Nagy fogás a Rába partján

Győr - A világklasszis, Euroliga-győztes Danielle Robinsont igazolta le a Győr.
 
 
 
 
 

Nagy fogás a Rába partján

Győr - A világklasszis, Euroliga-győztes Danielle Robinsont igazolta le a Győr.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


Világklasszis kosarassal erősített a CMB Cargo UNI Győr női csapata: Danielle Robinson személyében egy Euroliga és Universiade-győztes irányítót szerződtetett a Rába-parti alakulat.

A közelmúltban a korábbi válogatott, s a Győr eddigi egyetlen bajnoki aranyérmében jelentős szerepet játszó Nagy-Bujdosó Nóra visszatérését jelentették be - ő majd előző klubjával, a Cegléddel fennálló vitás kérdések rendezése után léphet pályára győri színekben -, ma pedig a 28 éves, 175 centi magas Danielle Robinson szerződtetését.

Robinson 2009-ben tagja volt az Universiade-t nyerő amerikai válogatottnak, 2015-ben pedig az Euroligát nyerő a cseh USK Praha csapatának volt vezéregyénisége, a fináléban 24 pontot - ebből 18-at a második félidőben - vágott a Jekatyerinburgnak.

Robinson szerződtetésével kapcsolatban Fűzy András, a győri klub társadalmi elnöke a klub honlapján kifejtette: az elmúlt hetek, hónapok eredményei azt mutatták, hogy a csapatnak szüksége van egy olyan játékosra, aki képes összefogni a társaságot és fazont ad az együttes játékának. Hozzátette: "volt még a keretben egy Európán kívüli helyünk. Már decemberben elkezdtük nézni a játékospiacot, több jelöltünk is volt, végül Robinsonra esett a választásunk, hiszen rutinos kosaras, eddigi pályafutása során komoly sikereket ért el, elég csak a három évvel ezelőtti Euroliga-sikerre gondolni, de emellett Universiadét nyert az amerikai válogatottal, háromszor is bekerült a WNBA All Star-csapatába, az amerikai női profibajnokságban az egyik évben ő adta a legtöbb asszisztot. A legutóbbi szezonban a Phoenix Mercury csapatának elsőszámú irányítója volt, olyan társakat szolgált ki, mint a világ egyik legjobbja, Diana Taurasi vagy a jelenleg Sopronban játszó, már magyar állampolgársággal rendelkező Turner Yvonne."

Danielle Robinson a napokban érkezik és áll edzésbe a hét végén szabadnapos győri együttesnél.

 
 

 

 
 • 3csase2018január12.12:03ÚjVálasz
  Idézet: iverson
  200 nézős csapat!!Nagy kihivás lehet neki!
  ...

  ;-)..;-)...;-)

   
 • 2szagértő2018január12.12:00ÚjVálasz

  Nem hinném, hogy a nézőszám miatt jön....egyébként is 1-2 kivételtől eltekintve a női kosármeccseken ennyien vannak (sajnos). Még Euroliga szinten is 500-1000 ezer néző az átlag.

   
 • 1iverson2018január12.10:34ÚjVálasz

  200 nézős csapat!!Nagy kihivás lehet neki!

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!