Visszavágott az ASE a DEAC-nak

Paks - Nem bírta el Jones és Armwood hiányát az újonc.
 
 
 
 
 

Visszavágott az ASE a DEAC-nak

Paks - Nem bírta el Jones és Armwood hiányát az újonc.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


Teo Cizmic csapata egy nagyon sima szombathelyi vereség után (100-69) fogadta a legutóbb Szegeden nagy csatában alulmaradó (84-75) Debrecent.

Barnies tempójával indult a találkozó, debreceni oldalról Lilov talált be először. Jobban kezdett az ASE, Guinn és Barnies tripláival sikerült meglépnie Teo Cizmic tanítványainak (11-5). Lilov révén felzárkózott a DEAC négyre (13-9), azonban egy 11-3-as futással tíz fölé tornázta a különbséget az ASE (24-12). Jobban játszottak a hazaiak, Farkasék nem tudtak közelebb férkőzni ellenfelükhöz, végül 35-19-es paksi vezetéssel ért véget az első etap.

Több, mint két percet kellett várni az első kosárra a folytatásban, a sérüléséből felépülő Kósa Tamás volt eredményes, majd egy triplát is beemelt a hátvéd (35-24). Kiegyenlített játék jellemezte a második negyedet, Bognár hármasával pedig tízre zárkózott a DEAC (39-29). Eilingsfeld, Medve, Ruják, majd újfent Eilingsfeld volt eredményes, vendégoldalról nem született kosár, sikerült egy megnyugtató előnyt kialakítania a Paksnak (47-29). Lilov 2+1-es akciója zárta a félidőt, 47-32-t mutatott a tábla a nagyszünetben.

Farkas hárompontosát követően Allen köszönt be kétszer is (51-35). Állandósult a 14-15 egységnyi differencia, Farkas büntetői után pedig csak tizenhárom volt a különbség (59-46). Feljebb kapcsolt az Atom, Eilingsfeld büntetőzhetett, nem hibázott a válogatott erőcsatár (71-52), Medve trojkájával pedig átlépte a húszat is a két fél közti differencia (74-52). Ogunyemi duplájával ért véget a játékrészt, 80-55-re vezetett az ASE.

Kiegyenlített játékot hozott a záró felvonás, jobbára azok kaptak több lehetőséget, akik korábban kevesebbet szerepeltek. Ruják labdaszerzése után a harminc pontos vezetésért támadott az ASE, ám Allen próbálkozása célt tévesztett. A folytatásban már nem történt csoda, 99-75-ös végeredmény született, megérdemelten nyert a Paks.

 
 

 

 
 • 4dobogep2018január12.09:57ÚjVálasz

  Bandi most is nagyot játszott :-(

   
 • 3csakugy2018január12.07:26ÚjVálasz
  Idézet: csase
  A mostani Debrecennek nem volt nehéz visszavágni.A két amerikai nélkül esélyük sem lenne senki ellen. Mindegy, ezt is meg kellett nyerni.HAJRÁ ASE!!!
  ...

  Anno amikor elkezdődött a bajnokság írtam, hogy kiesik Lilov vagy Armwood, akkor kipukkadnak. Jöttek azzal, hogy a magyar mag is mennyire jó és hülyeség amit írok. Na akkor lehet újraformálni a véleményeket.

   
 • 2csase2018január12.05:25ÚjVálasz

  A mostani Debrecennek nem volt nehéz visszavágni.A két amerikai nélkül esélyük sem lenne senki ellen. Mindegy, ezt is meg kellett nyerni.HAJRÁ ASE!!!

   
 • 1faradtkelet2018január11.21:53ÚjVálasz

  2 negyed alatt is 30 pont felett dobni, az a nem mindegy

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!