Marcus Ware a Kék Cápák új négyese

Nyíregyháza - A kispadon nem lesz változás, Sitku Ernő vállalta, hogy a playout-párharc nélküli bennmaradást eléri a csapattal.
 
 
 
 
 

Marcus Ware a Kék Cápák új négyese

Nyíregyháza - A kispadon nem lesz változás, Sitku Ernő vállalta, hogy a playout-párharc nélküli bennmaradást eléri a csapattal.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


Február 26-án, vagyis a MARSO Nyíregyháza szombati, Körmend elleni hazai meccs előtti napon zárul az átigazolási időszak a férfi kosárlabdázóknál, így ez az órák az utolsó esélyét kínálják a keret átalakítására. Illetve, ha más személyi kérdésben is lépni akar(t volna) a vezetőség, az ügyben sincs már túl sok vesztegetni való idő.

– Ilyen negatív sorozat után úgy gondolom minden csapatnál felmerülne a változtatás gondolata, erről többször is egyeztettünk Sitku Ernővel – mondta Oláh István, a csapatot működtető Nyíregyházi Kosárlabda Nonprofit Kft. ügyvezetője a szon.hu-nak. – A korábban megfogalmazott ultimátum a Szeged elleni győzelemmel teljesült, most pedig már olyan szakaszában tart a bajnokság, amikor nem lenne elegáns a szakmai igazgató lemondása, sem pedig az, ha mi bíznánk meg mást a feladattal. A megbeszélések során Sitku Ernő vállalta a klub és a szurkolók felé, hogy a módosított célt, vagyis az egyenes ági, tehát playout-párharc nélküli bennmaradást eléri a csapattal. Ehhez a vezetés új játékos szerződtetésével segíti őt és csapatot, a négyes poszton bevethető Marcus Ware papírjai a nemzetközi szövetség közbenjárásával megérkeztek, a kosaras pedig csütörtökön csatlakozik hozzánk.

A 24 éves, 203 centis, 98 kilós amerikai legutóbb az Egyesült Királyságban kosárlabdázott, ahol a Glasgow Rocks csapatát erősítette. Itt 20 meccsen lépett pályára, melyeken átlagban 21.4 percnyi játéklehetőség alatt 11.7 pontot dobott és 5.7 lepattanót szedett le. Annyi biztosan megállapítható, hogy nem egy vajkezű játékosról van szó, mert a büntetőket csupán 53.4%-kal értékesítette, valamint a triplavonalon kívülről is mindössze két sikertelen próbálkozása volt kettőből. Az előző szezonban pedig a német harmadosztályú (ProB) BIS Baskets Speyer játékosa volt, ahol 15 meccsen 11 pontot, valamint 5.1 lepattanót átlagolt.

Marcus Ware
 
 

 

 
 • 9zoli0072016február26.08:15ÚjVálasz
  Idézet: ettamogah
  Továbbra is csak edzőt akarsz buktatni. És szerinted ki vállalná el ennyiért? Elárulom senki. Talán az ex-szolnoki edzőre gondoltál, mint helyettesére?
  ...

  Szerintem Ernő is vastagon benne van az egészben. Az számomra továbbra is kérdés miért vette át az új vezetés a klubbot, ha nem akar bele pénzt tenni. Akkor mi a célja vele? Az eredménytelenségért a pénztelenségért mi szurkolók vagyunk a felelősök? Én mindig veszek belépőt, én a saját eszközeimmel, lehetőségeimmel támogatom a klubot.

   
 • 8ettamogah2016február25.17:37ÚjVálasz
  Idézet: zoli007
  Érdekes kommunikació ez az új ügyvezető részéről. Megkérdezték, Ernő vállalod? Ha igen maradsz edző ha nem akkor nem! Ez így működik a sport világában? S mi van ha nem sikerül?
  ...

  Továbbra is csak edzőt akarsz buktatni. És szerinted ki vállalná el ennyiért? Elárulom senki. Talán az ex-szolnoki edzőre gondoltál, mint helyettesére? És az is rajzolódik már, hogy ha egyszer mégis feláll Ernő a padról, sokkal rosszabb helyzetben leszünk. Mert több pénz a nyíregyházi kosárlabdában nem lesz.

