Sopron KC - Szolnoki Olaj KK

Sopron - Átlagon felüli támadójátékkal maradhat partiban az SKC - állítja Sabáli.
 
 
 
 
 

Sopron KC - Szolnoki Olaj KK

Sopron - Átlagon felüli támadójátékkal maradhat partiban az SKC - állítja Sabáli.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


A bajnokság tizenötödik fordulójának záró meccsén a Sopron a Szolnokot látja vendégül. Sabáli Balázs együttese javuló tendenciát mutat, hiszen előbb a Körmendet győzte le nagyon simán (85-60), legutóbb pedig a MAFC ellen nyert idegenben (74-66). A listavezető Olaj az előző körben a Pécset verte otthon 78-69-re, majd szerdán a FIBA Europe Cupban kiütötte a Minszket (79-45).

Sabáli Balázs, a Sopron KC vezetőedzője: Az biztos, hogy a hangulatunknak jót tett az előző két győzelem, azonban ezeket gyorsan el kell felejteni, hiszen vannak feladataink. Nem kell bemutatni a Szolnokot senkinek, hét közben a Minszk ellen bizonyította erejét. Jelentős fölényben voltak, legfőképpen azért, mert agresszívan védekeztek, és rengeteg könnyű kosarat szereztek. Minden poszton van egy-egy kulcsjátékosuk, erre nem lehet külön készülni. Úgy gondolom, hogy fizikálisan jóval nagyobb fölényben van az Olaj, mint mi. Ezt egy jó csapatvédekezéssel tudnánk ellensúlyozni, arra készültünk, hogy bizonyos részfeladatokat jól hajtsunk végre. Ha ez sikerül, akkor egy átlagon felüli támadójátékkal partiban maradhatunk. Az biztos, hogy nem lesz megengedhető, hogy akár csak pár perces hullámvölgybe kerüljünk, hiszen azt kegyetlenül meg fogja büntetni a Szolnok. A kezdetektől fogva maximális koncentrációra lesz szükségünk. Tóth Gergely továbbra is sérült, Kántor Olivér pedig több hónapja szenved egy térdgyulladással, rá sem számíthatok.

Dragan Alekszics, a Szolnoki Olaj KK vezetőedzője: A Sopron jó formában van, a játékoscserék és az edzőváltás után összeállt a játéka. Jól játszottak a legutóbbi két meccsükön, előbb hazai pályán, majd idegenben arattak győzelmet. Nagyszerű meccset játszottunk hét közben a Minszkkel, nagy energiákat mozgósítottunk. Bízom benne, hogy holnapra készen állunk a kezdésre. Parkerre, El-Aminra és Watkinsra külön oda kell majd figyelnünk. A Sopron tranzíciós játékát jól kell védenünk, de ugyanez igaz az egy-egy elleni szituációkra is. Nincs sérültünk, mindenki egészséges.

Túl nagy falat lesz a Szolnok a Sopronnak

A mérkőzés esélyeit a Falco KC magyar bajnok irányítója és korábbi vezetőedzője, a 78-szoros magyar válogatott Kálmán László latolgatta.

- A Sopron egymás után két mérkőzést nyert meg, felszálló ágban van, de azt gondolom, hogy túl nagy falat lesz neki a Szolnok. Az Olaj sorra nyeri a meccsit, jó iramban játszik Dragan Alekszics csapata. Mindig megtalálják az ellenfél gyenge pontjait, óriási meglepetés lenne, ha a Sopron nyerni tudna, ennek ellenére a vendégek nem vehetik félvállról a találkozót. Az SKC kezd összeállni, de magas poszton nincs olyan típusú játékosa, mint Tóth Ádám, Luksa Andric, vagy Sztrahinja Milosevics. Ha a Sopron elkapja a fonalat, és tudja az egy-egy, kettő-kettő elleni játékát játszani, akkor megszoríthatja a Szolnokot. Ha ez nem valósul meg, szerintem az Olaj simán megnyerni a meccset.

