Aláírt az új vezetőedző Körmenden – hivatalos

Körmend - Szlovén tréner érkezett a vasi csapat élére; Terry Allen átigazolására is reagált a klub.
 
 
 
 
 

Aláírt az új vezetőedző Körmenden – hivatalos

Körmend - Szlovén tréner érkezett a vasi csapat élére; Terry Allen átigazolására is reagált a klub.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


Gasper Potocnik személyében találta meg új vezetőedzőjét az Egis Körmend. A horvát Teo Cizmicet váltó szlovén szakember, aki 1980. december 22-én született, fiatal kora ellenére számos sikert mondhat magáénak - írja az Egis Körmend hivatalos oldala.

A legutóbbi szezonban, Ljubljanában dolgozott, az Union Olimpia Ljubljana vezetőedzőjeként.Edzői karrierjét 1999-ben kezdte még utánpótláskorú fiatalokkal. Később az Union Olimpia másodedzője lett. Vezetőedzőként is dolgozott a Skofja Loka és az Elektra Sostanj együtteseinél, majd a Krkanál.

Utóbbi csapattal 2013-ban szlovén bajnokságot nyert, majd 2015-ben az Union Olimpia U19-es gárdát vezette aranyéremig. Ezt követte számára az Olimpia felnőtt csapatának kispadja. A szlovén válogatottnál is dolgozott másodedzőként, részt vett két Európa Bajnokságokon és egy világbajnokságon (VK) is. A szakember a ma esti edzés előtt írta alá a szezon végéig szóló szerződését, amely – kölcsönös elégedettség esetén – egy évre meghosszabbítható.

Gasper Potocnik elmondta, hogy megtiszteltetés számára az Egis Körmend vezetőedzői posztjának betöltése. – Köszönöm szépen a klub vezetésének a felkérést, büszkeség és nagy kihívás ez a számomra. – mondta a tréner. – Gratulálok a csapatnak és az edzői stábnak a vasárnap este mutatott játékhoz. Remek hozzáállással, sok energiával léptek a pályára. Tisztában vagyok azzal, hogy nem lesz könnyű dolgom Teo Cizmic időszaka után, hiszen remek munkát végzett, köszönöm neki azt a tájékoztatást, amit ma délelőtt adott a csapatról. A feladattól nem félek, nagyon motivált vagyok, remélem mindenki így van ezzel a klubban. Edzésről edzésre, mérkőzésről mérkőzésre a legjobbunkat fogjuk adni! – zárta szavait Gasper Potocnik.

A klub vezetősége ezzel a bejelentéssel együtt szeretne tájékoztatást adni a Terry Allennel kapcsolatos kérdésre is. A kosaras amerikai ügynöke hetekkel ezelőtt valóban megkereste a klubot, hogy a szintén a FIBA Europe Cupban szereplő francia Chalon kivásárolná a játékost a szerződéséből. A klub szakmai stábja és vezetősége egyértelműen úgy döntött, hogy elutasítja az ajánlatot, hiszen a játékost a szezon végéig szóló szerződés köti Körmendre, és a csapatnak szüksége van a nemzetközi szinten is figyelemre méltó teljesítményt nyújtó kosarasra, így ez a kérdés már nincs napirenden.

 
 

 

 
 • 44991234dsl2016december14.11:29ÚjVálasz
  Idézet: Bolognai
  Miért vesztette el a Motivációját?
  ...

  Miért, miért, azért, mert, ez nem elég!
  Több csapatnak bőséggel elég lenne a második körbe jutás, s a bajnokság jelenlegi második helyezés(a problémás időben 1 helyezés) ilyen eredmény után még nem fordult elő hogy az edző távozzon!!!!!!!!!
  Sok sikert az újnak!

   
 • 43heraklith19902016december14.11:15ÚjVálasz
  Idézet: raptor
  Érdekes teória valóban, viszont azt elfelejted, hogy Teo és a klub nem közös megegyezéssel vált el, vagy elküldték, ami ilyen vitás szituációkban szokott lenni, hanem azonnali hatállyal felmondott!
  ...

  Csak egy kérdés. Biztos, hogy munkaviszony keretében volt foglalkoztatva?

   
 • 42Bolognai2016december14.06:34ÚjVálasz
  Idézet: szurkolo__
  Könnyen lehet, hogy igazad van, de azon mégis érdemes elgondolkoznod, hogy miután jelezte a menedzsere útján, hogy lemondana és az ezt követő győzködés hatástalannak bizonyult...
  ...

  Miért vesztette el a Motivációját?

   
 • 41raptor2016december13.23:34ÚjVálasz

  És ha érted, akkor rátérhetünk a városi szervezet(ek)nél történt rejtélyes hitelfelvételi próbálkozás(ok)ra!!

   
 • 40raptor2016december13.22:41ÚjVálasz
  Idézet: szurkolo__
  Könnyen lehet, hogy igazad van, de azon mégis érdemes elgondolkoznod, hogy miután jelezte a menedzsere útján, hogy lemondana és az ezt követő győzködés hatástalannak bizonyult...
  ...

  Pusztán annyi amivel kezdtem, ebben az esetben a szokásjog alapján KÖZÖS MEGEGYEZÉSSEL történik a távozás!!

  Tehát a kulcs, volt ok az azonnali szerződésbontás lehetőségére!!
  És olvasd el, hogy ez milyen esetekben történhet meg!!!

