: baddog
  Ki az a Pekovic?
  ...

  Ezer pardon, Pantelicet akartam.

   
 • 27kekfeherver2018január14.10:29ÚjVálasz
  Idézet: heraklith1990
  Radicnak eddig -az edzőmeccseket is beleértve - láttam az összes meccsét.
  Engem is bosszantanak a kihagyott közelik, de ha tetszik, ha nem a statisztikák azért elég beszédesek.
  ...

  ezeken a hibáin javítana, valamint lenne benne tűz , hatalmas nagy király lehetne.
  tegnap szerencsére nem ezeken múlott a győzelem.
  amugy nem csak a tegnapi meccsre értettem, hanem minden eddigi meccsére.
  tény, tegnap dobott fontos triplákat.
  személy szerint nekem egy tavalyi Drungi szimpatikusabb, mint Radic.
  de tartsa meg jó szokását és dobjon mindig ennyit.

   
 • 26Bolognai2018január14.09:58ÚjVálasz
  Idézet: heraklith1990
  Radicnak eddig -az edzőmeccseket is beleértve - láttam az összes meccsét.
  Engem is bosszantanak a kihagyott közelik, de ha tetszik, ha nem a statisztikák azért elég beszédesek.
  ...

  De ő se robot...Kíváncsi vagyok meddig bírja egyedül!Azért az érdekes,hogy Jeffers el lett küldve és Nyílván az ő fizetése felszabadult mégsem érkezik helyette senki!Hát nem kapkodják el na...de ha jól emlékszem Kinney előtt is sok hét telt el akkor az írányító poszt volt hiányos.

   
 • 25heraklith19902018január14.09:32ÚjVálasz
  Idézet: kekfeherver
  Radicnak jól néz ki a statja, aki nem nézi a meccseket, azok felkaphatják rá a fejüket.
  de aki látja a meccset, az már másképp vélekedik róla.
  ...

  Radicnak eddig -az edzőmeccseket is beleértve - láttam az összes meccsét.
  Engem is bosszantanak a kihagyott közelik, de ha tetszik, ha nem a statisztikák azért elég beszédesek.
  Tegnap 65%-al dobott mezőnyből 25 pontot, Sulovic meg 33%-al 5-öt.
  Radic a legjobb pontátlaggal rendelkező center a mezőnyben, úgy hogy eddig a szezonban 62%-al dob. Megnéztem a legponterősebb centerek közül senki nem dob ilyen hatékonyan.
  Radicnál szerintem inkább az a furcsa, hogy legtöbbször ki nem kényszerített, látványos hibákat vét.
  A küzdőszellem hiányzott belőle az elején ez tény, de tegnap ebben is az élen járt. Tehát szerintem a lehető legrosszabbkor fejtesz ki róla negatív véleményt, de Te tudod.

   
 • 24moldovan4653262018január14.09:22ÚjVálasz

  Horváth Ákos még az is csoda,hogy bevállalta nálatok ezt az évet.Itt Szolnokon sokat tett anno az Olajért,a 2011-es bajnoki címben vastagon nagy érdemei voltak...de sajnos eljárt már felette az idő.Először kölcsön lett adva Szegedre,majd Jászberényben kötött ki és most nálatok van.Családot alapított,itt Szolnokon járt főiskolára,lakása is tudtommal még itt van.Úgylátszik a kosárlabda még mindíg vonzó számára.Szerintem meg kell becsülni őt,egy tisztaszívű,igazi harcos aki néha még jól is játszik.

   
 • 23royalka2018január14.07:46ÚjVálasz
  Idézet: ineedmoney
  Te ott látsz esélyt?Őszintén?

  ...

  Ha úgy játszunk, ahogy a Szolnok ellen itthon 2 hete ( annak ellenére, hogy kikaptunk) akkor lehet Pakson keresnivalónk.

   
 • 22kekfeherver2018január14.05:47ÚjVálasz

  Radicnak jól néz ki a statja, aki nem nézi a meccseket, azok felkaphatják rá a fejüket.
  de aki látja a meccset, az már másképp vélekedik róla.
  lepattanókért ritkán ugrik, fontos pillanatokban hibázik, mai meccsen horgokat erőltette,amik rendre nem mentek be..
  meccs végére belejött, azt aláírom. de azért ne legyünk elájulva tőle..
  ZTE pedig fáradtan kiégve játszik. 7 játékos játsza végig a meccseket, néha pár percre Kis is beáll...
  Bencze többet játszathatná a fiatalokat és itt nem csak Kisre gondolok. Kovács bejött a végén és jól szállt be, kaphatna több lehetőséget, ahogy Doktor is. szegény Dokin érződik a sok padozás..

   
 • 21mohacsimvp2018január13.23:27ÚjVálasz
  Idézet: ineedmoney
  Te ott látsz esélyt?Őszintén?

  ...

  Látok esélyt. Őszintén.