   
 • 7Csopi2016február25.14:44ÚjVálasz

  Nem semmi, Nyíregyházán az elegancia fontosabb,mint a csapat sikere.Nem Ernő ellen beszélek,de ennél butább indokot sportberkekben még nem hallottak.Jöhettek volna a bizalommal,vagy h látják a fejlődést v akármi.De ez..Sajnálom a helyieket,hogy ilyen vezetőségük van.

   
 • 6zoli0072016február24.22:38ÚjVálasz

  Érdekes kommunikació ez az új ügyvezető részéről. Megkérdezték, Ernő vállalod? Ha igen maradsz edző ha nem akkor nem! Ez így működik a sport világában? S mi van ha nem sikerül? Megint kiejti a csapatot! Akkor azt mondja bocs nem sikerült! Édes istenem ide jutottunk, pedig playoffról ábrándoztunk...
  A második észrevételem, hogy egyel kevesebb lett a szakmai stáb. Jól láttam, hogy három helyett már csak kettő edzőnek nevezett egyéniség ül a padon? Hova lett a harmadik? Erről tudtok valamit?
  Négyes posztra olyan játékos, aki nem tud 3-ast és büntetőt dobni? Kíváncsi leszek szombaton mit mutat a srác. 5 légiósunk lesz vagy megint Savics marad ki?

   
 • 5ettamogah2016február24.17:09ÚjVálasz
  Idézet: Blasius4241
  és érkezett egy újabb egy hónapos játékos, már ha megér annyit.....
  A playout párharc elkerülése, ezt nem gondolják komolyan, mellékelem a hátralévő meccseket.
  ...

  Nyilván nem hét meccsre igazolták le. Lesz még egy középszakasz is, egy teljes alsóházi kör, tíz meccs, ha jól számolom. Egyébként sok extrát nem tud felmutatni, de hát még fiatal.

   
 • 4Blasius42412016február24.14:26ÚjVálasz

  és érkezett egy újabb egy hónapos játékos, már ha megér annyit.....
  A playout párharc elkerülése, ezt nem gondolják komolyan, mellékelem a hátralévő meccseket.
  Kíváncsi vagyok ki mit gondol, hogy melyik csapatokat tekinti a vezetőség még verhetőnek és ezáltal elkerülendő a playout párharcot. Nálam a JKSE esik ebbe a kategóriába, de az nem oszt nem szoroz, hiszen jó eséllyel ők lesznek a másik playout-ban résztvevők. Reálisan ez osztályozó lesz.
  MARSO Nyíregyháza – Egis Körmend
  KTE-Duna Aszfalt – MARSO Nyíregyháza
  MARSO Nyíregyháza – JP-TOP COP Jászberény
  Sopron KC – MARSO Nyíregyháza
  MARSO Nyíregyháza – Atomerőmű SE
  TLI-Alba Fehérvár– MARSO Nyíregyháza
  Zalakerámia ZTE KK – MARSO Nyíregyháza

   
 • 3profbasket2016február24.14:11ÚjVálasz

  Szerintem a bébéegy arra gondolt, hogy mivel tudja hogy a tripla nem megy, nem szokott onnét dobálgatni, lehet csak azt a kettőt dobta el szezonban és nem is ment be.

  Csak hát a szakértői fogalmazás....

   
 • 2drukkker2016február24.13:41ÚjVálasz

  "nem egy vajkezű játékosról van szó, mert a büntetőket csupán 53.4%-kal értékesítette, valamint a triplavonalon kívülről is mindössze két sikertelen próbálkozása volt."
  Mondjuk az nem rossz, hogy a triplavonalon kívülről mindössze két sikertelen próbálkozása volt. Szóval a többit bedobta. Vajkezű akkor. Vagy hogy is van ez akkor most már?

   
 • 1boxoscso2016február24.12:58ÚjVálasz

  Skóciában...

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!