   
 • 39szurkolo__2016december13.22:34ÚjVálasz
  Idézet: raptor
  Érdekes teória valóban, viszont azt elfelejted, hogy Teo és a klub nem közös megegyezéssel vált el, vagy elküldték, ami ilyen vitás szituációkban szokott lenni, hanem azonnali hatállyal felmondott!
  ...

  Könnyen lehet, hogy igazad van, de azon mégis érdemes elgondolkoznod, hogy miután jelezte a menedzsere útján, hogy lemondana és az ezt követő győzködés hatástalannak bizonyult, akkor mégis mi értelme lett volna ragaszkodni a szerződésben foglalt joghoz, hogy mindenáron megtartsák? Egy motivációját vesztett edzővel mire mentek volna?

   
 • 38raptor2016december13.22:33ÚjVálasz

  Egy jólértesült pontokba szedve, egy másik cikknél az alábbiakat írta:
  "1. Nincsenek se ördögök, se angyalok. A szürkének 50-nél sokkal több árnyalata létezik az Egis Körmend kosárlabdacsapat esetében.
  2. Teo eleve nem akart visszajönni Körmendre a mostani szezonra, elég sokat kellett győzködni, hogy mégis így tegyen.
  3. Gumi hozta nemhogy a tavalyi légiósokat, de Teót is, ahogy az ideieket is neki kellett átverni Teón, aki mindenkire nemet mondott, és csak szinte kényszerből bólintott rá az új légiós ötösre.
  4. Teo rögtön lépett, ahogy forróvá vált a talpa alatt a talaj."

  Hozzáfűzni valóm annyi lenne:
  1. általánosságban igaz bármire, tehát az érmének mindig két oldala van, kérdés az egyforma e??
  2. valóban lehetett hallani egy anyagilag jóval kedvezőbb lehetőségét.
  3. pontban leírtakon nem is csodálkozom!!! és akkor gumi mégiscsak ide tartozik!
  4. tudta ő nagyon jól, hogy ezzel a gárdával -amit ezek szerint átvertek rajt!?- előbb utóbb gond lesz, és a szakmai hírnevükre valamit is adó emberkék, ilyenkor szokták a szerződésük apró betűs részeit elkezdeni böngészgetni!!
  Ergo lehet, hogy ő is csak az adandó alkalomra várt már ....

   
 • 37raptor2016december13.22:27ÚjVálasz
  Idézet: f.imi
  Sokat gondolkodtam, írjak-e a témához, de nem tudom megállni, hogy ne fogalmazzam meg a véleményemet. Megjegyzem, kétségeim vannak, nincs nálam a bölcsek köve.
  ...

  Érdekes teória valóban, viszont azt elfelejted, hogy Teo és a klub nem közös megegyezéssel vált el, vagy elküldték, ami ilyen vitás szituációkban szokott lenni, hanem azonnali hatállyal felmondott!

  "Teo Csizmics, az Egis Körmend vezetőedzője pénteken este menedzsere útján jelezte, hogy nem dolgozik tovább a csapat élén."- szólt a hivatalos magyarázat.

  Ugye szokott lenni az a helyzet amikor valaki felajánlja a lemondását, és vagy elfogadják vagy nem, ami pontosan azért van így, mert a munkajog és azzal együtt járó munkaszerződés pontosan rögzíti mikor van lehetőség azonnali felmondásra!

  Vagyis keményebb dolognak is kellett lenni a háttérben ami erre okot adott, mert egy pusztán szakmai vitás helyzet azért ehhez kevés! (Hacsak nem így van lezsírozva, de nem gondolnám, hogy ő vagy a menagere ennyire pancser!!)
  Pláne, ha a klub részéről azt nyilatkozzák, hogy mennyire elégedettek voltak vele, és mindent megtettek, hogy marasztalják, vagyis itt egy ordenáré nagy ellentmondás van!!
  Ha minden a szerződés szerint történik akkor bizony a klub simán mondhatja, hogy ácsi, nem mész te sehova, -az már megint egy más kérdés, hogy ennek van e értelme- de a lényeg, hogy megteheti!!

  Tehát a kulcskérdés az, hogy mi volt az ami lehetővé tett számára egy azonnali felmondást???

  A jobb érthetőség érdekében itt lentebb a vonatkozó jogszabály egy része mely rendelkezik az azonnali felmondás eshetőségeiről:

  "Az azonnali hatályú felmondás szabályai

  A munkáltató vagy a munkavállaló a munkaviszonyt azonnali hatályú felmondással megszüntetheti, ha a másik fél

  a) a munkaviszonyból származó lényeges kötelezettségét szándékosan vagy súlyos gondatlansággal jelentős mértékben megszegi, vagy
  b) egyébként olyan magatartást tanúsít, amely a munkaviszony fenntartását lehetetlenné teszi.

  Az azonnali hatályú felmondás indokaként két, önálló feltétel szolgálhat.
  - az első esetben a felmondásra amiatt kerül sor, mert valamelyik fél munkaviszonyból származó lényeges kötelezettségét szándékosan vagy súlyos gondatlansággal jelentős mértékben megszegi.
  Ebben az esetben a felmondás indoka kizárólag a munkaviszonyból származó kötelezettség megszegése lehet.
  A kötelezettségszegésnek lényegesnek kell lennie (így például munkabérfizetés elmaradása a munkáltató oldaláról, vagy a munkavégzési, rendelkezésre állási kötelezettség nem teljesítése a munkavállaló oldaláról stb.).