  (Nézzük reálisan: a negyeddöntőben nehezebb lesz Szolnokon, Fehérváron, Szombathelyen vagy Körmenden nyerni. Ez nem azt jelenti, hogy mi vagyunk a favoritok jövő héten Pakson.)

   
 • 20milenko2018január13.23:25ÚjVálasz

  Paks és Alba is tuti bukfenc. Hacsak addig be nem fut egy használható 4.legios.
  A legjobb 5 elérhetetlen álom, max a 8 lehet reális. Azonban 3 külföldivel az is kemény menet lesz.

   
 • 19mohacsimvp2018január13.23:24ÚjVálasz
  Idézet: heraklith1990
  A 37 éves Horváth Ákos szerintem az egyik legagilisebb játékos a csapatban. Ha Kis Raulban fele ennyi akarást látnék már elégedett lennék.
  ...

  +1

  Ma volt talán Radic a legjobb, most védekezésben is hatékony tudott lenni, nagyot brusztolt Sulovics ellen. És igen, Kinney nemcsak ezen a meccsen bakizott rengeteget, hanem az előző kettőn is, rendre le kellett cserélni, annyit bizonytalankodott. (Nem felejtett el játszani, ezt azért időközönként érzékelteti. :D De abszolút nem stabil a teljesítménye.) A Benczét kritizáló rosszmájú ellendrukkerek előbb nézzék végig a mezőnyt, és keressék meg azokat a csapatokat, amelyek 3 légióssal játszanak. Nálunk most abból a 3-ból is 1 eléggé formán kívül van (még).

  Hozni kellene (hozni kellett volna...) egy 4. légióst, mert ez így kevés lesz.

   
 • 18baddog2018január13.23:17ÚjVálasz
  Idézet: kcbasketball
  Mert tavaly, meg tavaly előtt rohadt nagy szerencsétek volt Drungilassal, (akit első pár meccs után temettetek) Ubillaval, Govensel, Pekovical és Kinneyvel, ezek karrier évet hoztak mind...
  ...

  Ki az a Pekovic?

   
 • 17heraklith19902018január13.22:52ÚjVálasz
  Idézet: kcbasketball
  Mert tavaly, meg tavaly előtt rohadt nagy szerencsétek volt Drungilassal, (akit első pár meccs után temettetek) Ubillaval, Govensel, Pekovical és Kinneyvel, ezek karrier évet hoztak mind...
  ...

  Ja még egy kérdés: Pekovic alatt Nikolára gondoltál? Vele valószínűleg kémiától függetlenül is szerencsénk lett volna ;-)

   
 • 16mg802018január13.22:51ÚjVálasz
  Idézet: heraklith1990
  A 37 éves Horváth Ákos szerintem az egyik legagilisebb játékos a csapatban. Ha Kis Raulban fele ennyi akarást látnék már elégedett lennék.
  ...

  +1

   
 • 15ineedmoney2018január13.22:44ÚjVálasz
  Idézet: royalka
  A " volna" nem játszik a sportban. Nyertünk, grat, készülni kell a Paks ellen a jövő hétvégére.
  ...

  Te ott látsz esélyt?Őszintén?

   
 • 14heraklith19902018január13.22:43ÚjVálasz
  Idézet: kcbasketball
  Mert tavaly, meg tavaly előtt rohadt nagy szerencsétek volt Drungilassal, (akit első pár meccs után temettetek) Ubillaval, Govensel, Pekovical és Kinneyvel, ezek karrier évet hoztak mind...
  ...

  A 37 éves Horváth Ákos szerintem az egyik legagilisebb játékos a csapatban. Ha Kis Raulban fele ennyi akarást látnék már elégedett lennék. Kinney érkezésével kevesebb lehetőséget kap és gondolom ez hatással van a teljesítményére is. Kétlem, hogy bármi összefüggés lenne a Berény és a ZTE csapatkémiája között.
  Az a baj szerintem, hogy csak Szili és Radic játéka mondható kiegyensúlyozottnak. Kinney például ma örült, ha nem ejtette ki a labdát a kezéből. Szöszinek is egy-egy meccsen kijön a lépés, máskor meg támadásban mintha egy rookie lenne. Moha meg sajnos már jó ideje árnyéka önmagának.
  Én még mindig azt gondolom, hogy jók lehetünk a felsőházra is.A Paks elleni meccs sorsdöntő lehet ebből a szempontból, igaz ott a mai játékunk sajnos édes kevés lesz.
  Vaughn nem rossz. Mióta főleg Kinney irányít szerintem jobban fekszik neki a játék. Többször megtalálja pl. Radicot is.
  Kinneynek kellene még kicsit magára találnia, meg egy center kéne...
  Radic előtt ismét le a kalappal, meccsről meccsre jobban küzd. Meg merem kockáztatni, hogy Sulovicot még senki nem tartotta idén 6 ponton. Támadó oldalon meg pláne extra.
  Akik szidják amiatt, hogy miért nem zsákol (engem is zavar, de), javaslom nézzék meg a dobószázalékát!

