Pécsi VSK-VEOLIA - KTE-Duna Aszfalt

Pécs - Csirke Ferenc szerint a KTE a legjobb formában lévő csapat. Forray Gábor azt mondja, óriási bravúr lenne, ha győznének.
 
 
 
 
 

Pécsi VSK-VEOLIA - KTE-Duna Aszfalt

Pécs - Csirke Ferenc szerint a KTE a legjobb formában lévő csapat. Forray Gábor azt mondja, óriási bravúr lenne, ha győznének.

A bajnokság 15. fordulójában a Pécs a KTE-t látja vendégül. Csirke Ferenc együttese legutóbbi négy mérkőzésén három vereséget szenvedett, a Kecskemét viszont igen jó formánk örvend: Forray Gábor tanítványai négymeccses győzelmi szériában vannak.

A két csapat a második fordulóban már találkozott egymással a Messzi István Sportcsarnokban, akkor egy izgalmas, szoros meccsen a PVSK nyert 73-72-re.

Csirke Ferenc, a Pécsi VSK-VEOLIA vezetőedzője: Nehéz mérkőzésre számítok, mondhatjuk, hogy a mezőnyben a KTE van a legjobb formában, hiszen négy győztes meccs után érkezik hozzánk. Elég valószínű, hogy az önbizalommal nincs probléma náluk, de a játékkal sem nagyon sok. Több meccset visszahoztak vesztett helyzetből, ami egy stabil csapat benyomását kelti. Jó külföldiek vannak Kecskeméten, továbbá három válogatott játékosa is van a holnapi ellenfelünknek. Egy igazi kemény élcsapat az NB 1-ből, nem véletlenül van az ötödik helyen a KTE. Ki-ki meccsre számítok, mondhatjuk azt is, hogy "négypontos" mérkőzés lesz. Mi vagyunk hazai pályán, ha komoly eredményeket szeretnénk elérni idén, nem igazán lehet több vesztes meccsünk itthon. Évek óta van egy stílusa a Kecskemétnek, amit a játékosok álmukból felkeltve is tudnak hozni. Ennek a védekezésnek és támadásnak kell megtalálnunk a lyukait, és egy jó dobószázalék mellett be kell húznunk a mérkőzést a szurkolóink segítségével. Nincs sérültünk, mindenki egészséges.

Forray Gábor, a KTE-Duna Aszfalt vezetőedzője: Nagyon kemény meccset várok, hiszen a Pécs egy masszív, agresszív, erős csapat. Hazai pályán és idegenben is nagyon veszélyes. A bajnokság első felében nyerni tudtak nálunk, de az egy másik meccs volt. Azóta változtunk mi is, illetve változott a Pécs is, abból a mérkőzésből nem szabad kiindulni. Mint mindig, most a győzelem reményében utazunk el. A PVSK az élcsapatok közé tartozik, erős kerete van, óriási bravúr lenne, ha sikerülne nyernünk. A csapatuk magja évek óta együtt játszik, tulajdonképpen csak Durhamet kellett beépíteniük, mert a többi érkező ismeri a magyar bajnokságot. Készültünk az agresszív védekezésükre, de az agresszivitás a támadásaikra is igaz. Sok betörés-kiosztással dolgoznak, jól dobnak távolról, alacsony és magas szerkezetben is tudnak játszani. Nem lesz könnyű dolgunk, azt gondolom, hogy ami tőlünk telhető volt, azt megtettük, remélem, hogy győzelemmel hagyjuk majd el a pályát.

A Pécs felé billen a mérleg nyelve

A mérkőzés esélyeit Fodor Péter, a B-csoportos OSE Lions szakmai igazgatója, korábbi magyar bajnok és kupagyőztes edző elemezte:

- Nagyjából hasonló csapatok találkozója lesz a holnapi, a stílusuk sem sokban tér el egymásétól. Azt gondolom, hogy a pillanatnyi forma fog dönteni, nálam a Pécs felé billen egy kicsit a mérleg nyelve, hiszen Csirke Ferenc csapata elég stabil hazai pályán. Abból nem szabad kiindulni, hogy a Pécs a bajnokság első felében legyőzte idegenben a KTE-t, mert elég mozgalmas és változatos az idei szezon. Olyan győzelmek és vereségek születtek, amelyek időlegesen érdekességként jelentkeznek. Ott van például a DEAC, vagy a MAFC soproni sikere. Abból a szempontból fontos lehet ez a tény a Kecskemét szempontjából, ha azonos pontszámmal végezne a Péccsel. Akkor nem mindegy, hogy két veresége van a PVSK ellen, vagy egy-egy a mérleg.

 
 

 

 
  • 1hangahanna2018január11.22:08ÚjVálasz

    Ha idegenben 1 ponttal tudtunk nyerni ,akkor itthon ,élvezve a hazai pálya minden előnyét,minimum 6ponttal nyernünk kell!!!!!
    Majd mi megtörjük a Kecskemét nyerő szériáját!!!!!

    HAJRÁ PÉCS!!!!!

     

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!