  A kötelezettségszegésnek emellett szándékosnak vagy súlyosan gondatlannak kell lennie.

  A kötelezettségszegésnek a fenti feltételek teljesülése mellett még jelentősnek is kell lennie. A csekély mértékű kötelezettségszegés azonnali hatályú felmondás alapjául nem szolgálhat.

  - másik esete, amikor a másik fél egyébként olyan magatartást tanúsít, amely a munkaviszony fenntartását lehetetlenné teszi. Ez a magatartás nem munkaviszonyból eredő kötelezettségszegés, akár a munkaviszonytól teljesen független is lehet, de abból arra lehet következtetni, hogy a munkaviszony fenntartására nincs lehetősége a másik félnek."

   
 • 36szurkolo__2016december13.21:36ÚjVálasz
  Idézet: mandarinka
  Ha nem tudod biztosan, hogy ki a szurkolo_ nicknéven író ember, hogy van bàtorsàgod lejàrató, személyiségi jogokat sértő módon így megnyilvànulni?
  ...

  Egyesek sajnos így képesek csak vitatkozni. Érvek híján sértegetnek. :)

  Véleményem szerint Teo kifejezetten jó edző. De azon túl, hogy az ember elismeri, mint edzőt azért nem szükséges mindjárt istenként tekinteni rá. Amellett, hogy játékoskiválasztásban és felkészítésben elsőosztályú, meccselésben viszont bizony van még fejlődésre tér számára is.

  Mindezt pedig nem azért mondom, mert nem játszatta eleget ezt vagy azt a játékost, mert erről én azt gondolom, hogy bizony a rotációban a helyedet ki kell harcolni, nem arra várni, hogy az a tiéd pusztán amiatt, mert te bizony honi, vagy helyi kötődésű játékos vagy.

   
 • 35mindigittvagyunk2016december13.20:46ÚjVálasz
  Idézet: Mehecske
  Hmmm...Szerinted vèletlen volt a csend?Nem jönnek be az emberek akik a hangulatot csinálják,vagy èppen meccs közben kimennek mert elmegy a kedvük az egésztől.De folytathatunk erről vitát.
  ...

  Bocsi, lehet meglep de én napközben dolgozok, nincs lehetőségem a netezésre.

  Én annyit írtam csak, hogy ritka szar hangulatban zajlott a meccs. A 29-30 éve mióta járok nem sok ilyen volt.

  Te erre kimondtad a megfellebbezhetetlen szentenciát, hogy jobb ha hozzászokok, mert így lesz.

  Erre annyit merészeltem írni, hogy azért mérget azért ne vegyél rá (hiszed, vagy sem Körmenden azért nem szokott rossz hangulat lenni, talán már hallottál róla...DDD), nem gondolom/hiszem, hogy ha lassan is de a meccsek, az esetleges győzelmek ne kezdenék majd visszahozni a megszokott hangulatot/vagy legalább annak egy részét.

  Egyébként, azoknak akik a hangulatot csinálják, nos őnekik a nagy részük ott volt, sőt meccs közben sem ment ki.

  Egyébként meg nincs kedvem vitatkozni...

   
 • 34mandarinka2016december13.20:38ÚjVálasz
  Idézet: eddyzest
  tessék: elkezdődött, amire néhányan vártak: a távol lévő Teo lejáratása, besározása, a'la bértollnokbéla.
  egyszerűen 1 mocskos geci vagy! szurkoló??? te? FÉREG!!!

  https://www.youtube.com/watch?
  ...

  Ha nem tudod biztosan, hogy ki a szurkolo_ nicknéven író ember, hogy van bàtorsàgod lejàrató, személyiségi jogokat sértő módon így megnyilvànulni? Megjegyzem az àltalad céltàblàra tűzött ember a hozzàszólàs íràsànak időpontjàban nem a névtelenség mögé bújva mocskolódott (ami a te stílusod,ahogy olvasom), hanem tàrsasàgban szemtől szemben beszélgetett. "Kedves" BB1! Eddyzest hozzàszólàsa hàny ponton sérti a moderàlàsi szabàlyzatot?

   
 • 33szurkolo__2016december13.16:25ÚjVálasz
  Idézet: f.imi
  Sokat gondolkodtam, írjak-e a témához, de nem tudom megállni, hogy ne fogalmazzam meg a véleményemet. Megjegyzem, kétségeim vannak, nincs nálam a bölcsek köve.
  ...

  Érdekes teória, és véleményem szerint az eddig hallottak közül valóban karcolgathatja leginkább a valóságot. De véleményem szerint a leírtaknál lényegesen egyszerűbb a történet. Véleményem szerint Csizmics valóban azt gondolhatta, hogy a keret nem alkalmas a kettős terhelésre, s míg ő feladta volna a nemzetközit, addig a klub inkább szerette volna, ha igenis ráhajt az eredményes szereplésre. Az edzőkérdésben viszont egyáltalán nem értek egyet veled, az új edző keresése véleményem szerint biztosan csak Teo felmondása után történhetett, hiszen könnyen látható, hogy a klub elégedett volt az edzővel.

  Annyit viszont valóban meg kell jegyezni, hogy Teo a percek elosztásában igenis gyengén muzsikált. Agyonjátszatta a legjobbjait olyankor is, amikor arra semmi szükség nem volt.