 
 

 

 
 • 12rimo2018január14.02:09ÚjVálasz
  Idézet: moldovan465326
  Tartok a két idegenbeli bajnokitól.Sopronban mindig nehéz nyerni nekünk,függetlenül a mindenkori helyezésektől,majd Kecskeméten még nehezebb lesz.
  ...

  Így gondolom én is.

   
 • 11omszesz2018január13.22:13ÚjVálasz

  Hajrá Sopron!Mindent bele!!!

   
 • 10moldovan4653262018január13.20:40ÚjVálasz
  Idézet: rimo
  Igazad van! A miénk azért lesz nehéz, mert egy nagyon motivált SKC-vel játszuk, egy szuper szerdai meccs után, (innen csak lefele van), a tiétek, mert a MAFC hazai pálya az komoly fújás tud lenni.
  ...

  Tartok a két idegenbeli bajnokitól.Sopronban mindig nehéz nyerni nekünk,függetlenül a mindenkori helyezésektől,majd Kecskeméten még nehezebb lesz.Dehát aki bajnok akar lenni túl kell lépni ezeken a meccseken is.CSAK AZ OLAJ!

   
 • 9rimo2018január13.17:24ÚjVálasz
  Idézet: kmd2000
  Szerintem vagy egy sima 10-20 pontos vendég siker, vagy pedig egy egylabdás, izgalmas SKC győzelem lesz.Érdekes meccs lesz, mint ahogy a miénk a MAFC ellen.
  ...

  Igazad van! A miénk azért lesz nehéz, mert egy nagyon motivált SKC-vel játszuk, egy szuper szerdai meccs után, (innen csak lefele van), a tiétek, mert a MAFC hazai pálya az komoly fújás tud lenni. A meccs eleje nagyon fontos, ha eltudtok menni, a sporik talán feladják.

   
 • 8kmd20002018január13.16:15ÚjVálasz

  Szerintem vagy egy sima 10-20 pontos vendég siker, vagy pedig egy egylabdás, izgalmas SKC győzelem lesz.Érdekes meccs lesz, mint ahogy a miénk a MAFC ellen.Úgy gondolom, hogy otthon a MAFC és a Sopron is nagyot fog küzdeni.MTE!

   
 • 719730624PETER2018január13.16:02ÚjVálasz

  Lesz ott egy papp is! Hajrá OLAJ!!!

   
 • 6rimo2018január13.15:41ÚjVálasz
  Idézet: tommy
  És te honnan tudod hogy mekkora a költségvetésünk? A sima szolnok győzelemről csak annyit, hogy a körmend ellen is sima körmendi győzelemről beszéltek.... hajrá Sopron!
  ...

  Azért a tisztelet, a sportszerűség fontos dolog. Én, vagy mi ezt megadjuk az SKC- nak, tedd így te is .

   
 • 5Miele2018január13.15:37ÚjVálasz

  Nem akarunk vagy nem talaltunk megfelelo embert 4 es posztra? SKC

   
 • 4tommy2018január13.15:36ÚjVálasz
  Idézet: szakerto
  Ha már mindenki a költségvetéssel jön, akkor a Sopronnak legalább a 8-ban kéne lennie a költségvetés alapján. Szerintem sima Szolnok győzelem lesz.
  ...

  És te honnan tudod hogy mekkora a költségvetésünk? A sima szolnok győzelemről csak annyit, hogy a körmend ellen is sima körmendi győzelemről beszéltek.... hajrá Sopron!

   
 • 3rimo2018január13.15:35ÚjVálasz

  Örülnék egy sima hátradőlős 1 pontos győzelemnek. Összeált a Sopron. Azért is fontos a győzelem, mert ezzel segíthetünk a Berénynek.

   
 • 2szakerto2018január13.15:29ÚjVálasz

  Ha már mindenki a költségvetéssel jön, akkor a Sopronnak legalább a 8-ban kéne lennie a költségvetés alapján. Szerintem sima Szolnok győzelem lesz.

   
 • 1tommy2018január13.14:56ÚjVálasz

  Hajrá Sopron! Holnap tényleg mindenki az Arénába!!! Mutassuk meg!!!

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!