Katasztrófa lenne, ha kiesne a Nyíregyháza

Nyíregyháza – Sitku Ernő tudja, hogy a többi csapat eredménye is kell hozzá, de még bízik a play-out elkerülésében.
 
 
 
 
 

Katasztrófa lenne, ha kiesne a Nyíregyháza

Nyíregyháza – Sitku Ernő tudja, hogy a többi csapat eredménye is kell hozzá, de még bízik a play-out elkerülésében.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


Nagy célokkal vágott neki a MARSO Nyíregyháza az idei bajnokságnak, ám idővel be kellett látnia a csapat vezetésének, hogy a rájátszásba jutást jóval szerényebb célra kell módosítani. A nyírségiek teljesítménye kiszámíthatatlan volt, hiszen képesek voltak az egészen kiválótól a vártnál is rosszabb teljesítményt nyújtani. Az alapszakaszt végül öt győzelemmel fejezték be, ami csupán arra volt elég, hogy a jobb egymás elleni eredménynek köszönhetően megelőzzék a szezon elején nagyon beragadó Jászberényt.

– Természetesen nem erre számítottam, főleg az első három mérkőzés után, amiből kettőt sikerült megnyernünk – mondta Sitku Ernő, a Nyíregyháza szakmai igazgatója a BB1.hu érdeklődésére. – Az őszi szezonunk nagyon nehéz volt, bizonyos dolgokkal nehezen tudtunk boldogulni. Azóta talán ezen már túl van a társaság, de az biztos, hogy néhány győzelemre még szükségünk lett volna ahhoz, hogy a csapat önbizalma a helyére kerüljön. A jelenlegi helyezésünknél szerintem többre képes a csapatom, de ezt meg is kell mutatnunk. Ilyenkor az edzőnek fontos feladata, hogy elhitesse a játékosokkal, hogy a gyengébb széria ellenére nem ez az igazi arcuk. Ha nem hinnék abban, hogy több van a csapatban, akkor felesleges is lenne nekivágni az egésznek. Azt szoktam nekik mondani, hogy legyenek büszkék és igényesek önmagukra.

Az alsóházban a Jászberény és a Nyíregyháza előtt a MAFC és a Szeged áll, egyaránt nyolc-nyolc győzelemmel. Ez a három győzelemnyi különbség elég soknak tűnik a hátralévő hat forduló tekintetében. Ráadásul a Kék Cápák a MAFC otthonában kezdenek, ahol legutóbb egy rendkívül emlékezetes, már többször is megnyertnek hitt meccset veszítettek el négyszeri hosszabbítást követően.

– Tisztában vagyunk azzal, hogy nem kizárólag a saját kezünkben van a sorsunk, a play-out elkerüléshez kell a többi csapattól a számunkra megfelelő eredmény is – folytatta a szakvezető. – Ezért már úgy készülünk a MAFC ellen is, hogy élet-halál kérdés lesz nyerni. Szeretnénk a lehető legtöbb meccset hozni. Papíron erre meg is van az esélyünk, hiszen már nem a bajnokesélyes csapatok ellen kell pályára lépnünk. A probléma viszont az, hogy nekünk az eddigiek során jobban ment a játék az erősebb ellenfelek ellen. Amint esélyesként léptünk pályára, és a teher a mi vállunkat nyomta, mindig gyengébben teljesített a társaság. Kulcsfontosságú lesz, hogy ezeken a hátralévő meccseken változtatni tudjunk. Azt elmondhatom, hogy mindig csak az aktuális, következő mérkőzésre koncentrálunk. Mindenképpen benn kell maradnunk az élvonalban, mert a kiesés katasztrófa lenne a felnőtt csapat, és az utánpótlás számára is.

 
 

 

 
 • 5babuni2016március24.12:44ÚjVálasz
  Idézet: HajraBP
  Katasztrófa közeleg...
  ...

  Igen .. Felétek .. Mikor szombaton cumikáztok ..

   
 • 4HajraBP2016március22.22:29ÚjVálasz

  Katasztrófa közeleg...

   
 • 3Toto112016március22.21:19ÚjVálasz
  Idézet: zoli007
  Te is lehetnék igényes magadra. Beláthatnád, ami nem megy nem kell erőltetni. Ha kiesünk, neved összeforr azzal a ténnyel, hogy 3 év alatt kétszer ejtetted ki a csapatot!
  ...

  Nem feltétlen jelentené a halálát. Ha a Nyíregyháza kiesne a B-csoportba sok dolgot újra lehet gondolni, új stratégiát felépíteni a jövőre. Az sem jó egy A-csoportos csapatnál, hogy minden évben play-outot játszanak.

  Meg kell találni a helyes utat Nyíregyházán, szükség van Kelet-magyarországi csapat(ok)ra is az NB1-ben.

  Egyébként, ha Jászberény ellen lesz a play-out, akkor a papírforma a jászságiaké. Minőségibb kerete van most jelenleg. Persze a papírforma felborulhat.

   
 • 2zako2016március22.20:24ÚjVálasz

  A play-out már elkerülhetetlen!
  A Jászberény elleni play-out párharcra kell normálisan felkészíteni a csapatot!
  De addigra a fizetés-tartozásokat - ha vannak - igyekezzenek rendezni a játékosok felé!

   
 • 1zoli0072016március22.18:37ÚjVálasz

  Te is lehetnék igényes magadra. Beláthatnád, ami nem megy nem kell erőltetni. Ha kiesünk, neved összeforr azzal a ténnyel, hogy 3 év alatt kétszer ejtetted ki a csapatot!
  Bízzunk benne, hogy nem így lesz, mert az a nyíregyházi kosárlabdában halálát jelentené! :-(

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!