   
 • 32f.imi2016december13.14:39ÚjVálasz

  Sokat gondolkodtam, írjak-e a témához, de nem tudom megállni, hogy ne fogalmazzam meg a véleményemet. Megjegyzem, kétségeim vannak, nincs nálam a bölcsek köve.
  Egyrészt nem szeretek másodkézből származó információkat továbbadni, mert magam is fenntartásokkal kezelem őket, másrészt viszont kezd összeállni a puzzle, ami lehet, hogy karcolja a valóságot.
  Misi írta, hogy győzködni kellett Csizmicset. Tudtommal nem arról, hogy elvállalja-e az idei szezont, hanem arról, hogy milyen kerettel, milyen célokért. Ami mindig meghatározza az edzői feladatot. A kétfrontos harchoz kevesellte a rotációs lehetőségeket. Tudta nagyon jól, hogy 6-7 játékossal nem lehet bajnokságban is és Euro Cup-ban is jól szerepelni. Tulajdonképpen Erik Braal szart bele a ventillátorba (a Groningen edzője), amikor a meccs utolsó támadásánál nyugalomra intette a játékosait és ezzel továbbjuttatta a második körbe a Körmendet is. Ekkor élesedett az a helyzet, ami miatt Csizmicset a szezon elején „győzködni” kellett. Közben befutott az ajánlat Allanért. Meg volt a lehetőség, hogy a kivásárlási pénzből beszerezzünk egy plusz embert a rotációba és Allan fizetéséért egy másik légióst hozni. Valószínűleg a mester ezt szorgalmazta. A város Prima díjas sportvezetője viszont úgy gondolta, és ma is úgy gondolja, hogy a körmendi saját nevelésű fiatalok megoldják a szükséges perceket az Euro Cup második körében, hogy ne fasírozódjanak ki a légiósok. Ért hozzá, hiszen már egy komoly díjjal is elismerték, hogy ő milyen jó sportvezető, meggyőzni nem tudta Csizmicset, de átverte amit akart, Allan maradt.
  Csizmicsben ekkor erősödhetett fel a gondolat, hogy ahol belebeszélnek ilyen szinten a szakmai munkába, onnan inkább lépni kell.
  A puzzle másik darabja, hogy két nap alatt leakasztottunk a szögről egy Euroligás szintű edzőt. Nem vennék rá mérget, hogy egy ilyen szerződés a semmiből megszületik két nap alatt. A fizetésen kívül számtalan feltételt meg kell beszélni. Csizmics menedzsere megtudta, hogy a háttérben keresik az utódját. Ez a bizalomvesztés volt az utolsó csepp a pohárban. Ezért született meg az elhatározása egy este alatt.
  - Van pénz egy másik nívós edzőre, de nem volt arra, hogy megerősítsük a cseresort? Akkor lépek.
  Bebes úr olyan edzőt választott a szlovén személyében, aki korábban az U19-es válogatottal szép eredményeket ért el, tehát a körmendi fiatalokat is fel tudja építeni. Mellette letette a névjegyét az európai kupákban is. Teo meg úgy látszik, nem bízott Németh Ákosékban.
  Hogy ennek az okoskodásnak mennyi a valószínűsége, azt rátok bízom. Én nyitott vagyok az érvekre és ellenérvekre.

   
 • 31eddyzest2016december13.12:23ÚjVálasz
  Idézet: eddyzest
  jajjjjmá' bértollnokbéla! vagy jános...? annyira átlátszó az irományod! :D egyedül írtad, vagy segített a hivatal?
  ...

  szánalmas vagy zsolesz!!!

   
 • 30eddyzest2016december13.12:21ÚjVálasz
  Idézet: szurkolo__
  Kedves raptor!

  Nem látom, hogy mégis miről kellene a klubnak "számot adnia".
  ...

  jajjjjmá' bértollnokbéla! vagy jános...? annyira átlátszó az irományod! :D egyedül írtad, vagy segített a hivatal?

   
 • 29Mehecske2016december13.11:02ÚjVálasz
  Idézet: mindigittvagyunk
  Azért mérget ne vegyél rá...
  Inkább a Tisza-ligeti meccsekre tartalékold az energiádat.
  ...

  Nagyon csendben vagy!Várom cizellált válaszod!;)

   
 • 28gultem12016december13.10:51ÚjVálasz

  Mióta Csizma lemondott, kavarognak bennem a gondolatok, de a legfőbb kérdésre, "miért" úgy látom sosem kapunk válasz. Egy ilyen edző nem sok fordult meg az országban, akit ennyire imádtak a szurkolók, így talán joggal várható, hogy Zsebe, vagy bárki előálljon a farbával. Az ikon búcsúja is meglehetősen kurtára sikeredett, egy pár soros bejegyzés, immár otthonról, és kész. Azt hiszem, ennél egy kicsit mélyebb nyomot hagyott benne az eltöltött másfél év.
  Motoszkál bennem a kisördög: mi volt előbb? A tyúk, vagy a tojás! Kissé szokatlan ilyen kaliberű edzőt két nap alatt leakasztani a fogasról, semmi átmeneti időszak mint eddig ( Hene ), egyből bele a lecsóba! Talán egyszer valaki feláll, és beszél.
  Kívánom, legyetek sikeresek nemzetköziben, szombaton verjétek pépesre az Albát (nehéz lesz, látva az új játékvezetői időjárást), az új edzőnek sok sikert ( kivéve az Olaj ellen)!