   
 • 13royalka2018január13.22:32ÚjVálasz
  Idézet: ineedmoney
  Valami megtörni látszik ezen a Zetén is...most csapatként sem és játékban sem látni mit akarnak és mi a cél!Ciriccel óriási blama lett volna...
  ...

  A " volna" nem játszik a sportban. Nyertünk, grat, készülni kell a Paks ellen a jövő hétvégére.

   
 • 12ineedmoney2018január13.22:10ÚjVálasz

  Valami megtörni látszik ezen a Zetén is...most csapatként sem és játékban sem látni mit akarnak és mi a cél!Ciriccel óriási blama lett volna...

   
 • 11antekirt2018január13.22:05ÚjVálasz

  Megvan a W. A többit felejtsük el!
  Lassan ez az egész szezonra vonatkozik. :-(

   
 • 10mg802018január13.21:50ÚjVálasz

  Ezt a csapatot kicsit át kéne gondolnunk, az látszik, hogy addig vagyunk jók amìg mindenki a saját poszton tud játszani. Remélem tudunk és akarunk egy jó centert igazolni különbem problémák lesznek.

   
 • 9kcbasketball2018január13.21:32ÚjVálasz
  Idézet: Bolognai
  Ez a Zete egy fos a tavalyihoz képest!Baszki ennyit tud!Semmi többet!
  ...

  Mert tavaly, meg tavaly előtt rohadt nagy szerencsétek volt Drungilassal, (akit első pár meccs után temettetek) Ubillaval, Govensel, Pekovical és Kinneyvel, ezek karrier évet hoztak mind, de Norfleet sem lenne a Falcoban, ha tavaly nem mutatta volna meg Bencze, hogy mi az igazi szerepe. És nem a teljesítményükkel volt szerencsétek, hanem a hozzáálásukkal, mert szerintem az utóbbi csapatok csapat kémiája és az idei csapatkémiája között óriási különbség van, aminek szerintem Horváth Ákos az oka, de ez az én szubjektív véleményem és nem is vagyok benne 100%-ig biztos (arra alapozok, hogy Berényben sz*r volt a csapatkémia, (Fofot ne mondjuk, mert Dramicanin nem véletlen van Kecskeméten) a Vasasban meg olyan liightos, de hogy a Zetében rossz az biztos)

   
 • 8iverson2018január13.21:21ÚjVálasz

  Totál igazad van!!Gyengék vagyunk sajnos!!

   
 • 7aladar0012018január13.21:02ÚjVálasz
  Idézet: Bolognai
  Ez a Zete egy fos a tavalyihoz képest!Baszki ennyit tud!Semmi többet!
  ...

  Nincs Ubilla szintu iranyitonk - de ezert nem kell itt Baszkizni.

   
 • 6Bolognai2018január13.20:58ÚjVálasz
  Idézet: kcbasketball
  Miért ekézitek Bencze Tamást, mikor tavaly év edzője díjat kellet volna szerintetek kapni. Hogy lehet valaki egyszerre jó és rossz edző.
  ...

  Ez a Zete egy fos a tavalyihoz képest!Baszki ennyit tud!Semmi többet!

   
 • 5alazala2018január13.20:57ÚjVálasz
  Idézet: zte_kk
  Többet kéne használni külső dobásra, mint palánk alatt :)
  ...

  zsákolni mondjuk nem is akar :DDD

   
 • 4kcbasketball2018január13.20:53ÚjVálasz
  Idézet: iverson
  Most 16 pontos elönyt sikerült eladnunk!!Tomi megköszönheted ezt a meccset Radicsnak megmentette a zsiros állásodat!!Kell a 4. Légios mire várunk még!!Stárics Ébresztő!!!
  ...

  Miért ekézitek Bencze Tamást, mikor tavaly év edzője díjat kellet volna szerintetek kapni. Hogy lehet valaki egyszerre jó és rossz edző. Vagy mert idén a tavalyi kettővel ellentétben nem sikerült szarból várat építeni?

   
 • 3zte_kk2018január13.20:38ÚjVálasz
  Idézet: alazala
  Ivica az utolsó 10 hárompontos kísérletéből 8-at süllyesztett...van kérdés?
  ...

  Többet kéne használni külső dobásra, mint palánk alatt :)

   
 • 2alazala2018január13.20:34ÚjVálasz

  Ivica az utolsó 10 hárompontos kísérletéből 8-at süllyesztett...van kérdés?

   
 • 1iverson2018január13.20:26ÚjVálasz

  Most 16 pontos elönyt sikerült eladnunk!!Tomi megköszönheted ezt a meccset Radicsnak megmentette a zsiros állásodat!!Kell a 4. Légios mire várunk még!!Stárics Ébresztő!!!

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!