Atomerőmű SE - DEAC

Paks - Két debreceni alapember játéka is kérdéses.
 
 
 
 
 

Atomerőmű SE - DEAC

Paks - Két debreceni alapember játéka is kérdéses.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


A Falco-Vulcano Energia KC Szombathely otthonában elszenvedett hatalmas pofon után hazai pályán igyekszik javítani a bajnokságban az Atomerőmű SE, amely a DEAC-ot látja vendégül. A debreceniek nincsenek jó formában, előző öt találkozójukból négyet elveszítettek. A paksiak nem csupán a szombathelyi vereség kijavítására, hanem revansra is készülnek, hiszen Teo Cizmic csapata a második fordulóban kikapott a hajdúságiaknál.

Teo Cizmic, az Atomerőmű SE vezetőedzője: Zavar minket a Szombathelyen nyújtott játékunk, nincs mit szépíteni ezen, nagyon rosszak voltunk. Mindannyiunknak megvan a felelőssége ebben, de fel kell állni és újra visszatérni arra az útra, amin a Falco előtt jártunk. Bizakodó vagyok, mert elszánt játékosokat láttam a héten az edzéseken. Győzni akarunk hazai pályán a Debrecen ellen, igaz tudjuk, hogy ez egyáltalán nem lesz könnyű. A saját játékunkkal kell foglalkoznunk, százszázalékosan koncentrálnunk, és feledtetni kell a drukkereinkkel a múlt heti rossz napot. Különösen figyelnünk kell a debreceniek remek támadójátékára, nagyon karakteres kosarasok játszanak náluk. Több bravúros győzelmük is akadt már idegenben, de mi is megtapasztaltuk már az otthonukban, hogy jó csapatról van szó. A következő néhány forduló egészen a Magyar Kupáig nagyon fontos lesz a számunkra, nagy mértékben befolyásolják ezek a meccsek az alapszakasz-helyezésünket. Jelenleg úgy tűnik, mindenki a rendelkezésemre fog állni csütörtökön.

Berényi Sándor, a DEAC vezetőedzője: Lehetne jobb is a hangulat, de úgy érzem, jól reagált a csapat az elmúlt két fájó vereségre és nagyobb munkára ösztönzött mindenkit. Kifejezetten elégedett vagyok a játékosok e heti edzésmunkájával, igaz viszonylag rövid időnk volt felkészülni az ASE ellen. Ez az az út, amit követnünk kell, de hogy ebből mennyi fog látszani holnap, azt nehéz megmondani. Jó csapattal fogunk találkozni, amely főleg hazai pályán erős. Nehezíti a dolgunkat, hogy egyelőre nem tudom, kire számíthatok pontosan. Armwood és Jones is kisebb-nagyobb problémával küzdött a héten, az ő játékuk kérdéses, csak a meccs előtt fog eldőlni, hogy vállalják-e a szereplést. Ez nagyban befolyásolja majd az esélyeinket, hiszen velük sem mi lennénk az esélyesek, ha pedig valamelyikük nem vállalja, akkor még úgy sem. Elsősorban azzal kell foglalkoznunk csütörtökön, hogy megfelelő keménységgel és abban a szellemben tudjunk játszani, ami a követendő út lehet a következő időszakra.

"Meggyőzőbb és határozottabb Paksot várok otthon"

A mérkőzés esélyeit Sitku Ernő, a B-csoportos Nyíregyháza Blue Sharks ügyvezetője, a Honvéd, a Paks, a Szolnok, a Debrecen és az NYKK négyszeres magyar bajnok, 149-szeres magyar válogatott centere elemezte:

- Az ASE játéka feljövő tendenciát mutat, kezd magára találni. A szombathelyi meccs nem ebbe a sorba tehető, de a Falco elég tiszteletre méltó hazai statisztikával rendelkezik, magabiztosan játszanak otthon, éppen ezért vegyük ezt egy apró kisiklásnak. Arra számítok, hogy a paksiak hazai pályán sokkal meggyőzőbben és határozottabban játszanak. A debreceniek teljesítménye elég hullámzó a szezonban, láthattunk tőlük meglepetés eredményeket is, mint például idegenben a Sopron és a Kaposvár ellen, de otthon azonban becsúszott néhány kellemetlen vereség. Úgy gondolom, hogy hazai pályán az ASE meg fogja nyerni ezt a találkozót.

 
 

 

 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!