   
 • 27C.Zvezda2016december13.10:11ÚjVálasz
  Idézet: randymarsh
  Még ezek után is elhiszi valaki, hogy nincs pénz Körmenden (és a többi magyar csapatnál)?
  ...

  Ja az Olimpija nagy csapat, de pont Potocnikkal nem nagyon jött össze nekik az ABA liga. Borzalmas eredménnyel zárták a szezont. Talán a bajnokságban is picit többet vártak, de az még elfogadható eredmény volt.

   
 • 26cibona52016december13.08:37ÚjVálasz
  Idézet: szurkolo__
  Kedves raptor!

  Nem látom, hogy mégis miről kellene a klubnak "számot adnia".
  ...

  Szerintem nincs igazad. Akkor lenne, ha a Körmend egy amatőr csapat lenne, vezetők és játékosok kedvtelésből tennék a dolgukat, a nézők meg ingyen néznék. Azonban a vezetők és a játékosok jelentős pénzért tevékenykednek és a nézők is szép összeget fizetnek a jegyért, bérletért. Annak idején Zágrábban töredékéért néztük a Maccabit, Olympiakoszt, CSZKA Moszkvát és a többieket az Euroligában.
  Szóval a szurkolóknak joguk van többet tudni semmit mondó közleményeknél.

   
 • 25Mehecske2016december13.08:13ÚjVálasz
  Idézet: mindigittvagyunk
  Azért mérget ne vegyél rá...
  Inkább a Tisza-ligeti meccsekre tartalékold az energiádat.
  ...

  Hmmm...Szerinted vèletlen volt a csend?Nem jönnek be az emberek akik a hangulatot csinálják,vagy èppen meccs közben kimennek mert elmegy a kedvük az egésztől.De folytathatunk erről vitát.Mièrt mi törtènik.Sokat nem tudok a táborról.Szeretnèm tudni miből gondolod,h minden vissza tér a règi kerèk vágásba.

   
 • 24akagi2016december13.07:55ÚjVálasz

  Ez a topic itt, már az új edzőről kell hogy szóljon. Teo elköszönt, lemondott, felmondott. Nem indokolt nyilvánosan, nem akarta megosztani a szurkolókkal hogy miért. Jó néhányan, akik a csapatvezetést, vagy a városvezetőt akarják keresztre feszíteni, nem is gondolnak arra, hogy talán Teonak kellene elmondani miért is mondott le ? Talán majd megteszi valamikor, ha úgy gondolja, vagy nem. Az élet megy viszont tovább. Jönnek az új meccsek, az új edzővel. A körmendi szurkolók többsége feltehetően már erre is fog koncentrálni, az ellenfelek talán még elcsámcsognak egy darabig az edző távozásán. Végül is ez is egy vélt indok, hogy lehessen szidni valakiket.

   
 • 23rimo2016december13.07:09ÚjVálasz
  Idézet: raptor
  "Igazán nem értem, hogy egyeseknek miért muszáj mindenáron bűnbakokat keresni, mutogatni, sárt dobálni, ráadásul mindezt úgy, hogy láthatóan fogalmuk sincs a történtek hátteréről.
  ...

  "Na ne menjünk már le szolnoki szintre!! (már bocsánat tőlük!)"

  Szeretnék gratulálni!
  A szokásos! Tehát a szolnoki szint egy alacsonyabb szint.
  A vezetői szint, ott is vezetői szint. Nagy ívben ... a szurkolókra. (lásd 2 hete a jegyek, most a Cizmic-es tájékoztatás, a játékosok életvitele, az azonnal talált edző, régebben FSzZs))
  A szurkoló pedig szurkoló. Itt most sokaknak bajuk van ezért nem járnak, amikor ott baj volt ott is kevesen voltak, amikor itt minden szép volt itt is sokan.
  A két város között van egy jelentős különbség!
  Itt a házak között kerítés van, ott pedig szárnyas kapu!
  A valóságban ugyanaz, csak másnak hívjátok. Ott általában struccpolitikával próbáljátok a dolgokat rózsaszínre festeni, a dolgokról nem beszélni. Itt ami, sz.r az sz.r.

   
 • 22Bolognai2016december13.06:22ÚjVálasz
  Idézet: szurkolo__
  Kedves andersen!

  Kicsit elgondolkodhatnál mielőtt leírsz mindenféle butaságot amiről nyilvánvalóan gőzöd sincs. Sőt, ahogy a hozzászólásaidat olvasom elég kevés fogalmad lehet bármiről.
  ...

  Egy mondat:Teoval mindjárt a válás előtt aláírtak egy titoktartásit!Vasárnap mindenki látta Teo meghatódottságába elfojtott érzelmek voltak de nem szakadt ki belőle pedig ki akart...Ti itt 2-3 ÁN próbálkozgattok a klub vezetés hátsóját védeni!Nem jön össze nem lehet mindenkit becsapni!

   
 • 21raptor2016december13.01:21ÚjVálasz
  Idézet: szurkolo__
  Kedves raptor!

  Nem látom, hogy mégis miről kellene a klubnak "számot adnia".
  ...

  Nos te lehet nem érted továbbra sem, de azt hiszem itt rajtad kívül elég sokan értik, hogyha olyan helyzet van, a szavaiddal élve, "ami rossz fényt vet" valamely oldalra, akkor bizony joggal lehet gondolni, valaki, vagy valakik bizony hibáztak (esetlegesen mindkét fél) és arra amint látod a jókora többség reakciója az, hogy inkább legyünk őszinték és vállaljuk azt fel!!

