Egylabdás meccsen verte a DVTK a Vasast

Miskolc - Közel álltak a bravúrhoz a vendégek.
 
 
 
 
 

Egylabdás meccsen verte a DVTK a Vasast

Miskolc - Közel álltak a bravúrhoz a vendégek.

Bő fél perc elteltével már 4-0-ra vezetett a DVTK, Peckova és Burkholder szereztek könnyű kosarakat, majd Kalu a túloldalon megdobta a Vasas első pontjait is. Szabó Fanni csont nélküli középtávolija után előbb egyenlített, majd a vezetést is megszerezte a vendégcsapat, melynek agresszív letámadása zavart okozott a piros-fehéreknél (6-8). Karakašević újabb kosara után Burkholder dobott be egymás után négy büntetőt, majd egy ziccert, ezzel újra vezetett a Diósgyőr. Böröndy egyenlített büntetőkből, Peckova is egyet, majd Demeter bevágta a mérkőzés első hárompontosát (13-15). Karakašević 2+1-es akciójára Kiss válaszolt hasonlóan. Ezt követően Kalu büntetői foglalták keretbe Bach tripláját (19-21). Peckova ismét csak az egyik büntetőjét dobta be, Burkholder szép középtávolival vétette észre magát, mire Böröndy dobott újabb hármast. Izgalmasan alakultak a negyed hajrája, Raksányi Krisztina is megszerezte első diósgyőri pontjait, mindjárt triplával, de a dobópárbajt a Vasas nyerte (28-31).

Csúnyán elaludt a Diósgyőr a második negyed elején, a Vasas Akadémia letámadására továbbra sem találta az ellenszert, így még egy perc sem telt el és már tízzel mentek a vendégek (28-38). Melnika centergóljára Dombai és Karakašević pontjai jöttek válaszként, Svitek edző gyorsan ki is kérte a második idejét is (30-44). Melnika, Raksányi és Burkholder révén csökkent a különbség, a vendégeknél csak Tóth talált be ebben a periódusban, így érthető volt piros-kékek időkérése (39-46). Dombai triplája után újra közte tíz volt, de Burkholder gyorsan szépített szintén hármassal, majd Zele is dobott egy könnyű ziccert (44-49). Mérész középtávolija után Burkholder rázta meg magát és szerzett 5 pontot, a félidő utolsó pontjait azonban a Vasas szerezte (49-53).

A záró negyed Kalu labdaszerzésével és ziccerével indult, Burkholder válaszolt a túloldalon, Demeter hármasa után azonban újra egyenlő állást mutatott az eredményjelző (65-65). Melnika célzott pontosan a büntetővonalról, majd Raksányi is betalált középtávolról, míg a Vasas dobásai sorra kimaradtak. Raksányi ziccere után Tóth szórt egy duplát, megtörve ezzel csapata kosárcsendjét. Peckova találatát követően időt kért Földi Attila, a Vasas edzője (73-67). Dombai és Burkholder triplái után változatlan maradt a különbség, Dombai kettese viszont azt jelentette, izgalmas záró két perc következik (76-72). A találkozó 39. minutájában nem született újabb találat, a 40.-ben a Diósgyőr vezethette az első akciót, melynek végén Raksányi betalált a palánk alól, a Vasas időt kért. Kalu közeli kosarára Raksányi válaszolt büntetőkből, ezzel eldőlt a mérkőzés. Karakašević középtávolija már nem osztott-szorzott (79-76) - tudósított a dvtk.eu.

 
 

 

 
  • 1szagértő2018január11.09:44ÚjVálasz

    Szégyen lett volna, ha kikapnak, pedig nem is volt olyan közel. Svitteket mikor basszák már ki?

     

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!