  Nem az, hogy ugyan már kitudja, felejtsük el, meg különben is semmi közötök hozzá! (még akkor sem ha a különböző fórumokon egyre több hasonló bennfentes próbálja erről meggyőzni a nagyérdeműt)
  Nem hinném, hogy ez bűnbak keresés, mert az pontosan. hogy a félinformációk mentén szokott az elkeseredettség dühétől vezérelten kialakulni!
  Mert lehet még azt is jobban elfogadnák az emberek, mint a semmit, pláne ha az érem másik oldala a hunyó!

  Sok eccerű hétköznapi embernek ez a természetes, mivel ha hibázik akkor nincs pardon, elég hamar elszámolnak vele!
  Csak a "nagy vezetőknek" no meg a politikusoknak jár ki eleve a különleges elbánás, hát önálltatva el is rendezik maguknak, hogy ne legyen ebből már ellentmondás, legalább a látszatra ügyeljünk kényesen, sok a veszíteni való!

  Allen "üggyel" kapcsolatosan, mindamellett, hogy értem, is az a véleményem, nem hinném, hogy sok akadálya volt, hogy ez is időben megjelenjen elejét véve a pletykáknak!

  Tehát azt gondolom, nagyon nem mindegy, hogy csak állítjuk valamiről, hogy jó, vagy megteszünk mindent, ami, és ahogy jó!!
  A profizmus az én értelmezésemben ezt jelenti

   
 • 20Clyde2016december13.00:30ÚjVálasz

  És persze Hencsey...aki magyar....és ismeri a helyi környezetet...szóba se került...szégyen...

   
 • 19Csapajev2016december12.23:46ÚjVálasz
  Idézet: randymarsh
  Még ezek után is elhiszi valaki, hogy nincs pénz Körmenden (és a többi magyar csapatnál)?
  ...

  Nem is arról szól a vita, hogy van-e, avagy nincs pénz Körmenden, hanem Cizmic lemondása körüli nem igazán kerek történet miatt.
  Cizmicet sajnálom, jó edző volt.....de ha ennek a fiatal szlovén edzőnek az előéletét nézem, akkor talán reménykedhetünk, hogy betölti az űrt, ami Cizmic távozásával most a körmendi szurkolók zöme érez.

   
 • 18mindigittvagyunk2016december12.23:13ÚjVálasz
  Idézet: Mehecske
  Jobb ha hozzászoksz!
  ...

  Azért mérget ne vegyél rá...
  Inkább a Tisza-ligeti meccsekre tartalékold az energiádat.

   
 • 17randymarsh2016december12.23:11ÚjVálasz

  Még ezek után is elhiszi valaki, hogy nincs pénz Körmenden (és a többi magyar csapatnál)? Azért az Union Olimpija nem egy kis csapat és a szlovén válogatott kispadjára sem ülhet le bárki még másodedzőként sem. Európa egyik legkomolyabb válogatottja, ami ugyan nem tartozik a közvetlen elithez, de nagyon közel van hozzájuk. Valószínűleg nem fillérekbe került ez a szakember.
  Azért további sok sikert a Körmendnek (és az Albának is) a nemzetközi porondon!
  Hajrá magyarok!

   
 • 16Mehecske2016december12.23:10ÚjVálasz
  Idézet: mindigittvagyunk
  Igen, igazad van.
  ...

  Jobb ha hozzászoksz!

   
 • 15szurkolo__2016december12.22:50ÚjVálasz
  Idézet: raptor
  "Igazán nem értem, hogy egyeseknek miért muszáj mindenáron bűnbakokat keresni, mutogatni, sárt dobálni, ráadásul mindezt úgy, hogy láthatóan fogalmuk sincs a történtek hátteréről.
  ...

  Kedves raptor!

  Nem látom, hogy mégis miről kellene a klubnak "számot adnia". Könnyen lehet, hogy a válás indoka rossz fényt vetne Teora, vagy rossz hatással lenne a karrierjére, de az is lehet, hogy rossz fényt vetne a klubra. De miután egyiket sem tudhatjuk biztosan (bár gondolom néhányan erre reagálva leírják, hogy ők aztán tudják, hogy a klub vezetése, vagy a polgármester a hibás) ezért nem igazán látom be, hogy ha ők (a klub vezetése és Teo) eldöntötték, hogy maguk a válás oka magánügy, akkor miért nem lehet a dolgot ennyiben hagyni.

  Senkit nem butáztam, csak megállapítottam, hogy valós információk hiányában egyes hozzászólok, mint pl. andersen milyen butaságokat képesek leírni, nem mellesleg az írásai mögött semmi más nem látszik, mint az, hogy egyesekkel (klub vezetése, polgármester) problémája van és minden alkalmat megragad, hogy gyalázza őket. Ha csak egy kicsit is megfontolt az ember, akkor nem ír le ilyesmit.

  "lehet világosan is beszélni! Allennel kapcsolatban is kellő időben,"

  Erre csak annyit reagálnék, hogy ahogy az üzleti világban úgy itt is, ha tárgyalsz valakivel, akkor a tárgyalás ideje alatt nem beszélsz annak a részleteiről. Amikor pedig véget ér a tárgyalás akkor az eredményéről tájékoztatod azokat akiket érint, feltéve ha van miről. Mint ahogy az látható itt nem lett semmi a tárgyalásból, tehát nem volt miről tájékoztatni.

  Az utolsó "apróságodhoz" pedig ismét figyelmedbe ajánlanám, hogy itt kényes témáról van szó, nem tudhatod, hogy miért döntöttek amellett, hogy megtartják maguknak a válás okait, emiatt nem nagyon kellene feltételezésekbe bocsátkozni.

   
 • 14raptor2016december12.22:26ÚjVálasz
  Idézet: szurkolo__
  Kedves andersen!

  Kicsit elgondolkodhatnál mielőtt leírsz mindenféle butaságot amiről nyilvánvalóan gőzöd sincs. Sőt, ahogy a hozzászólásaidat olvasom elég kevés fogalmad lehet bármiről.
  ...

  "Igazán nem értem, hogy egyeseknek miért muszáj mindenáron bűnbakokat keresni, mutogatni, sárt dobálni, ráadásul mindezt úgy, hogy láthatóan fogalmuk sincs a történtek hátteréről. Azt pedig, hadd döntse el a klub vezetése illetve Teo, hogy a válás okait megosztják-e a publikummal."

  Tipikus politikus duma!! Másoknak diktálni tudunk, de ha ne adj isten számot kell adni, akkor már gond van!!
  Persze a legjobb védekezés a támadás!!

  Tehát jobb lenne nem másokat magas lóról butázni, lehet világosan is beszélni! Allennel kapcsolatban is kellő időben, és pl. Teo-val kapcsolatosan ha a klub részéről nem történt semmilyen gixer akkor miért nem lehet akár egyoldalúan kommunikálni??
  Akkor nincs a "buták" találgatása, ill. még egy "apróság"!

  Azok a szurkolók akik hétről hétre megtöltik a csarnokot mondjuk úgy győztes atmoszférát teremtve, nem beszélve az anyagi áldozatvállalásról, ők csak annyit érdemelnek, hogy nesztek ez van????

  Na ne menjünk már le szolnoki szintre!! (már bocsánat tőlük!)

   
 • 13MTE692016december12.22:19ÚjVálasz
  Idézet: szurkolo__
  Kedves andersen!

  Kicsit elgondolkodhatnál mielőtt leírsz mindenféle butaságot amiről nyilvánvalóan gőzöd sincs. Sőt, ahogy a hozzászólásaidat olvasom elég kevés fogalmad lehet bármiről.
  ...

  Micsoda védőbeszéd!

   
 • 12Blue2016december12.22:18ÚjVálasz
  Idézet: szurkolo__
  Kedves andersen!

  Kicsit elgondolkodhatnál mielőtt leírsz mindenféle butaságot amiről nyilvánvalóan gőzöd sincs. Sőt, ahogy a hozzászólásaidat olvasom elég kevés fogalmad lehet bármiről.
  ...

  az eddigi legértelmesebb hozzászólás...

   
 • 11szurkolo__2016december12.21:54ÚjVálasz
  Idézet: Bolognai
  "Így ez a kérdés már nincs napirenden"""...már nincs napirenden....elképzelem ahogy Teo készíti fel csapatát Berény ellen aztán szólnak neki:Mester bocsássunk áruba a portékát...
  ...

  Kedves andersen!

  Kicsit elgondolkodhatnál mielőtt leírsz mindenféle butaságot amiről nyilvánvalóan gőzöd sincs. Sőt, ahogy a hozzászólásaidat olvasom elég kevés fogalmad lehet bármiről.

  A klubot megkereste a francia Chalon, hogy kivásárolnák a csapattól Terry Allent, ekkor a két klub között elindult egy tárgyalás, mint ahogy minden józanul gondolkodó szervezetben elindult volna. A körmendi klub mérlegelte, hogy eladja-e a játékost, vagy ragaszkodjon hozzá. Itt azért nagyon sok mindent figyelembe kell venni, mi van akkor ha mindenáron megtartják, de a játékos menne és emiatt motiválatlanul fog játszani a szezon hátralevő részében? Mi van ha eladják, de nem tudnak helyette megfelelő pótlást hozni? Szó sincs itt semmi olyasmiről, amit te rendkívül éleslátóan említesz, minthogy "Mester bocsássunk áruba a portékát"

  Sokkal komplexebb egy ilyen ügy, mint ahogy te ezt ilyen egydimenziós butaságra lefordítod. De az is látható, hogy a célod semmi más, mint a sárdobálás.

  Látható, hogy mindössze annyi történt, hogy Teo hozott egy döntést, aminek a hátteréről nem kívánta tájékoztatni a szurkolókat, tehát magánügy. A klub pedig nem tehetett mást, mint miután belátták, hogy a döntés nem fog megváltozni azonnal léptek, hiszen ne feledjük szerdán már jön a következő mérkőzés. Ezek után miért meglepő, ha a lehetséges új edző már vasárnap ott van és figyeli a leendő csapatát? Inkább azt kellene kiemelni, hogy a vezetőség milyen gyorsan és hatékonyan reagált az új edző leigazolásával ) az persze egy teljesen más kérdés, hogy az edző beváltja-e a hozzá fűzött reményeket - de ezt úgyis csak 1-2 hónap alatt lehetséges megítélni).

  Igazán nem értem, hogy egyeseknek miért muszáj mindenáron bűnbakokat keresni, mutogatni, sárt dobálni, ráadásul mindezt úgy, hogy láthatóan fogalmuk sincs a történtek hátteréről. Azt pedig, hadd döntse el a klub vezetése illetve Teo, hogy a válás okait megosztják-e a publikummal.

   
 • Ő nem tehet a helyzetről, én sok sikert kívánok Neki!
  Fiatal kora ellenére eddig kiváló eredményeket ért el, ez mindenképp biztató!
  Ráadásul a szlovén bajnokságban, egy olyan ligában, amely erősebb, mint a miénk és más a kultúra a délszláv mentalitás miatt. Egy Euroliga szintű Ljubljanával ért el sikert. Adjunk esélyt Neki, dolgozni akar, dolgozzon, aztán jönnek az eredmények.
  MTE!!

   
 • 9mindigittvagyunk2016december12.20:49ÚjVálasz
  Idézet: tibike
  Az a baj, hogy TEO-val 20 évvel ezelőtti érzelmi magasságokban voltunk. Elment, mi maradtunk. Olyan érzésekkel, mint akiket átvertek, becsaptak.
  ...

  Igen, igazad van.
  Nem véletlen írtam tegnap este a vendégkönyvben ezeket a gondolatokat:
  "Egy ilyen sima győzelemnél (ha gyenge is az ellenfél) máskor fieszta van, énekléssel, vastapssal, egyenként éltetve a játékosokat, "hejj-hejj"-ezve ünnepel a közönség. Ma Teo éltetését leszámítva szinte "kripta" hangulat volt.
  Vérszegény, halk "szurkoláska" - sokszor néma csend, cipőnyikorgással...
  Ez Körmenden nagyon furcsa, szokatlan (hál Istennek).
  Ez is jól érzékelteti, hogy sikerült valaki(k)nek a bilit jól felrúgni.
  Mégpedig úgy, hogy a massza is kifolyt belőle."

  Azt nyilván nem tudom , hogy a csapat miként fogja ezt lereagálni, de a szurkolók 99 %-nál biztos, hogy "törést" okozott/okoz.
  Nagyon régóta nem fogadott el ilyen egyöntetűen tisztelve, szeretve edzőt (ráadásul külföldi!) a körmendi publikum...

   
 • 8kendeffy2016december12.20:48ÚjVálasz

  Persze Potocnik nem tehet a helyzetről, és sok sikert kívánunk neki. Két kemény meccsel kezd, ahol a jelenlegi helyzetben csak a tisztes helytállásban bízhatunk.

   
 • 7Bolognai2016december12.20:46ÚjVálasz

  "Így ez a kérdés már nincs napirenden"""...már nincs napirenden....elképzelem ahogy Teo készíti fel csapatát Berény ellen aztán szólnak neki:Mester bocsássunk áruba a portékát...

   
 • 6nick2016december12.20:34ÚjVálasz
  Idézet: tibike
  Az a baj, hogy TEO-val 20 évvel ezelőtti érzelmi magasságokban voltunk. Elment, mi maradtunk. Olyan érzésekkel, mint akiket átvertek, becsaptak.
  ...

  Én is így gondolom, lényeges, hogy az új edzőt pozitívan kell fogadni, ő tiszta lappal kell, hogy induljon. Nehéz lesz neki, de ő aztán tényleg nem tehet arról, ami a mai nap előtt történt. Hívták, jött, egész jó eddigi eredményekkel, dolgozni akar, dolgozzon! Remélem őt is ünnepelni fogjuk!

   
 • 5991234dsl2016december12.20:31ÚjVálasz
  Idézet: tibike
  Ha már így alakult......................... :-(
  Isten Hozott Gasper edző!
  2 tuti meccsel debütál, hát nem egy leányálom.
  Idegenben a Nanterre és az Alba! Lehet mennybe menni az biztos....
  ...

  Meg a pokolba, ez a valószínű!

   
 • 4tibike2016december12.20:16ÚjVálasz
  Idézet: nick
  Pont ezt akartam írni! Ha már így alakult, akkor mindent bele, sok sikert! Szerintem a bizalom a szurkolók részéről meglesz, remélem, hogy tud vele élni az új edző!

  MTE
  ...

  Az a baj, hogy TEO-val 20 évvel ezelőtti érzelmi magasságokban voltunk. Elment, mi maradtunk. Olyan érzésekkel, mint akiket átvertek, becsaptak. Persze kell neki a bizalom, de ebben a helyzetben piszok nehéz lesz neki. Az biztos a Körmendi szurkolók szeretetét ki kell érdemelni.
  Ha megküzd érte és eléri a célját biztos h mi is befogadjuk.
  MTE

   
 • 3nick2016december12.20:02ÚjVálasz
  Idézet: tibike
  Ha már így alakult......................... :-(
  Isten Hozott Gasper edző!
  2 tuti meccsel debütál, hát nem egy leányálom.
  Idegenben a Nanterre és az Alba! Lehet mennybe menni az biztos....
  ...

  Pont ezt akartam írni! Ha már így alakult, akkor mindent bele, sok sikert! Szerintem a bizalom a szurkolók részéről meglesz, remélem, hogy tud vele élni az új edző!

  MTE

   
 • 2csocsozte2016december12.19:43ÚjVálasz

  Na ez gyorsan ment!!Érdekes.Sok szerencsét neki Körmenden.

   
 • 1tibike2016december12.19:20ÚjVálasz

  Ha már így alakult......................... :-(
  Isten Hozott Gasper edző!
  2 tuti meccsel debütál, hát nem egy leányálom.
  Idegenben a Nanterre és az Alba! Lehet mennybe menni az biztos....
  Majd meglátjuk :-)

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!